48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Cenuk
    Az ilyen agyhalott gazdag vén faszok szokták áron alul eladni a cuccaikat, és ez jó :)
  • FREAK
    persze, alapvetően ez előny, de engem akkor is idegesít

mi a fasznak vesznek olyan gépet, amit kizárólag "turiszt" módban használnak, és eszükben sincs objektívet cserélgetni?

még a megjelenéskor a dpreview fórumon hőzöngött valami vén fasz, hogy sokkal jobb volt a régi kompakt gépe, nem kellett semmit állítgatni, itt meg hisztogramot kell nézni stb stb, és ő nem akar szarakodni, amikor az unokáit fotózza.... MI A FASZNAK VETT ILYET?
  • Lateralus
    Biztos az előttük ülő gépének LCD-jét fotózták, mint az elhíresült 300D reklámban.
  • FREAK
    nem is csoda, a 300D reklámfotókon is mi van? stadion, mindenkinél 300D nyitott vakuval (pálya 80 méter távolban)
  • Cenuk
    Azért az inkább előny, ha te is meg tudsz fizetni egy jó gépet, a nyugdíjasok meg soha nem érdekeltek
    Én uccán még nem láttam senkinél A1-et, pedig annyira nem ritka gép. 300D-t viszont kifejezetten divat lett venni :D
  • Cenuk
    np
  • Cenuk
    pff

Én azon mosolyogtam, amikor a zolinpia megnyitóján mindenki vakuzott, még a legfelső sorból is, biztos jól sikerültek a képek :)
  • Lateralus
    állatkertbe=állatkertben
  • Cenuk
    Minden terméknél ez van, így lehet profitot maximalizálni. Gondolj a mobiltelefonokra, régen hatalmas szám volt és egy kisebb vagyon, még úgyis hogy válltáskában kellett hurcolni. Szerinted ma szarabb mobilokat lehet kapni?
  • Lateralus
    Nemrég voltam az állatkertbe. Sajnos egy jó zsúfolt vasárnap délután. Ami elképesztő volt, hogy majd mindenki fényképezett. Elképesztően sok digitális fényképezőgép villogott ész nélkül. Van aki telefonnal próbálkozott olyan fényviszonyok mellett is, ahol elő sem vettem volna a gépet. Képgyártás ezerrel. Apukánál szuperzoomos gép, 10 éves srácánál 2 megapixeles zsebkompakt. Kapta karira :)
    DSLR-ek is villogtak ezerrel. Vagy 2-3 10D-t és legalább 45 300D-t láttam. Van aki 70-200 L-el feszített a 10D-jén. Élmény volt.
    Állatokra nem emlékszem :)
  • Galy
    erre gondoltam én is :)
  • FREAK
    a legfőbb hátránya számomra az, hogy végre megveszel egy "komoly" gépet, aztán két hónap múlva elmegy melletted egy hatvanas nyugdíjas turistacsoport, és minden második mamának olyan lóg a nyakában :)
  • Galy
    ennek meg ugye van előnye, hátránya
  • Lateralus
    Nem túl nagy újdonság ez. Minden gépkategóriában lefelé mennek az árak. A DSLR-ek között is folyamatosan.
    A 10D-t, mint a világ első 2000 dollás alatti digitális vázát ünnepelték, a 300D volt az első 1000 dollár alatti váz.
    A kompaktok közt ugyanez a helyzet.
  • FREAK
    mé, te Nikonra bux?
  • Galy
    de ha a 20d lemegy, akkor a többi gyártónak is le kell vinnie az áraikat.

az pedig jó! :)
  • FREAK
    gondolom most jöttek rá, hogy ha olcsón adják, többet adnak el

biztos lecserélték a marketing osztályt :)
  • Galy
    ispótoltak = kispóroltak

reggelt!
  • Galy
    nekem ez túl olcsónak tűnik?

vagy ennyire mennek le a digi gpek árai vagy valamit ispótoltak belőle.

nemtom
  • FREAK
    USA-ban 1500 USD az induló ára, elég baráti!
  • Cenuk
    :lál
  • Cenuk
    20D 1350€
  • The Garrett
    #8527?
  • FREAK
    mé akkor lépünk be az USA-ba?
  • The Garrett
    akkor szerintem várj szeptemberig. Nincs olyan mesze ;)
  • FREAK
    akkor nem lehet gift szvsz
  • The Garrett
    Giftként küldöd felbontva, ( nem a gyari dobozaban) akkor is kell rá vámot fizetni? ilyen keretstoryval hogy ottfelejtetted nemrég mikor kinnvoltál...
  • The Garrett
    ennek epp ez a hatulütője szerintem :)
  • Cenuk
    De hogyan bizonyítom, hogy az volt a csomagban, ha giftként küldetem, nem pedig vámolandó árúként?
  • Galy
    szerzel egy számlát
  • Cenuk
    Két variáció van: vagy normál postával megy Írországba, és ismerős elmegy érte szeptemberben (már csinálta így, semmit nem kellet ráfizetni és biztosan célba ér), vagy DHL-el idehozatom, ami szintén biztos, mert a magyar posta nem nyúl hozzá, viszont drágább.
    Ha mégis elveszne, hogy bizonyítom hogy drága cucc volt benne?

[FILÓZ]
  • FREAK
    a posta is ad egy "tracking numbert", ami alapján megmondják hol van éppen, és erre hivatkozol, ha eltűnt
  • FREAK
    ahogy kell, minden benne volt, sőt még fel is volt bontva
  • Cenuk
    Ha DHL-el, vagy normálisabb csomagküldővel érkezik a pakkom, az ugye alapból biztosítva van, tehát nem tűnhet el?
  • bp
    Háááát, igen. Szóba került még a Canon S50 is. De azt ma kézbe fogva elég tákolmánynak tünt, még akkor is, ha jobbak a képei és FULL manuális opció is van rajta.
    Azért a sietség, mert van (volt) egy Panám aminek az árát levásárolhatom.
  • bp
    A steves-en a pálmafás tesztképet nézzétek meg. Nem értem miért hivatkozott az index kromatikus aberrációra...
    Nekem nem tűnik rossznak.
  • Cenuk
    Más gépen is gondolkoztál?
  • Blasta
    Nincs neki se shutter priority módja, se apperture priority módja.
    Gondolom full manual azért van. (nem biztos)
    link
  • Cenuk
    Az áfát én sem értem.
    Dobozában, papírjaival jött, vagy csak a vaku volt benne?
  • bp
    A zajszint minden teszt szerint kiváló! A kromatikus aberrációt illetően nem emelik a legjobbak közé. A tesztképeket megnézve az első beigazolódik a második nekem nem.
    Érdekelne továbbá az is, hogy mit takar a manuális módja mert azt írták hogy, nem szabad teljes manualitásra gondolni csupán néhány érték közül lehet választani.