13557
  • nyirog
    kép
    embeeeeeerrrrr...........!!!!!!!!!
  • Benevolens
    Hasonlít az RTL konstrukciómhoz, amúgy tök jó. Különben milyen plugint használsz a terepre, meg a fákra. Isten módban tudod ültetni?, mert nekem mindig csak polgármester módban engedi.
  • nyirog
    és neked pzolika978 nincsen ötleted erre a gondmra amit lejebb leírtam? Ja am a vélemnyedet is elmondhatnád az ötletemről:P(aztviszontmár nem tudom, hogy másnak is ezébe jutott e ez az utóópály és highspeedrailféle kombináció, ezért egyenlőre a saját ötletemnek tekintem ).
  • nyirog
    jaja onnan volt, de onnan törölték :D, foggalmam sincshmiért, de én ishiába kerestem és már nem lehetett letölteni, innenviszont mégle lehet szedni
  • Kenny85
    az a lámpa simtropolisról van?
    mert már 1000 éve keresem de nemtalálom :D
  • pzolika978
    Hát mára befejeztem. Sokat nem fejlődött a városom,viszont már nem veszteséges. A lakosság 18000 lakosú,és mintegy 600simoleon a havi nyereség. Majd teszek fel képeket holnap.
  • nyirog
    hy skacok egyik vrosomban az autópályhálózatot próbálom színeebé tenni , eddigenyire tellett, akinek van arra ötlete, hogy hogyan tudnám megcsinálni azt, hogy a két autópálya csak egy kocka távolságra legyen egymástól, az szólhatna nekem :D, előrei köszi, ja am nekem is 22 colos monitorom van (sztem az is elég nagy), most ígyhirtelen 1024*768-as felbontásban játszottam, deahogy elnéztem a játék támogatjaaz 1600*1200-as felbontást is (ez a monitorom maximáális felbontása), kiváncsi leszek h a legmagasabb felbontásban menni fog-e
  • Suxen
    Mióta új, széles képernyős monitorom van, nem fut el a SC4. Vagyis indul, csak épp nem játszható, mindegy, hosszú sztori, már többször újraraktam, mindent megpróbáltam, már keresztet is vetettem rá. Jó kis játék volt, szerettem. Hiába állítgatom a felbontást, akkor is mindegy neki, szóval tuti a monitort nem komálja. Remélem az 5 már rugalmasabb lesz. :)
  • Benevolens
    Nekem is mindig nulla körül mozgott a környezetvédelem, amíg rá nem jöttem, hogy a titka az, hogy nem szabad túl gyorsan és az elején nagyon zártan sem építkezni és akkor magas marad. Később, ha összeépíted a területeidet, akkor sem megy le nagyon.
  • pzolika978
    Nagyon jó adatok ezek,egy 13e fős városnak. Nekem a környezet soha nem zöld,pedig víztisztítótól kezdve,a környezetvédelmi intézkedésig mindent bevetek,de mindíg full pirosban van. (igaz nekem 300e fő a lakosságom.
    Mi az a nagy épület a képeden?

Feck: Nem biztos,hogy az jó megoldás,pláne ha a terep sem egyezik. Bár tény ez egyszerűbb,és a terepet be lehet igazítani.Sikerült?
  • Feck
    Elmegyek haveromhoz, és az elcseszett parcellára teszek 1 várost, aztán kimentem, hazahozom, és bemásolom...
    Nem akarok kavarni a kitörlésekkel, ez 1xerűbb megoldásnak tűnik.
    Amint megoldottam a problémát, megpróbálok 1-2 jó képet összehozni... :) Némely pontokon egész pofás a város, csak azt tudom nagyon utálni, mikor egy nagy $$$-épületbe $$-lakosság költözik, és lekoszolódik... Szerencsére ez elég ritka, és ha tehetem inkább ledózerolom az épületet, nem bírom a látványát! :)
  • Christian
    RCI
    Ingázás
    Közvélemény
    Oktatás
    Populáció
    Torlódás
  • laslandes
    játékleírás
  • pzolika978
    Egyszerre fejleszted a lakóövezetet és az ipari / kereskedelmi zónát?
    Érdemes megnézni,hogy mire van igényük az RCI panelen. A grafikonokon folyamatosan tudod nézni,hogy mikre van szükség. Az ipari övezet lehet,hogy elavult,nem megfelelő munkát kínál egy diplomás simnek.
    Nem csak az ingázáson múlik a munkanélküliség nekem soha nincs 70perc alatt az ingázási idő és mégis dolgoznak.

