13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
year #8756 Nem erről volt szó, hanem arról , hogy te azt mondtad lehet külön szabályozni a viz- és villanyvezetékeket, én erre mondtam nem lehet.Vkinek az volt a problémája, hogy szikráztak a vezetékek, és ennek az az oka, hogy az erőmű kapacitását levitte drasztikusan, és igy a vezetékekre szánt pénzt is megcsapolta, mert együtt kezeli a játék, de már elmondtam ezt 2x is. -
pzolika978 #8755 Nos az erőműveket külön is lehet állítani,míg a vízpumpákat nem. Ennyi,ha lesz időm bekapcsolni a játékot majd képileg megmutatom. -
year #8754 Én most megnéztem néhány városomat és nálam a gazdag lakosok dolgoznak a magas jólétű irodáktól át a koszos iparig.Sztem ez a tendencia akkor érvényes ha a várost teljesen nulláról kezdesz és a régióban nincs más város. -
year #8753 Igy van, ez a lényeg. Csakhát ezt benéztétek. -
ntex #8752 Akkor egy észrevétel a játékkal kapcsolatban :
Nem tudom észrevettétek-e (ha igen akkor halleluja nekem hogy én is rájöttem ), hogy úgy tűnik a megjelenő gazdag lakóházak (§§§) azért üresednek vagy feketednek el gyorsan az elején mert nincs nekik megfelelő munka, tehát :
- A szegény (§) lakos lepusztult iparba fog menni dolgozni vagy § kereskedelmi épületbe,
- A közepesen tehetősek (§§) gyárakba (manufacturing §§) és/vagy §§ kereskedelmi zónákba,
- A gazdagok (§§§) pedig csak High Tech Iparba (§§§) vagy §§§ kereskedelmi övezetbe.
Ezt onnan gondolom, mert az elején még nincs §§§-es gyár vagy kereskedelmi zóna, így a megjelenő gazdagok nem tudnak hová menni dolgozni így megjelenik az aktatáska és elfeketedik a ház, majd miután lefokozódott §§-re az épület egyből talál magának munkát egy §§-es gyárban vagy ker. zónában. -
SlaCker #8751 Feléledt,de szivesebben segítenék énis mint az,hogy állandóan kérdezgetek. -
#8750 Nade legalább a topik felélett -
#8749 -
year #8748 Jajaj xD. Ha nagyon leviszed az erőművek támogatását akkor az állapota hamarabb romlik , és ha egy erőmű állapota 70-80%-os sokkal drágábban termeli az áramot.
pzolika978: Nézd csak meg újra, nem lehet külön állítani a viz- és villanyvezetékeket, és ha csak az erőmű kapacitását viszed le akkor is arányosan csökken a villanyvezetékek támogatása is. Ha az erőmű kapacitását 50 % alá teszük a villanyvezetékek szikrázni kezdenek mivel nem jutnak elegendő pénzhez a fenntartásához. Ennyi. -
#8747 A víz kapacitást eggyáltalán nemlehet állítani.Csak a vizhálózat karbantartását.
Az az erőműves dolog meg hülyeség!Miaz hogyha nemhasználunk valamit az könnybben elromlik. -
ntex #8746 Amúgy meg "Documents And Settings\User\Dokumentumok\Sim City 4\Plugins" -
ntex #8745 Egyáltalán nem mondott hülyeséget, előbb néztem meg, a víz és villanyvezetékeket tényleg nem lehet külön állítani, csak a kapacitást tudod állítani -
#8744 Dokumentumok/simcity4/share (asszem) -
#8743 TE NAGYON TUDSZ!
Amit mondtál 100%-ban hülyeség! -
pzolika978 #8742 Kedves year!
Mind a vízvezetékeket,mind a villanyvezetékek támogatását lehet állítani,egy segédeszköz panelen. Az erőműveket külön is lehet állítani,a vízműveket nem lehet külön állítani.
Továbbra is kérdezem a buszokat és autókat hogyan kell betenni? -
year #8741 A viz- vmint a villanyvezetékeket fenntartását külön nem lehet szabályozni. Együtt van az energiával és a vízzel. Tehát ha egy erőmű finanszirozását leveszük akkor a vezetékeket is ugyanolyan arányban csökkenti.
