48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Misem egyszerűbb, sőt olcsóbb mint egy ilyen szart venni azért, hogy

a. foglalja a helyet
    b. plusz melóval, felelősséggel járjon
    c. 1 év múlva már semmi újdonsággal ne szolgáljon
    d. erre is költsem a sok dellát

:-))
  • FREAK
    ilyenkor kell venni egy jó nagy akváriumot és berendezni terráriumnak, hüllők, rovarok stb

egész télre megvan a téma, ami még tudományos értékkel bíró fotókat is eredményezhet
  • G_ArchAngel #10976
    Talán délutánra tisztul egy kicsit, legalább már nem esik, de minden tiszta nyálkás...
  • Blasta
    Jaja, jó nagy kibaszás az egész.
    Én is bementem tegnap a városba a géppel, de kedvem nem volt elővenni...
  • G_ArchAngel #10974
    Annyira jó érzés, hogy itt van egy szabad hét, mikor az ember simán végigjárhatná azokat a helyeket, ahol szívesen fotózna...
    ...erre mi van? szürke ég, félhomály, eső, hideg - maximum régi sírköveket vagy szobrokat érdemes ilyenkor...
    Vagy esetleg esernyős, elázott emberkéket - de emberek közé meg nem megyek, mert össze van törve az arcom:)

Mikor lesz tiszta az ég? Vagy essen a hó!
  • Blasta
    Hát ezért mondtam. Pláne, hogy nem vagyok elkötelezettje egyik rendszernek sem...
  • Lateralus
    A 20D-nek nagyobb a felbontása és itt ki is fújt a dolog. Akinek nincs szüksége nagy felbontásra és a Nikon rendszer mellett elkötelezett, annak sokkal jobban megéri a D2H, mert kétségtelenül jobb. Az persze igaz, hogy ezek az előnyök főleg hosszú, mindennapos használatnál jönnek elő. Aki hobbiból fotózik és nagyon igényes gépet akar, annak jobban megéri a 20D, de ha dolgozik is a géppel, főleg akciódúsabb témákat, akkor kétségtelenül a D2H a nyerő.
  • Blasta
    Akkor a gyémánt!
    Mega zafír!!!
    Jaésa SMARAGD! :-D
  • Blasta
    Lehet, hogy maradi vagyok, de fél milkát én ki nem fizetnék akármilyen jó gépért ami "csak" 4 mpx-es.

Akkor már egy 20D jóval olcsóbban...

(mondjuk jövőre :-D)
  • Hangianix
    Nekem azok muszaki dolognak tunnek. :D Mellesleg a jo minosegu butor se veszit az arabol (nem IKEA, meg farostlemez csodak :) ).
  • Lateralus
    Ja, ez nyilvánvaló. A digitális fényképezőgépek esetében viszont az új ár is esik folyamatosan, mint pl. a PC-nél. Kb. 1-1,5 évenként kifut egy modell, átadva a helyét egy újabb, jobbnak mondottnak. Itt van extrém példának a Nikon D2H ára. Pár hónapja 1,5 millió körül mozgott, most itthon 880ezer. Karácsony előtt Amerikában pedig a Nikon 2000 dollár alá vitte az árát, ami vámmal áfával behozatva is valamivel 500ezer fölötti ár. Marha drága, de a nyári 1,5 millióhoz viszonyítva hatalmas áresés.

Ha valaki esetleg tényleg profi gépet akar...
  • Dzsini
    az arany se nagyon, elég vadul mozgott az elmúlt 2 évben annak is az értéke... ha már off :)
  • Blasta
    Ugyan ez van autóval, PC-vel, és még egy rakat dologgal.
    Csak a lakás és az arany tarcsa az árát.

