48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • 2Bálint
    de lehet olyan gömbfejet kapni, amivel lehet panorámázni...
    Nem a gömböt lazítod és tekered, hanem az egész fejtet....
  • Yeltzin
    hát az arra való, persze

viszont a gömböt lehetetlen egy síkban elforgatni

valami sufni megoldással biztos át lehet hidalni a problémát, rászerelhetsz egy kis gömbfejet egy 3D fejre, és így bármikor átválthatsz a megfelelő "üzemmódba" (sose próbáltam, elmélet)
  • ivjoe
    Nekötekedj! XDDD
    "gömbfejjel nem lehet panózni, mivel nem tudod lekorlátozni a forgását egy adott síkra"
    Vízimértékkel viszonylag jól tudod kontrollálni, hogy síkban maradjon a cumó?
  • Yeltzin
    És mi a kérdés? :)
  • ivjoe
    Aha.
  • Yeltzin
    Vízmértékre gondolsz?
  • ivjoe
    Öööö? Vizimérték?
  • Lateralus
    Kizárt.
    Sima körbe forgatható, oldalt billenthető.

Gömbfej+sín ???
  • Yeltzin
    gömbfejjel nem lehet panózni, mivel nem tudod lekorlátozni a forgását egy adott síkra

ezeknél a panorámafej csak reklámszöveg, szerkezetileg mind pontosan ugyanolyan, a Soligor is (megjegyzem, a Soligor feje ritka finoman mozgatható, kamerához is csak ajánlani tudom, már-már olyan érzés, mintha szépen zsírozott fémmel lenne dolgod)
  • ivjoe
    Nekem perpill elég, ha a 350D, meg a Sigma 18-125 kombót megfogja viszonylag hosszú záridőnél is.
    Arra meg ez vagy ez

Engem még a Soligor állvány pano feje izgat. Nem lehet, hogy gömbfej, amin van egy sín, ami rögzíthető, és be tudom álítani, hogy a gép az obi leképezési helye körül forogjon?
    (Sry a lámáskodásért, de az állványokat csak nagyon távolról ismerem, még nem is nagyon fényképeztem állványról.)
  • Yeltzin
    tényleg az, és szvsz ehhez már nagyon drága állvány kell

ha szűkebb rekesszel akarsz fotózni, akkor meg inkább egy jó babzsák, mert 60 ezer alatt semmi nem fogja (rezgésmentesen) megtartani
  • Yeltzin
    full statikus, valamelyik oldalhoz be lett írva, azóta ott van :)
  • obe
    kedves kollegák
    olyan drasztikus árcsökkenések vannak német ebay-en hogy már-már lopás venni:)
    igaz én csak manuális obikat nézem, de azok olyan bagatell áron cserélnek gazdát, hogy az 1 éve elképzelhetetlen volt...most licitáltam egy 105/2.5 nikkor-ra 116 euronál vitték el, kifogástalan állapotut....
    szal csak szolok aki obi vásárt tervez, ne halogassa, ennél már men hiszem hogy lejebb süllyed..(bár ki tudja)
  • Blasta
    Az random változik asszem :-)
  • ivjoe
    Előbb kint volt a nefotozzon a fejlécben: "Ne fotózz, mert baj lehet belőle!" LOL! XDDDDDD Tessék visszatenni!
  • obe
    #14107-#14123..persze még mindig igazatok van..csak a bótba 2 fajta állványfejet ismernek:pano v. gömb:)))
  • Galy
    hát ezaz!
    kezdek egyre nagyobb gondban lenni :DD
  • Blasta
    Mondjuk ennyié azé jóoccsó.
  • Placebó
    ok ok de ott nincs ár..bebebeeee
  • Blasta
    hmmm :-)
  • Placebó
    Most kaptam egy nagykertől... hmm
  • Placebó
    Új digitális SLR fényképezőgépet jelentett be a PENTAX. Az *IstDL várhatóan a közeljövőben felváltja az *IstDS-t.
    Elődjétől a nagyobb hátfali LCD kijelző - ami immáron 2.5"-os alacsony hőmérsékletű polysilicon TFT -, a nagyobb maximális ISO érzékenység ( 3200 ASA ),
    a sorozatfelvételi képesség gyorsulása 2.8 képkocka / másodpercre, az új SAFOX VIII. autofókusz rendszer, illetve a kedvezőbb ár ( - 30.000 Ft nettó )különbözteti meg.

