48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Galy
    Nikon nics az első ötben, helyette van Sony, ez ciki
  • Cat #10737
    Idén 24 milliárd dollárért forgalmaznak digitális fényképezőgépeket

Az InfoTrends/CAP Ventures piackutató cég felmérése, illetve becslése szerint 2004-ben 24 milliárd dollár értékû digitális fényképezõgép eladása várható világszerte.

A cég szerint a területen élenjáró régiók Európa, az Egyesült Államok és Japán. A tanulmányból kiderül az is, hogy a vásárlókat leginkább befolyásoló tényező a megapixelben megadott képfelbontás, annak ellenére, hogy ez nem mindig fedi le pontosan a képminőség fogalmát, illetve annak különbségeit. A piackutató vállalat szerint az idén még csak bemutatkozó, 7 és 8 megapixeles modellek öt éven belül általánosan elterjedtnek számítanak majd az amatőr, teljesen automata digitális fényképezőgépek között. Ezzel párhuzamosan megnő az igény az egyre gyorsabb és nagyobb teljesítményű képszerkesztő csipek után is, amelyek lehetővé teszik a nagyfelbontású képek gyors egymás utáni fotografálását, illetve kidolgozását. 2009-re egyébként a készülékek forgalmának 29%-os növekedését, azaz 31 milliárd dolláros összeladási értéket jósolnak a cég szakértői.

A digitális fényképezőgépek piacán az InfoTrends/CAP Ventures szerint az idén a Canon, a Sony, az Olympus, az Eastman Kodak és a Fuji az öt vezető márka, illetve vállalat.
  • Cat #10736
    boldog szülinapot :)
  • FREAK
    :) kevés diszkáverit, spektrumot, nesönelt és enimelplenetet nézel :)

Érdekes, de tény, hogy a zúgó-morgó, nagy autótól kevesebb állat riad meg, mint egy csendben közeledő fotóstól. Meg ha dobsz a verdára egy álcahálót, kész a luxus-les, amiben (főleg télen) kicsit kellemesebb a várakozás.
  • The Garrett
    hehe ez eszembe se jutott, csak gondoltam van olyan lusta valaki hogy befékez kattint 2-t aztán megy tovább
  • FREAK
    nem lusta az, autóból sokkal jobb a félős vagy veszélyes állatokat fotózni, nem is beszélve a szar időjárásról

nekem is kéne ilyesmi cucc
  • The Garrett
    lusta természetfotósos felszerelés, szerintem.
  • Lateralus
    Hát az biztos.
  • FREAK
    na de 3000 EURO........

hát vazzeeeee az sok :)
  • Lateralus
    Az ára persze jelzi, hogy nem ez lesz a köv. év slágerdigije, de azért van helye.

Egyrészt ez az első távmérős digitális, tehát világújdonság. Aki a távmérős gépek szerelmese és digitálist akar, az immár vehet magának gépet.

Másrészt ha veszünk egy fotóst, évtizedek alatt összegyűjtögetett drága Leica M obiparkkal, aki digitális gépet akar, ő mit fog venni ? Leginkább ezt. Ára egy high-end távmérős gép ára. Aki ilyeneket gyűjt, ki fogja böjtölni.

Nem a mi gépünk az biztos, nem nagy rétegnek szánt gép. Amúgy kiváló minőségű az összerakása és a képminősége is szép.
  • FREAK
    meg ugye ki venne szögletes ferrarit? :)
  • FREAK
    sánta példa, ez ugyanis olyan, mintha egy felújított, 62 lóerős Ladát akarnának rádsózni 50 milkáért, amit a Wartburg gyárt és van benne egy BMW alkatrész

emellett ugyanolyan kényelmetlen mint az eredeti Lada...

távmérő..... kell az nekem?
  • FREAK
    inkább csináltak volna ugyanilyet filmesben, az nem avul el 2 év múlva, és nem lenne ekkora képzavarban
  • G_ArchAngel #10725
    a Saab-ot megvehetem 10 millióért, a Ferrarit 50 millióért - mindkettő elvisz A-ból B-be, de aki megteheti anyagilag, nem a SAAB-ot veszi - holott lehet kezelhetőbb és jobban illeszkedik a körülményekhez (magyar utak)...