Kicsy86: A +bevételhez a kölcségeket le kell szorítani a minimálisra. Ezt minden középületnél ? ikonnal tudod beállítani. Rámész az adott épületre ráklikk és a csuszkákon beállítod az igényeknek megfelelő értéket. Valamint folyamatosan kell fejleszteni, építeni a lakó ipari és kereskedelmi zónákat,arra törekedni,hogy minnél több gazdag sim (R$$$)költözzön a városba,
  • kicsy86
    segitenétek?
    nem értem miért nincs olyan kimagasló +bevételem,ezt ugy értem,hogy ami bevételem van és kiadás annak a különbsége max kb 1000pénz.

ha esetleg +tudnátok adni a játék leirását nagyon örülnék neki

és még 1,hogy lehet a légszennyezetséget csökkenteni?
  • Christian
    Régi probléma...
    commute..
    egész az elején megjelent a dolog: 7K népességnél.
    Ipari-lakótelepek highwayyel összekötve, sok avenue is van..
    A traffic grafikonon minden zöld, tehát sehol nincs forgalmi dugó..
    Adók 8%-on..
    A commute time az elején 50-55 perc között mozgott, majd sikerült letornáznom 30-35 perc közé, viszont egyre több a "no job" ikon, a házak abandonedek lesznek..
    buszmegállót minden parcellába raktam kettőt..
    kórház van iskola van, szemét nincs, áram van, víz van, forgalmi zaj sincs...
    desirability zöld, sok park is van mindenfele..

most már kezdem unni..:S
  • Benevolens
    Én is jártam már így és amikor elvégeztem a leírt műveletet, egyrészt összekeveredett a városok közötti közlekedés, másrészt 14 naponként megáll az idő és csak akkor indul újra, ha metróalagutat építek és lerombolom.
  • Tuvok #8979
    Cookie-k / cache törlése ?
  • pzolika978
    Nekem ezt írja ki Simtropolis: Sorry, this area is not available right now...