2005 július 25-től raktárról elérhető alapvázként, egy illetve két optikás kitben is.

Pentax *ist DL tükörreflexes digitális váz, 6.1 Mpixeles CCD, 3008*2008, ISO 200-3200, 3 szegmenses SAFOX VIII. TTL kontraszt érzékelõs autófókusz rendszer, 2.8 kép/sec sorozatfelvétel, 2,5"-os PS TFT monitor, 210.000 pixellel, SD kártyaslot, manuális beállítások, sorozatfelvétel , időzítési programozás, hisztogram,12 fehér egyensúly állítási lehetőség, P-TTL vaku 15.6 kulcsszám, xSync: 1/180 sec,, 4 db AA elem (2 db CR-V3), video out, USB, zársebesség 30 s - 1/4000 s és Bulb, CCD-RAW, JPEG, USB 2.0, PAL-NTSC video kimenet, 550 g akkuval és médiával. 135 000 Ft

Pentax *ist DL KIT 18-55 objektívvel 165 000 Ft

Pentax *ist DL DUPLA OPTIKÁS KIT 18-55 és 50-200 objektívvel 210 000 Ft
  • Blasta
    Nincs, folyton csak tervezem.
    Most költöttem el az uccsó forintjaimat egy 420EX vakura, mert ebből tudok legalább pénztet csinálni, míg egy makro obi csak hobbiból kéne.
  • Blasta
    Őőőő, mire is? Gömbefejes vagy panorámás állvány?
  • ivjoe
    Torrent, DC.
    HA van.
  • Jaffa 2843
    Nem tudja valaki, h hol lehet digitális fényképezéssel kapcsolatos könyveket letölteni PDF formátumban?
  • obe
    ugye-ugye? blasta ur emlékszik még??:))
    gömbfejes vagy panorámás állvány..
    egyébként manfrotto 190b+145 rc fej ár/érték arány győztese
  • ivjoe
    Ezt felteszem állványra, kiszakítja a gépből az állványmenetet! :o :DDD

Télleg neked van még obid a 18-55-ön kívül?
  • PResident Evil
    "csokker" :DDDDDdd
  • Blasta
    Na ehhez má nem elég a soligor/hama csokker állvány.
  • ivjoe
    Uhhh, 170-500? Durva!

• ivjoe
    Véger má! Még szép, hogy a markolatba akarom beletenni, ahhoz meg adnak adaptert. :DDDD
    Meg TÉK is.
  • Blasta
    Jahát igen... :-)
  • G_ArchAngel #14598
    igen, de ha 20D vagy 1D lenne, akkor azt mondtam volna, hogy azon van az obi - így meg megkérdezheti a mókus az erdőben: "Te mi van az objektíved a másik végén? Mert a napellenzőt felismertem..." :P
  • Blasta
    Volt az enyémen is, az má páncélököl a napellenzővel :-)
  • Blasta
    Közben rájöttem, hogy nem mondtál hülyeséget, csak félreértettem a mondatod. :-)
  • G_ArchAngel #14595
    amúgy marha mókás a 350D a Sigma 170-500-as végén, majd hétvégén csinálok róla képet:)
  • Blasta
    Ja és abból is 6db kell, szal ha csak 4db-od van az kevés.
  • Blasta
    Te srác! :-)
    350D lithium-os aksikkal megy ám. A meglevőket nem használhatod (kivéve ha veszel egy markolatot, ahhoz adnak olyan adaptert ami fogadja a ceruza akksikat).
  • Galy
    és azok az akksik belemennek a 350D markolatába??????