48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Húúú, azé vannak csokkerek a világon!!!!

Index fórum:
    "Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy magyarnyelvű használati utasítást Canon EOS 350D-hez.

Üdv"

• Blasta
    Csak a szoftverek kezelési útmutatója van rajta a cd-ken...
    Segond, érteni fogom manual nélkül is, hogy AUTO MÓD, ÉS TICSUNG :)))
  • Blasta
    Mondjuk nem mintha olyan nagy talán ylenne megtanulni kezelni... :-)
  • Blasta
    Arra mindig kell :-DDDD
  • Blasta
    Kösze!
    Sztem a CD-ken lesz angol manual, most csekkolom!
  • Loál János #12021
    Loál, azt olvastam oDira kell a zsé. :DD
  • G_ArchAngel #12020
    akkor recsegjél már nekik telefonon, hogy küldjenek legalább egy angol pdf-et...
    keresgélem Neked a neten, de nem találok, lehet b@lf@sz vagyok:(
  • Blasta
    Itta ecserin osztogatták huszasé

(edigital)
  • G_ArchAngel #12018
    Nincs angol? Melyik piacon vetted???
  • Blasta
    Ejj, deboldog vagyok. Van benne aszongya....

NÉMET
    OLASZ
    FRANCIA nyelvű users manual...

ÉS KÉSZ.

Jó, új a gép, ne legyen még hozzá full lefordított magyar használati, de azé a kurva világnyelven elvárnám...
  • Blasta
    Jajj, na ezt a részt utálom a legjobban.
    Itt a zsír új gép, és az aksi csak TÖLTŐDIK....TÖLTŐDIK...TÖLT....
  • Blasta
    RULEZ AAAAAZ!!!!! :-)
  • Blasta
    Inkább készítek FF szocio-életképeket homless emberekről, embereknek :-)))))))))
  • G_ArchAngel #12013
    akkor használd már:)
    menj ki a Moszkva térre, ott az a srác, aki befőttes üvegeken zenél, az jó téma:)

amúgy:

Új helyszínen, a Művészetek Palotájában látható április 21-től a 23. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás...
    Ja, és ingyenes:)
  • Galy
    cool!

akkor a rávilágított fókuszkeretű, bekapcsolható referenciahálós B típusú BriteView élességállítási mattüveg már nem RULEZ! :)

• Blasta
    Nem hát. :-)
    Adom el a 'csába, obira kell a zsé! :-)))
  • Blasta
    MEGVAN AZ EOS
  • Blasta
    Nekem is van analóg gépem.
    Használom is (igaz ritkán).

Egy 20 éves AGFA nemtom milyen típusu oldtimer-t használok, Kodak FF professional ISO400 filmmel.
    Annyira oldtimer, hogy az élességet saccolni kell :-))))
  • G_ArchAngel #12008
    nem hát, mert mozogni fog a CF kártya a hátuljában...:P
  • G_ArchAngel #12007
    Mikor mész a gépért? Estére legyen ám tesztkép...:)
  • Galy
    indulsz egy pályázaton ahol ANALÓG gép a díj??? :DDDD

nem fox tudni vele semmit csinálni, mi? :DD
  • G_ArchAngel #12005
    by PhotoShop?...:PPP
  • G_ArchAngel #12004
    Értem, de mondjuk Galy-val, ketten kicsit bő játéktérnek éreznénk egy analóg topicot:)
  • Blasta
    ROHATT!!!! :-)))
  • Blasta
    Te figyi, ez a "DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP" topik, ha érted a célzást :-)
  • Blasta
    Pfffffffffffff...........
    "megnézem, hogy milyen lenne a digitális fotód, ha például a délutáni Nap is rajta van...:)"

van ilyen digitális fotóm, nem fehér folt...
  • Galy
    ésakkó má tékelek is egyet :)
  • Galy
    Zsozsó Pictures Bt. Budapest 1146 Thököly 85 1/223-01-77
  • G_ArchAngel #11998
    az jó lenne, mert kb. 30 Fuji szaküzlet van, amúgy én a Soós-t és a Saturn előhívókat is kerülném...
    A Soós-nál előhívatott képeken a fehér szegély nem egyenletes: egyik oldalon 5 mm, a másikon 2mm, és néha ferde is, az pedig egyenesen felháborító volt, hogy minden képem tetején volt egy 2mm-es fekete sáv, mivel elcsúszva fűzték az előhívó gépbe...
    A Saturnban pedig szerencse kell, ha hozzáértő csinálja, akkor szépek a képek, de most egy olyan srác csinálta, aki szeretheti a rózsaszínt, mert az összes piros annak sikerült...

És erre mondhatja Blasta: "Bezzeg a digitális gépekkel és a Photoshoppal nem lennének ilyen gondok..."
    Erre mondom én, hogy de a jól sikerült képek, sokkal nagyobb élményt jelentenek, ha filmre/diára fotózod;)
  • G_ArchAngel #11997
    aha, persze, analóg száksz? - Te kis japán turista, megnézem, hogy milyen lenne a digitális fotód, ha például a délutáni Nap is rajta van...:)
    Talán egy nagy fehér folt?
    Szerintem jól kiegészíti egymást a két technika: az analóg képek még lényegesen szebbek, míg a digitális lényegesen gazdaságosabb (minden szempontból).
  • Blasta
    Valami fényérzékeny dolgot kéne betenned a gépbe, (pl. fluoreszkáló mini-labda, teljesen lemerítve, bár ennél érzékenyebb dologra lenne szükség) és úgyhagyni egy rövid ideig...

