48078
-
#14431 elkepzelem az oreg mamit amint ezt tartja a fulehez es kiabalja: "Nem hallom aranyom! Mondja hangosabban!" ^.^ -
#14430 Pfff, ezzel szép lehet fonálni. :D -
LOAL ^.^ -
#14428 Vagy Dynax. Ahogy tetszik :D -
#14427 Konica Minolta Maxxum 5D -
#14426 Majd lesz ilyen DSLR is hamarosan :-))) -
#14425 sokkal inkább reklámozható lenne ez a cucc egy olyan kompakt fotómasinának amibe sim-kártyát lehet tenni, és úgy telefonként is üzemel... -
#14424 mi jöhet még??? V8-as mikrosütő és gigaherzes utazóbőrönd? :/ -
#14423 Piacra dobták, édekes! :-o -
#14422 Vannak még érdekes dolgok ott :D -
wbtist #14421 Off: Nekem a kávéfőző jobban tetszik! -
#14420 tény, bár még a raw is lógó nyelvű kiskutya egy jobb nega mellett (dinamikailag) :) -
#14419 főleg, hogy nagypapámmal kézzel hívtuk nagyítottuk a képeket... de manapság ez megy a DSLR-eknél meg a RAW-al - ne égjen be meg ne legyen 0 adat, a többit már össze lehet kalapálni, csak legfeljebb picit csökken a kontrasztossága a képnek -
#14418 negatívval mindez nem is nehéz, több blendét is tévedhet az ember minden következmény nélkül -
#14417 én még úgy tanultam :)
"ha süt a nap F8 és 1/125, ha felhős F5,6 és 1/60 körül" plusz meg lett mutatva pár alkalommal, hogy mi a "süt a nap" és a "felhős" definiciója - innen érzésre alá és fölé, és gond nélkül fotózgattam tizenpár évig -
#14416 Titok! :-) -
#14415 az más dolog, az előbb meg a pontos expozícióról volt szó -
#14414 Nem izgultam miatta.
"Mit jelent a kemiftá?" :D
Télleg, mit jelent? XDD -
#14413 Már bejön, műxik a cucc.
Apám miatt kellett feltenni, mert (mondjuk ő elektonikát tanult, villamosmérnök) szerinte a CF foglalat, meg a gép CF dokkolója a sok ki-be rakosgatástól "ki fog kopni" Van benne valami igazság, ezért raktam fel.
Mindkettőt szidom, windowsnál rég rá kellet jönnöm, hogy nagy kalap szar, dehát ezvan. A canon szoftvere is nagy kalap fos szvsz. Mondjuk láttad már a Zoom Browsert? Hát, mikor megláttam , elősször felhörögtem, majd lefordultam a székről. -
#14412 Nyugi, vágtam ám! :-) -
#14411 Private Message XD
Privi magyarul. -
#14410 Amúgy nem vágom, mi nem jön be a canon szoft-ban? Vagy miért kellett feltenni?
Vagy a windows-t szídod? :-))) -
#14409 Pesti Műsor? :-)) -
#14408 Nemtom honnan van, de nekem csak angolul van meg, viszont fullos. -
#14407 Ok. Adsz nevet, meg telszámot PM-ben? -
#14406 Már megoldottam, csak nagy duzzogva felraktam a gépre a canon progiját. Ugye szar Winfos miatt miért is működne elsőre, harmadjára sikerült. Nem tudom minek, arra jó volt, hogy rádöbbenjek, h egy nagy szar! Az öszes programozót belelövetném a dunába! XD (Pascalban alapszinten én is nyomom, tehát megyek utánuk én is.)
Csak lestem, hogy minek van két ugyanolyan CD.
Jah, te honnan szedted a manulat hozzá, mert nekem csak azt a szart dobja ki neten, amit a géphez adtak. Mondjuk elég egyszerű a menüje, de ha nem találok valamit, elkellhet a manual. -
#14405 Hát most lehet hogy nevetni fogsz, de a legjobb vonalfelbontású eljárás az ún. Nedves eljárás volt, ami Kb 1860-80 között élt (pontosan nemtom, azt tudom csak hogy az 1800-as évek végén váltotta le a száraz eljárás)
Ez elég macerás volt, mert a helyszínen kellett felvinni az emulziót üveglapra, és exponálás után helyben előhívni, + nagyon kicsi volt az érzékenysége (precekig tartó expóidők), de cserébe kb 1500-2000 vonalpár/mm-es(sic!) felbontást adott.
Ha átszámolod, akkor egy 300dpi-s nyomaton kb 12 vonalpár/mm van....
Ezért használják ha jól tudom ennek a technológiának az utódját a mai napokban is mély-űr felvételek készítésekor.
Szóval voltak régen is jó dolgok :) -
#14404 mmmm igen, és mennyi jól exponált fotót csináltak.... :)
igazából azokkal az anyagokkal mindegy volt, hogy 1/10 vagy 1/100, a precízió még nem jött be a fotográfiába :) -
#14403 Én elszórakoznék vele :) (bár igencsak drága lenne 120as rollfilmre szórakozni :D )
Mint a régi szépidőkben, amikor még nem volt fénymérő és szemre állapították meg az expocíciós időket :) -
#14402 mivan? :)
én egy esztergályost ismerek, vele kell megbeszélni, ennyit tudok segíteni, a többi rajtad múlik -
#14401 AZt a rohatt!!!!!!!!
Dísznek nem rossz, de használni, háááát nemtom... :-)
(Viszont dísznek drága) -
#14400 Fú baze, fenn van a szekrény tetején a doboz a vásárlás napja óta, nagyon fontos? :-)
(nem szivesen zavarnám fel a rárakódott port) -
#14399 Bazze, hogy milyen cikkek repkednek a neten! :-)))
Én is pályázom egy E-1 cikkre, amint lesz kis időm az egyik fotósunk E-1-ét leteszteljük, már nagyon kéne! -
#14398 Egy ilyet asszem majd beújítok magamnak, rohadt jól néz ki SZVSZ :) -
#14397 Hoppá, ez nem Yeltzinnek akart menni, sry! -
#14396 E-1 Rulez! -
#14395 "Sales of digital SLRs continue to rise and nearly doubled in the period 2003-2004, according to industry analyst NPD Techworld. Sales of DSLRs rose from 277,796 in 2003 to 578,000 in 2004 and are on track to break records this year as 200,000 units had already been sold by April 2005. The 2005 PMA US Consumer Photo Buying report also reveals that 60% of DSLR owners are male, who are slightly older than compact digital camera users at around 48 years old, but younger than 35mm SLR users at 52."
DLSR-t a népnek! Kíváncsi lennék hogy a vásárlók hány %-a használja ki jobban a gépét, mint pl egy jobb kompaktot... -
#14394 nehéz elmagyarázni o: ált természetet fotózom pl -
Cat #14393 Oly E1
uristen, a cikk közepén leirják hogy elolvasták az utmutatót
és ezt nem is tartják égésnek -
#14392 Blasta, te hány Digital EOS Solution Disk-et kaptál a 350D-hez?
Mer nekem adtak kettőt egy EFS, meg egy EIG jelzésűt. Különbség?