5774
Opera
  • ba32107
    Tökéletes köszi. És még egy tesztesetet is adtál nekem :)

Fatal: megy a privi.
  • Dzsini
    az örök kérdés :)
    http://my.opera.com/jebediah/homes/files/linkify-url9.js
    ez az, ami többé-kevésbé működik, plusz most már van két kiegészítő is:
    Az egyik a Remakelinks, amivel az a gond, hogy ctrl+~ -ra működik, ami problémás lehet magyar billentyűzeten, nem próbáltam ki (gondolom át is lehetne írni egy kis lelkesedéssel).
    A másik a MakeLinks, én ezt használom most, az a kijelölt szövegből gyűjti ki a linkeket és jeleníti meg egy felugró keretben - tehát nem automata.
    A kiegészítők viszont nem működnek a levelezőben, míg a sima userjs igen.
  • [HUN]FaTaL
    Írd meg priviben, hogy konkrétan mit szeretnél ott blokkolni. :)

Linkifyra meg épp ma láttam kiegészítőt a frissek között (nem így hívták), igaz most épp Chromeot használok.
  • ba32107
    Sajnos nem segített.

Más: tudtok linkelni egy jól működő, friss linkify userjs-t?
  • [HUN]FaTaL
    magcíme/banner/*-t blokkkold
  • ba32107
    Újratelepítés előtt ezt a filtert használtam, ez blokkolta a szóbanforgó reklámokat... de most valamiért nem. Nem sikerült megoldani, szóval inkább hagyom :) Annyira nem zavar.
  • Dzsini
    Akkor megnézed, hogy hogy alakítják ki a reklám forráskódját, és kézzel megcsinálod a szűrőt (*.akarmi.hu/reklam/*). De az is lehet, hogy ilyen egyszerűen nem tudod megoldani, mert pl. a normál képek közül tölti be a reklámot, felismerhetetlen rendszerben. Ekkor csak más szűrővel tudod esetleg megszüntetni, css alapon - arra beépítve nincs egyszerű lehetőség, kell hozzá valami összetettebb móka.

Vagy - ha egy picit is úgy gondolod, hogy nem árt nekik / megérdemlik, ha meg tudják jeleníteni a reklámokat - meghagyod.
  • ba32107
    Akkor mi van, ha nem tudom letiltani az adott reklámot? Pl. magon (legnagyobb hazai torrent tracker). Vagy nincs a helyi menüben tartalom letiltása opció, vagy van, de nem működik (letiltás után továbbra is megjelenik). Utóbbi gondolom azért van, mert változó a reklám forrása...
  • ba32107
    Óó de vak vagyok :) Köszi, maradok én is az urlfilter.ini-s megoldásnál.
  • Dzsini
    Beállítások - Haladó - Eszköztárak - alul duplaklikk...
  • ba32107
    Még 1 beállítás, amit nem találok: ha duplakattolok egy szón, akkor nem szeretném a helyi menüt megjeleníteni.
  • Dzsini
    A magyaropera blogon van egy minimalista szűrő, ami kevés gondot okoz, én azt használom, és pár olyan oldalon, ahol problémás, ott oldalszinten kapcsolom ki a szűrést (jobbgomb az oldalon - webhely beállításának szerkesztése - tartalom).

Vagy hasonlóképpen járhatsz el az adblock kiegészítővel, ami le tudja tölteni és frissíteni a híres adblockos listákat, de ugyanígy az urlfilter.ini-t használja.

A bonyolultabb, kereteket tiltó rendszereket én nem használom (NoAds és rokonsága), egy egyszerű adsweep van fent pár olyan oldallal a fehérlistájában (pl. demonoid.me), ahol túlbuzgó volt.
  • ba32107
    Tudtok segíten egy normális adblocker kialakításában? Eddig neten talált urlfilter.ini-t használtam, de az minden oldalt kizárt, aminek az url-jében benne van az "ad" szócska (pl. google reklámokkal foglalkozó oldalát sem tudtam megnézni).

Melyik a leghatékonyabb / legfelhasználóbarátabb megoldás? Extension-ök? Azt hiszem leszedtem egy extensiont régebben, de nem igazán értettem hogy működik.
  • ba32107
    Thx!
  • Dzsini
    1: jobbgomb - testreszabás - megjelenés - stílus: csak gombképek.
    2: a címkénél lehet beállítani, hogy rejtse el más nézetekből a levelet, ha oda keveredett

3: ne pont ugyanolyanra csináld, hanem olyanra, ami épp kényelmesnek tűnik - így lehet a legjobban az új dolgokat megtanulni, megismerni :)
  • ba32107
    Újratettem a rendszert, így az operát is. Első két kérdésem, amire nem emlékszem és nem találtam meg:
    1. Hogy lehet visszaállítani a bal felső sarokban lévő piros menü gombot a sima O ikonra? Most ott van mellette a menü felirat is.
    2. Opera mailban, hol kell beállítani, hogy a fogadott levelek között ne mutassa az egyes címkék leveleit? Rámegyek a fogadott levelekre, ott a távcsőre (Nézet), a menüben pedig a Megjelenítés almenüre, de nincsenek ott a címkék, amiket csináltam (pedig úgy emlékszem itt kellett beállítani)

Valószínűleg lesznek még kérdéseim, mire pont ugyanolyan lesz, mint volt :)
  • gyűjtő
    Köszönöm Penge!
    Minden OK!
  • sanyicks
    aztakva mekkora marhaság már ez :D
  • Penge4
    Találtam jobbat. Ez viszont a badge miatt csak a fülsávról működik.
  • Dzsini
    elrejtett paraméterrel is működik
  • Penge4
    Játék

Na ezért nem szabad elrejteni az URL paramétert!
  • Penge4
  • gyűjtő
    Szia!
    Köszönöm a választ.
    1./ Egy kissé béna lehetek, mert a Firefox4-ben nem találom az Opera importálását engedélyező opciót. Nálam a Fájl menüben csak az IE8-ból ajánlja fel az importot.
  • Penge4
    Nem, mivel ez egy fícsör. Az elején örültem neki, mivel régebben párszor belefutottam már, hogy nem tudtam miért nem jön be egy cikk, amit RSS-ből nyitottam, aztán rájöttem, hogy benne volt az URL-ben a facebook vagy adverticum, vagy hirdetes szó, vagy hasonló.

