5774
Opera
-
#4294 Akkor légyszi magyarázd már meg nekem, hogy a 4-es FF miért görgeti nálam SOKKAL simábban a képekkel teli weblapokat, mint a mindent kenterbeverő króm. Biztos csak optikai csalódás. -
#4293 még ha számítana is bármit az égvilágon ez a tempó... -
#4292 Ráadásul fél másodperc alatt elindul -
#4291 OFF...
Közben megjelent az IE 9 rc is . Mekkora lol már kenterbe veri a Firefoxot a sebességteszteken .
A legdurvább az , hogy a Sunspider teszten is vezet ( habár felmerült anno , hogy ezen a teszten a Microsoft csal )
IE 9: 255
Opera : 295
Srware Iron : 298
Firefox 4 : 311
Chrome 11 : 317 -
#4290 Beállítások - haladó - előzmények.
Bár egész érdekesen működik néha :) (alapból a flasht tiltsd le vagy tedd utólag betölthetővé, azzal a problémák nagyobb részétől megszabadulsz) -
#4289 A JDownloader nálam is fenn van , de csak tömeges letöltéskor indítom el . Egy egy linknél már nem . Sajnos az új képkódokat nem tudja kicselezni , tehát ott kell ülni a gépnél . Azelőtt reggel bemásoltam a linkeket , elmentem dolgozni , hazajöttem ebédelni lenn volt a több giga anyag . Ez is már a múlté :) . Az Orbitban és az IDM-ben az a jó , ha bezárom , vagy összeomlik a böngésző a letöltés nem veszik el . Megpróbálja minél több szálon ('asszem max 8 )tölteni , magyarul sokkal gyorsabban lejön az anyag . -
#4288 Javaslok egy opera reinstallt, profil pucolással együtt. -
Koppixer #4287 Na, nem oldódott meg a féktelen memóriahasználat 11.01-gyel sem. Az, hogy sokat eszik még nem lenne baj, csak most úgy viselkedik mint egy parazita. Csak zabál, de arra nem gondol, hogy ha felzabál mindent, akkor a gazdaállattal együtt ő maga is elpusztul...(baromira lelassul a gép, majd kvázi lefagy). Lehet olyat csinálni, hogy Operában beállítani egy max. memóriahasználat értéket? Esetleg a Win-ben a process-t lekorlátozni? -
#4286 Én nem használok konkrét letöltésvezérlőt, hanem JDownloadert, ami a vágólapot figyeli, és ha talál valami letölthetőt, azt felveszi a listájára (támogatja a filemegosztó rendszereket is, főleg emiatt van feltelepítve). Egy-egy filera jó az Opera is, tömegesre meg a JD nekem megfelel (főleg az Opera link paneljével együtt a ctrl+a ctrl+c párosnál egyszerűbb nincs :D ). Van amúgy tucatnyi ilyen, másnak biztos másik tetszik. -
#4285 Most pucoltam ki mindent . Valamiért nem tudja átadni az Opera a letöltést az IDM -nek . Ha alt-ot nyomok nálam is felugrik az ablak . Az IDM-et kellene frissíteni , jelenleg 5.18-at használok még . Sajnos a hatos változat "fejlesztéseit " nem komálom . Minden flash-es oldalnál megjelenik egy letöltő panel ( ugyanúgy , mint Firefoxnál ) csak itt nem a videó felett , hanem a bal alsó sarokban , amit nem lehet kikapcsolni . Ez még nem is volna baj , de ha elkezdem görgetni az oldalt olvashatatlanná válik az egész szöveg az IDM panel miatt . Az Orbit sem integrálódk teljesen az Operába , feldobja a letöltési ablakot és lementi a fájlt , csakhogy kapok egy szép üres lapot a böngészőben ezzel a szöveggel "download is transferred to orbit downloader click back to countinue browsing" . Hát nem :)
Ha valaki tud használható letöltésvezérlőt Operához jelezze . -
#4284 (mondjuk hogy mi a pitypangért kell egy normál szöveges feliratot flashben kirakniuk, azt senki nem fogja megmagyarázni...) -
#4283 kipróbáltam, szépen töltődik - klikkre megjelent a kérdés, ahogy kell.
