5774
Opera
-
#4374 Ezen az oldalon valami a tanúsítvánnyal nem stimmel, ebben talán Dzsini fog tudni segíteni, hogy lehet működésre bírni Opera alatt, én azt hittem szétesik az oldal vagy ilyesmi.
#4372: Nem tudom, rendezd mappákba :D Engem érdekelne hogy lehet e olyan könyvjelzők gombot kirakni valahogy a könyvjelző sáv jobb oldalára fixen, mint FF4ben, hogy lenyílva lássam az összeset. De fixen a jobb oldalon legyen :D -
#4373 - Pedig működnek, de ez csak divek elrejtésére van (inkább az abp element hiding helpert váltja ki), sima reklámok blokkolására ott a beépített reklámblokkoló, vagy kézzel szerkeszted az urlfilter.ini-t
- Ez minek? Görgővel kattintasz és új fülön nyitja.
- Valószínű gányul megírt oldal, próbálkozhatsz maszkolással, hogy úgy megy e, nem mindig segít ez sem (Most nincs előttem Opera, nem tudom kipróbálni) -
#4372 Bocsi, még egyet kifelejtettem :)
- A könyvjelzőknél be lehet állítani vhogy, hogy ne úgy mutassa, hogy "Több elem...", hanem görgetni lehessen lefele? Csak mert ez pl száz könyvjelzőnél nagyon bosszantó! :( -
#4371 Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem az Opera 11.01-es változatával kapcsolatban, remélem tudtok majd segíteni! :)
- Hol találok egy olyan 'NoADs' (reklám blokkoló) kiegészítőt ehhez a legújabb Operához, ami ténylegesen működik is? Se a NoAds, se a NoAds Fixed verziót nem tudtam eddig működésre bírni!
- Hogy tudom beállítani, hogy ha Könyvjelzősávban JOBB egérgombbal kattintok rá az adott könyvjelzőre, akkor olyanokat is hozzon fel, hogy "MEgnyitás új lapon" stb...? Ez eddig mindegyik böngészőnél megvolt, de az Opera vhogy csak ilyen szerkesztési lehetőségeket hoz fel! :(
- Miért van az, hogy egy adott oldalt az Opera nem nyit meg, de a Chrome/Firefox/IE meg simán? Erre van bármi megoldás? (amúgy a honlap a www.finfx.fi )
Válaszokat előre is köszönöm! -
#4370 csak saját gomb létrehozásával, például:
(klikk a linkekre, hozzáadod a saját gombok közé, majd megfogva szabadon elhelyezheted egy eszköztáron)
gombgyártó oldal -
Koppixer #4369 Az oldalak nagyítását nem az alap 10%-os, hanem 1%-os pontossággal szeretném beállítani. Erre van valami megoldás? -
janihunk #4368 Igaz köszi. -
#4367 Semmihez nincs társítva a torrent kiterjesztés, talán társítsd az utorrenthez. -
janihunk #4366 Sziasztok mostanában ezt a hibát kapok a torrent fájlt szeretnék megnyitni:KÉP Opera 11.01 et használom. -
msstz #4365 hű, ez kimerítő volt, köszi! :) -
#4364 opera:config#UserPrefs|EnableCookies=3
Az egy domainen belüli adatgyűjtő megoldások ellen pedig a legkompromisszumosabb megoldás opera:config#UserPrefs|AcceptCookiesSessionOnly
Ezek után a böngészési szokásaid alapján bejelölgeted azokat az oldalakat (pl sg.hu), ahol szeretnéd kilépés után is megőrizni a sütiket.
A többi helyen automatikusan törlődnek. Ez azon alapul, hogy teljesen ellehetetleníti az adatbányászok dolgát, ugyanis két ismert tényezőből próbálnak párhuzamot vonni. Az egyik az IP cím, ami jobb esetben dinamikus (ténylegesen dinamikus, tehát ami minden reconnectnél változik), ilyenkor az egyetlen fix pont a böngésződben elhelyezett egyedi süti. Ez tud követni x órán keresztül (vagyis konkrétan csak az adott oldalon belüli ténykedésedet, mivel a opera:config#UserPrefs|EnableCookies=3 által a többi oldalon keresztül nem fér hozzá a saját sütijeihez.
