48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Galy
    ötezer először!
  • Blasta
    Elfelejtettem leírni a részleteket.

Szal 20GB-os disk van benne.
    Olvas minden kártyát.
    A kezelése rém eccerű és lecsupaszított.
    Nem tud MP3-at lejátszani, nem tud az ég világon semmi mást, csak kártyáról HDD-re másolni majd a HDD-ről a PC-re. Semmi extra fícsör.
    A cucc zsír új, használva nem volt, csak feltöltöttem az aksit, hogy megnézzem müxik-e.
    Hordtáska, usb kábel, akkutöltő.

Hát ennyi.
  • Blasta
    Maketthez nem kell olyan durva makró képesség, lévén elég nagyok a modellek, nem?
    Hacsak nem ilyen májkro modelleket csinálsz/fotózol :-)
  • Blasta
    Hmmm, ez olyan szép :-)
    Kiccsaládom ilyen lesz, az HÓTZIHER :-D
  • FREAK
    Dzsini már leírta a lényeget

akinél van net, annak egyikre sincs szüksége, akinél meg nincs, az eddig is mindent megkapott a piacon lévő 4-5 fotós magazintól, most ez az új "színfolt" nem tudom, mennyit segít szegény életmód-fotósokon....

amúgy gondolkoztam ezen a kifejezésen, és beugrott egy tipikus reklámfotó az Életmód családról :)

Papa, mama, kisfiú, kislány talpig fehér gyapjúban és lenben ülnek a tóparton (vagy a stégen), háttérben a virágokkal díszített faház, mellette parkol a frissen vásárolt hobbiterepjáró, épp naplemente van. Kislány kezében egy IXUS rózsaszín tokkal, kissrácnál egy Sony T1, anyuka amúgy régimódi, de igényesen érzékeny stílusban egy teleobival szerelt F100-at szorongat (főleg virágokra megy), a papa pedig lezser büszkeséggel lógatja vadiúj 20D-jét (kitobival, mert neki nincs konkrét témája, csak egyszerűen a vizualitás elkötelezett szerelmese)... Mindegyikük mutat valamire, miközben üres művigyorral "szeretik egymást", és az előtérben csak úgy hanyagul leejtve fekszik egy ZOOM magazin. Alul a szöveg "ZOOM - Ha stílusra vágysz"....
  • FREAK
    nem hiszem, 300D-nél is ugyanannyi idő
  • modellmaker
    "A makróképességet a leképezési arány határozza meg, amely digitális fényképezőgépek esetében könnyebben jellemezhető a képen élesen rögzíthető legkisebb terület nagyságával." Ezt magyarázzátok el mert vagyok aztán kis agyam nem tudja fel fogni.
  • modellmaker
    Fenyő, bejgli, megapixel - karácsonyi tippkupac <-ezt?
  • Dzsini
    második cikk elejét olvassátok el, nem a centi számít, hanem a minimális befoglalt terület makrónál - az mindegy, hogy mennyiről csinálja a képet.
  • modellmaker
    ok
  • Galy
    most így hirtelen nem jut eszembe semmi
    ami látszik 5 centiről, az látszik 10ről is

majd úgy komponálsz, hogy látszódjon
  • modellmaker
    Azé'... nem tom. Jó mondjuk ha megnézek egy makettet akkor nem 1 cm-ről fogom nézegetni, mert azt már a szemem nem tudja. :) Olyan lehet, h van valami kis részlet ami 10 cm-ről nem de 5-ről már látszik?
  • Galy
    10 cm vagy 5 cm, tökmindegy
    én gépem 1 centiről tud makrózni, mégse használom
    helyette van előtétlencse, de az már modellfotózáshoz nem jó
  • modellmaker
    Frankó makro: Minolta Z2 <-- ja Az télleg jó lehet.
    S5500-at én is tudom ajánlani, jól fox vele járni sztem. <-- csak ennek meg a makró 10 cm-nekvan írva. Jobb lenne egy picit közelebbi. Mondjuk ezek a gyári adatok olyanok amilyenek. Legtöbbször ok, de pl, ismerősöm A75-ösének a gyár valami 5 cm-es makrót írt. [ha jól emléxik] és 3cs-ről simán éles képet csinált. szal...
  • Galy
    mé nem mondod akkor ecsém??!?!?
  • Placebó
    Reggelt!!!
  • Blasta
    Van egy ilyenem, eladó féláron.
    Akit érdekel, az privizzen!
    Info: www.disk2go.com

• Dzsini
    egy könyvet én is szívesebben olvasok papíron, de pár cikk miatt (amik a nyomda, a tervezés meg egyebek miatt bőségesen outdated-ek lehetnek) nem látom szükségét rengeteg papír előállításának (persze valamiből a dtp-seknek is élniük kell)
  • Blasta
    Ez egy olyan dolog, hogy nekem sokat jelent, ha a kezemben foghatom az újságot és lapozgatnhatom. Szaga van neki, össze lehet gyűrni (és tekerni is lehet rajta :-DDD)
  • Dzsini
    perpillanat kicsit többet fizetek a net-előfizetésért, és naponta elolvashatok bármennyi ilyen cikket, tesztet, leírást, bármit - és egy fórumon ki is tárgyalhatom :) egyetlen hátrány itthon, hogy nem laptopom van wi-fivel, így a fürdőszobában és a magányos szobácskában nem tudom élvezni a dolgot. innentől én a fotós- számítógépes- stb magazonokat feleslegesnek tartom. természetesen aki nincs netközelben hetente kb 1x annak még megérheti. viszont akkor nem egy ilyen magazint vesz meg, hanem az összeset hiszen egy hírforrás nem hírforrás. (főleg egy olyan magazinban ami egyértelműen a reklámokból kell, hogy fenntartsa magát)
  • Blasta

