Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

isemerem a plugins felületet, innen tudtam mikor jó és mikor nem.
fájltípusokkal nem mûködik. találtam egy ff-s userjs-t azzal megjelenik egy menü, de ha kiválasztom hogy flash nélkül játssza, egyszerûen "kilyukad" a böngészõ a video keretben (a desktop hátteret látom), szóval nem mûködik azzal sem, de ezek szerint egy operára írt userjs-el mehetne.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Dzsini
egyrészt: opera:plugins

másrészt próbáld meg valahogy azt, hogy a filetípusok megnyitásánál (beállítások - haladó - letöltések) kiválasztod azokat a kiterjesztéseket, amiket azzal a pluginnel akarsz megnyitni, és átállítod... a youtube érdekes kérdés, ott a html5 video tag-re az Opera önmaga mozdul rá, amúgy pedig egy flash lejátszó tölti be az flv-t (amit bármi más is lejátszik), így nem hiszem, hogy megoldható. (bár lehet)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

sikerült mûködésre bírni, a probléma az volt, hogy a plugins-ot nem is figyelte. Egyetlen útvonal volt beállítva, a java-é. Most configba benyomtam a plugins mappát, mostmár betölti a plugint (fura mert ez egyébként egy firefox plugin).

Már csak azt kéne megoldani, hogy a youtube videokat flash helyett vlc-vel nyissa meg (mert tud youtubeozni a vlc amúgy csak link másolgatással).

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

igen én is megtaláltam, kár hogy mind kamu. Ugyanis egyrészt ezek a fájlok nem pluginnek készültek, másrészt nincs az operában olyan hogy plugins, harmadrészt létrehozva és berakva a fájlokat sem történik semmi...

Dzsini
a 'VLC plugin opera' kifejezésekre keresve találtam ilyet:

http://my.opera.com/OmegaJunior/blog/2009/08/21/using-vlc-plug-in-in-opera-10

meg még tucatnyi másik oldalt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

hallottam egy olyan dolgot hogy az operához van vlc player beépülõ... na errõl csak olvasni tudtam, de semmi konkrét link nem volt sehol.

modellmaker
Ezt köszönöm! :)

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Dzsini
teljesértékû RSS / hírcsaatorna olvasó van benne, nem tudom, hogy létezne olyan fajta megjelenítési mód, mint az élõ könyvjelzõ, ami csak címeket ad ki úgy.

Hogyan lehet létrehozni az Operában a Firefox-hoz hasonló élõ könyvjelzõket?
Dzsini
a beépített tartalomszûrõ szerintem jól megcsípi a flashes tartalmakat is (az oldal üres részén jobbgomb - tartalom letiltása, aztán klikk), valamint van lehetõség a beépülõk általános "playgombbá" változtatására.

jAsOn VoOrHeEs
Valami flash blokkoló kiegészítõt keresnék, mint chrome-hoz vagy mozillához a Flashblock. Ilyen flashes reklámokat szeretnék letiltani egy-két oldalon. Létezik már ilyen Opera 11-hez?

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

Dzsini
azokat érdemes felrakni, amelyikbe belefutsz netezés közben - ha ti Netlock A-t használtok például, akkor azt, satöbbi.

Dzsini
ja, egy restart még utána kellhet - de onnantól meglesz a biztonságos pecsét a cím elõtt.

Itt felraktam mind a négy nem minõsítettet, ez ok, ugye? Amúgy ezer thx!

Dzsini
a Netlock tanúsítványai itt vannak

Dzsini
innen klikk a root hitelesítõre - megnyit, telepít, utána már mennie kell.

Annyi az egész, hogy a hitelesítõvel az Operának nincs kapcsolata, így a root tanúsítványok nincsenek elõre feltelepítve bele. Ugyanez van a NetLock-al is, amit ezer másik magyar hely használ, ott is fel kell dobni a hitelesítõ alapokat hozzá.