Értsd: Ha betöltöd a www.example.com-ot akkor az iframe-ben elhelyezett www.facebook.com nem tud elhelyezni a www.example.com domainhez tartozó sütiket. Tehát a www.example2.org oldal meglátogatásakor (ha ott is van olyan iframe, ami a facebook-ot hívja be) nem tudja kiolvasni ez alapján az egyedi sorszám alapján, hogy ha változott az IP címed, ha nem, te ugyanaz a felhasználó vagy.
Nem nyújt védelmet az átirányítás ellen, tehát ha egyik domain átirányít a másikra (Operában hiába is kapcsolod ki, ma már többnyire JavaScripttel oldják meg az átirányítást), akkor képes elhelyezni sütiket a böngészőben az oldal, amire átirányítottak.
Ez akkora kockázatot nem jelent, mivel kevés olyan barom állat él a Földön, aki így hajtja tök ingyen az adatgyűjtő cégek malmára a vizet.
Nem nyújt védelmet a kikerülhetetlen cégek ellen, mint a Google, ahol ha be is akarsz jelentkezni engedélyezni kell vagy a google.com 2nd domainen a sütiket, ami magában foglalja a www.google.com-ot és a mail.google.com-ot, vagy engedélyezed csak simán a mail.google.com-on és azon a címen, amire közben átirányít a globális login rendszer, tehát a www.google.com-ra.
Ekkor kikerülted például a docs.google.com-ot és a picasa.google.com-ot (ezekre nem fog automatikusan bejelentkeztetni), de a keresőt továbbra sem.
Mindenesetre a fenti sütibeállítással a google.com-ról megnyitott találatok és a találati oldal között nem tud hidat képezni egyetlen süti sem, mert korlátozva van a domainek közti kommunikációjuk.
Hozzáteszem, a Ghostery Chrome alatt szintén csak látszatmegoldás, lásd a FAQ-ban: Experimental blocking now supported. As Chrome's resource blocking API is not comprehensive, some scripts may execute.
Tehát vidáman böngészel, miközben az 500+ követő szar (ami rád, főként magyar oldalakat látogató, Magyarországon élő, magyar állampolgárra nézve többnyire irreleváns) közül már csak 10+ követő szar fog követni és biztos lehetsz benne, hogy ezek nem a Pistike adatbányász BT. közül kerülnek majd ki, hanem olyanok között, mint a Facebook, aminek egész szerveroldali PHP alapú connect hálózata van, tehát még bele sem látsz a kódba.
Olyan átlagember számára nem gyanús oldalakon keresztül is követik az embert, mint az Akamai Technologies -
msstz #4363 tracker cookie-k ellen létezik vmi megoldás operán? -
#4362 Nekem is ez a kedvencem, nem értem miért nem népszerűbb. Ez tényleg egy profi, minőségi addon. Az egyetlen, ami hiányzik, hogy nem lehet két különböző nyelvet beállítani. A Google Translate lefordított oldal oldalán pedig hülye popupok vannak, szóval nem igazán lehet duplaklikkelgetni. -
#4361 Mármint milyen kiegészítőket? A népszerűeket mindenhol gyakran frissítik, a nem népszerűeket pedig sehol. Lásd: Firefox 4-hez hónapokig nem volt GreaseMonkey, pedig nem mondanám, hogy nem népszerű (bár nem is a legnépszerűbb, de azért ismert). -
#4360 Egy-egy szó fordítására én ezt használom : HyperTranslate
Dupplaklikk a szón és felette megjelenik a magyar fordítás . Sztem zsír !
-
#4359 Egy-egy szóra nekem be van állítva a sztaki, címsorból keresek. 1-1 szót nincs értelme kijelölgetni sztem. -
Koppixer #4358 Nekem se. -
Koppixer #4357 Kösz, ez nekem is jól jött. De sajna nem fogok teljesen megválni a Fordító webes változatától. Ha kijelölök egy szót vagy kifejezést, azt szerkeszteni kéne néha (levenni a toldalékot a szó végéről stb.), hogy le tudja fordítani normálisan. -
#4356 Nekem nem dob hibát. -
#4355 https://addons.opera.com/addons/extensions/details/google-translate/1.0.4/?display=en
csak el lett írva szerintem - ha beírod a bővítménykeresőbe azt, hogy translate, kidob pár találatot -
krisz073 #4354 Köszi.
