5774
Opera
-
ba32107 #4414 :D Köszi! -
#4413 Sebaj, a lényeg, hogy sikerült helyrerázni :) Mostantól végképp sok örömet a használathoz! -
ba32107 #4412 Ne kérdezd miért, de most már jó.... fingom sincs mi baja volt :D Most már rendesen kikapcsolja. Asszem azóta egyszer újraindítottam az operát, de nem biztos, lehet hogy ez volt a baj. -
#4411 Fent az Opera Blog linken az első bejegyzésben, és jobboldalt is megtalálod a legújabb fejlesztői buildet, de elsőre csak külön telepítsd fel egy másik mappába (ne frissítsd), mert lehetnek olyan problémák vele, amikre nem vagy esetleg felkészülve, vagy zavarnak a mindennapi használatban.
(érdekes amúgy, hogy nálad nem működik ez a kikapcsolás, ilyen egyértelmű hibával nem szoktak véglegest kiadni...)
A cégnek pedig innen is gratulálnék akkor :) -
ba32107 #4410 Verzió: 11.01
Összeállítás: 1190
Csak akkor szoktam frissíteni, ha szól az opera (tehát gondolom csak nagyobb frissítésekkor). Belinkelnéd a legfrissebb verziót? (bocs, nincs kedvem guglizni :))
A levélszemetet kikapcsoltam a fogadott leveleknél, tehát már csak az olvasatlan címke felesleges. Ezt remélhetőleg akkor a legújabb build-ben ki tudom kapcsolni.
A spamszűrésben kikapcsoltam az automatikus tanulást, de meghagytam a belső szűrést közepesen (így remélhetőleg magától nem fog újabb leveleket spamnak venni, de a már megjelölteket kiszűri). Köszi a válaszokat!
Kicsit vicces, hogy egy országos, nemzetbiztonsági minősítéssel rendelkező informatikai cégtől kapott email címnek nincs egy normális spamszűrője... :D
-
#4409 Igen, bug-gyanús, mert nekem a legfrissebb snapshot van fent, azzal működik a "Minden levél" fejléc fogaskerék gombjánál az "olvasatlan" kikapcsolása - melyik verziót használod?
Bocsánat, igazad van - a fogadottnál nincs, hogy olvasatlanok, mert az automatikusan része - viszont van olyan, hogy levélszemét, és ha azt bekapcsolod, akkor az olvasatlan, szemétnek jelölt leveleket is mutatja ott. (ezekszerint az, hogy spam hamarabb kerül szűrésre, minthogy olvasatlanként megjelenítse a fogadott levelek között) - viszont így a fogadott leveleidbe bekerül az összes spam is, innentől van értelme az "olvasatlan"-nak.
A spamszűrőre a levélszemét-jobbgomb-tulajdonságoknál lehetsz egy kis behatással - van lehetőség az automata tanulást kikapcsolni, és állítani az agresszivitását, igazából nem tudom milyen a belső rendszere, talán kulcsszavakkal meg feladókkal dolgozik... minél nagyobb a mintája gondolom, annál hatékonyabb, én nem használom. -
ba32107 #4408 Igen, ezt próbáltam, de a fogadott leveleknél nincs a távcsőnél olyan, hogy olvasatlanok. Viszont javult a helyzet, az Olvasatlan címkénél mindent kikapcsoltam, így az új leveleket mutatja a fogadott résznél is. Már csak a feleslegessé vált olvasatlan címkét szeretném eltüntetni, de nem tudom. Rákattintok a kis fogaskerékre a távcső alatt:
Viszont a menüben tökmindegy mire kattintok, nem történik semm változás. Nem tűnik el a címke, nem tűnik el a pipa a menüből:
Bug-gyanús a dolog. Mit tudok tenni? Mielőtt bejött ez a levélszemetes dolog, nem is volt ilyen címke egyáltalán.