Egy erőmű fenntartását 50% alá nem bölcs dolog levinni, mivel akkor az erőmű állapota is hamar romlik és drágábban termeli majd az áramot. -
SlaCker #8740 Köszi szépen a segítséget!
Mostmár kapizsgálom a dolog tetejét,mert több a bevétel mint a kiadás :DD (igaz,hogy ijen 10-20 simnationnal vagy mivel :D)
Ja,miért van az,hogy nincsen semmi a lakóházak közelében,de tényleg semmi még park sem,de ők mégis felfejlődnek R$$-re??
Van egy ijen városkinézeti opció.Ott mejik a jó?Van,hogy egyszer változon vagy én tom állítani,hogy hány évente változzon a város kinézete.Mejik a jobb?
Bocsi,hogy ennyit kérdezgetek! -
pzolika978 #8739 egy kérdés:
Az autókat,buszokat,hogyan kell betenni a játékba? -
pzolika978 #8738 Szia
Azért szikrázik mert a pózna fenntartását nagyon levetted,nem szabad levenni,én mindíg alapon hagyom és normálisan működik.
Ugyan ez van a vízvezetékkel is ha leveszed akkor eltörik a vízvezeték.
Azokat hagyni kell. Az erőműnél viszont tudod állítani a dolgokat,hogy kevesebb energiát termeljen.Van egy két olyan intézkedés ami költséges,de különösen az elején hasznos,ilyen az ingyenes orvosi ellátás,olvasási kedvet növelő intézkedés,stb.Sok lakóház az elején kis sürűséggel utána lehet módosítani. -
#8737 Nem kell mindent levenni!-Elég csak az adókat picit megemelni.És nemkell röftön iskola meg korhéz meg ezek.hameg már muszáj lenniük akkor azokat is szabájozni kell.ennyi
Sok épület zónát csinálj.stb...jobban jön a nép és adóznak mint a gép -
#8736 Nekem mindig úgy van, és nem szikrázik . -
SlaCker #8735 Azt a maintance-t akkor csinálja mikor hosszú utat építek de tényleg hosszút és nem sokkal utánna elkezdi írogatni a dolgot.Nem szoktam hozzá nyulni sőt inkább teljesre húzom a kölcségvetést.
A kátyúk meg akkor jelennek meg ha túl alacsony a ráfordított pénz.
LeWyTy de ha alapon hagyom akkor nem tok takarékoskodni! :((
Ja ha az RCI-nél a vonal felett van akkor az kell ugye,ha alatta akkor nem.
(ezekre a R$,R$$,R$$$ stb.-re gondolok itt) -
#8734 Vannak az úton ien fekete izék?Kicsit hasonlítanak olajfoltokra.(de igazából kátyúk)
Mer akkor az útkarbantartás s levan véve. -
#8733 Igazábó azé szikrázik mer levette az energiát. annyira amennyire igény van.
Azt az alapon kell hagyni akkor nem lessz szikrázás.ENNYI. -
#8732 A szikrázás akkor veszélyes, ha valami éghető épület van a közelben . Simán cseréld ki, idővel megszűnik .
A maintance gondolom a költség lenne, emeld meg az utak gondozárása fordított pénzt (maintance cost) . -
SlaCker #8731 pzolika978 srgíííj kicsit! :DD
Miért szikrzázik a villanypózna??
Ja és mindíg kiír valami road maintance problémát.Azt mire írja vagy mié ?? :)) -
albiman #8730 Nem tok kis fájlba menteni képeket, melyik programmal kell? -
viktor0320 #8729 www.mininova.org
-
Hunor1 #8728 Szevasztok !!
Kedvem támadt újra ezzel a remek gammával játszani..de sajna egy winfos reinstallnál , helycsinálásnál elvesztettem..:-(( SAjna a lemezt sem találom már..
A neten sem találom már sehol a SimCity 4 DELUXE EDITIONT !!
Nagyon megköszöném ha valaki dobna egy linket nekem privibe , hogy honnan lehetne mégis leszedni..
