Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hali! Miért nem engedélyezi a játék rakétaállomás építését? A feltételeket teljesítttem(25,000 high -tech jobs & Research centre) Mayor rating majdnem max, aminek igazábol nem hiszem h tul sok koze lenne hozzá..:S. Az esetleges buta kérdésemért elõre is bocs, a választ meg köszi😊
Carlos
Nem gáz. énis elõnyaraltam egy kicsit.

Þór vígi þessi rúnar

Még nem tapasztaltam hogy gond lett volna a kompatibilitással. Pedig elég sok faltípust használok akár egyszerre is. Sajnos a pluginokkal nagyon óvatosan kell bánni, sok gond adódhat a használatukból.

Carlos: elnézést kérek hogy eddíg nem említettelek meg de mostanában nem sok idõm maradt fordítani. Így most a többiek nevében is szeretném megköszönni az értékes segítségedet. Az újabb fordítást pedig felraktam az oldalamra, töltsétek ezerrel.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Norbylhoz is lenne egy kérdésem: A 6474-ben illusztrált fal minden egyéb fallal kompatibilis?, csak mert engem kivág a játék, ha ferakom.
A 70 ezres város is megszakította közlekedési kapcsolatait a gyárvárossal, pedig az összeköttetések megvannak
Meg tudja valaki mondani, hogy mitõl lehet, hogy normális városközi közlekedést bonyolító régióm városai között hirtelen beállt a disszonancia: Volt egy gyárvárosom, ahova egy 70 és egy 200 ezer lakosú városból jártak dolgozni, és volt a 200 as városom mellett egy 290 ezres, ahonnan egyrészt a 200 ezresbe jártak (van itt még 114 ezer kereskedelmi) másrészt ezen keresztül a gyárvárosba. Ez szépen egy többszörösen agyonhasznált vasútvonalon történt.amikor a 290-es városomban kiépítettem a buszhálózatot (különben panelerendezésû, ugyhogy eddig nem volt baj a közlekedéssel), az emberek nagy része busszal kezdett átjárni, ugyhogy csökkent a vasúti, de fõleg az autóközlekrdés,igen ám de a másik városokba a kimenõ 13 12 ill. 9ezer busz 16 2 ill.3 ezer autóként érkezett meg,a mit teljesen hazavágta, valamint egyik városból sem megy át jelentékeny forgalom a gyárvárosba, ahol az üzemek a RCI igény miatt virágzanak.A másik két városban viszont hatalmas munkanélküliség támadt és elkezdett lepukkanni mind a kettõ. Megpróbáltam várni, hogy idõvel helyreáll, de nem tette.Vajon most miért esett szét a közlekedésem? Segítség!<#conf>
Ez így van!Hihetetlen sok munkájuk lehetett vele!És nem is találni benne hibát.Ezer hála.<#eljen>
Carlos
Fordítóknak... <#ravasz1>

Þór vígi þessi rúnar

Gyerekek, elképesztõ mennyi a magyar szöveg a játékban. Pedig anno még angol volt minden. Hálás köszönetem a fordítónak. <#worship>

<#fejvakaras>
Jogos! Mi újat tudna ez az oldal nyújtani.
Tuvok
Azt minek, hogy az oldalnak már nem a 4-gyel kellene foglalkoznia .

Mit minek?
Tuvok
De hogy már minek ..?

Ez igaz.De szerintem az a lényeg,hogy végre lesz magyar oldala a játéknak.<#taps>
Köszönöm gyors válaszodat!

Tuvok

Hello!

Láttam neten képeket amiken körforgalom volt. De olyan rendes, nem csak az út volt kb kör alakba építve. Azt hogy lehet építeni? (feltettem a Rush Hour-t is, de ott se találom) Lehet egyáltalán, vagy valami kiegészítõ?
És ha már a kiegészítõknél tartunk, azokat hogy lehet beletenni a játékba?

Válaszotokat elõre is köszönöm.

Carlos
Azért szerintem ki kéne felyteni, hogy mit takar szerkesztõnek lenni, mert látatlanban senki se ugrik bele ilyen dolgokba.