amúgy melyik jófajta kompakt távmérős?
  • FREAK
    na ez megér 2500 eurót :)

inkább maradok a nullás hajnál és a morcos tekintetnél :D
  • The Garrett
    de legalább nem lopják le a nyakadból, mert azthiszik valami 40 éves gépezet.
  • FREAK
    igazából nem értem ezt a vonalat

ha valami igazi VINTAGE, akkor annak van értéke, ez eddig világos, de ki az a fasz, aki megvesz egy sima 6mpx-es teljesen "foghatatlan", abszolút átlagos képességű (vagy még annyi se) kamerát (ami kicsit alulmarad a kompakt kategóriában, de azért cserélgetheted rajta a nem olcsó Leica obikat) majdnem egy millió forintért?? biztos van egy ilyen fétis is, amiben a gazdagok szenvednek, szeretik átbaszni magukat drága hulladékokkal....

őszintén szólva erősen kétlem, hogy ez gép bármiben jobbat mutatna, mint egy jófajta 5-6 mpx-es kompakt
  • G_ArchAngel #10721
    Ez sem rossz:

Epson R-D1 - ajánlott kiskeredelmi ára: 3.000 €

• FREAK
    nyilván ezek nem kereskedelmi forgalomba szánt fotóalbumokra vonatkoznak, hanem fali képekre, ahol 1-2 méterről ez még elfogadható
  • Galy
    még az 1600 is az
  • Galy
    A4es méretben a hosszabbik oldal 900 px??

kevésnek tűnik
  • G_ArchAngel #10717
    semmi gond - ugyanaz a kettő:)

egyébként az a majd 600 Ft simán megéri (bevezető ár) a Zoomért, mert normális interjúk, cikkek, portfoliók és tesztek vannak benne - és nem csak a digitfotózásról, hanem analógról is...
    Ráadásul magyar helyszíneket is mutatnak be (nem csak elérhetetlen külföldieket)
    Szvsz, semmivel sem rosszabb a többi magazinnál: űrt nem tölt be, de beleillik a sorba - bár az "életmód" kitételt még nem vettem le belőle, szimpla fotós magazin light-osabb hangvételben...
  • PResident Evil
    Grand Canyon
  • FREAK
    Nemrég téma volt
  • Blasta
    Ez a második ilyen magazin így hirtelenjében?
  • Cat #10713
    A széles célcsoport egyidejű elérésével megoldódni látszik a nagy hirdetők problémája: az eddigi fotós magazinokban elhelyezett hirdetésekkel csak az erősen műszaki beállítottságú, profi réteghez tudtak szólni, az új lap ezzel szemben a fotózás világa iránt csupán fogyasztóként és "műkedvelőként" érdeklődő, modern szokásokkal rendelkező, tág érdeklődési körű, nagy számú célközönséget kívánja biztosítani.
    http://sg.hu/cikk.php?cid=33887
  • FREAK
    jaja, nekem is ez ugrott be, félek, hogy osszefutnék benne egy Németh Kristóf mélyinterjúval....
  • Dzsini
    gondolom volt már előrendelő és próbaszám alapján előfizető (akár 3 is) - és akkor a 32 jelentős, majdnem 1000%os növekedés :)

én valahogy az itteni reklám alapján nemnagyon szimpatizálok a dologgal, kicsit fitnessz-magazin szaga van, csak most épp fotózással..
  • FREAK
    "az előfizetők száma is rohamosan növekedett az árushelyeken történő megjelenés óta"

Jó mondat. Most jelent meg, eddig volt NULLA előfizető, ehhez képest akár a 32 is rohamos növekedés.

Olvasta már valaki amúgy?
  • Cat #10709
    Zoom Magazin - megjelent az első szám

A Radex Média gondozásában megjelent Magyarország első életmód- és fotómagazinja, a Zoom.

