48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Galy
    milyen nyersanyagra fotózol?
  • G_ArchAngel #11945
    engem nem, mert a papírképek zajmentesek:)
    amúgy "Fényképeid" topic és jobb minőségben "Saját Galéria"...
  • Galy
    kit érdekel a zaj?? :DDDD
  • Bobber
    hat ja sajna hiaba kap esetleg tobbet az ember fenn de ugye egy csomo lovet elvisz az alberlet:(
  • G_ArchAngel #11942
    ok, szkennelek párat holnap, de nekem ne gyertek a zajossággal, mert erre képes a céges szkenner - 150dpi...:(
    most kompjútert kellett újat vennem, mert a másik haldoklott (5 éves volt a drága), így filmszkennerre nem jutott:(

feljöttem Budapestre dolgozni, de csóróbb vagyok, mint vidéken...
  • G_ArchAngel #11941
    neked van családod, nem?
    asszony, hogy viszonyul a fotós vásárlásaidhoz?
    csak mert én minden 100e feletti vásárlásnál az életemmel játszom:)
  • Timber
    igen en is igy gondolom ... elsore tetszett az 50-500 tartomany de most, hogy utananeztem/atgondoltam jobb a ket obis megoldas. Mert igy a 300D KitObit is 'el lehet felejteni' ... mar csak egy 105mm Macro kell melle es asszem egy ideig nem kell koltenem a gepre (talan meg a Canon MF65-1-5x macro majd valamikor ^.^).
  • Timber
    egyetlen bibi vele, hogy a lens hood megrepedt (lanyom jatszott vele es leejtette - csak a hoodot ^.^)
  • Timber
    ez itt az
  • Blasta
    Figy, sztem ezt a tartományt fedd le két obival, a inőség is és az ár is jobb lesz!!!!
    MEGAULTRAZOOM -ebben a kategóriában- sosem ad olyan szép képet mint két kisebb átfogású obi! F3.5 28mm-en sztem teljesen elfogadható.

A Sigma-d milyen típusú? APO lencsés, vagy sem?
  • Timber
    meg nem adom el ... elobb gyujjek ossze a pezzo a Sigma 50-500asra ^.^
    Bar az is lehet inkabb 2 obibol hozom ossze ezt a tartomanyt.

mert 50-500 344K vs 170-500 215K + 28-200 82K (ossz 297K) harcban ugye a 2 obis verzio olcsobban jon ki egy nagyobb zoomtartomannyal. Bar a 3.5 28mm-n nem az igazi ^.^

De meg az is lehet hogy standard tartomanyba mast vennek.

Amugy mennyiert erdekelne titeket a Sigma 70-300?
  • Galy
    Én már G_ArchAngel képeire vagyok kiváncsi....
  • Blasta
    A kutya meg le van szarva... :-D
  • Galy
    pénz beszél, tudod :)
  • Blasta
    Ha eladó add el neki nyugodtan MOST, én valszeg megoldom más forrásból ;-)))
  • Timber
    ahh ... ezt lekestem 14 perccel ^.^
  • Blasta
    Lestipistopiztammá régebbeeeeeeeeen kecseg!
  • Galy
    add el nekem MOST!!

htx
  • Cat #11928
    alcimben lévő két cikket olvasd el
  • Blasta
    Mit értesz alapgép alatt?
    Mindenkinek mást jelent, azért kérdem. Kicsit határoljuk be!
    -kell-e 8-10x-es zoom, vagy elég egy 3x-os általános?
    -kell-e 4 mpx-nél több (5-8) vagy elég a 4mpx?
    -lényeges-e, hogy kicsi, zsebrevágható gép legyen, vagy nem szándékozod veszélynek kitenni pl. bulikon, így jó egy kicsit nagyobb gép, amit táskában tartasz és csak nyaralásra/kirándulásra használod?
    -pénzt mennyit szánsz rá MAX?

elsőre ennyi
  • magus
    Teljes laikusként, ha mondjuk el szeretnék kezdeni fotózgatni a magam szórakozására, akkor egy alapgép és alap felszerelés kb mennyibe kerülhet?
  • Blasta
    Hát ez az.
  • ivjoe
    GYÖNYÖRŰŰŰ!!!