Þór vígi þessi rúnar

Igen,tudom.De én a documentand settingbe raktam és mégse jó.
Bocsi,az elõbb#7530-ra reagátam
Nálam okosabbaktól úgy tudom, hogy a pach nem szereti az ATI kártyákat (különben nekem pl eltûnteti a textúráimat), valami olyasmit is hallottam, hogy omega drivval rendesen fut.(nekem az XP utálta, és mindent belassított), különben nézd át a korábbiakat, nem is olyan régen volt téma. (asszem)
Tuvok
uff, ez nekem is volt anno
már nemtom, hogy mit csináltam neki
ha eszembe jut szólok :/

BiTi9
Hali mindenkinek! Látom sok-sok SC4 rajongó van jelen! Ezért szeretnék megkérni mindenkit akinek van kedve szerkesztõnek lenni hogy jelentkezzen! Hogy hol? www.simcity4.hu HAMAROSSAN!! Az oldal még inaktív de amint megvan a megfelelõ létszám megnyitunk! Szerkesztõnek tudsz jelentkezni a [email protected] e-mail címen! Bõvebb infoért irj!

Üdv: BiTi

Én azért nem tartom csalásnak, mert a játék készítõi tökre elrontották az arányokat:pl.: egy lakóházban a valóságoshoz közeli, esetleg nagyobb számú ember él, mig a legnagyobb gyárban kb 250-en(?) dolgoznak és az alapterülete megegyezik egy házéval, míg a valóságban pl. a RÁBA gyárban 40 000-en dolgoztak, vagy a dunaújvárosi volt sztálin vasmû a város alapterületének felét kiteszi. Arról nem is beszélve, hogy a legnagyobb népesség-koncentrációt sûrû R$-gyel lehet elérni, az itt lakók pedig I$-ben vagy CS$- ben (ami különben minimális infrastruktúrális beruházás után CS$$-vé épül át) dolgoznak, amibõl egy városnyi 6000 (esetleg I$$-k-ben, ahol azért több),míg R$-bõl kb. két ház. Ha pedig az alap (ill.RH) tömegközlekedési eszközeit használod, akkor egy nagyobb ház mellé legalább két metrómegállót kell építened (matematikai alapon), vagy vállalod, hogy a lakosság nagy része autóval jár. Bár lehet, hogy nem igy van. Ebben az esetben légyszi szóljatok.
Documents and Settings/Sim City 4/Plugins, mert van Program Files/Maxis/Sim City 4/Plugins is.
GibboRamone
Hi all! Letoltottem a honlaprol sima SC4hez a hozza valo patchet(Verzió: v1.0.272.0)
Felraktam es miutan inditanam a jatekot kiír egy hiba uzenetet(The configuration file(Graphics Rules.sgr) cannot be parsed.Using built-in rules) majd a jatekot nem jeleniti meg a kepernyom. Plz vki írja meg erre a gyógymodot! Elore is kosz!

Dota 2

Én hát tescoba vettem a cd-t,óriási hibát követtem el mert a kép néha sza*akodik. Mivel megnéztem a gépem és semmi baja ezért a cd a hibás

www.1942.mindenkilapja.hu valaki nézze meg!

Akkor bocsi,hogy beleszóltam. (bár én az ilyeneket nem használom,mert csalásnak vélem)

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Igen,a Farm Jobs Multiplier módról van szó.Arra gondolok,hogy nemhogy valami más módnak is fönt kell lennie,hogy menjen.Bár a read me-ben nem írja.Csak annyit,hogy valamelyiket másold be a pluging-ba.
Nem az Industrial Quadrupler modra, hanem a Farming Jobs Multiplier modra gondolok. A farmok munkahelyeit kétszeresére, ötszörösére, tízszeresére, vagy ötvenszeresére képes növelni, attól függõen, hogy melyiket választod. Simtropolison jelenleg 19. a top50-ben a modok között
Nekem mindenesetre mûködik. Éppen kép fewltöltésével fáradozom
A farmokon nem is fognak többen dolgozni! Alapban 1-2 ember dolgozik ott.

