9499
Intel
  • Gerry
    Kb. azonos teljesítményű az 1800-as P4 az 1700+os AMD-vel, kicsit talán gyorsabb a P4, de ha jól fogod ki az AMD-t (T-Bred B), akkor húzva az ad nagyobb teljesítményt (ám sokkal jobban melegszik), a P4-eket viszont nagyobb mértékben lehet húzni, és nem is olyan veszélyes nekik a melegedés. Egyszóval szerintem az 1800MHz-es dobozos Northwood-dal jársz a legjobban (2.2GHz körül mindenféle feszültség emelés nélkül elmegy). Ja, nekem mellesleg AMD-m (is) van, így még azt sem lehet mondani, hogy elfogult vagyok az Intel-lel kapcsolatban...

Más, S423-as Willamette-et nem tud valaki eladót (már régóta keresek), mert lenne egy S423-as alaplapom, és kéne bele proci, akkor lecserélmém az 1100-as (nem Tualatin-os celeronomat) is.
  • ubi
    www.anandtech.com
  • fm
    kb 30000 körül tunnék rászánni,mos 1.7cerka van
    :((
  • fm
    bruttó árak!
    ráadásul találtam még jobbat: Northwood·P4 1.8GHz·400/ 512k Box 24992.- (31240.- bruttó) Ready comp.

amd valós órajelét vágom,de a teljesítményükkel nem vagyok teljesen tisztában. jó tesztet hol lelek?
  • ubi
    netto 33,000,- 2.4P4 533fsb-vel
  • ubi
    netto?
  • ubi
    az 1700es amd valós órajele 1.4ghz körül van
  • fm
    de jobbak mint az amd? az intel-rajongást :)) félretéve..
  • ubi
    1.6os negyed mega cachel olyan mint egy 1133as p3 512 cachel!! tapasztalatból mondom!
  • ubi
    1.8 512kb cachel!!! 256osat ne vegyél!
  • fm
    melyik éri meg jobban? (ár/telj.)
    -CPU INTEL P4 S478 1.80GHZ (NORTHWOOD) 512kb L2 36000.-
    -Intel Pentium4 1.6GHz Socket478 FSB-400MHz L2cache-256K (Willamette) 28000.-

gyorsabbak,mint 1700+ AMD??
  • Bandee_
    INTEL
  • Gerry
    Na azért, hogy hihetetlenül megugrott a teljesítmény azt nem hiszem, hiszen egy azonos órajelű 533-as és egy 800-as proci között teljesítményben kb 5% eltérés van, ha az alaplap támogatja a DualDDR-t és a HT-t, akkor talán kicsit több, de nem ég és föld... De kétségtelenül jól mennek a 800-as procik!
  • ollie
    jaja én is hallottam egy havertól, aki mostanában cserélte le az 533FSB-s prociját 800FSB-sre, hogy hihetetlenül megugrott a gépe teljesítménye...
  • Gerry
    Rossz alaplappal meg az Intel is instabil...

Nekem mindkettő processzor bejön, mindkettőnek más és más előnyei, és hátrányai vannak, szerintem hülyeség az, hogy: "Én csakis intelt veszek, mer' az Intel!", de a másik végletet sem értem, aki, csakis AMD, mert annál nincsen jobb... Én azon szerencsés emberek közé tartozok, hogy mindkét processzort "egyszerre" használom, otthon van Intel is AMD is, az AMD a gyorsabb (2400+), de az Intel csak egy 1100-as celeron. Munkahelyemen meg rengeteg P4-el találkozok... Én speciel jelenleg inkább AMD párti vagyok az ár/teljesítmény miatt (azonos órajelen, valljuk be sokkal erősebb az AMD), ellenben az új P4 procik (800MHz-es FSB + HT) a 875P chipsettel igencsak meggyőzőek, csak kicsit drágák...
    Mindegy, a lényeg, szerintem hogy minél nagyobb legyen a gyártók közötti verseny, mert abból mi felhasználók csak profitálni tudunk (mind ár, mind technológiai fejlődés szempontjából)...

