48078
-
#10818 "- nincs spotmérés"
Igazán nem értem a Canont. A 300Dből kihagyták, oké ez még annyira nem izgat fel (bár az összes rivális - D70, E300 - tudja ezt, de mind1), viszont a 20D kategóriájában már szerintem alapkövetelménynek kéne lennie ennek a fícsörnek.
Vagy én lennék az utolsó a Földön, aki használ spot-meteringet? -
#10817 a hideg ellen? betekered a sáladba, ha esik is valami szirszar, akkor lehet bűvészkedni nylon szabászattal... -
#10816 eleg hideg volt kinn, nemakartam hogy egesz d.e. a nyakamba logjon :P
tenyleg, amugy miben érdemes tárolni ilyenkor? nejlonzacsi? (mármint ha nem táskában van) -
#10815 best lap ? :D -
#10814 mondjuk ha eleve a táskában van a gép, akkor mindegy mennyi ideig bootol -
#10813 ááá ne is mondd, ma voltunk fenn a bükkben (fáér) :P, vittem magammal a gépet, sajna rá kellett jönnöm hogy lassu vagyok. :/ Téma meglát.. gépet előkeres oldaltáskából 25mp, gép bekapcs 2-3mp, hirtelen kapkod beállítani mindent +20mp,.. téma elrepül/fut/ugrik :/. De legalább az idő jóvolt. :D
-
#10812 a 20D bootolása önmagában megérne egy gépcserét
én pl. természetben úgy használom a gépet, hogy 1 perces auto power-save idő, aztán ha van valami, akkor megnyomok egy gombot, és várok 3 mp-et mire feléled...
így energiát spórolok, és kímélem a kis szar műanyag kapcsolót, de ha azt nézzük, hogy ez egy nap hányszor három másodperc, több perc jön ki, amit még szintén megspórol a 20D a gyors feléledéssel (egy teljes akksi lemerüléséig ez simán lehet 10-15 perc is), arról nem is beszélve, hogy nem maradsz le a fa tetejéről startoló sasról... -
#10811 És hogy tetszik? -
Lateralus #10810 Na eszembe jutott még:
- Elég kicsi a kereső és lehetne pontosabb
- Af segédfény nem túl szerencsés a vakuval megoldva
- ISO érték visszajelzése béna
Ezeken kellett volna javítani a 20D-ben, helyette lett 8 megapixel, meg 5 kép/másodperc. Bahh ! -
Lateralus #10809 Úgy működik, hogy az elejére fel kel kattintani egy objektívet, ami rámegy, hátul bekapcsolni. Aztán a szemedhez kell emelni és ha tetszik, amit keresőben látsz az elől-fent található gombot jól meg kell nyomni. Ha akku és kártya is volt a gépben, akkor esély van rá, hogy fotót készítettél :)
Hibái:
- nem kompatibilis minden EOS kompatibilisnak mondott objektívvel
- nincs spotmérés
- a konkurenciához képest lassan kezeli a kártyákat, bár gyorsabban mint elődei
- az E-TTL vakuvezérlés nem mindig megbízható
- előfordulnak AF hibák néhány modellnél, vagy objektívnél
- elég gyenge infrafényképezés (ha ilyesmi érdekel)
Több most nem jut eszembe, amúgy nagyon jó. -
#10808 most vettem -
#10807 működése/hibái stb, tudom, hogy szép a gép, ezen felül érdekelne még egy két dolog, mert én is ezt a gépet néztem ki
-
#10806 "fotós-életsílus" (lol és/vagy wtf)
na itt a baj, és szerintem gondolkodj még ezen a dolgon, mert ilyen NINCS
ugyanúgy, ahogy nincs autóversenyző, filmszínész vagy építészmérnök életstílus sem.... ezek mind szakmák, amit vagy csinálsz, vagy nem, azt meg hadd szarjam már le jó magasról, aki azért kezd el kattintgatni, mert MEGTEHETI (vagy az olcsó gépek vagy a gazdag család pénze miatt)
a fotózás emellett még művészeti ág is, de ettől meg aztán végképp jó messze áll ez a remek magazin, mert amilyen színes, olyan üres és jellegtelen - egy a sok közül, amire igazán senkinek nem volt szüksége, és azt be ne meséld már nekem, hogy az újság tartalmilag át tudta nálad törni a "felületes" szintet
aki AKAR és TUD fotózni, az 2 perc alatt végez egy ilyen divatlappal, aki meg tanulni szeretne, az vegyen 2-3 alapvető könyvet, és minden megtudhat
géptesztek/bemutatók terén pedig Digifotó vagy FotoVideo magazin, több, jobb és még meg is találod amit keresel (nem kell ötösével lapozni a reklámoldalakat) -
G_ArchAngel #10805 mit meséljek róla?