Nálam se jegyzi meg a tanúsítványokat, rohadtul idegesítõ (mivel a munkahelyi emailt sem jegyzi meg, amit az Opera Mail-al nézek, és minden indulásnál megkérdezi :S)

KranaZoli
Ez most csak Nálam bug, de elõzõ verzióval is volt, vagy ez alap bug?!

Internet Bank-os oldalon, pl.: Budapest Bank állandóan megkérdezi, hogy megjegyezze-e a tanúsítványt.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Qwerty4
Szevasztok.

Az új myspace képnézegetõjét miért nem képes az Opera kezelni?Feketeség jelenik meg.A Mozillánál mûködik a dolog... <#conf>

Qwerty4

Penge4
"a gombot úgy gondoltam, hogy csinálsz mondjuk egy 150% meg egy 200% gombot, és azokat 1-1 nyomással tudod aktiválni - nem kell zümmögni a ctrl+görgõvel vagy a felnyílós nagyítómenüvel."

Arra gondoltam egy ma létrejött addon kapcsán (ami konkrétan olyan helyen helyez el linket, ahol még a userJS-ek sem mûködnek, az Operás belsõ hibaüzenetes oldalon), hogy nem-e lehetne, hogy egy bizonyos addon bizonyos domain egyezések esetén kiad bizonyos %-nyi nagyítást, mint akár egy Operás sajátgomb manuálian (csak ez automatikus lenne)?

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Penge4
"A képek, grafikai elemek annyira nem torzulnak, mint amekkora pluszt és kényelmet jelent a jobb olvashatóság."

Mielõtt félreértenél, CSS-t használok én is néha, például itt az SG-n is szöveget nagyítani, meg ilyen apróságokra.

Ha ágyból olvasok, akkor Ctrl+F11 majd tekerem a zoomot. Jobban is szeretem, hogy ilyenkor nem jegyzi meg, mivel szar lenne visszaállítgatni.

"A Windows Sidebar és egyéb cuccok oldalra pakolása, vagy bármi azért sem nyerõ, mert Windows 7-tõl nincs sidebar."

De van: http://nes.bplaced.net/sidebar7.html

"mennyire fognak élni majd vele az add-on fejlesztõk, mennyire lesz rá igény, s ha igen, akkor mennyiben fogja elveszíteni az Opera pl. "gyorsaságát" és "stabilitását"."

1: Semennyire, mivel kicsi a tábora.
2: Semennyire, mivel kicsi a tábora.
3: Semennyire, mivel JavaScript alapúak, lényegében ugyanaz, mint a UserJS+sajátgomb+sajátmenü+userCSS kombók.

Amúgy a stabilitását már 9.0-tól elvesztette. Láttad volna elõtte. Volt is egy ilyen mondás, amikor valaki írta fórumon valahol:
- Mond egy bugmentes szoftvert.
- Opera

De tényleg. Viszont tegyük hozzá, hogy most sajnos ebben is hasonló lett a többihez (Firefox, Chrome, IE). Azokban sincs kevesebb bug.

"Penge: Most nem tudom, hogy a fikázást szót azt kinek szántad?!"

A mindenhol ügyeletes trollnak, ezüstcsillagnak. :-)

KranaZoli
Ja, hogy azzal a gombbal lehet váltani. Ezt nem tudtam. :) Nagyon sirály!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

[HUN]FaTaL
Nem de miért akarod kikapcsolni? Felül ott a gomb akkor csak a gadgeteket mutatja az elsõ lapon és kész.

http://goo.gl/gd6Zi5

KranaZoli
Szuper! De ez a preview nézetet ki is lehet kapcsolni?! Én nem lelem.

Dzsini
ott legalább már normális betûmérettel megy az Opera ;)

[HUN]FaTaL
Szerintem teljesen jó megoldás :D

Még a futó programok ablakait is oda lehet rakni ha valakinek ez a perverziója. :D

KranaZoli
Hát ez naggyon baba! <#eljen><#worship>
Gadget-ben a gadget-ek. <#idiota>

KranaZoli
Köszi! Tõttöm is lefelé. <#worship>

[HUN]FaTaL

KranaZoli
Fatal: Mijjeza a progi?! Ezt nem ismerem. Tudnál adni egy link-et?! Ugyanis ez Engem is érdekelne. Jobb szerettem a Vista-s sidebar-os megoldást is.