Ha valakit érdekel, ma raktam össze egy elég jó P4-es konfigot (bőven fél milla feletti árkategóriában), a Radeon-os topicban kicsit bővebben írtam róla, bár idő hiányában csak ismerkedni volt időm a ketyerével, alaposabb tuningnak nem tudtam alávetni, de mindenesetre tanulságos volt számomra a dolog.
  • kisviku
    No,a mai nap érkezett kis hajlékomba a következő: Asus P4C800 Deluxe és hogy ne unatkozzon vettem neki egy társat is egy Intel P4 2.66 kis rágát gyári hűtéssel,tehát dobozosan.De hogy ezt minek mondtam el?Fogalmam sincs....keresek egy másik topicot ahol kérdésemst feltenném,mert az nem ide tartozik.Egyébként több mint 10 éve csak intel procit használok,soha nem fogok áttérni másikra mert az intel azért mégiscsak intel.
  • [Walaki]D`Lair
    Meg már a név is egy minőséget sugall...

I.N.T.E.L.

Hát nem gyönyörű? :DDDD
  • [Walaki]D`Lair
    Viszont legalább nem kell rá sziréna....
  • sony
    +Ati Radeon 9700 Pro( built by ) - ezt már nem kell megvenni! itt figyel a gépemben!
  • sony
    fos amd nem kell :)
  • sony
    konfig
  • sony
    megéri ez a fél-kongig:

Asus P4P800 Gold + 2*512 Samsung DDR400 + P4 3.0C(800fsb)???
  • sony
    nem tudom, nemsokára jön a socket-t, meg új chipkészlet!
  • gyraph
    De ez a jelenleg maximum nem? Ezútán nem is tervezi az Intel emelni ennek a processzor családnak a teljesítményét?
  • sony
    3,2+
  • gyraph
    Igeen! :)
  • ollie
    szerintem sokáik. még mindig mennek az 533-as P4-ek, szóval a 800-asok sokáig lesznek. vagy GHz-re gondoltál?
  • gyraph
    Azt tudom, hogy új, de vajon meddig "élnek" ezek?
    Mellesleg az i865 is kijött már 1 ideje..hja és a 875P is támogatja a 400- as procikat...
  • sony
    i875 és i865 is támogatja a 800/533/400-as FSB-t!!!
  • ollie
    az i875 sem régi, még csak most kezdenek kijönni ehhez a procik (800FSB), szóval ezzel elleszel egy darabig. most egyébként az i865 fog kijönni, de az annyiban különbözik, hogy támogatja a 400FSB-t (celeron) is, valamint nem lesz benne alapból sebesség optimalizálás.
  • sony
    BIG HELP!!!

DDR ramokban kéne help! eddig sosem volt ilyenem, csak RDram!:) Arról van szó, hogy, ha egy alaplap( asus p4pc800 ) tudja a Dual-Channel DDR400 memory-t, akkor a sima ddr400( pc3200 ), kettő együtt is dual, vagy spéci dual ddr 400-at( pc3500 )kell venni, ami drágább!??
  • gyraph
    Szerintetek érdemes most beruházni egy i875P chipsetre alapuló rendszerbe? Mindenképp muszály most új gépet építenem, csak kicsit parázok, hogy kiadok most egy vagon pénzt, és igazából ha minden igaz, már nemsokára jön az intel új chipkészlete, ami azért biztos nem fog egy ideig lecserélődni...Szóval kb. meddig tudják még a jövőben emelni az i875 chipkészletekhez való proceszorok Mhz értékét? THX
  • fm
    ez szomorú,akkor jobb, ha várok a p4cerka cseréjével..
  • Bandee_
    A cég a következő árcsökkentést ugyanis igen sokára, október 26-ra tervezi, miután addig nem kell számottevő konkurenciára számítania (mint ismeretes, az AMD csupán szeptemberben tervezi piacra dobni az asztali rendszerekbe szánt Athlon 64 processzorokat).
  • fm
    nem várható a nyáron vmi áresés a p4 procik terén?
  • Bandee_
    Akkó is INTEL rulz!!! (csak nehéz eladni, és drága venni!)
  • Gerry
    Igen, kollégámnál is annyin megy, már régebb óta (egy-másfél hónapja kb.) stabilan.
  • atee
    Ma beszereztem egy 2.4/533 as procit!
    most 3.0 an teker kifogastalanul :)
    Teljesen meg vagyok elegedve! :)
  • Gerry
    Nos, én egy processzor felületén néztem meg, viszont abban igazad lehet, hogy ez már nem 0.18-as, ha bejön egy 1700-as, akkor azon is megnézem majd.
  • ollie
    ja, lehet hogy más feszen megy mint az enyém. az 1700 és 1800 celeronok 0.18 mikronosak, a felett mindegyik 0.13