• ivjoe
    [TEccik neki]
  • Blasta
    Ok, ha kell egy majd szólok! :-)
  • Timber
    Nalam soha semmi nem aktualis ^.^ Ha ott van elottem, hogy el tudom adni akkor eldontom, hogy el is akarom-e. De olyan tuti nem lesz, hogy na akkor most eladom ^.^
  • Timber
    mondasz valamit ... ^.^ szerencsere meg nem aktualis a dolog, igy most nem fogok a ketsegektol izzadasban uszva felriadni ejjelente. Szerintem csak ev vege fele fogok tudni beruhazni erre (elotte meg vilagot akarok jarni ... keletre ... tavol keletre ^.^), szoval akkor majd hozom a szokasos 'jujj most mit vegyek' formam ^.^
  • Blasta
    Na majd mekkereslek ha aktuális lenne!
    Vagy Te szójjál, ha eladnád.
  • G_ArchAngel #11918
    igen ám, de a különbségből tudok venni, egy 2.8-as kezdő fényerejű Sigma zoom-objektívet... Sigma 24-135mmm f2,8-4,5 ASP, IF
  • Timber
    en mostanaban akarok eladni egyet ^.^
    volt szerencsem osszehasonlitani a Canon hasonlo obijaval (75-300) es szerintem jobb. Hangossagra nem tudok mit mondani mert rendszerint manual focust hasznalok (hinnye no ... en igy szoktam meg!), de az USMes Canon sem sokkal halkabb (az de az en nagyagyu suket fulemnek jo a zajos is ^.^).
    Allitolag a Tamronnak van egy hasonlo obija ami mar 180-tol tud makro modot, de azt nem porbaltam.

Amit azert tudni kell, hogy 250-300as tartomanyban egy kicsit lagy az obi. De szerintem jofajta ... a makroja is eleg jo (1:2es 300on) lehet vele funolni eleg sokat ^.^
  • Blasta
    Tény, ezt énsem bánnám.
    De sztem ha meglesz a 350D utána egy 70-300-as Sigmát fogok venni, az is 480mm lesz. Nyilván nem a legtutibb, de szűk pénztárcához mérve jó az ár/telj. aránya...
  • Timber
    na jo de ezert egy olyan zoomtartomanyt kapsz, hogy szinte nem is kell mas ojjetiv melle. Es azert rossz az ha 1-1 keprol azert maradsz le mert nem fer ma be a zoomtartomanyba (alul felul fekete csik lathato ^.^)
    Szoval a kerdes, hogy annak az ojjetivnek az ar/teljesitmeny aranya megeri-e ...

Most egy ilyenem van a 300D kitobi (tudom fuj-fuj!) melle. Jo, jo ... de valahogy nem eleg ^.^ a 2:1es makroja 200-300mm kozott nagyon jol jon es nagyon tetszik, de mint egy rossz kisovodas ... tobbet akarok! Ezert gondolkodtam azon, hogy azt az obit ocsoert eladom ismerosnek (nekik sima EOS300 van az alap -asszem- 24-90es obival) es veszek egy 50-500ast meg majd valamikor melle egy 180as makro objektivet. A kit teljesse tetelehez meg a MF-65os 1-5x makroobival is szemeztem ... azzal amilyen kepeket lehet csinalni ... hat az nagyon nagyon nagyon tetetetetetszik. Mar a 1:2es makro is fantasztikusan tetszik ... no de egy 5:1es (igaz iszonyat kicsi melysegelesseggel) ...

Mindezek melle meg gondolkodom a 300D->20D cseren is ^.^ amiben biztos vagyok, hogy a Speedlite EX-580as vaku marad ... imadom ^.^
  • G_ArchAngel #11914
    arról nem is beszélve, hogy 80-100e-rel drágább, mint a 170-500-as...
  • Timber
    es a Sigma 50-500mm F4-6.3 EX RF HSM? Vakuvasarlas utan most arra kuporgatok tobbek kozt. Nagyon tetszik a range ... igaz nem egy ocso darab es 50-re az F4 sem egy eros ertek.

Link itten.
  • G_ArchAngel #11912
    gondolom, hogy örülnél neki - az 500-as Sigma APO-t barátságos áron lehet Ausztriából behozni, 160e forintért, amatőr természetbarátoknak bőven jó, mivel kisfilmesről átszámítva 800-asnak felel meg; nekem kézből sikerült tűéles képeket csinálni vele a téli madáretető vendégeiről, kézből - igaz nálam az analóg gépnek köszönhetően csak 500mm-es volt:)

Geizhals.at

• ivjoe
    Én nem bánnám, ha lenne nálam egy 500-as obi! Szörnyű jó! Egyszer láttam egy sorozatot, mikor egy állványról ugyanazt fényképezték, csak cserélgették az obikat. Durva volt 800-ig nyomták.
  • Blasta
    Nem elég jó az az 55-200-as ami a kitben van?
    (88-320mm)
  • ivjoe
    EOS 350D RÚZ! NEkem qrvára teccik, meg sztem nagyon jó az ár/érték aránya. De még kéne hozzá min egy kúl obi is, ami szintén nem 2 Ft.
  • GregSB
    Ezek szerint a D50 mégsem volt áprilisi tréfa.

Most ez milyen kategória lesz? A D70-nél / 350D-nél olcsóbb lesz, és ezzel új kategóriát indít a Nikon?
  • CSOCSO
    gondolkozom egy ixus 700 vasarlason:)
    a 400 asom nagyon megallta a helyet de kellene a tobb kraft.