9499
Intel
  • Evil
    nono, a p4 is megeszik annyit mint az amd.Raadasul meg az intel csak futeni jo :)
  • Borg
    En nem is irtam semmi ilyesmit:)
  • [Jakuza]
    Nem mindenkinek lehet egy Celeroncsa.
  • ollie
    multifunkciós processzor :D
  • ollie
    és még radiátornak is használható ;D
  • Laalee
    mi masban kene meg tobbat nyujtania? kevesebbet fogyaszt, ugyanolyan megbizhato, ugyanugy van hovedelme. nem ertem mitol lenne roszabb
  • Borg
    Sebességben...max...
  • Borg
    Lassan olcsóbb lesz mint a műanyagalátét, amit a szekrény alá raknak, hogy ne billegjen :)
  • Bandee_
    Jahh! P4-et mindenkinek ha má egy ajemdé 2400 xp 80$ lesz akkó is Intel RULZ!!!!
    AMD XP 2400+ Thoroughbred régi ár: 103 dollár; új ár: 84 dollár;

Kez'csókolom, kérek 2 tejfölt, fél kenyeret, meg pistikének homokozni egy xp-t, mondyuk egy 1700-ast!!!!
  • atee
    Majd lecsereled P4 re idovel!
    Mennek le az arak!
  • fm
    télleg köszi mindNkinek,jól kiveséztük ezt a témát,eszerint nem kapok 6500pöttynél többet a cerka miatt.
    ez van,de ajándékba kaptam 1 szavam se lehet.
    / de 1 igazi p4 jobb lett volna:) /

magas fps-t,meg mindNjótminNkinek..
  • [Jakuza]
    Elegnek kell lennie, bar a Codegen 300as tapok se a hu de jo kategoriaba tartoznak.
  • ollie
    maradj meg a 640x480-nál, ha a grafixet fullon akarod nyomni.
    a codegen táp jó lesz a p4-hez is, feltéve hogy van rajta extra p4 alaplapi tápcsati és nem akarsz a gépedbe tenni 5 vinyót, 3 cd írót és 6 giga ramot (ja meg egy geforce fx 5800-at :)
  • fm
    akkor én se akarjak mafiázni 1024*768-ban,ez elmarad míg nem veszek én is egy p4-et.most egy codegen300w-os tápom van,azt le kell cserélnem a p4miatt??
  • ollie
    ami viszont jó, hogy a konfigom tökéletes egy p4-es protkóhoz (táp, király alaplap, stb), szóval most már könnyebb áttérni egy p4-es procira...
  • ollie
    ja, az lesz
  • [Jakuza]
    Ollie mindenki tudja, hogy a P4 Celeron egy fostalicska.
    Ker volt a Tua cerkadat lecserelni ra addig , amig nem gyujtottel eleg penzt egy rendes procira.
    A lowend legalja es dragabb mint egy AMD 1700+ 2 ezerrel. Raadasul az legalabb huzhato 2100-2200MHzre az meg alig-alig.
    Teljesitmenyben meg fenyevekre vannak egymastol.
    Amint lehet csereld le egy rendes P4re.
  • Sir Quno Jedi
    INtel da RULER !
  • ollie
    rossz hírem van.
    rosszul emlékeztem arra, hogy játszottam a Mafiával a gépemben. a helyzet az, hogy még az 1300-as cerkán nyomtam, és mivel csak nemrég cseréltem 1800-ra, úgy emlékeztem, hogy már ezen is kipróbáltam a gámát. nos, nekem is ugyanaz a problémám mint neked. rohadt lassú a játék, sokkal lassabb, mint az 1300-on volt. most le kell vennem 16 bit-be és 800x600-ba, hogy elfogadható sebességgel menjen, holott az előző cerkán ugyanezen a konfigon simán repült 1024x768-ban 32 biten. hát ez van és valszeg a rohadt intel üzletpolitika az oka. rájöttek hogy az előző cerka sorozat túl jó lett (16/256k cache, a p4-es cerkákon meg csak 8/128k cache). kapják be!
    ez van, most gyűjtök egy p4 2,4GHz-re...
  • atee
    A sors ugyhozta, hogy heten 1.7 cerka van a gepembe!
    Siman megy 2.0 an! Nem gyotrom tovabb erre a kis idore :)
  • fm
    kösz mindNkinek a válaszokat..