Szerinted! Nekem meg úgy kényelmes. Mivel vezeték nélküli bill + egeret használok a több méter néha csak annyit jelent, hogy hátrébb lököm a fotelt aztán úgy használom. De van, mikor valóban több méterrõl nézem. Én már csak ilyen perverz jószág vagyok. :)

Dzsini: Azért nem akkora katasztrófa ez, szal azzal fõzünk ami adott. ;) Minden megvolt, kivétel a nagyító ikon, de azt meg dobok fel.

Dzsini
tényleg nem lenne gond valószínûleg megjegyezni oldalfüggõen a nagyítást - de mivel ez nincs meg jelenleg, ezért ajánlgattam a kiváltó lehetõségeket (kezdve a DPI-vel, amit ezekszerint ismertél). a füleket érdemes még oldalra rakni, szélesvásznon legalább megmarad a függõleges tér.

ez megvolt már? beállítások - weblapok - nagyítás (ez sajnos minden oldalra vonatkozik, de legalább az újonnan nyitottakra is)

a gombot úgy gondoltam, hogy csinálsz mondjuk egy 150% meg egy 200% gombot, és azokat 1-1 nyomással tudod aktiválni - nem kell zümmögni a ctrl+görgõvel vagy a felnyílós nagyítómenüvel.

az addonok nem nagyon fognak stabilitást rongálni, mert gyakorlatilag userCSS-ek és userJS-ek egy gyorstelepítõ ruhában, amelyek pedig már nagyon régóta használt dolgok.

[HUN]FaTaL
"mert Windows 7-tõl nincs sidebar."

De attól még a gadgeteket egyrészt lehet oda oldalra rákni, másrészt van egy gadget ami visszarakja a sidebart, én is így használom. Több méterrõl olvasni szerintem baromi kényelmetlen.

KranaZoli
Dear Dzsini és Penge!

Eszem ágában sincs a Ti Opera-s tudásotokat kétségbe vonni, az Enyém ahhoz képest a jéghegy csúcsának is a csúcsa!

DE!

A wide monitort messzebbrõl nézni nem ugyanaz, mint használni pl. egy notit az ágyban. Van, de mégis ritkán használom erre. Ui. az egy dolog, hogy 24"-os monitor-on játszani nem ajánlott karnyújtásnyi távolságra a monitortól, az ember már csak olyan ha szgépet használ, hogy mivel nem = konzol ezért 1ik pillanatban még játszik, másikban már net-ezni támad kedve, filmet nézni, stb...

Az esetem nem biztos, hogy szûk halmaz. Egyre több wide monitor kerül a piacra nem beszélve azokról, akik pl. 37" és fölötte LCD, vagy Plazma kijelzõket használnak és/vagy monitor helyett(mellett).

Talán szûk halmaz az, aki nem tudja, hogy pl. egy weboldalt nem csak 100%-on lehet nézni, ahogyan a Windows-ban is lehet DPI-t állítani. Azonban aki tudja, vagy aki nem és ilyen készülékekkel rendelkeznek felmerül Bennük a kérdés, hogy ezt biztos csak ilyen apró betûkkel lehet nézni?! Néma embernek meg a jó édes anyjának a kínját.

Több embert is ismerek, akik rájöttek, hogy bizony lehet DPI-t állítani, lehet addon-t használni, stb... A képek, grafikai elemek annyira nem torzulnak, mint amekkora pluszt és kényelmet jelent a jobb olvashatóság.

A Windows Sidebar és egyéb cuccok oldalra pakolása, vagy bármi azért sem nyerõ, mert Windows 7-tõl nincs sidebar. És pl. Nekem több oldalt (fórumot) sokkal kényelmesebb, praktikusabb, szem kímélõbb akár 200%-on olvasgatni, mint sasolni a fontokat.

