48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    A képen amit belinkeltél nem R-D1 van, nem?
  • The Garrett
    rd-1 nem-e?
  • The Garrett
    lehet hogy csak én vagyok tul fiatal/gyakorlatias még a régiségekhez, de csak annyi hasznát látom, hogy senki nem lopná el tőlem az 100% :D
  • Blasta
    Most látom, ez nem is az a gép...
  • The Garrett
    hát abba a bőröndbe még az evőeszköz is belefér, szal mindenképpen jó befektetés :D
  • Dzsini
    It’s of little consolation, but buyers of this $3000.00 camera will be treated to an initial experience of opening some of the most luxurious and elaborately arranged camera packaging I’ve ever seen. Hermes has nothing on Epson in this department. It’s enjoyable but the pleasure is short lived. Epson does try to get started on the right note by placing an “Our Gift to You” brochure as the first document one sees when opening the box. Inside is an announcement that upon registering the camera, new owners will be sent a Tamrac 603 Zoom Traveller 3 camera bag, a customized “Certificate of Authenticity suitable for framing” and an Adobe Photoshop Elements CD. It seems clear from both the packaging and the certificate that Epson sees this camera as being of interest to camera collectors.
  • Blasta
    Saz tökjó a kedves vevőnek? :-)
  • The Garrett
    10 féle, OScar barnack által készített képből 1 et randomra :)
  • Dzsini
    de csak ha regisztrálod magad az epsonéknál :))
  • Blasta
    random kép????
  • The Garrett

majd elfelejtettem, a 3e $$$$ mellé 1 olyan csini bőröndöt + 1 random képet is kapnak a vevők ;)
  • Dzsini
    egyrészt mindenképp divat (hiszen a 3000 dollár az 3000 dollár), másrészt aki az analóg rendszerhez szokott és gyűjtő szenvedélyekkel is rendelkezik, az megpróbálja megszerezni, mert minden pont ott lesz, ahol azt ő megszokta :)
    (nekem meg tetszik, bár érzésem szerint elég messze vagyok attól, hogy egy ilyen masina a kezemben legyen - főleg, hogy epsonék alig gyártottak belőle néhányat)
  • The Garrett
    most akkor a divatért tetszik vagy azert mert hasznalhatobb?
  • G_ArchAngel #10925
    igen, ezért írtam, hogy semmi gond, azzal, hogy visszanyúlunk a múltba: pl. az új Mustang - sokkal jobban tetszik a közvéleménynek a '70-es éveket idéző forma, mint az előző típus...
    a világon amúgyis divat lett a retro-hullámokon lovagolni - a fotózás terén miért ne?
  • Dzsini
    persze, de itt igazából az analóg rendszer digitális imitálásáról van szó.
  • G_ArchAngel #10923
    "elavult kezelési technológiákig egy kis plusz feeling kedvéért" - ez után már csak a Sony új hitvallálását kell fűzni...

a világ ismert/elismert fotósainak meghatározó része még mindig használja az "elavult" technológiát - talán mert jóval megbízhatóbb és használhatóbb mint a jelenlegi, arról nem is szólva, hogy ezekkel a gépekkel alkotnak, nem pedig egy témára - néha gondolkodás nélkül telelőtt tárolóról választanak ki egy képet...

nem azért mondom, mert a digitális fotózás ellen vagyok, de néha tudni kell felhasználni a múlt találmányait, hogy újabb lépést tehessünk a jövő felé...

pár napja újra használok analóg vázat, és rájöttem, hogy sokkal meggondoltabban (talán anyagi okok miatt is) fotózom, pl: egy barátom elvitt ma egy Budhista-szentélyhez és sokkal átgondoltabban választottam meg téma megközelítését és az objektívet (28-80-as Nikkor) és a filmet (Iso 400-as B/W - mivel esett az eső és kevés fény volt), mint a dSLR-emnél. Ha csak dSLR-rel fotóztam volna, akkor tuti ellövök 30-40 képet, és lehet, hogy nem állok meg jobban megvizsgálni a nézőpontokat - így sokkal több időt belefektetve lehet, hogy egy tucat kockából jobb képeket tudtam csinálni.