Lehet, hogy nálad nem ártana egy Opera pucolás - mikor volt profil törölve / teljes újratelepítés? -
#4282 *feladatkezelő -
#4281 Mostanában a letöltésekkel is gond van .
Itt például , ha rákattintok a downloadra kifagy a böngésző , úgy kell kilőni intézőből . Bár lehet hogy az IDM kavar be nálam . Mindenesetre nem az első eset . -
#4280 új fióknál azt hiszem ez az alapbeállítás, sőt még vissza is kapcsolja alkalmanként (ezzel a saját iGoogle gmail nézetüket elrontva, mert ahhoz ki kell kapcsolni a https-t (!)), úgyhogy ez ritkán és régi accountoknál fordul elő. -
#4279 Nos , a Gmail-es dolog megoldódott . A megoldást a Desktop Team Blogon találtam meg .
A fiók általános beállításánál kellet beállítani ezt :
Van fenn egy portable 11.00 , ezzel és a többi böngészővel is sikerült belépnem normál módban .
Mindenesetre nem én vagyok az egyetlen akinek ezzel problémái voltak . Ilyen dolgok miatt térnek vissza Firefoxhoz .
link -
#4278 -
#4277 Engem ezek a benchmarkok nem érdekelnek. Mostanában párhuzamosan használok FF4 bétát és Operát. Számomra pl. a Chrome túl buta és a GUI is lassú, még FF is gyorsabb. -
#4276 A Gmailnél nálad lehet a gond, minden funkcióját aktívan használom 11.01 alatt (és előtte sem volt vele gondom) -
#4275 Ma ráértem , kicsit tesztelgettem :
Úgy tűnik a Chrome-ot semmi sem állíthatja meg , már ami a sebességet illeti . Azonban ott meg a funkciók hagynak kívánnivalót maguk után .
Sajnos tényleg nincs tökéletes böngésző , talán a Firefox ( az addonjaival ) áll ehhez legközelebb . Ez viszont nagyon lassúcska így 2011-ben .
Chrome-ból hiányzik egy normális oldalpanel - habár ez hellyel-közzel kiváltható extention - ökkel . Viszont amíg nem megoldott az egérmozdulatok használata a gyorshívón és a többi belső oldalon addig nálam felejtős a Chromium . Meg hiányozna az Operából megszokott jobbklikkes saját keresők ( nekem 15 van ) , meg a helyesírási szótár váltogatásának lehetősége ( sokat írok angolul )
Az Operával sem vagyok teljesen elégedett . 10.10 óta sokat fejlődött oldalmegjelenítés szempontjából . Alig van pár oldal ami nem úgy néz ki , ahogy illene . Ellenben nagyon idegesítő , hogy vannak bugok amiket már 10.5 óta nem képesek javítani . Számtalan bugriportot küldtem mindhiába . Vagy nem tudják javítani , vagy nem akarják, de már nem is érdekel .
Az külön megérne egy misét , hogy karácsony előtt kiadtak egy omlós buildet stabilként , bugos , már-már használhatatlan egérmozdulatokkal . 11.01-el meg nem működik a Gmail csak alap html módban . Vicc... -
#4274 Ennyit számít nálam az, hogy Flasht nem futtattam ez idő óta és az, hogy blokkolva vannak a felesleges scriptek.
Nekem 131 nap volt a rekordom (uptime) még XP-n.