Az Opera + addon-ok azért lesz érdekes innentõl, mert: mennyire fognak élni majd vele az add-on fejlesztõk, mennyire lesz rá igény, s ha igen, akkor mennyiben fogja elveszíteni az Opera pl. "gyorsaságát" és "stabilitását".

Penge: Most nem tudom, hogy a fikázást szót azt kinek szántad?! Ez részemrõl nem fikázás. Viszont ahogy Dzsini is írta nagyon sokan azt sem tudják, hogy mi az a böngészõ. Ezek a júzerek fognak pl. tudomást szerezni arról, hogy az Opera-ban lehet addon-okat is használni. Felnéznek az addon oldalra. Találnak per-pillanat cca. 200-at?! Ráböknek a NoAds-re. Várják, hogy mûködjön. De baxik, még utána is, hogy pl.: átírják azt a változót amit a fejlesztõ ír. De a többség még ennyit sem fog elolvasni. Mármint ezen júzerek többsége.

No, ez már picit OFF, amit nem szeretnék. Bízom benne, hogy elõbb-utóbb lesz pl. olyan add-on is, ami Nekem kellene, ill. bõvülni fog az add-on-ok sora és az addon-ok használata az Opera-ban nem fog a stbailitás és gyorsaság rovására menni.

Mivel a FF-ban 21db addon-t használok így most nem tudom bizonyossággal írni, hogy alapból ne jegyezné-e meg a nagyítási beállításokat minden kieg. nélkül.

A nagyító elhelyezése az eszköztárra annyiban rossz megoldás Opera-ban, hogy böngészõt bezárva ugyanúgy elveszik a beállítás.

Nem hiszem, hogy a megjegyzés beállítása (fõleg ha opcionális lenne, akár oldalra) több erõforrást igényelne, mint az addon-ok használata.

Penge4
"Az ember általában azért vesz 23 és 24"-os monitort, mert közelebbrõl akarja nézni a monitort."

Olyan monitort vagy filmek miatt vesz, mert azon nézi, vagy grafikai munkákra.
A legkompromisszumosabb megoldás az oldalsáv bekapcsolása és esetleg még a másik oldalra Windows oldalsáv. Esetleg a füleket is valamelyik oldalra rendezni.

De most komolyan. Az még hagyján, hogy 1024-re vannak tervezve, de mivel a képek nem SVG-k és még sokszor olyan is kép, amire CSS-t kéne használni, így ezek szép homályosak lesznek. Például most nézem 140-150%-on, az alsó gombok (szmájlik, markók, stb.) tiszta homályosak, az SG.hu logó is (mert ugye az se lehet mondjuk egy narancssárga nonfiguratív kép és fölötte z-index-szel szöveggel az SG.hu felirat), valamint az avatarok, meg a többi...

Ellenben nézd meg például az itteni Opera logót a fejlécben.

1.) Nem lesz érdekes, mert a funkcionális analfabétizmus akkor is jelen lesz, amikor már klikkelni sem kell, csak rágondolni arra a valamire és települ. :D

Továbbá: Megint megy a mindenféle hátteret nélkülözõ hasonlítgatás, amit aztán fikázás követ.

Mint mikor a valódi téglát hasonlítod a legóhoz. Utóbbiból nem építesz olyan házat, amiben lakni tudsz, de elõbbihez jobban kell szakértelem és nagyobb kárt tud okozni a hozzáértés hiánya, vagy a hanyagság.

Az Operában és a Chrome-ban soha nem lesznek olyan erõs kiegészítõk, mint Firefoxhoz például a FireFTP.
Nem lehet bõvíteni az M2-t, az IRC klienst és a böngészõ nem dedikált részeit.

A JavaScript, HTML és a CSS erre nem képes. A FileAPI annyiból jó lesz, hogy legalább már a fájlrendszerbe tud majd írni, tehát lehet majd automatikus letöltéses kiegészítõket csinálni, vagy a meglévõk tudják majd magukat automatikusan backupolni.