A másik, hogy mióta néhány spamot megjelöltem szemétként, egy rakás fontos levelet is berak magától a spamok közé, így folyamatosan néznem kell, hogy ne legyen ott fontos levél. Mi alapján szűr a spamfilter? -
#4407 ez a válasz - a szerverről a fileok elérése úgy működik, hogy fogadáskor a szerver először kiküldi, hogy milyen típusú file közeledik (ez a MIME), majd utána küldi magát az adatot letöltésre vagy megjelenítésre. Az, hogy a filenak milyen kiterjesztése van, az csak emberi kényelem céljából van, a valódi adatformát - elméletileg - a MIME határozza meg (így lehet php-vel képeket alkotni, amikor egy php weboldal kimenete például jpg kép - a file .php, de a MIME image/JPEG, tehát a böngésző eszerint jeleníti meg).
Letöltéskor böngészőstílus szerint lehet foglalkozni a MIME-al vagy sem - az is logikus, hogy az eredeti kiterjesztést tartsa meg, mint a Chrome-nál, de az is, hogy a MIME alapján ajánlott kiterjesztést dobja rá automatikusan, elkerülve a hibásan megjelölt fileokat. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, egyszerűen egy más logika alapján működik.
A szabvány előírja, hogy mindennek a megfelelő MIME típust kell megadni, elsősorban biztonsági okokból, valamint azért, hogy lehessen tudni azt a file-t mire lehet használni. Ha egy böngésző ezzel látványosan nem foglalkozik, az neked most kényelmesebb, egyébként pedig zavart is okozhat, ha online megjelenítést szeretnél használni valamilyen módon (van pl. webes lejátszó, ami feliratot is be tud tölteni - oda ezt lehet, hogy nem lehet közvetlenül betölteni, hiszen "ránézésre" html fileról van szó, a kiterjesztéstől függetlenül). -
#4406 Mert a chrome leszarja az eredeti MIME typeot, az opera meg nem. -
perko #4405 Csak az Operánál lehet a gond, mert a a Chrome str kiterjesztésűnek tölti le, az Opera nem.
A letöltő oldalon ez a fájlneve: Yi San E05 HDTV XviD magyar.srt
A Chrome ezt tölti le, az Opera meg Yi San E05 HDTV XviD magyar.htm.Ennyi.
Egyébként nem akarom az Operát fikázni, mert évek óta ezt használom, a hibái ellenére kedvelem is, csak kérdeztem a nálam hozzáétőbb Opera userektől, hogy lehet e valamit csinálni.
Kösz a választ. -
#4404 A fogadottnál az említett távcső gombbal kapcsold be, hogy mutassa az olvasatlan leveleket is, vagy az olvasatlannál, hogy mutassa az olvasottakat (és akár a spam leveleket is) - ahogy írtam bármelyik nézetnél szabadon állítgathatod, hogy mit szeretnél látni abban a nézetben. -
ba32107 #4403
A két új levél spam. Itt most ha rákattintok az olvasatlanra, akkor bejön a két új levél (spam), és semmi más. Ha rákattintok a fogadott leveleimre, akkor bejönnek az eddigi fogadott, olvasott leveleim (az olvasatlan spamok nincsenek köztük). Eddig úgy volt, hogy ha kaptam egy levelet, akkor a fogadott címke vált vastagbetűssé, olvasatlan címke egyáltalán nem is volt. Az olvasott és olvasatlan levelek ugyanabban a listában jelentek meg. Ezt akarom beállítani újra.
Úgy emlékszem régebben ezt már kérdeztem tőled, és segítettél is benne, de elfelejtettem :( -
#4402 Az ilyesmit a küldő oldalról kell beállítani - ha ők html típusúként küldik a feliratot, az nem az Opera hibája - az más kérdés, hogy lementéskor az Opera a MIME szerinti kiterjesztést ajánlja fel alapértelmezettnek, ez valahol érthető viselkedés is lehet... -
#4401 mindegyik nézetnél ott az előzőekben említett távcső ikonnal tudod állítani, hogy miket akarsz abban látni...