szép, sőt csodaszép - kellett ez az érzés, mert több mint egy hónapig nem volt gép a kezemben, mióta a D30-tól megválltam...:)
Sajnos akitől vettem nem adta hozzá (pedig ígérte) a portrémarkolatot, újonnan pedig nem vennék, inkább keresek valami használtat...:) -
#10804 mesélj a 10d-ről oké -
#10803 Vagy 2 hete voltam a Mediamarktban. Valami mást vettem (asszem egy DVD-t), de nem ez a fontos. A fotóosztályon mentem keresztül. Szemem sarkából látok valami szépet: Canon EOS-300D. Gyönyörű. Mondom ha már itt vok megnézek mást is. Teszek egy lépést balra: Fuji S5500. Megnézegettem úgy ahogy kell, kézbe vettem és nem tudtam Lengedni. Egyszerűen nagyon megtetszett. (bocs a kisregényért de ezt el kellet már valakinek mesélni.) :) -
#10802 Jaja. -
G_ArchAngel #10801 okés, de a 10D-mhez már van 3 másik objektív, így maradnék a Canon családnál...
a másik ami miatt jól jönne: megyek egy hétre Szlovákiába a hegyekbe és nem tudom, hogy melyik fogja jobban bírni a hideget - s talán még egy Zenit-et is viszek, mert van hozzá halszem optika:) -
#10800 :-) -
#10799 áldásom rá :D
-
#10798 Nekem a Kodak DX7590 mellett ez volt a másik kiszemelt, de arról mindenki lebeszél, szal ha veszek, akkor S5500. Tetszik is, kezdőnek biztos jó, és nem is drága. Ok? -
#10797 F65-öt is adnak kb ugyanilyen konfigban kb ugyanennyiért, ha érdekel -
#10796 arra jó az s5500, edigitalon megkapod 80ért
mnost olvasom, hogy tud rawot is! szempont, hogy tetszen neked a gép, vedd kézbe, próbálgasd, ha még mindig tetszik, akkor vedd meg
-
G_ArchAngel #10795 más:
Saturn-ban van pár érdekes gép Leica rajongóknak (kár hogy szegény vagyok, előbb vennék egy ilyen fotós csodát, mint Ferrarit)
EOS 300X + 28-150 + 150-300 + akksi + táska = 130e HUF, nekem bejönne 2. gépnek, már csak pár tekercs Fuji Velvia kellene - szerintem...
-
#10794 Elsősorban makett fotózásra. Ehhez meg kell a makró. De ha elmegyünk mondjuk egy osztálykirándulásra akkor ott is megállja a helyét. -
G_ArchAngel #10793 felületes vélemény felületes embereknek...
divat-fotóst marhára érdeki a Kis-Balatoni fotózás vagy fotós történelem...
fotós-életstílus magazin, aki ezt nem vette le elsőre, az főzzön Burdából... -
#10792 mire kell a gép?
-
#10791 oh köszi. És Te/Ti mit ajánlanátok 60 és 80 ezer forint között? -
#10790 azt nem ismerem
s5000-est már használtam, vannak kényelmetlen dolgai, mint például a gombokkal állítható manuális élességállítás (), túltömörített képek, xD kártya.....
összességében nem rossz -
#10789 nem amiatt igazából, nagyrészt képernyőn használom úgyhogy a 3MP elég - inkább az iso800ig "nem esik vissza a felbontás" meg a megnövelt dinamikatartomány a vonzó. -
#10788 20D váz (csere) és hozzá 2 Sigma obi, 18-135 és 135-400
ha mindenképpen fotóscuccra kéne költeni -
#10787 Szal mit gondolsz a Fuji Finepix S5500-ról? -
#10786 mondjuk meg tudom érteni, mert a 602 iszonyat "kezesbárány", a kétszer akkora felbontás, meg már illik így 2005 fele
:D -
#10785 mondjuk meg tudom érteni, mert a 602 iszonyat "kezesbárány", a kétszer akkora felbontás, meg már illik így 2005 fele
-
#10784 nincs szükségem nagyobbra, nem használnám ki és csak nyűg a cipelése. majd ha eccer úgy állnak a dolgok akkor lesz, de jelenleg ez elég. -
#10783 "kis lépés ez az embernek..." :) -
#10782 te vagy a jésszuscka? -
#10781 s602-ről s20pro? nem nagy előrelépés sztem
-
#10780 arra gondoltam hátha van valakinek vmi konkrét, különleges vágyálma pl. obi meg ilyenek.... vagyis nem feltétlen kell új gépbe gondolkodni :) (de persze lehet)
én asszem vennék egy sigma-t pár szűrőt meg egy lcd-s mobil vinyót... -
#10779 az utazás fontos kiegészítő! :) szép helyek nélkül nincs szép fotó