48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Koldulsz. Árulod a tested!!!!
  • Blasta
    Intézhetném USA-ból, van rá egy lehetőségem. De kiszámoltam, hogy kb. 5-6 rugóval leszek kijjebb ha itthon veszem (fél-áfát elintézem okosba) viszont így lesz rá 2 év magyarországi gari ami megér ennyi pénzt.
    Hallottam jó sztorikat külföldön vásárolt, magyarországon márkaképviselet által JÓBÜDÖSP*CSÁBA elhajtott userekről...
  • PResident Evil
    max 1 estére jó, és nincs rá pénz...
  • Blasta
    CERUZAELEM!!!!!!!!!!!!!
  • Loál János #11862
    Ja, sry, aszittem olcsóé jutsz hozzá, azaz :D nem itthon veteted (veszed) meg.
  • PResident Evil
    én még mindig offon vagyok munkaügyileg, ugyaynis nincs akksim
  • Blasta
    Semmi ejj, há ha eccer imádnak :-)

Gondolom adnak egy D70-et addig partyfotózni :-)

(tán lelépek a zországból :-D)
  • PResident Evil
    az offtopic határát súroljuk erősen D:
  • PResident Evil
    ejj...
  • Blasta
    Nem, fater már itthon van :-)
    Egyszerűen bemegyek egy bótba és megveszem (edigital) :-)

Ha megérintenél utána le is kell, hogy szo*jál, sazl nemtom mennyire fexik ez neked.
    Inkább szójj a másik horrorbarát haverodnak :-))))
  • Blasta
    Adnak addig gépt :-))))
  • Loál János #11855
    Faterod hozza?
    Millerek!

Gratta hozzá, lefotózol majd engem is egyszer?
    Megérinthetlek? :D
  • PResident Evil
    partyfotoak ?!
  • Blasta
    "amúgy a BG-E3 arra is jó, hogy két akksit tegyél bele..."

Nemáááá!!! Komolyan???

Elvileg 1 hét múlva lesz meg a gép. Ha minden jól meg.
    Addig GÉPtelenül tengetem napjaim. Azaz ÁKETTŐTLENÜL :-D
    MINOLTÁTLANUL! KONPAKTTALANUL!
  • G_ArchAngel #11852
    egy hét múlva fogod újra kézbe, vagy akkor veszed meg? :D
    amúgy a BG-E3 arra is jó, hogy két akksit tegyél bele...
  • Blasta
    Na, kézbe fogtam az EOS 350D-t!

Első benyomásom: tényleg nagyon kicsi. Halál azokra a tervezőkre akik megtervezték ezt a kicsi vázat. A világon semmi értelme nincs, kivéve a marketing dolgokat.
    Nekem alapvetően nincs nagy kezem, így a markolatra éppen ráfér a négy újjam, de a kisújj már igencsak a szélén van.
    A fő gond a markolat VASTAGSÁGÁVAL van! Ezt cseszték el nagyon, hoszabb fogás után gémberednek az újjaim rajta rendesen.
    De kiskezűeknek azért elviselhető a dolog, portré markolat beszerzése JAVALLOTT!!!!!!!!

A gépről -nekem, ex-A2 tulajnak- hiányoznak a gumi berakások, amik azért meleg-izzadós nyári napokon jó szolgálatot tesznek, ezzel legalább javíthattak volna a fogáson. Persze ezzel is csak az árat növelték volna...

Amúgy külsőleg egy szép gépről van szó, a kezelőszervek jó helyen vannak, minden a szokásos "canon rendben" van.

Egy tervezési malőrről tudok így használat nélkül: a nagy LCD kijelző WB illetve ISO állításnál attól függetlenül bekapcsol, hogy használjuk-e a kis lcd-d vagy sem. Baromság, nem látom értelmét, de elképzelhető, hogy csak programozási hiba és egy firmware javítani fogja (ebben tudtommal canon-ék nem jeleskednek).
    Azaz eszembe jutott mégegy malőr. Az aksi méretével a teljesítménye is csökkent. :-(

A vaku magasabbra nyílik mint az elődé nyílt, így is jobban redukálva a vörös-szem effektust.

Az A2 után alagút végét bámulom, olyan "messze" van az élő kép. Tudtommal a 350D-n ez is egy hangyányit távolabb került mint az elődnél van.
    Egyéb újitásról nem tudok, mindenben ugyan azt tudja mint a 300D (hekkelt szoftverrel). Egyedül a sebessége (boot, sorozatlövés illetve kártyára írás-USB sebesség) változott radikálisan pozitív irányba.
    Ja és a mód-tárcsa legalább szép nagy, fém darab lett.

Bővebb infot minimum 1 hét múlva tudok mondani róla.