Bocs az OFFért, tudom digitális fórum...
  • Dzsini
    egy (vagy több) dialt könnyebb tekerni mint goombokat nyomkodni, és egy mutató állását (ha megtanultad hol kell állnia) könnyebb leolvasni, és kevesebb figyelmet igényel, mint egy digitális kijelző (lásd sebességmérő az autóban, mutatós óra, repülési műszerek...)
    vagyis az ötlet nem rossz, de a képzeletbeli lovacska mindenkinek máshol áll :) nekem tetszik, bár azért a 3000 dollár...
  • FREAK
    hát nem tudom, azért nekem már kicsit extrém, hogy vissza kell menni elavult kezelési technológiákig egy kis plusz feeling kedvéért

a Digilux pont megfelelő mértékben ötvözi a hagyományos és modern fícsöröket, de ez már egy túlzás, pont a digitális fotózás lényegét öli meg, akinek ez jön be, az valszeg eleve filmre dolgozik
  • Dzsini
    pontosan :) elemállapot
  • The Garrett
    az E - F az üzemanyagszintmérő? :D
  • Dzsini
    rendkívül ötletes, profin megszerkesztett masina - eltekintve attól, hogy SD kártyát eszik teljesen analóg feeling - nincs hátsó lcd, élőkép (kihajtható, de ahogy írja szinte soha nem használja) - tekerős beállítások, meg minden ami kell...
  • Dzsini
    mégsem: a leírás alapján tényleg "fel kell húzni" a gépet, és utána lehet exponálni :)
    "In an unusual design move, the camera’s shutter is cocked by a manual lever that feels much like a short-throw film advance. When I first read about this feature I questioned its value. Now that I’ve worked with the camera, I find that I really like it and like the rhythm it helps to create when I’m working. Advancing the lever after each exposure makes that exposure seem more distinct and more deliberate."
  • Blasta
    Ez kurvára tetszik rajta
  • Blasta
    Szerintem az nem a ki-bekapcs.
    Azzal a karral, hogy oldod meg a ki-bekapcsolást???
  • Dzsini

itt látszik, hogy a ki-bekapcsolót tették oda

részletes teszt, képekkel mindennel
  • Blasta
    Szvsz nem. Tényleg úgy müködhet mint a régiek...
  • GregSB
    Hmm... a filmtovábbító kar csak dísznek van rajta?
  • Dzsini
    ki lehet sorsolni, hogy éppen kinek a példányával megy a játék, mert az ilyeneknek néha a papír látja kárát :)
  • FREAK
    épp ezért működik, nem lesz összeveszés :)

max "gangbang" :)
  • Blasta
    De az nemfog müködni, hisz van 3unknak 1-1 példánya! :-)
  • FREAK
    azt azért nem mondtam, mert alap :H
  • Dzsini
    esetleg, mint a régi katalógusokban rácsapással kitulajdonítani az adott lapon leginkább tetsző részleteket :)
  • Blasta
    :-))))))))))))))
    Kialudtad magad látom :-)
  • FREAK
    meg ugye sok modell van benne, lehet őket kategorizálni

A. "Ronggyá"
    B. "Bottalse"

:)
  • FREAK
    kitárgyalhatjuk a kedvenc fejezeteinket, képelemzés stb stb :)
  • Dzsini
    cseresznyéstálat kaptál vagy könyvet? :o)
  • Blasta
    Nemtom, tán pár oldalt félrenyomtak vagy kihagytak a Tiedben vagy az enyémben vagy a Galyéban ésakkó jó lesz megtudni az elveszett infót!!!
  • FREAK
    majd összeülünk, és szemezgetünk belőle? :)
  • Blasta
    LOL :-D
  • FREAK
    Tegnap kaptam!!