5774
Opera
  • Dzsini
    Az AdBlock a beépített tartalomszűrőbe dolgozik, pucold azt ki: Beállítások - Haladó - Tartalom - Letiltott tartalmak...
  • SirAlo
    Nekem is ment az elején , aztán felraktam az Adblockot, próbáltam kinyírni egy reklámot és ez lett az eredmény, de mostmár nem tudom sehogy se helyre hozni, pedig az adblockot is töröltem
  • gabi89
    Nálad lehet a baj (Opera 11.01)

• SirAlo
    Meg egyszer mert azt nem akarja behozni LINK
  • SirAlo
    Tudom hogy jó meg minden az Opera de ez mi?.... LINK
  • Bubble999
    windows classic támájával nem épülnek bele a címsorba a tabok. Ezt ki lehet valahogy küszöbölni?
  • Peteyy
    Segítséget kérnék a fórum olvasóitól. Az Opera körülbelül a 9.0 verziótól kezdve nem akar betöltődni indítás után. kb. egy percen át, Windows 7 alatt, csak a frissítés gombbal lehet átlépni ezen az állapoton:

http://www.flickr.com/photos/50585545@N02/5565772322/lightbox/

Kérlek titeket, ha van javaslatotok, segítsetek.
  • gabi89
    Kikapcsolás után tökéletes.
    Köszi :)
  • Dzsini
    hardveres gyorsítást flashen belül próbáljátok kikapcsolni, sok zűr van egyelőre vele - jobbgomb a videón, settings, első fülön hardware acceleration kikapcs.
  • gabi89
    Nálam is ezt csinálja pár napja :S Mióta kijött egy update a flash playerhez...
    Ami viszont érdekes, hogy csak egyes videóknál jelentkezik.
  • mocoroga
    Sziasztok!

Problémám van a youtube videókkal! Amikor bele akarok "tekerni" a videóba, mondjuk a közepébe, automatikusan a videó végére ugrik... Más böngésszőkkel nem jelentkezik a hiba. Opera 11.01-et használok és telepítve van a legfrissebb flash player is.

Valaki tud megoldást?
    Előre is köszi.
  • Penge4
    Ja, elfelejtettem, hogy sokan még a gyári menüt használják. Bővítsd.

Item, "Open in Private Tab" = New private page,,,,"Window Private Icon" & Go to page, "%l"
    Item, "Open in Private Window" = New private browser window,,,,"Window Private Icon" & Go to page, "%l"
  • ba32107
    Egyéb megoldás? (linket, könyvjelzőt, gyorshívót nem tudom privát fülön megnyitni). A linkelt oldalon pedig fogalmam sincs mit csinált a webmester :)
  • Penge4
    Privát fülön nyitod az oldalt, majd a munkamenet végeztével bezárod.

Esetleg megcsinálhatod azt, amit ezen az oldalon csinált meg a webmester (ahol nem lehet megnézni az oldal forráskódját sem).
  • ba32107
    Korábban már jeleztem ezt a hibát, és nem szóltatok hogy más is tapasztalja, de most találtam valamit:
    klikk

A cikkben leírják a hibát és a megoldást is. A kérdésem az lenne, hogy megoldható valahogy, hogy egy bizonyos oldalhoz az Opera soha nem használjon cache-t? Ha nem, akkor hogy tudom kitörölni a cache-t csak egy bizonyos oldalhoz?
  • msstz
    dejóó :D köszi!
  • Penge4
    Alt+D

ps: Egyre szimpatikusabb a Linux.
    - Mindent lejátszó Gstreamer
    - Beépülők külön processzben.
    - Élsimított betűk.
    - Középsőgombos autocopy

Mi kell még?
  • msstz
    jaa :) hozzászoktam már, csak jobb lenne a ctrl+a-t megspórolni :)
  • Pethy23
    Ez minden linux alatti böngészőnél így van. Hamar hozzá lehet szokni.
  • msstz
    Az mitől lehet, hogy ha Ubuntu alatt belekattintok a címsávba, akkor nem az egész jelölődik ki, mint ahogyan kéne, hanem csak az adott helyen villog a kurzor?
  • [HUN]FaTaL
    Érdekes:

- FF random cserélgeti mikor melyik
    - Opera: amíg tölt az oldal addig az új logo, ha betöltött visszaáll a régire
    - Chrome: Szarik az újra, a régit tartja (gondolom nem frissíti).
  • Penge4
    Bug: Néha az új gyorshívókép lesz az SG.hu faviconja.
  • [HUN]FaTaL
    SG változások napló

Persze sehol nincs kint csak a mi kellene az sgnek topicba van belinkelve.
  • Penge4
    Fasza. Ha nem RSS-ben olvasnám, akkor itt is állíthatnám be a 999999 perces frissítési periódust.

Legalább a logók körüli rész lenne átlátszó, de nem. Még az is fehér.

Az SG-s ráadásul túl kicsi és nem a gyorshívó mértani közepén helyezkedik el, tehát előnytelen.