Másoknál, akik előregyártott listákat használnak még veszélyesebb a helyzet, ugyanis Fanboy valamelyik filterével nem tudtam miért nem működik a letöltés egy csomó oldalról, aztán kiderült, hogy a downloads.php-t nem tudta szerencsétlen meghívni a *ads.php* szabály miatt.

Ettől függetlenül mikor egy üres iframe-ben jelenik meg a piros Opera logó az alábbi felirattal az már annyira nem jó.

Legalább írná ki a szabályt, hogy mi miatt nem tölt be az oldal, mert ez a programkódnak egy pillanat, nekem pedig rákeresni a stringekre és kisakkozni esetenként 1-2 percbe is beletelik.

Más:

Ha már szóba került az URLFilter, ezt olvasta már valaki? Úgy értem, valaki olyan, aki ért is a JavaScripthez.

Ha igen, annyi lenne a kérdésem, hogy ezzel megoldható-e az oldalspecifikus fehérlista?

Mert az írásban bemutatott API alapján ez nem derül ki, de a "var sites" részen felsorolt oldalaknál képes-e benyelni RegExp szűrőfeltételeket is, vagy csak azt a buta megoldást, amit eddig?
  • [HUN]FaTaL
    "A Firefoxnak egyébként van olyan menüpontja, hogy importálás Operából."

Az van, csak éppen nem importál szart se.
  • Penge4
    Settings->Import and Export->Export Bookmarks as HTML

Majd az így keletkezett HTML fájlt importálod egy másik böngészőbe.
    A Firefoxnak egyébként van olyan menüpontja, hogy importálás Operából.
  • Dzsini
    nem tudok róla, hogy lehetne - szerencsére 1 gombnyomás, ráadásul háttérben nyílik, úgyhogy engem nem szokott zavarni.
  • sanyicks
    Na most van egy régóta használt tiltólistám. És vannak ilyen popup új lapot nyitó reklám oldalak, amit az opera blokkol is, de azért létrehoz egy lapot amin annyi van: "web address blocked" Nem lehet valahogy beállítani hogy akkor ne is hozza létre a lapot?
  • Dzsini
    Szerintem ezt az IE8 / Firefox topicban kellene megkérdezned, hiszen az importálásnak ott kell történnie - az export tartozott csak az Operára.
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    Hogyan lehet az Opera böngésző Könyvjelzőit az IE8 és a Firefox böngészőbe exportálni. A Fájl menü alatt szerepel ez a lehetőség, de nem tudom, hogy a bookmarks.adr fájlokat milyen módon lehet a fent említett böngészők könyvjelzőihez társítani.
  • ba32107
    De eddig jó volt. Tehát mindig a legutoljára érkezett levélen állt minden nézetben, a lista alján. Azóta vannak ezek a gondok hogy megkaptam az új email címet, és jönnek rá spamok is :S
  • Dzsini
    fordítsd meg a sorrendet, és máris nem kell görgetni :)
  • ba32107
    Már megint gondom van a maillal.... :D Néha amikor rákattintok egy-egy nézetre, akkor nem az utolsó beérkezett levélen áll a scrollbar, hanem a legtetején. Le kell tekerni az aljára. Nem tudom mi okozza, nem sikerült stabilan reprodukálni.
  • bojti
    Valaki tud működő noclicktoactivate js file -t , vagy hasonló kiterjesztést ? A régi már nem működik .
  • [HUN]FaTaL
    Ezért mondtam, hogy beállítás, mondjuk az opera:configba. Akik számára ez veszélyes, azok úgysem túrkálnak ott. :)
  • Dzsini
    Ez az az eset, amikor az Opera próbálja magát tartani a szabványokhoz (jelen esetben a HTTP-hez), míg a weboldalak készítőit ez távolról sem érdekli. Nem lehet minden hülyeség és lustaság mellé közlekedési rendőrt állítani, ráadásul még veszélyes is lehet :(

cikk - "If the web server or application reports an incorrect MIME type for content, a web browser has no way, according to the HTTP specification, of knowing that the author actually intended the content to be processed and displayed in a way different from that implied by the reported MIME type.
    Some other web browsers, such as Microsoft® Internet Explorer, try to allow for misconfigured web servers and applications by guessing what the correct MIME type should be. This has sheltered many web administrators from their own errors, since Internet Explorer will continue to process content as expected even though the web server is misconfigured, e.g. displays an image which is reported to be plain text.
    Serving content using the correct MIME type can also be important for security reasons; it's possible for malicious content to affect the user's computer by pretending to be a safe type of document when it is in fact not."
  • [HUN]FaTaL
    Amúgy jó lenne ha lehetne váltogatni a módszer között, mert sokszor sima textfileként jön le a rar és szépen elkezdi textként betölteni az egészet.
  • [HUN]FaTaL
    Jah, nem szeretek ilyen szájba rágósan leírni mindent, ha bővebben érdekli a téma, akkor úgyis rákeres. :)
  • Dzsini
    az első három szó miatt :)
  • [HUN]FaTaL
    És ezt miért nekem írod?:)))