Sajnos ez sem igaz!Kipróbáltam úgy is,de ekkor sem történik semmi.Úgyanúgy 6 és 10 között van az új farmokon a munkahely,pedig kipróbáltam az 5*,10* is.
Sziasztok! Problémám a következõ:A parkba hogyan tudok csinálni sétányokat? Amit leszedtem park patch-t a netrõl az valamiért nem mûködött.Maj teszek fel képeket ismét,csak sosincs idõm rá. Már 6 város van a régiómban,és a lakosság elérte az 1millió fõt. Minden városom kisebb nagyobb nyereséggel üzemel. Fantstic várost fejlesztem folyamatosan ott most ez a helyzet. Kb.8500$ a nyeresége havonta.

A mod csak a berakás után épültek paramétereit változtatja meg. (úgy rémlik, bár elég rég volt)
Higgy nekem az!
Minden esély megvan rá egyetlen általad leszedett plugin sincs az enyéim között.
A másik meg hogy senki kedvéért nem fogok feltölteni 600 megát amikor simán letöltheti maga is ha egy kicsit gondolkodna és nem lenne lusta.

Kérdezz meg bárkit tuti hogy senki sem fog neked több száz megát feltölteni csak mert olyan "szépen" kéred.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Koszonom a valaszokat!
Megtaláltam a módot amirõl beszéltél.Kár,hogy nem jó semmire.Mindent úgy csináltam,ahogy le van írva,5xre akartam.ehhez képest a 702bõl lett715.<#szomoru1>
De nem az! A teljes játék eltünt mivel az egész HDD elromlott.. ujra lett rakva és most egy teljesen szüz SC4 em van semmi várossal... ezért még a te 600mb pluginod is jó lenne. Még 600 at is órák alatt lehetne leszedni Simtropóról... <#nemtudom>

Külön gyár városom van.Amúgy nem tudod mi a neve annak a módnak,amit növeli a fermon dolgozok létszámát?
Én ilyenkor szoktam pl. különálló gyárvárost kezdeni
Ehhez csak annyit tennék hozzá,hogy a RCI igényt nem kell komolyan venni.Nekem most is azt mutatja,hogy a mezõgazdasági,a koszos ipar 6000,a kereskedelmi pedig 4000.Csináltam tehát zónákat,víz,áram van,közlekedés jó és mégis csak 1-2 telket építettek be.
Nos, Kedves montressor!

Kezdjük a végével:Ha munkanélküliséged van, akkor ipari, ill. kereskedelmi létesítményeket is építhetsz, attól függ, hogy mire van igény. Ezt jelzi a grafikon. az RCI-panel nem mutatott igényt, vagy. Ha semmire nincs igény akkor valamerre ki kell mozdítani az állapotot a helyébõl- a késsõbbiekben pl szomszéd várossal, ha máshogy nem megy. A kereskedelmi zónán belül CS$ alacson értékû kereskedelmi egység, CS$$ közepes, CS$$$ magas értékû, CO$$ közepes irodaház CO$$$ magas értékû irodaház. Mind az öt típus épülhet alacsony, közepes és sûrûn beépített zónába. Ipari zónában 4 típus van:A mezõgazdasági ágazatnak külön zónája is van, ahova max. még nagyon kicsi gyárak épülhetnek.A nagyobb gyárak általában a másik két zónán osztoznak. Itt létezik nehézipar, feldolgozóipar, és high-tech ipar I-M: feldolgozóipar. Az ingatlanértéket nem a zóna sûrûsége határozza meg, hanem pl a közlegedési lehetõségek, az oktatás, az egészséügy színvonala., a közbiztonság, a szállítási lehetõségek.(Pl.: attól lehetsz veszteséges, hogy telerakod a városodat szolgáltatásokkal, és nem állítod be optimálisra a finanszírozásukat.Kérdõjellel rákattintva teheted meg egyenként, vagy a költségvetési táblázatodban globálisan. A hasonló színvonalú zónák kooperálnak tehát pl R$ nemfog CO$$$-ban vagy I$$$-ban dolgozni (I$$-ben esetleg igen)I-Ag-re nekem is kielégíthetetlen igényem volt,az elején, ezt nem kell figyelembe venni, nyugodtan építhetsz magasabb sûrûségû ipati zónát, ide az elején szennyezõ nehézipar fog települni( a farmok egyébként a játék egyik hibája, létezik hozzá mod a www.simtropolis.com-on, ami megnöveli a benne dolgozó emberek létszámát-bár, ha jól gondolom még kezdõ vagy , úgyhogy elõször érdemes inkább a játékot megismerni <#vigyor4>) Az adókat ne emeld maximumra, mert akkor tényleg nem lesz igény semmire. Ha pangás van, az adócsökkentés jobb, mert ösztönzi a betelepülést, tehát nõ az adóalap.

