9499
Intel
-
#871 ASUS A7N8X alaplap, XP 2400+ szobahőmérséklet 29-31 fok, cpu hőmérséklet: 58-63 fok (Spire FalconRock II + ezüstpaszta vagy fehérpaszta)
Chaintech 7NJS + XP 2400+ szobahőmérséklet 30 fok, CPU hőmérséklet 60-62 fok (Thermaltake Volcano 9 + ezüstpaszta)
Chaintech 7NJS + XP 2400+ szobahőmérséklet 30 fok, CPU hőmérséklet 61-65 fok Spire FalconRock II + ezüstpaszta)
Ez így hirtelen 3 gép, mind természetesen terhelés mellet, 2-3 óra masszív játék után... Ja, az én gépem, amin most a Volcano 9 van, futott egy tuningolt GlobalWin TAK68-cal (ezüstpasztával) is, azzal 58-60 fok volt a hőmérséklet, de elviselhetetlenül hangos volt, ezért lett lecserélve a Thermaltake-re. Vagy nálad van hideg (20-24 fok), vagy az Abit mér rosszul, vagy a Chaintech és az ASUS téved, nemtudom... -
#870 "Ez pont nem ellentmondas"
én is ezt írtam
amúgy lehet hülye vagyok, de nem tudom mi az a disszipizáció -
#869 Ez pont nem ellentmondas az FSB emelessel a tuningolt processzor hodisszipizacioja jobban emelkedik, mint a nem huzotte , igaz nem nagy mertekben, de egy huzas nelkuli procinak a 3-4%aval magasabb a holeadasa. Elteres csak abbol adodhat ha , a processzor alacsonyabb aramfelvetelnel adja le ugyan azt az orajelet.
Mert a mgasabb frekis peldanyok magasabb feszultseget vesznek fel. A 2400+ alapbol 1,65V-al megy nalam meg most 1,7V-al szal ez jobban melegszik biztos, mert nagyobb a disszipizacio a magasabb feszultseg miatt. -
#868 ez nem ellentmondás, hiszen Gerry 2GHz-s AMd-kről beszélt, valamint arról, hogy húzással kevésbbé melegszenek mint az Intel. Neked viszont jóval 2GHz alatti procid van, ami jóval kevesebb hőt termel, és a húzés sem sokat emel rajta. -
#867 "addig egy 2GHz-s (2400+) AMD 50-60 fok között van, egy erős hűtéssel, és ez általános tapasztalat."
Hat nem tudom, nalam egy 1700+@2125 egy sima Spire Falconrock 2vel ebben a dog melegben 44-54C fok kozott mozog NF7-S rev2.0 1.7es BIOSal. -
#866 Ez amit írtál igaz, lehetnek eltérések, de az azért nem mindegy, hogy egy 2.4GHz-s P4 45-52 fok között motoszkál (alap gyári hűtéssel), addig egy 2GHz-s (2400+) AMD 50-60 fok között van, egy erős hűtéssel, és ez általános tapasztalat. Viszont ha tunongoljuk a procikat, akkor az Intel egyre jobban melegszik, míg az AMD nem annyira (igaz nem is lehet annyira felhúzni), vagyis minél jobban van húzva a proci, annál kevésbé térnek el egymástól tapasztalataim alapján! -
#865 SZVSZ meg ugyanugy melegszik mindketto.
Nekem is a kezemen mostanaban atfutott tobbszaz konfig , gyakorlatilag 1-2% van hol ez , hol az javara alaplaptol elteroen. De mint tudjuk a termisztorok mar azonos platformnal is lehetnek akar 8-10% elteresek. -
#864 Na, ha nem is ugyanúgy, mint az AMD-k, de eléggé melegszenek az új 800-as FSB-s HT-s P4-ek, ez igaz, de kb 20% Tuning mellet vannak kb ott, aol az AMD-k. Nekem a "nagygépem" otthon AMD, és eléggé melegszik, de láttam már P4-et is 55-58 fok körül úgy, hogy alapjáraton futott. Egyszóval, az Intel még mindig kevésbé melegszik, bár mostmár nincsen akkora eltérés, mint régen! -
#863 Sajnos Ollie ez mar nem igaz, a P4 mar ugyanugy melegszik mint az AMD. -
#862 A másik érv, hogy a P4 nem melexik annyira, mint az AMD. -
#861 Lehet hogy igazad van, de azért hajlamos vagyok hinni nekik. Én a 3GHz-t a core fesz változtatása nélkül értem el stabilan, szvsz lehetséges jóval nagyobb tuning is. De úgy sem próbálom ki, egyenlőre az alap 2.4G is bőven elég. Ha majd rá kell kényszerülnöm a 3G-re, akkor ott már gondok vannak. -
#860 Na de nem 3800on.