Viszont kell még valamit telepíteni ehhez a Google translate bővítményhez?
Ha csak kijelölt szöveget fordítok az úgy megy, de ha nem jelölök ki hanem teljes oldalt szeretnék akkor hibát ír.
Az URL-cím érvénytelen.
http://addons.opera.com:443/addons/extensions/details/translate/1.4/?display=en -
#4353 ja, és a gombot is a jobb alsó sarokba raktam, a nagyító mellé - ott bőven elfér.
...várom már, hogy a kiegészítők gombjait is át lehessen egyszerűen pakolni (tudom, hogy turkálással lehet). -
#4352 jogos, nekem csak az angol gomb kell, úgyhogy nekem megfelel :)
(ha véletlenül mégis más nyelvre kellene, akkor már a translate oldalon átállítom a célnyelvet angolról) -
#4351 Ez se rossz csak akkor nyelvenként kell kirakni, ami nem túl kényelmes. Én általában angolra fordítok más nyelvekről, de előfordul, hogy angolról magyarra ha valamit nem értek de ez a ritkább. És nem akarom telepakolni gombokkal az eszköztárat így nekem tökéletesen megfelel a kieg. :) -
#4350 én ezt használom - nem kiegészítőként települ, csak egy gombként kirakható bárhova, és ugyanígy működik. -
#4349 Google-translate nevű kieg. Ha van kijelölt szöveg azt fordítja, ha nincs akkor az egész oldalt. -
krisz073 #4348 Sziasztok.
Kiegészítők között találok valahol olyan fordított ami úgy működik mint FF, IE vagy Chrome alatt.
Eredeti nyelven jelenik meg a weboldal és ha akarom akkor 1 gomb nyomással fordítom vagy sem.
-
#4347 Chromet próbáltam fél évig. annyi volt a gondom vele, hogy megeszi a gépet hosszabb használat után (10 perc). ha görgettem egy oldalt, minden hang akadozott a gépen (zene, film, stb.)
én úgy értem, hogy jól működik a kiegészítősdi azokon a böngészőkön, hogy népszerűbbek, így jóval gyorsabban javítják a bugokat, és kiforrottabbnak látszik a rendszer
Firefoxot nem használtam 3.6 óta, mert rohadt lassú volt -
#4346 "AntiBrowsniffer, Buscomplete, Documents preview, GMail Checker, Image Preview Popup"
1: Az Image Preview Popup elég problémás.
2: A Documents Preview RegExp-pel végignézi az egész forráskódot, ami CPU igényes.
3: Az AntiBrowserSniffer pár helyen crash-t okoz, például bizonyos WYSIWYG szerkesztőkben.
Utóbbit valószínűleg azért teszi, amit az ismertetőben is írtam, avagy azoknak a weboldalaknak, amik egyedi kódot küldenek az Operának, hogy ne hulljon szét az oldal enyhén szólva lóg a belük, tehát a forráskód egy hulladékhalmazhoz hasonlít.
Az AntiBrowserSniffer úgy gondolja, hogy az Opera specifikus script azért van benne, hogy az Operát hátrányban részesítse (mint az esetek 50%-ában), pedig kivételesen azért van benne, hogy az Opera olyan kódot kapjon, amit képes értelmezni.
"igen, mert Chrome és Firefox esetében csudaszépen működik a kiegészítősdi"
FF-ben olyan csudaszép, hogy önmagában is lassú a böngésző, de 20-30 kiegészítővel már a memóriahasználat 2-3 füllel is 500+ megára rúg a válaszidő pedig egy P2-es gépre felerőszakolt Win7 Ultimate-ével vetekszik.