Én nem tudom, hogy kinek mennyire van rá szüksége, de azt tudom, hogy informatív, érdekes (nemcsak reklám és géptesztek vannak benne, 6-8 oldalas írországi túráról van cikk, aztán fotósoknak igen előnyös magyar természetvédelmi parkokról, erdőkről, és konkrétan a DIVATFOTÓZÁSRÓL is, hamár meglett említve :-DDD) és per pillanat HACCÁZÉ nem drága. :-)

Freak nem bírja a divat-fotósokat én meg nem bírom a divat-fikázókat...
  • Dzsini
    természetesen szükség van rá, ha nincs, akkor megpróbálnak igényt ébreszteni rá reklámozással, és akik vásárolják el se fogják tudni képzelni, hogy milyen is lehetett az élet egy ilyen magazin nélkül :)
  • Blasta
    Nem lehet, hogy a 20D power safe-ből gyorsabban éled fel mint full offline-ból? Sztem tuti gyorsabb lehet.
  • Blasta
    Kb. 2 hete vettem :-DDDD
  • Blasta
    "egy a sok közül, amire igazán senkinek nem volt szüksége"

Tecsak tudod, Te képviseled a MINDENKIT, rájt?
  • Dzsini
    ha idetalálsz, próbálkozhatsz :) de vigyázz, Efreet vigyáz rám :D
  • Blasta
    Megöllek :-)
  • Blasta
    "A számítógépes szoftver már szinte fárasztóan igyekszik, ha csatlakoztatom a fotómasinát. "

BROÁÁÁF :-)))
  • Dzsini
    asszed érdekel? :D
  • Blasta
    Asszed bele lett olvasva?
  • Blasta
    DSLR aksija bírni fogja egy napig simán, ne parázz.
    A2 fél napnál tovább nem bírta a zimát, vennem is kellett plusz aksit.
  • Dzsini
    szerintem arra gondolt, hogy egyiket se jó olvasni.
  • Blasta
    S5500-at én is tudom ajánlani, jól fox vele járni sztem.
  • Blasta
    Frankó makro: Minolta Z2
  • Blasta
    Így van, asszem én is hasonlóra költeném (esetleg nem 20D váz, hanem 7D, de még nem hasonlítottam össze őket szal...)
  • Blasta
    Megszámoltam.
    160 oldalon 12 teljes oldalas reklám van elhelyezve!!!

"semmi olyasmi, amit ne olvasnál komolyabb újságokban"

Te komolyabb magazinokat sem olvasol tudtommal, szal...

Mellesleg nem értem, miért baj az, ha egy CKM szerű újságban a nőket kicseréljük fényképezőgépekkel és fotótémával??
    Érdekesebb félig levetkőzött nőket bámulni, de főleg róluk szóló cikkeket OLVASNI??????
  • Bandew
    Na megkaptam karácsonyra (így előre :-D) első digitális fényképezőgépemet!
    HP Photosmart R707
    Fogalmam sincs, hogy ez most jó vagy nem jó, de nekem bejön. :-D
    Azért kell vele picit tökölni, ha igazán szép képet akarok csinálni.
  • Dzsini
    ismered a dpreviewt, ott ez a szokás :)
  • FREAK
    ha belekötnek minden szarba, összejön a lista...

ilyenek, hogy "Can't adjust continuous shooting frame rate (always 5 fps)" húúúú ezt a gagyit :) össze kéne számolni, hány digigép van jelenleg a világon, amelyik LEGALÁBB ilyen teljesítményt mutat fel sorozatfelvételben, és utána keresni a szálkákat...

a spot hiányát őszintén szólva soha nem éreztem, úgyis mindig az aktív AF pontból kiindulva mér fényt a 300D, és ha néha aláexponál, azt egy mozdulattal lehet korrigálni
  • GregSB
    A dprivijún 1ébként ezeket rótták fel a 20D-nek:

* Opening the CF compartment door shuts camera down, loses any buffered images
    * Average automatic white balance performance, still very poor under incandescent light
    * PowerShot-like sharpening algorithm (same as EOS 10D) could be improved
    * Not a major leap forward in output size, this is not a reason for 10D owners to upgrade
    * No spot metering
    * Louder shutter release noise
    * Can't adjust continuous shooting frame rate (always 5 fps)
    * Flash sync 1/250 sec (compared to 1/500 sec for the Nikon D70)
    * Confusing sequence of lights in AI Servo auto focus
    * Still only five levels of adjustment for image parameters, should be more flexible
    * Only 1.8" LCD monitor (time for a high resolution 2.0" I would think)
    * ISO sensitivity not displayed on viewfinder status bar while being changed