MInt ahogy az en 1700+ (1466MHz) AMDm is fut 2400MHz korul leghutessel, de sohase fog elindulni meg csak 3GHz kozelebe se.
Mar az extrem hutesekkel is nagyon nehez elerni a +50%ot. -
#859 a 4712 az MHz?
amúgy nekem is sikerült stabilan futtatnom az én 2.4 533FSB-s P4-emet 3 giga felett -
#858 Latom hiszel a mesekben.
Na akkor ugyanonnan egy 1700+ AMD:
4712 2.25 DL3TC 0311 Abit NF7-S Rev2.0 Bios Version1.4 Kryotech G2
Na akkor most AMD powaaaa ?
Szal ne higyjel a mesekben. -
#857 hát igen... intel powaaa :) -
#856 P4 2.4 800FSB
3800MHz-n stabilan! Nem semmi!
http://www.extremeoverclocking.com/articles/overclocking/Overclocking_2.4C_1.html -
#855 bocs, nem nagyon melegedne (nagyon melegedne helyett)
egyébként kb 10 fok különbség van nulla terhelés és teljes terhelsé között. -
#854 nem tom, de nem úgy néz ki mintha nagyon melegedne. bár az is igaz hogy túlhúzva nem igazán akartam órákig tesztelni, csak egyszer futtattam le a 3dmark2001-03 és pcmark2002-t. tapintásra nem volt melegebb mint húzás nélkül. tapintásra meg nem hiszem hogy melegebb lett volna 50 foknál. -
#853 Nem sokat érnek az alaplapi hőmérők, bent a cégnél egy P4 2.4C-s gép volt, ami 26 órán át nyomta folyamatosan a 3DMark03-at, és azt mondta a software (meg a BIOS), hogy 47-48 fokos, megfogtam a hűtőbordát, és jóval forróbb volt, mint otthon a 62 fokon üzemelő AMD-m... Vagy az ASUS P4P800 mér keveset, vagy az otthoni Chaintech 7NJS sokat, de szerintem egyik sem mér ponosan... Nem érdemes túl sokat foglalkozni vele, vagy le kell mérni kézi hőmérővel, vagy nem kell vele komolyan foglalkozni, pláne P4-es prociknál, hiszen azok ha túlmelegszenek, lecsökkentik az órajelet, vagy ha az is kevésnek bizonyul, akkor kikapcsolnk maguktól! -
atee #852 humm
ugyan ilyen koru,menyek kozott terhelve nekem 60 felett van!
Te ,hogy csinalod? -
#851 Nem rossz! -
sony #850 -
#849 gyerekek!
tegnap megvettem az P4 protkómat és király!
2.4GHz 533FSB 512k cache
a procit felhúztam egészen 3,06GHz-ig (680 FSB) és teljesen stabilan ment, sőt csak 1-2 fokkal volt melegebb mint húzás nélkül (mondja még valaki azt, hogy a gyári hűtés nem jó ;D)
Magasabb frekin nem próbáltam, de ezt is úgy értem el, hogy a feszen sem változtattam egy dekát sem.
Tud az Intel... na ehhez persze egy kircsi ASUS P4PE alaplap van.
A hőfoka terhelés nélkül 40-42, teljes terheléssel meg 51 fok volt úgy, hogy a szobában meg legalább 30 fok volt. -
#848 Ez így van, és néhány helyen kell lenni egy minimális havi forgalomak is! -
sony #847 elég fura nagyker -
#846 Azért nem tudok árlistát küldeni, mert az árlista a nagykerben nem minden ügyfélnél ugyanaz!!! Pl forgalomtól is függ, meg más összetevőktől is. Ez persze nem minden nagykerben van így, de néhány helyen így megy. -
#845 Viszont a kiskerek tobbsege haszonnal dolgozik (10% korul).
