48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • ivjoe
    Nekem is fáj a fogam egy markolatra. Újaksi nem kell, mert előző gépbe vettem pár garnitúra ceruzaakkut. Van olyan varta akksim, ami 15 perc alatt tölthető (2000mAh!)
  • G_ArchAngel #14590
    én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem egy makolatot és plusz akkumlátort, így már baba fogása van:)
  • Galy
    hamából a masszívabbak (pl.Star63)
    slik, manfrotto, gitzo....pedig mindegy :) pénztárca függvénye
  • ivjoe
    HTX.
    Ööö állványra valaki tipp?
  • Galy
    ha jól tudom, van zár, és 6E körül van az ára.
  • ivjoe
    ÉS a távkioldó gombján van zár, amivel rögzíteni lehet a gombot, hogy míg a gép exponál én megigyak egy kávét?

Meg mennyire fáj egy távkioldó?
  • Yeltzin
    Bulbozni vegyél egy kábeles távkioldót, több szempontból is jobban jársz vele.
  • ivjoe
    MEg múltkor néztem hozzá PS RAW Plug-int, és mit ad isten, volt!
  • ivjoe
    300D még nem volt a kezemben, így nincs összehasonlítási alapom. :C
    Igazából egy problémám van a 350D-vel, hogy nagyon kicsi. Nekem a kompakt gépem is a nagyobbak közé esik. Az átlaggal ellentétben nem szeretem ha egy gép kicsi. (Főleg egy ZENIT után)

Vagyis nem egy problemem van, amit észrevettem. Pl.: B záridő esetén az exponáló gombot addig kell tartanod, amíg az exponálás tart. Szvsz jobb lenne, ha lenyomod az exponáló gombot az exp. kezdetekor, majd felengeded és mégegyszer lenyomod, ha be akarod fejezni az exponálást. Másik az akksi. Szvsz egy 720 mAh-ás akksi nagyon kicsi, Lehetett volna kicsit nagyobb kapacitású az akku, mondjuk duplája.
  • Atipapa

Most látom én is, hogy mekkora baromságot írtam, arra értettem volna,hogy látszik rajta, hogy "házilag" nyomtatott...
  • G_ArchAngel #14581
    a 305D az mit tud? kicsi upgrade a 300D-hez képest? :P
  • ivjoe
    Vagy valami kisebb, de stabil állvány, amire nyugodt szívvel feltehetem a 305D-t?
    Mondjuk ami összecsukva olyan 50 centi és viszonylag könnyű, valakinek tipp?
  • Yeltzin
    "van magyar nyelvű kézikönyv is, igaz látszik rajta, hogy nyomtatott, de nem gáz"

hát igen, manapság már elég nehéz gránitba vésett leírást találni....
  • ivjoe
    Kaptam fizetést. XDDD
    Tehát állványusz veszusz!
    Állványban nem nagyon vagyok otthon, tehát PLS help.
    Soligor LG-40

Tom, hogy erről már volt szó, de: "panoráma fejjel"?
    Ezekszerint az állványfej síkban (előre-hátra) mozgatható?
  • Blasta
    Idén asszem csak 1-et adtak ki, de tavaly asszem 2-t vagy többet.
  • Jaffa 2843
    http://index.hu/tech/digicam/konyvajanlo/
  • ivjoe
    da könyv
  • Jaffa 2843
    a 2. kötetben táj- és épületfotózás van részletesen
  • Punkerwork
    minek? a vevőnek jó volt angol menüvel szal :)
  • ivjoe
    1-2kötet?
    1 van nem?
    NEkem megvan a 2004-es kiadás, szerintem jó kis könyv, bár még nem olvastam el teljesen, csak beleolvasgattam.
  • Jaffa 2843
    Szasztok!
    Olvasta már valaki: A digitális fotózás műhelytitkai 1-2 kötet?
    Info kéne róla, hogy érdemes-e megvenni! Kösz
  • Atipapa
    Hi!
    Hát kösz a tanácsokat, bő két órája büszke tulajdonosa vagyok egy Canon Powershot A520-nak...nagyon jó ki gép, rengeteg állítási lehetőséggel. Tudom ajánlani mindenkinek.

