48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • GregSB
    Naja, ezért írtam hogy 300 dpi-vel. 100-200 dpivel már bőven meg lehet csinálni, és egy laikusnak nem is fog szemetszúrni a minőségromlás, de aki már látott középformátumú, ill. kisfilmről nagyított A3-ast az könnyedén észreveszi a különbséget.
  • modellmaker
    :) Már értem.
  • FREAK
    Van 4mpx-es A3 nyomatom, meg tudom mutatni, az égvilágon semmi baja. Ez persze alsó határ, de A4-ben már újságba is mehetne, annyira nem szarok a mai szoftverek - és annyira nem jó az emberi szem (főleg ha nincs mellette jobb minőségű referencia).
  • The Garrett
    kirpóbálom milyen lesz, énse várok tőle sokat :/
  • GregSB
    "Bar en meg nem hivattam elo egyik kepembol se, majd most karacsony fele tervezek par a3 ast :P"

Háát, A1-es 5 mgpx-es képeiből elég necces lesz A3asokat nyomatni SZVSZ. Egy 8 mgpx-es képből 300dpivel még A4-est is csak neccesen lehet printelni.. Persze kisebb dpivel meg lehet oldani, de ez minőségromlással fog járni sajna.
  • GregSB
    A fénymérőt is magyar találta fel, meg az A módot (apperature priority) is. Nevekre már nem emléxem, de ebben 100%ig biztos vagyok.. sazl sokat köszönhet a fotográfia a magaroknak :)
    (azért elég kemény lehetett, hogy a fénymérő előtt saccolták az expókat..)
  • Lateralus
    Pontosan nem tudom, de az előbb eldöntöttem, hogy mondjuk én voltam.
  • Galy
    okosság:

a redőnyzárat egy magyar feltaláó, Dulovics Jenő találta fel

tök jó

cikk
  • The Garrett
    itt mar eldontotték?

kivótaz?????,
  • G_ArchAngel #10689
    ...de szó se róla, értelmes dolgok is vannak:)
  • G_ArchAngel #10688
    pont azt :)
    oda olyanok írnak 66%-ban, akik még nem döntötték el egymás között, hogy ki találta fel a fénképezőgépet és ki a fotóművészetet:)
  • Cat #10687
    kéne kép is, nem akar csinálni vki? :)
  • The Garrett
    háthogyodacsaknagyonpr0fotosokjarnak NG stlye ;)
  • modellmaker
    :D "inkább a "nagyon magas színvonalú" index-en"<--- most ezt hogy kell érteni?
  • G_ArchAngel #10684
    mennnybőőől az aaangyaaal!!!...:DDD
  • Dzsini
    de azért köszi, hogy így leereszkedsz közénk néha :)
  • G_ArchAngel #10682
    könnyebb kérdezni, én is szoktam - bár az idióta kérdéseimre itt már nem tudnak, inkább a "nagyon magas színvonalú" index-en s kiegyenesíteni az agytekervényeimet:)
  • modellmaker
    :) Én mondtam is h nem akarom Lijeszteni. (#10677) CSak olvasson is.
  • G_ArchAngel #10680
    igazából ennek a topicnak 6-10 állandó vendége van, nem kellene az újabb érdeklődőket elijeszteni - sőt, a srácnak alapvetően mázlija van, hogy Freak még nem is írt neki:DDD
  • modellmaker
    ööö...lehet. De az má' sok amikor csak ír és nem olvas, pedig 2X is le van írva a válasz. Nem akarom +sérteni, csak olvashatna is. :)
  • G_ArchAngel #10678
    kicsit szigorúak vagytok, mikor én kezdtem, akkor még könnyedén válaszoltatok ezeknél hülyébb kérdésekre is...
  • modellmaker
    Én sem vagyok egy nagytudású szakember digigépek terén csakúgy, mint Te. Erre abból jöttem rá, h akkora láma kérdéseket teszel fel, h az már a topicnak fáj. De nem akarlak fikázni, sem elvenni a kedved semmitől. Csupán arra kérlek, h olvasd el a topic címében szereplő két cikket. Ha még utána is lesz kérdésed szivesen válaszolnak rá a többiek. :)
  • Dzsini
    van főoldalon új digifényképezős cikk - be is rakattam alcímbe.
  • Logitech
    Pentax Optio S40-et néztem ki magamnak. Erről tudtok valami jót vagy rosszat mondani?
  • Dzsini
    jókor szólsz neki, 2 napja ezt csinálja...
  • Cat #10673
    figy, szerintem kezdj el olvasni cikkeket ahelyett hogy itt égeted magad hülye kérdésekkel
  • BomBa
    A Canon Powershot A85-ben milyen tömörítési fokot érdemes választani?
  • Hangianix
    Ah, koszi. EDigital nagyon rahajt a karacsonyra (vagy mindenki? :) ) 1 honap alatt 3x csokkentettek a gepek arat (pl. S5500 87.500-rol 79.900-ra; S1 IS 112.500-rol 99.900-ra).
  • Dzsini
    amerikai vs. eurázsiai változat
  • Hangianix
    Itthon miert S5500-nak hivjak a Fuji gepet, amikor a hivatalos Fuji oldalon (es pl. Amazonon is) S5100 a kodja?
  • Blasta
    Látom Láma-alert volt a 7végén, jó hogy nem voltam itt... :-D
  • The Garrett
    ? >)
  • BomBa
    hupsz el is felejtettem hogy van olyan
  • Hangianix
    Irj inkabb privit pls, nem kell ezt a topicot teljesen szet offolni. :p
  • BomBa
    prezi mi az msn-d?
  • BomBa
    eldurvul? :)
  • BomBa
    Annyit fogok ide írni hogy betelik a szerver.
  • The Garrett
    na mielott eldurvul itt a helyzet [email protected] ....
    come msn
  • PResident Evil
    még az a jövő zenéje... meglátjuk ! DSLR gépet mindenféleképpen !
  • BomBa
    Vagy még nemtudod?