A FAX kivan már! Csak nekem nem megy?
    Mindegy megyek nézni a Showder Klubbot.
    A régióddal az lesz a jó amit Tuvok mondott,Feltéve,hogy megvan a régi régiód és nem írtad felül.
    Teszel majd fel képeket?
  • Feck
    Igen, szerintem is ez lesz...
  • Tuvok #8976
    Mentsd ki a városokat, töröld ki a SF régiót a Dokumentumokból, másold át az eredeti SF régiót az SC4 mappájából, majd importáld vissza a városokat .
  • Feck
    Már nem tudtam mi hiányzik...
    Hugom jól elcseszett velem, kitörölte az egyik városát, mikor megmondtam, hogy ki ne töröljön semmit, mert elb@ssza! áááááááááááááááá!
    Nem tudjátok véletlenül, hogy ez hanyas számmal jelzett parcella? Vannak kimentve régiók, de képtelen vagyok rájönni, hogy ez melyik lehet...
    regio
  • Tuvok #8974
    Ja, megy megint, de semmivel nem lett gyorsabb, nem tudom mit csináltak neki
  • nyirog
    Mondtam én, hogy az SH-n is vanak jó letöltések , am nekem ebben az időpontban tökéletesen bejött a simtropolis :Dletöltésekkel meg miegymással
  • pzolika978
    Nos találtam sims hungaryn eléggé jó letöltéseket. Szedtem le villamos megállókat,úgyhogy semmi akadálya a villamos építésének.
  • pzolika978
    Nekem most sem jön be.Na mindegy nálatok van valami?
  • nyirog
    ujítják az oldalt :S, mondjuk mr késze van, de sztem vmiszerver cseréjük islehetett és ezért nincsenek még letöltéseik...
  • pzolika978
    Simtropolis megint nem megy és én leakartam tölteni a villamos megállókat.
  • Benevolens
    Különben egyáltalán nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, csak azt akartam mondani, hogy a 20 századot eléggé megsínylette a város,és ennek nyomai elég lehangolóak.
  • Benevolens
    Csak az a bajom velük, hogy az előző rendszerben telenyomták az egészet párttitkárok szocreál házaival, meg mostanában az "én házam az én váram " szemlélet jegyében építkeznek, főleg a 12. kerületben. Különben jó, mert fák, meg park meg mnden... Rossz ránézni a kockák által agyonnyomott monarchiás villákra (félreértés ne essék, nem vagyok modernellenes, de Magyarországon a szecesszió óta nem volt túl magas színvonalú az éptészet, leszámítva egy-két épületet.)
  • pzolika978
    ott nöttem fel
  • Benevolens
    Bocs a "nyóckerrel" nyirogra céloztam, különben én egyáltalán nem tartom jó helynek a rózsadombot, sem a szemlőhegyet, sem az egész 2. kerületet, meg a 12.-et.
  • pzolika978
    A 2.kerületnek is van elhanyagolt gusztustalan része,ott sem csak a rózsadomb van. Tehát nem biztos ,hogy a nyóckerre céloztam. Egyébként ott az utóbbi időben nagyon szép és igényes parkokat és lakónegyedeket alakítottak ki. A többi területen nem nagyon járok így nincs is róla véleményem.
  • Benevolens
    Nem azért kérdeztem mert nem tudom, hanem, mert nem tudtam, hogy melyik aspektusára gondolsz. Különben nem tudom, hogy miért nem lehet túljutni a "nyócker"-utálásán. Ferencváros pl. kivül belül rondább és jellegtelenebb is és a város messze legrohadtabb része az Illatos út-Gubacsi út térsége. Dobogós lenne még a József Attila ugyanit, a majdnem "vörös csepel" meg Havanna keresztúron, Újhegyi Kőbányán Maglódi út, Kozma utca a börtönökkel ugyanitt stb. Az igaz, hogy Józsefváros külső része is meredek, de legalább az épületek érdekesek.
  • ZsirosKenyer
    én elég sokat járok Bécsbe és ez tényleg így van. Jó, a nagy turistalátványosságok mentén minden rendbe van rakva, de az eldugott részeken már nem ilyen rózsás a helyzet.
    Havernak aki kint dolgozik egy főút mellett 3x törték fel az autóját
    (mivel bécs lakosságának kb fele már arab, vagy török)
  • pzolika978
    Félreértés ne essék én is szeretem,nem is tudnék elszakadni tőle,és valóban vannak gyönyörű részei csak a hétköznapi ember (mint én is) nem ezt látja. Tökéletes város nincs ez tény ,de dolgozom rajta.
  • nyirog
    héhé... én is pesti vagyok ám, de azért vannak nekinagyn széprészei is :D, szóval azért nem kell eztannyira lehúzni, am még Bécsben mindenmánagy városban is vannak avárosnak csúnya részei, én anno bmnetmbécsben egykisutcába és ott olyan piszook volt, hogy olyat még a 8.kerületben sem látni :S, szóval nem olyan csúnyaváros, sztem :)
  • Feck
    Én ma a villamoshálózattal bíbelődtem, mire le akartam tesztelni, kilépett! Legközelebb gyorsan mentek!
  • pzolika978
    Háááááát? Addig jó amíg nem tudod. Koszos,forgalmas, építkezésekkel,teli város,ahol rengeteg ember él.
    Bár az új városomról ez még nem igaz kb.50e sim él benne. Most kezdem kialakítani a metróhálózatot.
  • Feck
    A simtropolisról nem tudom letölteni a Tram depot... :( Már több hete.