(Amúgy az edigitalból rendeltük, 512-es memóriakártyával volt 67e, ráadásul ingyenesen házhoz szálíltották. Igaz alapból a géphez német nyelvű leírásokat adtak, de van magyar nyelvű kézikönyv is, igaz látszik rajta, hogy nyomtatott, de nem gáz, szrtem megteszi az is)
  • TommoT
    Cseréld vissza. :)
  • Punkerwork
    hát ebben nem volt :)
  • Yeltzin
    amiben szlovák van, abban magyarnak is kell lennie, nem? (ez az EU kiadás)
  • Punkerwork
    depo-s cuccoknál nem biztos hogy van magyar menü, nekünk is jött már canon gép szlovák menüvel :)
  • Yeltzin
    magyar garanciát mindenhol adnak, az EU garral vannak bajok, de ez sem a forgalmazó, hanem a gyártók magyar képviseletének hibája - olvass vissza pár oldalt
  • 2Bálint
    ahol a legolcsóbb, de adnak hozzá MAGYAR garanciát....
  • Gabo
    TommoT:

A gagyi magyar leírással is simán el fogsz boldogulni, lévén magyar menüje van a gépnek. (Igazából nincs is nagyon rá szükség.) Abból a pénzből, amit megtakarítasz azzal, hogy egy olcsóbb helyen vásárolsz pedig bőven futja valamelyik jobb fotós könyv beszerzésére is.
    Az SD és a Multimedia kártyák között az átviteli sebességben van leginkább eltérés. Szerintem az SD-t érdemes választani, abból is valamelyik nevesebb gyártó termékét.
  • TommoT
    1 gigás memóriakártyában a securedigital vagy a multimedia kártya a jobb? Ezek jók az A520-ba.
  • Yeltzin
    magyar menühöz nem kell leírás (meg amúgy se), inkább egy fotózással foglalkozó könyvet vegyél mellé

ahol nem érdemes: szupermarketekben... Itt ugyan van "rendes" leírás, de 20%-kal drágább minden, a garanciával meg ugyanúgy szopsz, mert ez Magyarország.
  • TommoT
    Csak nem mindig az a legjobb. Hallottam, hogy volt ahol ilyen szar házi magyar leírást adtak vagy a garancia volt nagyrészt átverés. Gondoltam mondtok olyat, ahol nem érdemes. :p
  • Galy
    ahol a legolcsóbb
  • TommoT
    Ez a Canon PowerShot A520 (amit leljebb is írtok :p) most megfogott. Hol érdemes megvenni? Depon van sok hely.
  • Yeltzin
    vannak, de Kodak, ami feketelistás :)

Canon, Fuji, Olympus szép számmal árul gépeket ebben a kategóriában
  • TommoT
    Haliii!

Akarunk venni digitgépet, mit ajánlotok 50 és 70, esetleg 80 ezer között? Úgy, hogy nem vesszük a memóriakártya árát, amit majd külön kell még venni. :)
    Fontos lenne, hogy ne legyen kicsi a kijelzője (apám miatt), és automatán állítaná be, amit be kell. :) Canon PowerShot A85-t néztem régebben, nemtom lehet-e még kapni, sztetek az jó? Még ami jó lenne, hogy ilyen "sport" , "portré" , "makró" stb. módokat lehessen rajta válogatni, mert így gondolom különböző szitukban is jó képeket lehet csinálni.

Miközbe ezt írtam néztem a depon a Kodak EasyShare DX6490-t, sztetek ez milyen? Csak nemtom ebben vannak-e ilyen módok (sport, portré stb).
  • ivjoe
    Szóval, ha már 5 post is jött rá, biztos jó! XDDD
  • ivjoe
    Kilökté, és én mit írtam?
    Canon PowerShot A520 XDDDDDD
  • Yeltzin
    A520
  • Yeltzin
    Canon A520