Asszem ennyi. Ja és olyan nyelvre állítsd be a játékot, amit értesz, a kiírás azért van, hogy azt elolvasva megtudd, amit kell.Különben bármely Norbyl-üzenet alatt megtalálhatod, hogy hol érhetõ el a magyarosítás.
Hali!

Hogy lehet elerni mindenfele trukk nelkul, nullarol h egy teruleten ne legyek veszteseges? Mert hiaba, csak annyit epitek amennyit kell, nem emelem tul az adokat, nehogy lelepjenek, eg es fold a kiadas-bevetel, es mindig eladosodom...
Ha az adokat maxra emelem, akkor se tudom tulszarnyalni a kiadasokat, aztan meg lepattan a lakossag... Az I-ag-re akkora igeny van, h a terulet 3/4-e azokkal van tele,
Masik kerdesem, hogy van az RCI panel, itt van R$, R$$, R$$$, Cs$, Cs$$, Cs$$$, Co$$, Co$$$, I-Ag, I-D, I-M es I-Ht.
Az R$tol->R$$$ig a residental low->high ezek a zold epuletek. Ez ok. A Cs$->Cs$$$ ezek a kek epuletek. Az I-Ag az agricultural sarga, I-D a sarga ikonok kozul a masodik? Es a I-ht a high industrial dolog, ha jol ertelmezem. De minek a mutatoja a Co$$, Co$$$, es az I-M?
Harmadik kerdesem, ha a hazaknal athuzott taska van, gondolom nincs eleg melohely, akkor mit kell epiteni? Keket v. sargat, mert az RCI panel viszont igenyt nem mutat semmire...
koszonom
Lehetetlenséget kérsz.
Simtropolison több mint 11000 plugin és kiegészítõ van fenn.
Ebbõl foglamam sincs hogy te mit szedtél le és nekem mi van meg. Azt javaslom hogy keresgélj sokat vagy kezdj új várost. Nem beszélve arról hogy 600 mega pluginom van.

Azért szürkül el mert kiürül (mindenki kiköltözik belõle). Ez a kívánatoság miatt van. Nincs munkája, nem jók a feltételek, vagy nincs elég munkaerõ a közelben. Ha rányomsz a kérdõjellel akkor kiírja miért ürült ki, vagy ment egy jóléti szinttel lejjebb.

Tuvok: szép munka, ha jól látom ez Washington pontos mása. Minden elismerésem.

Hali! abban kérnék segítséget h lehet azt megelõzni h ne váljon olyan szürkévé az összes házam? olyan mintha leégnének... köszi
Hello! Lehetne egy nagy kérésem? Régen nagy Simcity fan voltam, volt több száz letöltött épületem (fõként felhõkarcolók) de tönkrement a HDD és elveszett minden. Nos, most egyszerüen képtelenség lenne ezeket egyesével leszedegetni a simtropolisról. Valaki be tudná csomagolni a plugin mappáját és valahogy eljuttatni nekem? Nagyon nagyon nagyon megköszönném!

Hát épp ez a problémám.Lerakom pl. azt amit te.6000/6000 tehát nincs üres munkahely.akkor meg mi értelme?Szerintem olyannak lenne értelme,hogy lerakod akkor 0/6000 és aztán meajd szépen a simek akik a városban laknak majd benépesítik és lesz munkahelyük.
Carlos
Tételezzük fel, hogy nem értem.
Leraksz egy épületet ami szép lassan beáll.
Plö leraktam egy plopable felhõkarcolót (képeimen a ball szélén látható nagy kék) az asszem 6000 co§§§. Amikor lekerült 6000/6000 volt, majd ingadozott egy kicsit és beállt 57xx-ra.
Nem értem a problémádat.

Þór vígi þessi rúnar