Mostanában ilyen bugok mellett nem szórakozok vele, de így is a 2009.07.25-én telepített Win 7 összesen 74 alkalommal lett újraindítva az AIDA64 szerint. :)
Persze mikor Flash-t is futtatok akkor általában 30-40 óránként újra szoktam indítani a böngészőt, mert indokolatlanul sokat eszik. De a Win7 egész jól bírja az uptime-ot. XP már 20 nap után elég darabos volt, ha használtam is és nem csak szerverként futott. -
Koppixer #4273 Ez a másfél gigára terjeszkedés tuti, h valami bug eredménye. A 10-es verzióval meg voltam elégedve stabilitás szempontjából, ellentétben a 11-essel, plusz az soha nem kúszott fel eddig, csak kb 350-ig mint sanyicks-nek. És 30-40 tab sincs megnyitva, max 3-4, azok is ugyanazok az oldalak, mint az utóbbi egy évben. -
sanyicks #4272 egész nap megy gép indítástól leállításig, és kb 6 éve használom :D -
#4271 az elegáns :) én Windows uptime-okkal szoktam régebben feszíteni, XP alatt sem volt rikta a 2-3 hónapos, most Vista alatt csak akkor indítom újra, ha az Update kéri :) -
#4270 Én eleget használom? :)
-
#4269 nem használtad eleget :D
30-40 tab, abból 10 körül állandóan, levelező, stb... és ne állítsd le ha épp nem használod. -
sanyicks #4268 Hát nekem soha nem terjeszkedett eddig, pedig disk cache ki van kapcsolva, csak ram cache van automatikusra állítva. 350 megánál még nem láttam többet foglalni 6gb ram mellett. -
#4267 Az Operának szokása, hogy addig terjeszkedik, ameddig a takarót érzi - ha elfoglalod mással a memóriát, akkor addig, ha nem fut más, akkor addig.
...plusz sajnos szemetel is, főleg a flash plugin, úgyhogy nálam ezért is van alapból bekapcsolva az on demand plugin. Így általában 1 napot simán végigbír úgy, hogy feltölti a memóriát, de nem csordul túl (és kezd el masszívan swappolni) -
Koppixer #4266 11.00, Win7, 2 GB RAM
Eddig már vagy ötször fordult elő, h fagyás közeli állapotba került a gépem, mégpedig azon fincsi dolog miatt, h az Opera a memóriában felkúszott kb. 1,5 GB-ig!!! Gondolom "csak" azért addig, mert több szabad hely már nem volt...
Az imént frissítettem 11.01-re, remélem legalább ez a probléma megoldódik, bár a changelogban konkrétan erről nem írtak. -
sanyicks #4265 Így tesztelve az mpc-hc vp8 dekódere is hasonlóan borzasztó, bár az is többszálú, a vlc-é viszont egész korrektnek tűnik. -
sanyicks #4264 Hát a hw gyorsítás pont semmitől sem függ. Azt vagy belerakják a böngészőbe vagy nem. Támogatás sem kell hozzá, mert arra használja a gpu-t amire addig a cpu-t használta. a webgl más dolog, ott már függ több dologtól.
Amúgy pluginekkel egész szépen le lehet követni az opera feature-jeit, igaz hogy kb 4 órát kell töltögetni és állítgatni a plugineket mire olyan lesz mint egy opera alapból :D
Amúgy a furcsa az hogy a chrome webm implementációja az operáénál is szarabb (ugyanannyi cpu-t fogyaszt, de még az operáé tud, a chrome-é nem tud több magot használni), hasonló a helyzet firefoxnál is. Most valamit nagyon elkúrtak a vp8-ban vagy majdnem egy év alatt csak ennyire gáz optimalizációra lehet jutni? Mert így sajnos a html5 video halott ügy, ha többet fogyaszt mint a flash. -
#4263 Elismerem, vannak az Operának hiányosságai (ahogy minden böngészőnek, illetve minden szoftvernek), de az általad felsoroltak nem hiányosságok, nem is kérdőjelek (mivel biztosan lesz benne, ellentétben például pár oldalspecifikus fícsörrel, vagy a kiegészítők hatókörének kiterjesztésével), egyszerűen csak egy baromi nagy hype az egész.