Bocs az off-ért
  • Hangianix
    :D Itt nem is arrol van szo, hogy nem erne meg a 20k-t, csak valaminek az erteke es az eladasi ara, foleg, ha hasznalt muszaki cikkrol van szo, a legritkabb esetben esik egybe. :)
  • Lateralus
    Ha kitartóan árulja, akkor mindig akad egy hülye balek, aki megveszi. Én is nemrég vettem egy leharcolt, matuzsálem gépet az eredeti árának tizedéért :P
  • Dzsini
    1-2 üdítő kivétel van ezek alól, de amúgy igen...
  • Hangianix
    Szerintem 1 ev mulva se. :)
  • Lateralus
    Ne csodálkozz ! 2 év múlva talán 20-ért sem tudod majd eladni. A digitális fényképezőgépek árai folyamatosan és meredeken esnek.
  • FREAK
    hehe, tavaly Augusztusban C4000-et vettem 140-ért :))))
  • modellmaker
    mikor?
  • modellmaker
    aha
  • Hangianix
    50k-rt megeri szerintem, de meg mindig draga bele az xD. Batyamek anno 125k-rt vettek ugyanezt.
  • FREAK
    megéri az árát
  • FREAK
    "Ha csak dSLR-rel fotóztam volna, akkor tuti ellövök 30-40 képet, és lehet, hogy nem állok meg jobban megvizsgálni a nézőpontokat - így sokkal több időt belefektetve lehet, hogy egy tucat kockából jobb képeket tudtam csinálni."

Ha csak emiatt nagy szám az Epson, akkor jó hírem van: LCD-review kikapcs, 64MB CF, RAW, MF, M mode - és bármelyik géppel ugyanott vagy... De szerintem butaság pont a lényeget kiölni a digifotózásból ezzel a méregdrága Quasimodo-val...
  • modellmaker
    Ehhez mit szóltok?
  • FREAK
    "akinek ez jön be, az valszeg eleve filmre dolgozik"

ezt pont azért írtam, mert semmi bajom az analóg technológiával

azt meg elfelejted, hogy az új Mustang csak távolról hasonlít a régire, technikailag a holnapot képviseli (viszont az Epsont fel kell húzni :)
  • Hangianix
    Hat annyi mindenesetre, hogy mar nem 89, hanem 80. :)
  • Amse
    Nemtom...lehet.Van vkinek olyanja?Tapasztalat v. vélemény?
  • Galy
    csak nem s5500?
  • Amse
    Hi!
    Haverom mondta, hogy látott 1 plakátot ahol vmi jó kis Fuji gépet árulnak 89k-ért, de azt nem tudta nekem megmondani melyik az.Valaki tudja?
  • GregSB
    Nem volt alaptalan az a feltételezés 1ébként, hogy az a bekapcs. gomb, nagyon sok nem is olyan régi analóg gépet a filmtovábbítóval lehet bekapcsolni. (teljesen betolt állapot = OFF)
  • G_ArchAngel #10947
    a Mammut II-ben lévő Saturnban ott a Barnack-féle gép, csekély 750e HUF..., siessetek csak egy van!:DDD
  • Blasta
    Na mivammá, érteni akarom! :-)
  • Blasta
    He?

[NEMÉRT SEMMIT]
  • Blasta
    Lol, ezmeg minek? :-DDD
    3szor elfér benne az egész gép, összes cuccával együtt :-DDD
  • The Garrett
    MMMmm izé és milyen az időjárás? :D

-- amugy eszembe jutott mit akartam kerdezni:
    Meg van az szabva/írva valahol hogy hany Hz es USB vel mukodnek együtt a fenykepezogepek?
    Mert most az eger miatt fel kellett huznom 500 ra, így meg nemtalálják egymást a fényképezőgéppel. :/
  • Dzsini

ilyen tasi jár hozzá
  • Blasta
    Próbálod itt átbaszni a csóró mágyárt, de a szemfülesek figyelnek azé!!!! :-)
  • The Garrett
    hmm sryze:D
  • Blasta
    Az egy Leica M2s