Köszönöm :-) -
pzolika978 #8727 Húú!
Ez érdekes kérdés. Elméletileg rengteg dolgot elbír a game,legfeljebb betöltésnél kicsit lassú lesz. Az összekuszálás bonyolult dolog,reame-ben általában leírják,hogy mit mivel nem lehet betenni.
Én a Mod-okat nem nagyon alkalmazom kivéve a NAM modot ami a közlekedést javítja elméletileg. Rengeteg olyan mod van amivel csalni lehet,ezeket nem ajánlom mert a játék úgy elveszti a varázsát. -
#8726 hálám üldözzön egy jódarabig -
#8725 meg -
SlaCker #8724 Kenny85 ha megmondod,hogy hol van esküszöm megnézem
Pzolika978 mondcsak mennyi "mododt" tudok betenni a szimszbe??Bármennyit vagy egy kevés után kiakad?Ja meg összekuszálják egymást vagy nem?
Elég sokmindent leszedtem :) -
#8723 ez a 2 file megvan valakinek?
bldgprop_vol1.dat
bldgprop_vol2.dat
-
SlaCker #8722 Oksa.Már regeltem meg szét is néztem,csak a csatit nem leltem.
Végre sikerült Szolnok domborzatát megcsinálni! (csak 1 nap kellett) -
pzolika978 #8721 Persze ,ha fejlődik akkor már lehet őket fejleszteni.
Simtropolis-ra felmész,majd regisztrálsz. Regisztrációd után bemész az st exchange menüpontba , majd a keresőbe beírod,hogy canal és kifogja adni,az összes lehetőséget. itt nagyon sok mindent megtudsz keresni. -
SlaCker #8720 Oksa értelek.
Mondod,hogy első városba azok jók.Gondolom mikor már fejlődik a város akkor fejleszthetem már őket R$$ meg R$$$-ra.
Ja meg néztem azt a simtropolig vagy mit.
Nem leltem azt a kanit meg ijesmit. -
pzolika978 #8719 Azt értem,hogy csak azt tedd le amire valóban nagy szükség van. Ha R$$,és R$$$-as lakosságod van az tök jó,bár nekik már vannak igényeik,amiket teljesíteni kell.
Állítólag mindkét oldalára kell,hogy eltudjon menni dolgozni,meg,hogy haza is tudjanak menni.
Az R$ azért jó egy első városban mert igénytelen. -
SlaCker #8718 1.Az aprólékos fejlesztés alatt mit értesz?Én vagyok anyira türelmes hogy 3 óra alatt húzzak fel egy 500 lakosú "Várost"!
2.Hogyha jól figyeltem , akkor letettem eggy ijen kaput és az összes teherautó arra ment
3.Nállam alapból 9% on van minden R,C,I is.
Köszi az autópájás tippet (maeg a segítséget) szerintem hastnálni fogom :),de mire eljutok odáig :D
Ja ahogy észrevettem nekem van egy olyan hajlamom,hogy az R$ pillanatok alatt R$$ és R$$$ tudok csinálni
Köszi,hogy nem zavartál el a búsba a sok kérdés miatt
Ja még kérdezek kicsit.
Miért tegyek az út mindkét oldalára buszmegállót?
Miért van az hogy annyi R$ ház kell? -
#8717 Ahogy írtam, az ingázási időt úgy iktattam ki, hogy a sírós lakónegyedhez közeli megüresedett területre kereskedelmet telepítettem, így már jó volt a kecsegeknek. Persze addig is volt egész várost behálózó magasvasút, busz, metró (összeköttetésben a magasvasúttal), normál vasút, nagyon sok közös állomással, de a tetveknek ezsem jó. Bár igaz sok helyen nagyon le vannak terhelve ezek a tömegközlekedési eszközök, de legalább így egyik sem dísznek van :D
Vasút nagyon jó, mert jósok utast szálít, és a város ipari negyedek miatti teherautóforgalmát is jól csökkenti (vagyis inkább megszüntetni, mert csak nagyon rövid távon teherautóznak, hosszútávon vonat).