48078
-
#11986 ROHATTAK!!!!!!!! -
#11985 JADE :-DDDDDDDDD
sorry -
lakika #11984 hi
szerintetek hol lehet/érdemes digitális képeket előhívatni?
ha lehet minél olcsóbban
és minél jobb minőségben -
#11983 -
Lateralus #11982 Hát bezony az E-300 végzett zajban a végén a papírforma szerint. De ez le is van írva odalent, hogy aki LG monitort használ, az is tudja :)))
-
#11981 Legfelső sor: 350D, második sor: E-300, harmadik sor: 20D, utolsó: 300D.
Te nem a 2. sort nézted 350Dnek? :) -
#11980 ja értem. :-) -
#11979 Jah. Részletes, színes, zajtalan képek (ISO400-on is van 1-2 kép, beszarásosak :-D) -
#11978 Hát a monitorom egy 5-6 éves sima LG CRT, elképzelhető, hogy valamit nem úgy utat ahogy kéne.
Többieknek mi a véleményük???
-
Cat #11977 ezek gyönyörűek bazz -
#11976 Neked vagy rossz a monitorod, vagy valamit elnéztél. Az E-300 sokkal zajosabb a 350D-nél / 20D-nél ezen képek alapján. -
G_ArchAngel #11975 úgy, hogy van egy biztonsági kapcsoló a markolaton - külön tudod vele a markolat exponáló gombját engedélyezni - ezt ritkán megnyomtam fogásváltáskor, vagy benyomodott, ha a például utaztam és szándékosan bekapcsolva hagytam (ki tudja, mikor történik valami móka az úton vagy mikor látok meg az utak melletti fákon egy ragadozómadarat) -
#11974 Ajánlom mindenkinek, Safari túrán készített 350D tesztképek.
safari
(perszeee, ezek ilyeneket lövöldöznek tesztre :-D) -
#11973 Aha peszeeee, tod ki hiszi!!!!! :-D -
#11972 majd kenünk rá műgyantát, oszt jó lesz -
#11971 Jó jpeg-tömörítést használ, kevés veszteséggel szép képeket csinál. -
#11970 "elég mókás, ha véletlenül exponálsz - velem már előfordult:)"
hogy érted? -
#11969 Lássuk a pozitivumokt, szintén Phil szerint:
(szintén a nagyja lefordítva)
-Kiválló felbontás
-jó színek
-zajmentes képek ISO100-400 között
-nagyon jó a kép-feldolgozás, jpeg-ek majdnem olyan jók mint a RAW-ok (ezt nem értem, de mind1)
-ISO1600-on is alacsonynak mondható zaj (ezzaaaazzz)
-gyors, kiválló 7 pontos AF rendszer
-nagyon gyors boot
-nagyon kicsi és könnyű (ez nekem nem pozitivum)
-jól összerakott konstrukció (remélem is)
többet most nincs kedvem leforditani, majd folytatom :-D
-
G_ArchAngel #11968 én már elsem tudnám képzelni egyik SLR-emet sem portrémarkolat nélkül...
elég mókás, ha véletlenül exponálsz - velem már előfordult:) -
#11967 Azaz összeütünkk egy 3as partit :-D -
#11966 Köszi, asszem vele fogom megcsalni a 350D-t :-D -
G_ArchAngel #11965 -
#11964 Blasta kiegészítése:
-KICSI SZAR MARKOLAT!!!!!!!!!!!!! (ez a legnagyobb hiba nekem) -
#11963 Tehát akkor a 350D negatívumai Phil szerint.
(nem értem az összeset, csak a nagyját fordítottam le)
-Bekapcsolt állapotban kinyitván a CF ajtót, kikapcsol a kamera, elveszítve ezzel a bufferben levő datát (ez érthető, nem gáz)
-az új kit obik kis rekesznél gyengébben teljesítenek tele állásban
-ISO, fénymérés, AF állítás, WB kalibrálás külön SET gombnyomást igényel (nagy cucc, remélem nem zavaró)
-a Drive móde gombot túl könnyű véletlenül megnyomni (A2-n meg folyton egyéni WB-t állítottam véletlenül :-D)
-Nincs spot mérés (majd a kamera hekk után lesz :-D)
-Nem látni az ISO állítást sem a keresőben, sem az lcd panelen.
-Csak a vakuval van AF segédfény (legalább van, A2 után imádni fogom :-D)
-Lassú, csak 1/200 a vakuszinkron (hát ez gáz, azért jó lett volna minimum 1/500. Majd a renccervaku megoldja)
-a műanyag vázat nem mindenki szereti (igen, ez az én nagy gondom is, pláne az A2 magnézium váza után)
-Kelvinben nem állíthatjuk a WB-t (nagy cucc, ez eddig se hiányzott, custom WB RULEZ)
-pici keresőkép (alagútvége), kisebb de világosabb a 300D-nél -
#11962 Sőt!
A 350D-nek kisebb az érzékelője valamivel, innen adódhat a nagyobb zaj... -
#11961 Ezt az oldalt viszont nem vágom.
Köztudott (tesztképeken, táblázatokban látni), hogy az E-300 sokkal zajosabb magas ISO értékeknél, de ezen az oldalon pont az ellenkezőjét látni (tán még a 20D-nek is zajosabb képe van eszerint az oldal szerint)
ISO 800-1600 -
G_ArchAngel #11960 ez azért furcsa, mert minden más tesztben pont az ellenkezőjét írták...
igaz, ha a ccd mérete ugyanakkora és több pixelt zsúfolnak rá, akkor zajosabb is lehet...
... de hát kinek ne lenne NeatImage-e:) -
#11959 Érdekes.
Zajosabb lett ez a 8mpx-es érzékelő mint a 300D 6mpx érzékelője.
-
#11958 -
#11957 Alapkiszerelés, alapobival. Nincs most másra pénzem.
Kb. 1 hónap múlva jön hozzá egy 70-300-as sigma.
-
#11956 Igazad van, tenksz, én azt hittem, hogy ami a dpreview-n van fenn az a full teszt, de most látom, hogy kibővítették valamelyest (egy csöppett) -
Cat #11955 a csajt? -
G_ArchAngel #11954 és már eldöntötted, hogy milyen kiszerelésben veszed meg? -
#11953 E-300 is megéri nagyon, csak nem kiforrott még az a rendszer és gyerekbetegségei vannak rendesen.
(ha minden jól megy, holnap új csajom van!!!! :-D) -
G_ArchAngel #11952 szorítok Neked, hogy minnél előbb meglegyen - régóta ez az első digitális SLR, ami szerintem megéri az árát, de nagyon:) -
#11951 Köszike, már vagy 1 hete bemagoltam, állmomból felkeltve fújom még a tesztképeket is :-D -
#11950 Blastának figyelmébe:
350D full review a Dpreview-n! -
G_ArchAngel #11949 szerencsés-szerencsétlen...:P
én is megpróbálok mindig kicsit félretenni upgrade-re, de ha asszonynak feltűnik a jókedvem, akkor sejti, hogy vásárlásra készülök és ilyenkor mindig figyelmeztet arra, hogy kellene egy lakás...
Igaza van, tudom, de úgy szeretnék még egy vázat és 5 ojektívet, amit kinéztem...
meg egy filmszkennert...
és egy Bugatti-t...:DDD -
#11948 asszony sehogy ... elvalt ember vagyok ^.^
No meg azert szerencsere a munkam se 2 fillert hoz a konyhara, igy neha-neha marad egy ket forintocska a vasarlasokra ^.^ -
G_ArchAngel #11947 Fuji Superia Reala 100
Fuji Velvia 50
Fuji Superia X-tra 400