Vagy vidd el fotóműhelybe, ők kitudják tesztelni sztem...
  • Blasta
    VAZZ EZT NEM MONDOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, analóg fotózás SZÁKKKSZ, mondommá egy ideje :-)

(ma megy az EOS-ért, ezmá tuti)
  • Galy
    a sztorihoz még hozzátartozik, hogy azt mondták, h szerintük a nyersanyaggal volt a gond (laborban kazettázott velvia)
    abban az állapototmban még el is hittem, de csak este jutott eszembe, h az egyik tekercs gyári superia volt.
    ígyhát szűkítettem a kört : vagy tényleg ők b@szták el, vagy "lyukas" a gépem és folyamatosan engedi be a fényt

utóbbit hogy a legegyszerúbb tesztelni?
  • Galy
    és NE menj oda, ha kell, megadom a pontos címet :)
  • Galy
    fuji foto pont
  • gabko
    Tudna vki segíteni hogy egy "őskori" Konica mini QM-3501 digit fényképezőhöz hol tudnék beszerezni "adatkábelt" ?!
    előre is köszi!
  • G_ArchAngel #11990
    hol hivatod Te a fotóidat? csak, hogy oda ne menjek...
  • Galy
    kész vagyok
    ismét elégettek 2 tekercs diámat, asszem pótolhatatlanok egy jó ideig...

azon kívül, hogy lenyelem a mérgemet, tudok mást tenni?
  • Cat #11988
    KÉTSZÁZNÁL TÖBB FOTÓST IHLETETT MEG JÓZSEF ATTILA
    A Xerox kihirdette a „Születésnapomra” című fotópályázat eredményét

A Xerox és az Euróra Kulturális Alapítvány kihirdette januárban közzétett országos, nyílt fotópályázatának eredményét. A közel 300 000 forint összértékű díjakat 208 pályázó közül öten vehették át a MUOSZ székházában Grunwalsky Ferenctől, a Magyar Mozgókép Közalapítvány elnökétől és Surányi J. András fotóművésztől. Az április 3-án, a Magyar Sajtó Házában tartott ünnepségen egyúttal megnyílt a legszínvonalasabb harminc pályaművet bemutató vándorkiállítás.

Januártól márciusig összesen 208 amatőr és profi fotós 750, József Attila versei által ihletett képet küldött a „Születésnapomra” című centenáriumi pályázatra, melyet az Euróra Kulturális Alapítvány és a Xerox Magyarország Kft. hirdetett meg. Nem csak Magyarországról érkeztek pályamunkák, Romániából, Szlovákiából, Szerbia és Montenegróból, Lengyelországból, Németországból és Franciaországból is jelentkeztek József Attilára emlékező alkotók. A pályázatra érkezett képek technikailag és témájukban is rendkívül változatosak voltak: a pályázók montázsokkal, csendéletekkel, portrékkal és riportfotókkal, realista, illetve szimbolikus kifejezésmódú alkotásokkal, vagy éppen digitálisan módosított képekkel neveztek.
    A zsűri – Surányi J. András (Terézvárosi Kulturális Alapítvány), Jókai Lóránt (EURÓRA Kulturális Alapítvány) és Csölle Kata (Xerox) – a József Attila gondolatait és életművét legegyedibb formában felidéző alkotókat jutalmazta. A Xerox által felajánlott első díjat Tr. Szabó György nyerte Agyamból című alkotásával.

A második helyezett Balog Antal Hetedik című képe, a harmadik legjobb fotót pedig Reich László és Dániel készítette Tiszta szívvel írok címmel. Különdíjat kapott egyéni képi kifejezésmódjáért Félegyházi Anita (Talán eltünök hirtelen), valamint Hegedűs László (Téli éjszaka, Flóra). A harminc legjobb pályaművet bemutató tárlat április 9. és 17. között az Írók Boltjának Andrássy úti kirakataiban, majd Vácott és további vidéki helyszíneken tekinthető meg.

„Rengeteg eredeti és ötletes fotó közül a harminc legjobb fotót nyomtattuk ki és mutatjuk be a vándorkiállításon. Ezek tükrözik a legérzékletesebben József Attila és az alkotó személyiségét, ami a látogató számára nagyon izgalmas módon, ismert versek és a képek kölcsönhatásában jelenik meg – értékelte a pályaműveket Csölle Kata, a Xerox marketing vezetője, a zsűri tagja. - Az abszolút alkotói szabadságot és a megalkuvás nélküli képminőséget a digitális technológia biztosítja mindehhez. A pályázat népszerűsége mutatja azt is, hogy az emberek kezdik felismerni, kreativitással és bátorsággal a legmodernebb technológia az önkifejezés új és mindenki számára elérhető eszköze lett.”
  • Lateralus
    He-he-he