48078
-
#9319 nám, minél kisebb a záridő, annál kevesebb fény éri a filmet exponálás alatt, kevés fényből meg nemlehet várat építeni -
#9318 akkor minnél kisebb a záridő, annál inkább észlelhető minőségromlás? -
#9317 NA akkro jövő nyáron visszatárünk rá -
#9316 hát, a nyári verőfény elég szokott lenni :) ez az őszi homály azért már kevéske az 1/10000-nek :)) -
#9315 Jah addig ok, csak a multkori minek 1/160000 záridő kapcsán kezdett el érdekelni a dolog :)
dzsini elejet rosszul irtam: szal utannaolvastam pl drpreview-n fórumokban, meg ki is próbálgattam az 1/10000+ záridőket a gépen, de lehet hogy csak az állandó felhős idő => kevés fény miatt, de nemsikerült ilyen záridő mellett elfogadható minősségű képet produkálni. -
#9314 amúgy nekem jó fényképezve is, csak olvasható legyen (; -
#9313 Lehet, nekem sikerült :-D -
#9312 lol :D -
#9311 De 1/4000-rel azért még értékelhető képeket lehetne csinálni, jó fényben, ISO 400-zal akár, ami már nem olyan vészes ha neat image-ben jó az ember!
Az 1/10000 nekem sem hiányzik...
-
#9310 angol az van, szal htx, de nem kell (: -
#9309 ezt most csak nekem nem sikerül értelmezni? :) -
#9308 ha gondolod küldök neked egy SPANYOL/ANGOL leírást postán :) -
#9307 Na utánnaolvastam a záridős mókának. a1 nél a helyzet a következő, lehet 1/10000, 1/160000 el fotózni, a gond csak az, hogy vagy nagyon jól meg van világítva a téma( természetes világítás sovány, már próbáltam) még 2.8 as blendével is kevés a fény, vagy 1 nagy szürke paca lesz az eredmény néhány körvonallal.
A problem ott jön, hogy felvehetném az ISO-t 400 ra vagy 800,ra , csak akkor meg olyan zajos lesz a kép, hogy ember legyen a talpán aki lephotoshopolja őket.
Hát nagyjából ennyi ötletek javaslatok very hellcome :) -
#9306 ja :) -
#9305 szegény ember vízzel főz, nincs scanner, legalább valahogy megcsinálta :) -
#9304 bakker valaki laponként lefotózta a leírást, gondoltam hogy nem pdf, de scannelt cuccban bíztam :) -
#9303 a szoftverben (a felbontásokon kívül) nincs különbség az Axx sorozatban, egy-két apróság másképp van, de azt már józanésszel lehet kompenzálni :) -
#9302 néked is olyan van?
nemis láttam az első beírásod,amiben írtad, hogy neked is kellene...hm, rohattak net, feleslegesen kérdezgetek össze-vissza -
#9301 vagy az A70é...
[spam,sry] -
#9300 nem tom de leszedem A70 és A75 között nem lehet túl sok különbség, THX :) -
#9299 hm...itt találtam párat...
sztetek A60as manualja egyezik vmennyire az A75 használatijával? -
#9298 azt írták, hogy mennyek be a kereskedőhöz...
megyek dc-re, hátha...
ha találok, kell vkinek még esteleg...? -
#9297 nincs pdf én is kerestem, elméletileg van mindne géphez a dobozban de tesóméknak szlovák leírás volt, gondolom a nagyker onnan olcsóbban szerzi be mint itthon a hivatalos viszonteladótól :) -
#9296 hát ne nagyon számíts rá, maximum a canon-éktól érdemes kérni, hogy elveszett és küldjenek újat vagy letöltenéd a pdf-et :) -
#9295 sehol :( de ha találsz akkor szólj :) -
#9294 magyar manualokat hol találni? konkrétan a canonhoz köllene :D -
#9293 ja ok,
vmit félrenéztem :)
reggel van na -
#9292 hmmm... én már használtam nem is egyszer...:) -
Lateralus #9291 "Az 1.3 mp. vagy lassabb záridők a záridő előválasztás vagy manuális módokban érhetők el."
Szó szerint. -
#9290 a2-ből indultam ki, ahol hiába van 1/4000, TE csak 1/2000-et tudsz állítani
-
#9289 hát, ha az " available " szónak továbbra is "beszerezhető, elérhető" a jelentése, akkor igen :)
honnan gondoltad, hogy nem lehet elérni? és ha manualban nem, akkor hol igen? -
#9288 sure? -
#9287 csak ott tudsz olyasmit beállítani, és automatikus zajcsökkentő kerül rá.
vagyis a programautomatika nem kapcsol át rá, de te kézzel beállíthatod. -
#9286 reggelt!
canon pro 1 :
"Shutter Speeds 15 – 1/4000 sec.
1.3 sec. or slower shutter speeds are available in Shutter-priority mode or Manual mode. Slow shutter speeds of 1.3 sec. or slower operate with noise reduction."
tehát, se manual, se Sp módban NEM tudok 1.3 sec-néál nagyobb záridőt beállítani? Ez tényleg így van, vagy csak hülyítenek?
-
#9285 azt gondolom. a telefonon is elég szar volt, gondolom ezen se lesz sokkal jobb. ráadásul a digitális és az optikai zoom értéke megegyezik a rendelt gépen, szal tényleg felesleges. csak először aszittem, hogy nincs benn optikai zoom -
Cat #9284 a digitális zoommal ne is foglalkozz, ugyse fogod használni sose -
#9283 htx :D -
#9282 sry, jawohl :D -
#9281 jawhol -
#9280 ha a digitális zoom külön fel van tütetve, akkor ez az optikai zoomot jelöli?
Zoom Zoomtartomány: 35mm - 105mm (3x)