Az Operában a kiegészítõkkel lényegében semmi nem változott, csak azt fogták össze (tették egyszerûbbé), amire már eddig is volt lehetõség.
Nem mások, mint "Next Next Finish UserJS-ek"

Most talán már megértik páran, hogy az Operások nem azért nem akartak kiegészítõket, mert hülyék vagy igénytelenek lettek volna, hanem azért, mert a mag már eddig is benne volt, a felesleges sallang meg csak azoknak jó, akik nem szeretnek a dolgok mögé nézni, nem érdekli õket mi hogyan mûködik és alapból mindent leszarnak, csak elvárják, hogy mûködjön. A többiek régebben is nagyon jól elvoltak a userJS-ekkel.

A fent említett típusnak meg a kiegészítõkkel is csak a problémáik vannak és csak fikázni tudnak. Csak tudnám, hogy az ilyen emberekben miért nincs annyi önkritika, hogy ne használjon olyasmit, amihez nem akar érteni. És ez alatt a számítógépet értem, nem pedig bizonyos szoftvereket.

Dzsini
1: Miért lenne érdekes? Olyan mértékû masszív reklámozásra úgyse lesz pénze, mint amit a Google belepumpált elõször a Mozillába aztán a saját böngészõjébe, tehát nem fog komolyan növekedni a részesedésük attól, hogy van ilyen lehetõség. A böngészõket a felhasználók elsöprõ többsége nem funkcionalitás meg tudás alapján választja (ha egyáltalán választ, sokan azt se tudják, hogy böngészõnek hívják azt az izét amivel a facebookot nézegeti), hanem ráklikkel az e betûre vagy a rókás földgömbre, vagy amikor a tecsövön látja, hogy neki biztos jobb lesz guglikrómmal, akkor rányom arra (bár nem tudja miért is jobb). Ezekkel nem lehet felvenni a versenyt, még az EU-ban kötelezõ böngészõválasztóval sem.

2: Igen, erre a célra vannak a tabletek, kézigépek, mobiltelefonok (wifivel), ahol piacvezetõ az Opera - és ott a keskenyebb képernyõre átrendezés a fontos, amiben megintcsak az Opera a legjobb. Ha nálad szempont, hogy 4 méterrõl nézz fél méteres képernyõt, akkor rakj ki egy sajátgombot a böngészõre, ami rögtön olyan nagyítást állít be, ami neked tetszik. (persze, abban igazad van, hogy jó lenne, ha lenne lehetõség a nagyítás megjegyeztetésére, de eléggé ritka a te eseted)

KranaZoli
1.) Innentõl lesz majd érdekes az Opera további sorsa.

2.) Hát biztos, hogy nem azért mert weblapokat nézegetek. De az sem elhanyagolható, hogy ágyból lehet olvasni a weblapokat.

Dzsini
hát igen, Operára már vagy 1 hónapja vannak addonok, Firefoxra meg hány éve is?

minek a 23-24es monitor, ha azzal használod ki, hogy 180%-on nézegeted a weboldalakat, amelyeket túlnyomó többségben maximum 1024-es szélességre készítettek?

KranaZoli
Jajj, ne vicceljünk már!

Az ember általában azért vesz 23 és 24"-os monitort, mert közelebbrõl akarja nézni a monitort. <#wilting>

Ez hiányosság. Lehetne egy opció, ami megjegyzi egy oldal beállításait pl. nagyítás minden addon nélkül. Ezt nem kell túlragozni...

Beállítasz egy session-t, hogy pl. gyorshívóról egy oldalt, fórumot pl. 170%-os nagyítással nyisson meg. Ez mûködik is. Utána ha megnyitsz bármi oldalt ebben a tab-ban ugyanúgy érvényes lesz rá a 170%-os nagyítás. Ha viszont becsukod ezt a session-t (jelen esetben tab-ot) és újra megnyitnád ezt az oldalt, akkor marad a default beállítás pl.: 150% (mert 150 és 180 között nem lehet defaults értéket módosítani)

Windows-ban nincs értelme nagyobb fontokat használni. Ez még egyelõre hiányosság. Pedig egyre több a wide kijelzõ.