(ha csinálnál egy kivonalazott screenshotot arról, hogy mi a problémád lehet, hogy jobban érteném, sorry :( ) -
ba32107 #4400 Nem igazán értem én ezt az opera mailt. Úgy alakult, hogy jöttek spamek egy új címemre amit beállítottam. Most jött két új spam. Fel is ismerte az opera. A levélszemét nézetben megjelent két új levél. Viszont most nem az van, hogy megjelent a fogadott levelek között a két új levél, hanem létrejött egy új nézet, az olvasatlan nézet. És ott a két új levél, a fogadottak között pedig csak az olvasottak vannak. Hogy tudom visszaállítani? -
perko #4399 OK. Köszönöm a választ.
Irtam, hogy ha símán felülírom a fájlkiterjesztést úgy ís jó, de a kérdésem az volt, hogy be lehet-e állítani az Operát hogy ne kelljen ezt csinálni. Ezek szerint nem. :(
Nem én töltök le, hanem az asszony a kis 77 részes koreai sorozatához kellenek a feliratok és én ajánlottam neki az Operát, mert azt használok, ahhoz vagyok szokva mert az jó. -
#4398 Szarul van megadva a MIME típusa a fájlnak, mentéskor kiválasztod hogy összes fájl és mögéírod hogy .srt. Mi olyan bonyolult ezen :D -
perko #4397 A következő kérdésem lenne.
"srt" kiterjesztésű fájlt töltöttem le az Operával és "htm" kiterjesztésű fájkéntként jön le.
Próbáltam Chrome-al és az jól tölti le.
Be lehet-e állítani az Operát, hogy jól töltse le?
Néztem a beállítások-haladó-letöltések opciónál, hogy az operához rendelt fájlkiterjesztések között nem szerepel az srt. Gondolom oda kéne beapplikálni, de MIME tipust kér és ott megakadtam.
Tud-e segíteni valaki?
Ha letöltés után átírom a htm-et srt-re működik a felirat, de hát nem ez a jó megoldás.
-
#4396 A levélnézetnél felül van egy lenyílós távcső ikon, ahol beállíthatod, hogy milyen leveleket mutasson (Megjelenítés) - ott a levélszemét is.
Hotkey nincs, de a beállítások - haladó - billentyűparancsoknál a szerkesztésnél adhatsz hozzá új gombot kedvedre - a parancshoz "Mark as spam"-et adj meg. -
ba32107 #4395 Hogy tudom beállítani opera mail-ban, hogy a fogadott levelek nézetben a levélszemétnek megjelölt leveleket megmutassa? És van hotkey a levélszemétnek megjelölésre? -
#4394 ... na először az első fülre sem tudtam rámenni, de sokadik próbálkozásra sikerült, és működik! Köszönöm! -
#4393 Valószínűleg nem az Opera, hanem a Flash problémája (és a Youtube-é) - most vannak átállásban a hardveres gyorsításra mindkét oldalon.
Egy flash videóra (külső oldalon, vagy a youtube-on) nyomj egy jobbgombot - settings - és ott az első fülön kapcsold le a hardveres gyorsítást. Utána próbáld meg újra, ez sokaknak segített. -
#4392 Sziasztok!
Pár napja semmi előzmény nélkül meghülyült az opera... a youtube-os videókat csak akkor játssza le, ha channel-ből (a feltöltő oldaláról) nézem, viszont az ami eddig nem működött facebookon (nevek listázása alkalmazásoknál), az meg igen! Szóval a legjobb az volna, ha mindkettő egyszerre működne, de ha csak egyiket lehet működtetni, akkor inkább a youtube-ot választanám!
Van valami javaslatotok!? -
janihunk #4391 Köszi jólett. -
#4390 ctrl+f12->haladó->letöltések kikeresed a kérdéses típust és beállítod. -
janihunk #4389 Sziasztok problémám adódott. Az egyik letöltésnél véletlenül rákatoltam hogy jegyezze meg hogy megnyitom a letöltött fájlt. Ez nagy baj mert akármit töltök le megnyitja, nem adja ki a kis ablakot hogy mit akarok vele csinálni. Hogyan tudom visszahívni ezt az ablakot? -
#4388 támogatja - vedd le az ablakot normál méretűre (jobbgomb a fülön - rendezés - előző méret) -
#4387 Ezt miért nem támogatja az Opera (sem a FF, sem a Chrome, csak az IE)? -
#4386 Arra gondoltam, hogy az utolsó könyvjelzőnél üresen hagyod az URL mezőt és kipótlod U+00A0 karakterekkel, de 44 karakter után kipontozza. Tehát monitorfelbontástól függően legalább 4-5 ilyen könyvjelzőt kell létrehoznod spacerek helyett. De akkor meg a kis faviconok fognak ismétlődni 100 pixelenként.