A Carakan esetében ugyanez volt. Bejelentették, évekig semmi, mindenki temette az Operát, a Chrome már a 4. verzióját taposta és megjelent a pre-alfa, ami mindenkit porba alázott és azóta is tartja a szintet kisebb hullámokkal.
Szépek a demók, nekem is tetszenek, de valahogy nem tartom létfontosságúnak, hogy a normál böngészési szokásaimat feladva holnaptól fogva 0-24-ig demókat nézegessek.
A Google élharcosságáról meg annyit, hogy a Streetview még mindig flash-only, az új 3D-s múzeumos szarságuk szintén flash-only, szóval mutass kérlek egyetlen olyan oldalt, ahol érdemben ki is lehet használni a WebGL-t vagy a hardvergyorsítást.
Ellenben jó lenne, ha támogatna olyat, mint Cross-Origin Resource Sharing, File API, DOMTokenList, XMLHttpRequest 2, Inline SVG in HTML5, Web Notifications, IndexedDB, Multi-column layout (ezt a 11.10 fogja), Details & Summary elements, Flex-box, javítanák a box-shadow bugot, Gradients
A Drag & Drop-ot privacy problémák miatt nem sorolom ide, de az még working draft.
Ezeket már ma lehetne hasznosítani bizonyos oldalakon.
Ellenben a WebGL nem W3C specifikáció még csak working draft formájában sem, a HW gyorsítás pedig ellentétben az IE egyplatformos, a Firefox D2D-s megoldása pedig Windows-only
Szóval eddig egyedül a Google jelent meg konkrétan stabil hardvergyorsított verzióval, de
1: A Google-nak hatalmas programozóbázisa van.
2: Még az 1-es pont ellenére is csak böngészőmotort tudnak fejleszteni, böngészőt még a 11-es (jé, megelőzte az Operát ) Dev verzióra sem sikerült nekik.
Azt meg ne egy Operásnak magyarázzam már, hogy a böngészési élményhez sovány egy címsor és egy gyors renderelő, -és JS motor akár teljes HTML5 támogatással, ha annak a 80%-át csak demóoldalakon használják és ami a felhasználókat nem érinti:
- A fejlesztőknek még legalább 5x kell átírniuk az egész implementációt, mert nem véletlenül working draft. A Web Sockets példájából már illett volna tanulni.
- Plusz bugok forrása teljesen feleslegesen, mivel még úgyis módosulni fog a specifikáció mire legalább a release candidate jelölést megkapja.
- Még utána sem feltétlenül bugmentes, lásd: HTML5 video, akármilyen codec használatával. Nincs hivatalos megoldás a fullscreen-re, nem jegyzi meg a hangerőcsúszka állapotát és még mindig van mit lefaragni az erőforrásigényből bármelyik böngészőt is nézzük. -
sanyicks #4262 hát fail az operának... az ff, és a gugli, ie is már kb kész a webgl-es 3d gyorsítással, az opera meg aki elsőnek felvetette ezt az egészet még egy alpha sincs :D
Így lesznek az elsőkből az utolsók...
-
ba32107 #4261 Big thx! -
#4260 jobbgomb a fülsávra - testreszabás - bélyegképek a füleken kikapcs
vagy ugyanott megjelenés - eszköztárak - ugyanez. -
ba32107 #4259 Fülsor sávja = a kis csík ami a fülsor és a címsor között van :) -
ba32107 #4258 Nem lehet valahogy kikapcsolni, hogy amikor duplaklikkelek vagy középsőklikkelek a fülsor sávjára, akkor ne nyíljon le teljes méretbe a fülsor? Amikor be akarok zárni egy-egy fület középső klikkel, akkor sokszor rákattintok véletlenül a sávra, és lejön teljes méretbe. -
nyecsi #4257 Sziasztok.Valaki töltötte már le ezt az omelion témát? -
msstz #4256 de annak készítéséhez meg nem értek. :) -
#4255 UserCSS-el felül tudsz bírálni bármi ilyesmit :)