A Chrome-ot pedig gondold át inkább újra miután feltelepítettél egy mozdulatparancsot és megpróbáltad bezárni a kiegészítőgaléria HTTPS oldalán valamelyik fület, majd megpróbáltál ugyanezen az oldalon finomgörgetést alkalmazni ugyancsak kiegészítővel. -
ba32107 #4345 Próbáltam a widgetes dolgot én is de nem találom hogy hol tudom megnézni őket :D
(bocs, lusta vagyok / nem érek rá googlezni) -
ba32107 #4344 Bocs, nem akarok visszakeresni, mert volt már róla szó, de hasonló gond: nekem böngésző indításnál van az, hogy elhagyja a fókusz az address bart. Egész pontosan az elején meg benne van, de ahogy bejön a gyorshívó, elhagyja. Indulásnál mesterjelszót kér az opera és email szerverhez csatlakozik, de szeirntem ezektől független. Ötlet? -
#4343 Ja csak a régi exés egy bugos szar volt, néha elfelejtette hogy blokkoltam dolgokat, néha nem volt hajlandó blokkolni hiába nyomkodtam. -
#4342 "nem tudom, melyik kiegészítő zavarhatja :S"
Tiltsd le mindet és teszteld úgy, aztán engedélyezd őket egyenként. De előtte érdemes lenne találnod egy reprodukálható crash-t, amivel teszteled.
"és az is zavar, hogy a kiegészítők készítői rohadt lassan dolgoznak, tele van bugokkal mind, és nem igazán látom, hogy foltoznák"
Lám, lám, lassan beigazolódni látszik, amit korábban írtam a kiegészítőkről (amikor elleneztem őket).
Jelenleg, mivel teljesen ingyen dolgoznak és a szabadidejükben teszik ezt, ezért a "Maximum megköszönheted, de innentől kuss van" szabály van érvényben.
Éppen emiatt soha nem lesz olyan minőségi addon, mintha azt a fejlesztők belső funkcióként fejlesztenék.
A programnyelvről meg már nem is beszélve. A natív C++ és a JavaScript bármilyen hipersebességű motorral futtatva is összehasonlíthatatlan marad.
Ilyen apró cuccok, amik már userJS-ként is léteztek (vagy létezhettek volna) jól, nagyjából azonos sebességgel futnak, de például nézd meg Firefoxban a XUL miatt az addonok sebességét és teljesítményre gyakorolt hatását.
Én Linkifierből is már olyat várok, ami kattintásra linkesíti az adott oldalt (de csak és kizárólag azt), mert az automata megoldás a RegExp műveletek miatt taccsra vág egy bármilyen nagyobb terjedelmű oldalt.
Ugyanez bármelyikre érvényes, amiben sok a RegExp.
ps: A NoAds is egy jó példája a sebességnek. A régi .exe-s megoldásból keresd elő az Adblock+.js-t (ami azért felel, hogy a domainspecifikus CSS szabályokat képes legyen értelmezni az Opera) és sima CSS fájlba írd bele a szabályokat.
Eredmény:
A NoAds esetében egy lassan töltődő oldalon még ha 1 másodperc is a renderelésben a késleltetés néha-néha még látszik a DIV, ami később el fog tűnni, míg a pure CSS szabály esetén nem látsz már semmit, tehát nem ugrál az oldal töltődés közben.
Ennyit jelent a natív kódvégrehajtás szemben a
- JavaScript lekérdezi a LocalStorage-t
- LocalStorage válaszol
- JavaScript lefut műveletkombinációval. -
#4341 Nem, ctrl+t vagy a plusz gombra kattintok. -
#4340 Nem lehet, hogy felülre vannak rendezve a fülek és a fülsávon nyomott duplaklikkel nyitsz új lapot? -
Koppixer #4339 Módosítottam azokon a beállításokon is, de nem használt. Viszont ma először fordult elő, hogy az Operán kívül más progi is (konkrétan a BSPlayer) felkúszott ugyanúgy 1,5 gigáig a ram-ban. A BSPlayer-t ma frissítettem, de a korábbi verziójával még nem volt ilyen probléma - úgy mint a Operánál: ott is csak 11.00-tól van ez a probléma.
Érdekes a dolog. Most akkor a Win7 a hibás? -
#4338 Ó persze :DDD Hányat mondjak, ami bugos? -
#4337 Aha, Chromehoz tizenkétezer, Firefoxhoz valószínűleg ennek a sokszorosa van (bőven százezer fölött) - mindegyik csudaszépen működik vajon? Kétlem - van maximum párszáz, amivel napi szinten foglalkozik a gazdája, frissíti, fejleszti... pár tucatnyi Operán is van, a 450-ből. Vacakot meg ott se jó használni, itt se. -
#4336 Vagy a noads-fixed (amelyiknek lila az ikonkja :D) vagy a persistent store. -
#4335 okés köszi