De legalább hogy FEKETE!!!!!!!! :-)

• Blasta
    Te nyerted a betonzsetont, gratula! :-)
  • ivjoe
    Az aláírásod a DFM-ból szedted!!! :PPP [van előfizetése]
    Ja, a NIKON érti...
  • Blasta
    Maradok a CANON-nál asszem.

Nézegettem Sztív tesztképeit és bizony elég zajos az Oly már ISO400-on is (800-on már nem használnám, abban default KOMPAKT képzajt produkál), az EOS ebben az érzékenységben még majd' zajmentes képeket produkál. És most a zaj a legfontosabb, emiatt adom el a Minoltát.
    Ma megfogdosom az EOS-t, de azt az infót kaptam, hogy a markolata valami PICSAKICSI lett, méretes kezű embernek majdhogynem csak 2 újja fér oda és a vastagsága is kevés, alig férnek be az újjak a obi és a markolat közé.
    Ez van.

VISZONT ITTHON IS FEKETÉBEN FORGALMAZZÁK!!!!!!!!
  • Lateralus
    Ekkora méretben nem vág mellbe a nagy dinamikai különbség. Ami ezen van, azt RAW feldolgozásnál simán ki lehet nyerni, sőt többet is. Az, hogy a hátsó hegyoldalon az Oly képén "jellegzetesebb" a hegyoldal, de a 350D lemaradása lehet a kitobi belső fényszórása miatt is. Nem egy csúcskategória és az E300 kitobija a hírek szerint valamivel jobb. Az látszik, hogy az egyik váz a melegebb, míg a másik a hidegebb színeket szereti.

Mindenestre az Oly mellett szól, hogy a napokban kiadtak az E300-hoz egy firmware-t, ami újabb funkciókkal ruházza fel a gépet. A Canon csak akkor ad ki frissítést, ha egy meglévő hibát akar javítani a gépen. Ha új funkciókat akarsz, akkor meg kell venned a köv. gépüket. Az Olynál az optikák is upgradelhetők, mivel a vázzal tökéletesen kommunikálnak. Lesz hozzájuk firmware, ami pl. vignettálást csökent vagy ehhez hasonló nyalánkság.
  • G_ArchAngel #11846
    Az EOS 350D markolatának lekicsinyítése részben üzleti fogás: BG-E3-mas markolattal szinte tökéletes a fogása, így ha megveszed, akkor ők is és Te is jól jársz...

pl.: CANON EOS 350D + EF-S 18-55 II + EF-S 55-200 USM + BG-E3
    Bruttó 330 010 Ft - ez kicsit húzos, de ha sikerül német nagykeráron megvenned, akkor 210e HUF-ba fáj a szett...
  • G_ArchAngel #11845
    erről annyit, hogy csinálj egy képet Velviára és nézd meg ezekhez képest - digitális fotónál a határ a PS (vagy egyéb manipulátor program) tudásod, olyanná alakítod, amilyenné szeretnéd...
    pl. az alsó képen látható fűszín ebben az időszakban természetellenesen zöld - ízlések és pofonok:)

Lateratus-nak igaza van: az EOS már bizonyított, az Olympusból még kitudja milesz a Panasonicos házasság után:)
  • Blasta
    Azt az infót kaptam, hogy az Oly képe sokkal dinamikusabb. Erről csak egy tesztképet láttam, egy magyar arc tesztelte le a két gépet. Íme a képek:

EOS 350D

E-300
  • Blasta
    Plusz az Oly-nak a dinamikusabb képe is szinpatikus. Bár a tesztképek alapján az EOS-ra sem lehet panasz.
  • Blasta
    Igen, ezt én is vágom.
    Elterjedt az EOS. (talán túlságosan is, de nem akarok renitenskedni, talán csak egy picit :-D) Ésszerűen szeretnék választani a roppant szűk pénztárcámhoz igazítva.

Oly-nál 1100$-ból építhetnék egy egész jó rendszert, profi objektívekkel. Később lesznek hozzá olcsóbb cuccok is, igazából már most láttam hozzá Sigma obit nem is túl drágán.
    EOS-nál ez per pillanat jóval többe kerülne, nem is lenne most pénzem második obit venni hozzá, majd csak később esetleg valami Sigma-t.