Ofkórz, FF addon-ok terén bõségesebb és kiforrottabb már.

Dzsini
lehet még feljebb menni, van custom DPI :) (vagy ne használd teljes képernyõn a böngészõt és ülj közelebb - egy olyan teljesítményû gépen bõven van mivel kitölteni a maradék felületet)

KranaZoli
Windows-ban már régóta a 125%-os DPI-t használom. :)
Sajnálom, hogy Opera-val ezt még matyizgatni kell. :(

De azért köszi!

Notice: Noti-n nincs gond, természetesen. :)

jhetedikj
Akkor én vagyok a másik véglet. :)
Laptopról netezek 14'-es képátlója van. Ezen annyira nem férnek el a nagy betûk.

anno 1987

Dzsini
állítsd át a monitor beállításaiban az alap betûméreteket (DPI, Linuxokban, Vista felett már szabadon módosíthatod), jobban jársz, mintha az Operát terhelnéd az állandó nagyítással, az oprendszer alapú nagyítás szinte biztosan nem akad össze semmivel.

van egy bonyolultabb, userjs-es megoldás is Operán belül: http://magyaropera.blog.hu/2010/07/05/gyorstipp_oldalspecifikus_zoom

KranaZoli
Mekkora a monitorod?!?!

Van amikor messzebbrõl nézem a monitort és sokkal kényelmesebb, szemnek kevésbé fárasztó ha szép nagyon a betûk. <#smile>

Bizony-bizony, 170%-on némelyik weblap sokkal barátibb. Ill. 23"-on elférnek a nagyobb betûk is. ;)

Ami még lehetne menübõl a 180%, ami meg alapértelmezettnek túl nagy. :(

A session-el meg olyan gond van, hogy akkor az abban megnyitott egyéb oldalra is élni fognak a session beállítások. De ha késõbb nyitom meg újra ugyanezt az oldalt - másik tab-on, akkor meg már elvesztek a beállítások.

Pl. olyan megoldás lenne jó, mint amit ez a FF addon is tud:

Default FullZoom Level 4.3

jhetedikj
150%-nál nagyobb nagyítás??<#wow1>

Ilyen rosszul látsz, vagy minek kell ez?

Amúgy nekem jó a szemem, nagyítani is csak nagyon ritkán szoktam.

anno 1987

KranaZoli
Szia Mindenki!

No most már, hogy van végre addon kezelés s vele NoAds ill. AdSweep újra felraktam az Opera-t, pontosabban a 11-es végleges verziót.

Amit még hiányolok, vagy nem jó helyen keresem(!), hogy egy adott oldal nagyítását megjegyezné. :(

Alapból használom a 150%-ost, amit a beállításoknál meg lehet adni. Azonban sok oldalnál ennél nagyobb nagyítást használok FF-ban. Abban van rá addon. Eddig még Opera-hoz ilyet nem találtam. :(

Még mindig csak Session-ökkel lehetne ezt orvosolni?!

<#worship>

Dzsini
még nincs.

jhetedikj
Köszi a segítséget, habár addig még mindig nem jutottam el hogy be is állítsam bevallom.

Most arra lennék kíváncsi, ezt az új WebGL szabványt támogatja már valamelyik Opera?

anno 1987

Airbus A380
na mindegy akkor a lényeg hogy az adsweep-et nem kell bactatni csak feltettem azt kész.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Dzsini
ahogy Fatal is írta: a noadson kívül mindegyik kiegészítõ telepít-oké-használ szinten mûködik.

ha pedig egy kiegészítõ rosszul van megírva, azért nem az Opera, (és nem a Mozilla és a Google) a hibás, hanem a készítõ. Ez együtt jár a milliónyi kiegészítõ lehetõségével, hogy lesznek köztük problémásak - használd azt, amire sokan írják hogy rendben mûködik.

[HUN]FaTaL
Teljesen egyszerû, két click és használhatod a kiegeket. :) Egyedül a noadsnál kell egy db sort beállítani. Ezt a youtube kieget nemtom, hogy mûködik e én másikat használok.