Amúgy honnan vannak ezek a belső infóid? :)
  • [HUN]FaTaL
    Valóban nem LENNE rossz, ha mindenhol működne. Sajnos nem így van, az itcafén pl. valami kicsi pixeles valamit tákol a helyére, sgn eddig a google keresőre zoomolt a jobb sarokban. Szerencsére át lehet állítani a régi módszerre. :)
  • ba32107
    Nem rossz ötlet ez :)
  • Dzsini
    11.10-es Operában a gyorshívót kicsit újragondolják, és megpróbál a sima képernyőkép helyett valami jellemző képet begyűjteni - ezek közül egyik a forráskódban elhelyezett logo (amit a mobilos böngészők közül használ néhány):

- ha ez nincs, akkor a felső sarok környékéről próbál egy logora rázoomolni, meg ilyesmiket próbál összehozni, sokak őszinte sajnálatára.
  • ba32107
    Utolsót részletezd lécci, mert nem értem.
  • Dzsini
    Az élet apró örömei - SG frissítés:

2011.03.23. (R)
    - Cikkeknél és fórumban 30-60 mp időközönként ellenőrzi érkezett-e új hozzászólás, amennyiben igen, megjelenik egy "X új hozzászólás érkezett!" doboz.
    - Erre kattinva újratölti az oldalt (fórum esetén első oldal, cikk esetén az a pozíció, ahol voltunk)
    - A hozzászólások száma megjelenik a címsorban is.
    - Ha nem volt bejövő privát üzenet, nem lehetett átkattintanni a kimenőkre. Most már van ilyen link.
    - Opera speed dial logó
  • Dzsini
    menüből exportálod html-be, azt már biztos be tudja húzni a Chrome
  • qetuol
    hogyan lehetne megoldani, h az operás könyvjelzőket exportáljak a chromeba? hol vannak az operás könyvjelzők elmentve?
  • Dzsini
    A kockázat az, hogy bármelyik fórumoldalon lenyúlhatják a bejelentkezésed, ezért az a kocka csak mókából van ott :)

Inkább a fórum főoldalra tennének egy bejelentkezőmezőt, és akkor egy klikk.

Érdekes: kikapcsoltam a linkify-t, és megmaradtak a linkek... pedig emlékszem, hogy a MakeLinks megjelenésekor szintén kikapcsoltam, és pont azzal lett bajom, hogy egy csomó emailben nem tudtam rögtön a linkekre nyomni (és a MakeLinks kijelölős módszere nem működött), és ezért kapcsoltam vissza. Most már nem értem :)
  • Penge4
    Kár, pedig ebben az esetben jobban örültem volna az Opera oldaláról érkező javításnak, ugyanis a PH (és most már az SG) kivételével minden más oldalon a hsz végére rakja a beszúrt linkeket és a többit.

Ez egészen 10.10-ig nem zavart, de aztán jött a 10.50 és kukázta a régi IE specifikus megoldást, így már a BBCode menünek annyi, aztán azóta sem csinálta meg senki, hogy selectionStart-ot és selectionEnd-et használjon. Így pedig az URL beszúró egyenesen használhatatlan a többi (félkövér, dőlt, idézet) pedig felülírja a vágólap tartalmát.

Aztán most, hogy a javascript: kezdetű URL-ekkel is csináltak valamit attól tartok végleg kilőtték a lehetőségét, hogy JS parancsokat alkalmazzunk a saját menükben/gombokban, stb.

ps: SG-n meg végre azt javítanák, hogy rakjanak egy checkboxot ki, hogy "bejelentkezve maradok IP váltás után is", felőlem ismertessék a kockázatokat, nem érdekel, de már fárasztó a 276. alkalommal is a "klikk a bejelentkezés linkre->Balklikk->Jobbklikk->vissza a fórumba" műveletsor.
  • Penge4
    Most ugyanezt kikapcsolt linkifierrel, mert szerintem ezek automatikusan linkesítve vannak függetlenül a userJS-től.

Lehet, hogy tévedek, de nem hiszem, mert akkor RSS-ben a bit.ly-s és hasonló linkeket is linkesítené, illetve az Elongator kibontaná.
  • Dzsini
    http://noob.hu/2011/03/22/linkify.PNG
  • [HUN]FaTaL
    SG-n.
  • Penge4
    Screenshotot! Ez technikai lehetetlenség.

ps: Most veszem észre, hogy már az SG-n oda teszi a beszúrásokat (szmájli, kép, url), ahol a kurzor áll, nem pedig a szöveg végére (mint régen).

Az SG-n javították, vagy az Operában?
  • Dzsini
    A linkify userjs nekem működik m2-ben, a kiegészítő (MakeLinks) nem.
  • Penge4
    Attól még ugyanakkora az erőforrásigénye, mintha automata lenne (leteszteltem).

Ezért is nem értem miért nem csinálta egyik sem automatikusra. Az egyetlen előnye talán az lehet, hogy moderátorok/adminok látják, hogy ki nem alkalmazta a BBCode-okat és figyelmezteti őket, illetve előrehaladott esetekben törli a usert.

Persze a legjobb az lenne, ha szerveroldalon lenne linkesítő script és arra lenne BBCode, ha valaki meg szeretné őrizni plain/text formában, de minden nem lehet.

"A kiegészítők viszont nem működnek a levelezőben, míg a sima userjs igen."

Mármint milyen levelezőben? Mert az M2-ben egyik sem működik sajnos (bezzeg a Flash, az igen...).

Régóta jó lenne valami működő megoldás, a tweetekben közzétett linkekhez, de sajnos ez is egyike annak, amit 9.0-ban tönkretettek. Akkor még lehetett CSS-ben scripteket alkalmazni, tehát a mail.css szerkesztésével megoldható lett volna.
  • ba32107
    Na, még egy kérdéssel zaklatlak titeket...

Egy ideje borzalmasan lassú a gmail-em. Többszöri frissítésre tölt csak be, ha egyáltalán betölt, szinte használhatatlan. Végre eszembe jutott, hogy hátha nem az accountommal, hanem a böngészővel van a baj... és valóban. Firefoxból tökéletesen működik. Ti nem tapasztaljátok, hogy a gmail lassú webes felületen? Nem használok semmilyen skint, semmit, ha egyszer betölt, onnan már tökéletes. Ha betölt (a csík végén akad el, és csak áll).