A masik fele hogy nagykernel , kell vallalkozoi igazolvany igy nem lehet csak ugy bemenni minedenkinek az utcarol. Bar azert akadnak kivetelek, de ez minimalis. -
sony #844 nagykerben nincs más és más ügyfél!!!van kp, utalás stb ár!!!!!!! kp a legolcsóbb!!! -
sony #843 hi Gerry!!! Nem értem miről beszélsz, én nem tőletek vásárolnék, hanem a nagykerben!!!miért nem lehet árlistát küldeni???? -
#842 Hétfőn megkérem a kollégámat, aki azzal a céggel tartja a kapcsolatot, hogy kérdezzen rá mennyi a dobozos P4, de az a gond, hogy amit én mondok neked, az a mi árunk lenne, és nem az, amennyiért náluk Te tudnál vásárolni, általában ügyfelenként más és más az ár... -
#841 Huhh, hogy ősszel mit éri majd meg megvenni az nehéz kérdés, de szerintem mindenképpen 875P chipsetes legyen az alaplap, a proci meg majd ami akkor árban megéri. Szerintem az ASUS P4C800-as alaplap ára addigra elfogadható lesz, és akkor szerintem érdemes arra beruházni, de vannak nagyon jó minőségű 3 év garos Chaintech alaplapok is. (Nekem most chaintech van, és állati jó. Igaz nekem AMD-s 7NJS, de kollégámnak P4-es van, és remek deszkának bizonyult.) -
#840 Nem sokkal, nincsen 10% az árkülömbség! Legalábbis jobb helyeken! -
sony #838 Gerry! tudnál küldeni mailben egy árlistát, hogy megnézzem, mennyi a 3év garis p4??? asbisról! Ha frankó, akkor regisztrálunk!!! -
sony #837 ...nem gumkizzák, gumizzák... -
sony #836 szia Gerry!!!Látom értesz a dolgokhoz, de most komolyan. A gyári p4 bordáról én kézzel szedtem le azt a fémlapkát, én körömlakklemosóval tisztítottam meg, így sokkal királyabb a hőleadása!!!P4 Rulez!!!A nem dobozos p4-re is van egy év garancia, általában egy kis darab szivacsba gumkizzák, és úgy kapod! Én 2 nagykerbe szoktam járni,és mindkét helyen a dobozos p4-ekre 1 évet vállalnak!!! a 3 évről annyit, hogy sokkal több pénz! -
#835 Írtam, hogy a nemdobozosra 1 év gari van, és ha nem látszik az amit elcsesztél, akkor nem ugrik a gari sem!
Egyébként a legtöbb helyen a dobozosra is csak 1 év garit vállalnak, csak a hivatalosan Intel által is elismert helyeken adják meg rá a 3 év garit. Én mondjuk tudok ilyen helyről vásárolni, ilyen pl.: az Asbis is, de ott meg csak viszonteladókat szolgálnak ki.
Egyébként szerintem a dobozos proci éri meg jobban, általában a legjobban tuningolható procik ais a dobozos termékek közül kerülnek ki! (Nem véletlenül, hiszen az Intel a jobb szériákat adja el dobozos kiszerelésben.) -
#833 Nem nehéz, van a borda alján egy kis fémlapka, sötétszürke kenődő por jellegű anyaggal bevonva. Na annak a két széle van ráragasztva némi takony jellegű anyaggal a bordára, tehát a közepénél alányúlva, mondjuk egy kés pengéjével simán le lehet szedni. ezután alkohollal letisztítod a borda alját a takonytól, meg a szürke portól, és kész. a CPU felületét VÉKONYAN bekened pasztával, (kb 200Ft egy tasak, és az körülbelül 10 procira elég), de tényleg vékonyan, mert ha kipréselődik a felesleges paszta, az nem jó, ráadásul jobb a hőátadás is, ha csak vékony réteg van a CPU-n (kb annyi, hogy éppencsak ne látszon át a feliratozás a fémlapkáról). Ezután összerakod, megnézed a hőmérsékletet, és örülsz! Ja, a dobozos prociról meg annyit, hogy 2 féle proci van, OEM, amit tálcán árulnak, és szerencsés esetben egy szivacsdarabba csomagolva kapod meg (szerencsétlen esetben simán a kezedbenyomják), és van a dobozban árult változat, ehhez csomagol az Intel hűtőt, matricát, és garlevelet. Ezekre többnyire ha jó helyen veszed, akkor 3 év gari van, a tálcásra 1. Na, röviden ennyi! -
#832 Nem véletlenül mondtam, hülyeségeket nem szoktam terjeszteni, nomeg van némi tapasztalatom a dologban, már párszor előfordult olyan eset, hogy valaki szídta a gyári hűtést, hogy szart sem ért, majd a kis beavatkozásom után elcsodálkozott, és azóta esküszik a ketyerére! -
#831 a dobozos az, hogy egy dobozban van a proci egy eredeti intel hűtővel együtt. a nem sobozosnál meg csak a kezedbe nyomnak egy natur procit mindenféle csomagolás nélkül. a fém lapkáról majd vki más írm ert még nem volt p4 procim. a zsír vagy 200 Ft körül van, vagy 800-1000 Ft de akkor már ezüstöt is tartalmaz (mindenképpen azt vegyél mondjuk egy p4-hez). -
sony #829 én is leszedtem azt a fémlapkát!!!! azzal kurvára melegszik a proci+borda!!!!szilikonzsírocskát alá, és király lesz!!!!