A kéthavonta jelentkező magazin sajátos módon ötvözi az életstílust a fotográfiával. Ezen egyedülálló tartalmi kettősségével hiánypótló szerepet tölt be a sajtópiacon. A fotózás piacát körbejárva - ételfotók, divatfotók, útifotók, aktfotók, kalandfotók, reklámfotók segítségével - betekintést nyújt nem csak a mindenkit érdeklő szakmai kulisszatitkokba, hanem ábrázolja világunk, életünk azon részeit is, amelyek minőségi fotóval bemutathatóak, érdekesek és lenyűgözőek.

A lap célcsoportjába tartoznak mindazok, akik nyitott szemmel járnak, vizuális alkatúak, és érdeklődnek az őket körülvevő környezet iránt. A célcsoport markáns részét képezik a fényképezőgép tulajdonosok régi és új generációja, valamint mindenki, aki új képet szeretne alkotni a világról - akár fényképezőgéppel, akár a magazin oldalain keresztül. Az innovatív tartalom mellett a ZOOM további erőssége a páratlan nyomdai inőség, valamint a látványos tördelés és design.

A ZOOM első száma december 10-én jelent meg, 12 700 nyomott példányban, melyet a Kiadó 4000 fős DM címlistára terjeszti, a fennmaradó mennyiséget pedig a Lapker Rt. saját hálózatán belül értékesíti. Az első két nap alatt a magazin nagyon sikeres eladási eredményeket produkált: az eddigi store-checkek alapján a terjesztett példányszám 70 százalékát megvásárolták, valamint az előfizetők száma is rohamosan növekedett az árushelyeken történő megjelenés óta.

A dinamikus indulást még decemberben a ZOOM Extra követi, melyben a világ, Európa, és Magyarország természetfotó-pályázatainak legszebb alkotásai kaptak helyet, igen gazdag illusztrációval, kiállítás-kalauzzal, és portfóliókkal. A ZOOM Extra december 22-től kapható az árusoknál.
  • BomBa
    Utánaolvastam. Egy A85 teszt oldalon is. De nem írtak róla.
  • Lateralus
    És 575ezer forint :(

Kicsit túlárazottnak látszik.
  • Dzsini
    Fujifilm S3 Pro
    SuperCCD SR II, 12MP (filmszimulációs mód), állítható dinamikatartomány, színtér állítás, meg "minden amire csak egy fotós vágyhat"
    2500 dollár, avagy 1500 angol font.
  • The Garrett
    nemis tudom min lepodtem meg jobban, a kivegzesen, vagy azon hogy volt gyomruk fotozni :P
  • G_ArchAngel #10704
    arról nem is beszélve, hogy az A3-as nyomat általában felra kerül, azt pedig jó méternél közelebb nem nézzük...
    legalábbis én nem szoktam:)
  • Cat #10703
    http://fotomuveszet.elender.hu/0034/003411.html
  • Dzsini
    200as filmre f/8, 160as időzár a szép napsütéses idő a kisszmenával, a többi ráérzésből :)

(meg hát anno kézzel lettek előhívva a filmek, nagypapám nekem is tanítgatta hogy kell - hívni, nagyítani is)
  • FREAK
    szmena rulez, nekem is volt, bárcsak meglenne még....
  • FREAK
    a mai negatívoknak kis túlzással MINDEGY, milyen záridővel fotózol, biztos meséltem már, hogy nekem egy 4 blendével túlexponált kockát tökéletesen előhívtak, pedig számítottam rá, hogy nagy fehér fos lesz

nyilván 50-60 éve nem voltak ilyen jó filmek, ez meg is látszik a minőségen, de akkoriban sem volt túl nagy görcs a záridők körül

ez szvsz csak a digitális fotózásban ekkora para, ahol tényleg sok múlik 1-2 blendén is, mert az érzékelők sehol nincsenek a filmtől dinamikában
  • Dzsini
    én úgy tanultam fotózni, és egy Spanyolországi utat 92ben egy kis CMEHA géppel "szemre", manualban fotóztam végig (lehetőség se volt másra). tekercsenként 38 jó kép lett - 3 tekercs, és nem csak napsütésben hegyet meg házat fotóztam.