Ennek elkerülésére két eset lehetséges. Mivel a kis ikonok a könyvjelzők default faviconjai, ha 16*16 pixeles transzparens PNG-kre cseréled akkor a favicon nélküli oldalakon mentett könyvjelzők mellett sem lesz ikon.
A másik lehetőség, hogy a könyvjelzősáv színét változtatod meg a skin.ini-ben és pontosan olyan színű csillagot csinálsz ikonnak, ami a fehér alapon látszani fog, de a könyvjelzősávon beleolvad az alapszínbe.
Dzsini: Ahogy már mondtam, az Opera könyvjelzőkezelése nem widescreen monitoron (ahol nincs ott egy oldalsáv állandóan) elég körülményes.
És még ezen túl is van mit fejleszteni például a könyvjelzőkezelésen. De ezek az eszköztáras kérdések nem ide tartoznak. Eleve az opera button protokolt kellett volna kiterjeszteni a könyvjelzőkre, avagy az átlagfelhasználó csak a www kezdetű részt lássa, de minden eszköztárra húzott könyvjelző 1-1 opera sajátgomb és fizikálisan(!) ott van. Nem a könyvjelzőkezelőben, hanem fizikálisan ott ahova húztad. -
#4385 Nem nagyon használom a könyvjelzőket, így annyira nem fontos kérdés, egyelőre a kiegészítők mellé raktam a címsorban, elfér ott is. :D -
#4384 Akkor úgy néz ki én jártam jól, hogy ezt a könyvjelzősávosdit soha nem használtam és hiányoltam :)
F2, pár betű, enter, vagy egérről ott van a könyvjelzőket menüben elérő gomb az újratöltés mellett. -
#4383 Azon meg a görgőklikk nem működik a többi könyvjelzőre asszem. -
Koppixer #4382 Köszi, jó ez a gombgyártó oldal! -
#4381 használd helyette a nézetsávot, az ugyanott jelenik meg, és arra biztos enged pakolni... -
#4380 Közben a lehulló könyvjelzők menüt megtaláltam, viszont a könyvjelzősávra nem enged se elválasztót, sem semmi mást tenni. :(( -
#4379 Köszi, hátha majd penge segít, nem is mappa igazából hanem az egész könyvjelzők. :) -
#4378 mappát nem tudom hogy húzol oda (sose használtam könyvjelzősávot, kulcsszavazva vannak a könyvjelzőim), de a megjelenésnél a gombok-elválasztóknál van dinamikus távolság nevű - az "tolja szét" a tőle két irányban levő elemeket. -
#4377 Az előbb 0 hibakódot írt a httpsre, most meg olyan mintha nem lenne szerver az oldal alatt, így egyáltalán nem megy. De lehet a hosszú urlfilter listám szűr valamit. :)
Jobb oldali gomb: De magát a könyvjelző mappát hogy húzom oda? És mit értesz dinamikus távtartó alatt?:) Mondjuk gondoltam, hogy meglehet csinálni (Operában majdnem mindent meg lehet) csak nem tudom hogyan. :D -
#4376 Verisign-os, teljesen rendben van nálam az az oldal - nem regisztráltam be, de a főoldalról bebarangoltam mindent, és odáig minden működik...
jobb oldalra gomb: dinamikus távtartót kell tenni, utána a gombot, és akkor kipakolja a túlvégére. -
#4375 Amúgy F4et ha megnyomod és a könyvjelzőkre klikkelsz akkor ott oldalt a panel nem jó?