Nem könnyű választás, de az EOS rossz fogása nagyon nem szimpi. Ha a fogás nem lenne ilyen gázos, a Canon-t választanám, de sokat járok a természetben vagy a városban a fotógéppel a kezemben, nincs kedvem kényelmetlen gépet választani.
  • Lateralus
    SLR választásnál ésszerűbb a rendszerből kiindulni, nem a vázból, mert az nagyon fogyóeszköz.
    Mindkét rendszernek megvan a maga előnye. Az EOS egy elterjedt rendszer, sok válaszható tartozékkal, sok használt cuccal. Könnyebben kapsz bármilyen minőséget olcsóbban és drágán.
    A 4/3-ad pedig digitálishoz jobban igazított rendszer, minden darabja kompatibilis egymással és tökéletesen kommunikálnak a vázzal. Ráadásul uprgrade-t is ígérnek pl. egyes obikhoz, amitől a képességeik fejleszthetők lesznek. Igazság szerint ehhez is van már választék, bár még közel sem annyi, mint az EOS-hez, ami közel 20 éves rendszer.
  • Blasta
    Igen, tudásban a 350D a jobb, az a korszerűbb.
    De az Oly képe sokkal dinamikusabb, sokkal élénkebb és ISO400-ig ugyan olyan zajos mint az EOS. A felett már romlik a helyzet, de miért fotóznék ISO800-on, az már a jobb gépeknél is elég zajos.

VISZONT!!!
    Az EOS markolatát sajnos annyira lekicsinyítették, hogy az ember kisújja már lecsúszik a vázról!!!! Ez hagyjám, demég a markolat szélessége is olyan pi***nyi lett, hogy hosszabb fotózás alkalmával gémberedés garantált!
    Az E-300-at már megfogtam, teljesen frankó, méretes, masszív markolata van (maga a gép is masszívabb mint a műanyag EOS-ok)

Egy kis árverseny:

EOS350D: USA-ból beszerezve fekete színben, 28-90mm : 1000$
    OLY E-300: Szintén USA-ból, KÉT OBIVAL (28-90, 80-300): 1100$

Na? Eccerű döntés? :-)
  • G_ArchAngel #11839
    Ennyiért? Leica-t használtan, vagy EOS 3-at...:P

amúgy a tesztek alapján nálam a 350D lenne a befutó...
  • GregSB
    Ez jó kérdés.

Árban és tudásban is alig különböznek egymástól. SZVSZ egyikkel sem jársz rosszul. Próbáld ki mind2-t, és amelyik szimpatikusabb...
  • Blasta
    Szasztokz!

Kérnék véleményeket a hozzáértőktől:

EOS 350D vs. Oly E-300

Melyiket vennétek?
  • ivjoe
    Arra emlékszem, csak 1. még nem láttam olyat 2. Amint írtad, megbukott
  • Lateralus
    Létezik-e Zenitre hátfal ?
    Nem. Többnyire középformátumnál kezdődnek, nem lehet őket simán rátenni akármilyen gépre, azokból is csak pár modellre és ami még fontosabb, eszméletlen drágák. Akkor már vegyél inkább használtan egy Canon 1Ds-t 1 millióért !

Az Index fórumon volt egy topik pár hónapja, ahol régi analóg vázakba akartak építeni olcsó kis digigépek érzékelőit, részeredmények születtek. Inkább barkácsolásnak jó, mint valódi fényképezésre.

Volt pár éve egy cég részéről kísérlet, olyan "digitális filmre", ami lényegében egy érzékelő volt. Úgy nézett ki kb, mint egy befűzött film és ugyanoda kellett helyezni. 6-10 megapixeles érzékelők is voltak belőle már akkor, de nem volt minden analóg géphez használható. Megbukott. Jelenleg hasonló kísérletről sem hallani.
  • Blasta
    Sima kisfilmes gépre szeretnél digihátfalat?
    Sztem olyan nincs.
    De az is elképzelhető, hogy tévedek de így elsőre elég vadul hangzik!
  • ivjoe
    Lenne egy kérdésem. Ugye mindenki ismeri a digitális hátfalakat? Nagyon gonosz dolgot eszeltem ki. Egy régi zenitre szeretnék egyet rátenni. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e ilyen? Vagy csak közép és nagy formátumú újabb gépekhez gyártanak hátfalakat? Ha van, pls link! MEnnyibe kerül?
  • Amse
    Azt fogok szerintem.
  • Blasta
    Én A1-et vennék mindenképp!
    Itt olvasgass picit, bár dönteni ezek alapján se nagyon fogsz tudni szvsz :-D
    index fórum
  • Amse
    Hi!
    Szerintetek melyik éri meg jobban.Minolta A1 147e-ért vagy A200 160e-ért?És mennyivel rosszabb/jobb az A1, A200, A2 egymáshoz képest?
  • Lateralus
    Egy új magyar Photoshop oldal, digitális fotók retusálásához:

www.digiretus.hu
  • Lateralus
    Talán 35 ezer körül van így a reális ára.
    Apróneten árulnak 35-ért egyet 2 hete, +128as kártyával:

http://www.apronet.hu/browse.tdp?mit=s304&forovat=0&armin=&armax=36000&x=0&y=0

60ezer alatt van zsírúj 3500-as, 70 ezer alatt meg zsír új 5500-as.
  • donatos
    45e-t kérnek érte, van még + 1db 16m kártya; így már 2db. Az akksik fél évesek 1800mah (1000-szer tölthetős).
    Szerinted?