Fenn van a SIS driver,amit a laphoz adtak. Lehet utánanézek frissítésnek. A másik gépem 1.1cerka,384sd,gef2mx, majd ott is letesztelem a 3dmark-al. Kíváncsi vagyok...
  • [Jakuza]
    Hasonlo problemai voltak a haveromnak.
    De mint emlitettem nala a SIS driver feltelepitese megoldotta a gondot.
    Nalad fel van telepitve Fm ?
  • ollie
    nem tudom mi lehet. valszeg valami hw kompatibilitási probléma. igazából nekem azóta vannak hasonló problémáim, mióta Radeon kártyám van. Geforce-al nem volt. Ezzel sajnos együtt kell élni. Nekem pl a GTA3 el sem indul, pedig hidd el mindent megpróbáltam a működésére. Geforce alatt viszont vidáman működött.
    Ha csak néhány játékkal van ilyen problémád, akkor nem érdemes sokat szórakozni vele, kevés az eéslye hoyg javulni fog. Viszont eszembe jutott, hogy hasonló problémám volt a Max Paynevel. Igazából nem is tudtam játzsani vele, csak miután feltettem a legújabb patch-t. Persze nekem eredetiben van meg.
  • fm
    mielőtt felraktam volna,letöröltem mindN rendszerfile-t,aztán install. Service Pack nincs,olyasmit hallottam,hogy az xp-m feketelistás,és ne tegyem fel hozzá.
    A mafia amugy 800*600-ban,látótáv közepesnél lentebb,részletesség is,és még így sem folyamatos.fifa2203sem.. :((
  • ollie
    ja, ha nem tiszta installal tetted fel az XP-t, hanem upgradeltél, akkor ne is számíts túl sok jóra. de ha más partícióra tetted, akkor jónak kell lennie.
  • ollie
    állítsd kiegyenlített minőségre.
    legalábbis ne legyen aniso + aa bekapcsolva, egyébként így már jónak tűnik az eredemény.
    miért nem fut a mafia? úgy érted, hogy csak közepes részletességgel megy jól? a driver reinstallt mindenképpen próbááld ki, de ha a 3dmark2001 6400 pontot írt ki, akkor annak jónak kell lennie.
  • [Jakuza]
    fm.
    Alaplapi SiS driver fel van teve ?
    http://download.sis.com/sisdlc/driver_list.jsp
    Es probald feltenni az AGP115.EXE drivert.
  • fm
    miko megkaptam a gépem,win98-al tróbáztam,hasonló volt,most xp-vel sem jobb,nemrég tettem fel(igaz format c: nem volt). A driver-reinstall-t megnézem.
    Amúgy,most megnéztem,hogy ha visszaveszem a kártya beáll.-nál minőségről high performance-ra,akkor a 3dmark eredmény:6474. De ez sovány vigasz,mer a maffia így sem fut,sőt nem is érezhető a kül.
  • ollie
    nem hiszem hogy a ramokkal van baj.
    nem rég találkoztam egy esettel, amikor a config a köv volt:
    C1700, 256 SDRAM, GeForceMX440 64M
    Ezen a konfigon a Mafia a min videobeállításon, min. látótávon és 640x480 felbontás alatt(!) ment csak elfogadható sebességgel. Én saját tapasztalatból tudtma, hogy itt valami gáz van, mert a Radeonom előtt Gf4Mx-em volt, és ott is hibátlanul futott a Mafia úgy hogy minden maxon volt 1024x768-ban.
    Itt azt csináltam hogyx újrainstallátam az Nvidia drivert és láss csodát, hirtelen minden kafa lett (minden maxon, a Mafia ment mint állat).
    Szóval szerintem újra kellene isntallálnod a drivereket (Radeon, DX, AGP, stb, stb...)
    Ha ez nem segít, akkor szvsz egy full Win reinstall format c: után...
    Aztán ha szerencséd van minden normálisan fog müxeni.
    Hidd el, én is sokat szívtam már ezzel...
    nekem egyzser csak az segített, hogy áttértem XP-re, mert csak azon futott a videokártyám normálisan.
    ez van..
  • fm
    pont ez az!végre vki megért.
    (fifa2003,Mafia akadt) driverek a laphoz fenn vannak,meg cat3.4,dx9.0,és próbáltam mán állítgatni a vid.kártyánál,hogy teljesítmény,vagy minőség,de nincs igazán különbség.
    Nem tom,mit kéne tennem?
    esetleg a ramok elosztása húzza vissza? (2*128,1*256) lehet hülyeség..
  • ollie
    nagyon kicsi ez a pontszám, valami gáz van, estelge driverekkel. nekem az 6200 pont körül volt és majdnem ugyanaz a konfigom mind neked...
    Celeron 1800
    512M DDRam
    Radeon 9100 128M

nem hiszem ,hogy az a +64M videomemória ennyire gyorsítaná a gépem hozzád képest. ja és semmit sem húztam.
  • ollie
    ezen a konfigon egy mafianak, gta3-nak 1024x768 felbontásban max látótávon és grafikán simán (szaggatások nélkül) kell futnia! nekem is nagyjából ez a konfigom és minden nagyon gyors.
  • atee
    akkor ugy hasznalod ahogy jolesik :D
    2.0 azert jobba nez ki bootnal :D
  • fm
    3dmark 2001se,benchmark eredmények:4726pont 2gh,4726pont 1.8gh. ez nem nagy különbség
  • fm
    Melyik?
    nincs 3dmark2003,nem is szeretném letölteni,mer ha jól láttam 177Mb és nálam az adatforgalom számít.
    Érezni sztem nem lehet a különbséget..de gondoltam hátha van tipped,de lehet leszedem a 2001-est.
  • atee
    hat teszteld le hogy gyorsabb!
  • fm
    ezek szerint a ramok nálam nem bírják. igaz gázos elosztásban vannak,nomeg noname mind: 1*256+2*128
    most megy a proci 2gh-en,a ramok így 2*118-on vannak,szted jobb lenne 1.8Gh-en a proci,a ramok meg 2*138-on ?? (266-os ddr noname)
  • atee
    persze hogy lasabb...csak igy ki lehet zarni valamennyire a ram esetleges gyengeseget!
  • fm
    ha 1:1-re állítom,akkor a ram órajele 1.95Gh-nél (17*115) csak 2*115. nem lassabb így?
  • fm
    nekem Abit Sa7,bios-ból lehet mindent állítani,bár a lap nem egy nagy szám..