48078
-
Lateralus #14471 Nem arról van szó, hogy mit látok és mit nem, hanem, hogy trágyáztok egy olyan "hiba" miatt egy optikát, amiről nem is az (vagy nem biztos, hogy az) tehet.
A beállítások meg azért fontosak, mert korrekten nem összehasonlítható egy végállásban, nyitott rekesszel készült kép, egy optimális gyújtótávon, lerekeszelve készülttel. Ha ezt nem látod be....na, akkor tényleg nincs is miről vitatkozni.
Blasta utolsó példáján az valóban CA és a Canon kép sokkal jobb. -
#14470 BIZONYOS hibák... -
#14469 csak RAW -ban lehet normalisan hasznalni, akkor veszteseg mentesen korigalhatoak meg a hibak. -
#14468 volt alkamlam Sony F828 hasznalni, es csalodas volt szamomra a minosege, nem ertem hogy mernek anyit kerni erte, es jpg -ben rondan tomoriti a kepeket. -
#14467 "A képmező közepén nem alakul ki CA"
Normális esetben nem jellemző, de ritka szar optikák még erre is képesek. A Zeiss-t se maga az úristen menedzseli, ők is hibázhatnak, na... -
#14466 foghatod a beállításokra, de inkább nézz végig pár F828 fotót, és tegyél mellé pár V3-at (ez is Sony, ez is Zeiss...), ha nem látod a kölönbséget, akkor fölösleges erről tovább vitatkozni
a piac egyik legtrágyább terméke, ár/érték arányban messze a legrosszabb
de legalább szépen animál a menüje, sokaknak ez is elég.......... -
#14465 Főnök Úr, csekkolja a galériámat, a leguccsó képet! ;-)
A minap készítettem ugyan onnan, ugyan akkor, azonos beállításokkal mindkét fotót. Bár nem 828-cal de überalles Zeiss optikás Sonyval ill. Canon kompakttal.
Ugyan ennyit teljesít a 828 optikája, fényerő ide vagy oda. Százszor inkább egy Canon L-es vagy Minolta GT lencse kéne mint egy ilyen cumó.
(nem sokáig hagyom fenn mert hivatalos tesztképek lesznek, hamarosan törlöm a képet!)
Amúgy igazad van, van CA a többi fotón is, de mértéke elhanyagolható. És nem a Purlple Fringing-re gondoltam, tudom, hogy nem szokik lenni CA a kép közepén, de tán azzal a 828-as optikával még az is megoldható :-))) -
Lateralus #14464 A Sony tesztképen az izzók körüli vastag lila szegély tipikusan az érzékelő színhibája, nem az optika kromatikus aberrációja. Magyar neve nincs, angolul Purple Fringing-nek becézik. A képmező közepén nem alakul ki CA és az egyik lila szélű lámpa pont a középpontba esik.
Egyébként van rajta némi CA is, ami az optikának tudható be. F2,8-on készült ekv. 200mm-nél.
A képmező közepén nem alakul ki CA.
A Pro1 tesztképen van CA. 60-70mm-nél készült F6,3 rekesszel.
Az A2 teszképen is van CA a képszéleken. 36mm-en készült, F8 rekesszel.
Ugyanolyan beállításokkal, ugyanarról a témáról készült 3 tesztkép tudna értékelhető eredményt mutatni. Ez nem.
Amúgy biztos vagyok benne, hogy a többieknél nem igazán lenne lila szegély a lámpák körül, de az nem a Zeiss optika miatt van azon a képen a Sonynál sem.
És igen, nincs F2,0-2,8-as fényerejű optika a kategóriájában, tehát papíron ez a legjobb képességú obi a "családban". -
#14463 "zajos képeket alkot így eredményez."
ehhh
Szal, ritka szar képeket eredményez.
-
#14462 Ez kimaradt:
Tény, hogy ilyen fényerős optika nincs a konkurenciának, de kitörölhetjük vele, ha szar képeket csinál... -
#14461 1. A Minolta GT lencsék kurvajók! pl. ami az A2-n van. De vehetjük a Canon Pro1 L-es obiját is.
2. A durva kék/lila korm.aberráció szerintem semmi másnak nem tudható be mint az obi hibájának.
De végülis tök mindegy, hogy mit szídunk! A Zeiss optikát vagy a Sony ccd-t, ez a páros a 828-ban ritka szar, zajos képeket alkot így eredményez.
Sony tesztkép
Pro1 tesztkép (egy gramm CA-t nem látok rajta, mondjuk sajna kevés fényforrás van)
Minolta A2 tesztkép (szintén színhiba mentes, sony CCD-vel) -
#14460 Bármi legyen is az igazság az tény, hogy ez az ügy megbélyegezte a Zeiss-t.
Hozzáteszem: sajnos. Nem is igazán értem, hirtelen mindenki elfelejtette hogy miket tett le, és tesz le az asztalra a Zeiss középformátumú optikáknál? -
Lateralus #14459 Nem tudom mi a baj az F828 optikájával ?
1. Melyik 2/3"-os, 8 megapixeles érzékelőhöz van ilyen optika - 7x zoom (28-200mm) F2.0-2.8 fényerővel ? Mert ha esetleg van legalább egy másik és jobb képet ad, akkor valóban elismerem, hogy csak második a Zeiss.
2. Milyen komoly optikai hibákat lehet felfedezni, amitől mindenki leírja az obit? Ezek mindegyike az objektívnek tudható be?
3. A végső képeken valóban van egy nagyon komoly lila színhiba. De ott van azért egy érzékelő is, nem csak az optika, ami ugyanúgy rátehet egy lapáttal az optika színhibájára. Hogy ítélhetjük meg mi hozzá nem értők, hogy az optika a ludas ezért a színhiáért egyedül, ha sem a DPreview, sem a két gyártó nem tudja. A DPreview teszt kikiáltotta szörnyen színhibásnak az otptikát, erre a Zeiss válasz az a volt, hogy a cikk írójának nincs fogalma a színhibáról, mert ez nem az, és azért valószínűleg a Zeissnél vannak nagyobb tudorok ezen a téren. A Sony meg a Zeissre mutogat persze. -
#14458 "a Zeiss egy vicc (manapság)"
Ezt azér így általánosságban nem merném kiejlenteni.
Például ezért:
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy jól elb@szták a Sony F828 optikáját :D -
#14457 papírnehezéknek mindenképpen ;) (na jó, nem minden Sony gépen szar....) -
#14456 este volt... :P -
Lateralus #14455 Jóaz ! -
#14454 hálistennek... a Zeiss egy vicc (manapság) -
Lateralus #14453 Így is fel kellett áldozni a fennhangon hirdetett állandó F2,8-as fényerőt. Legalább megtarthatták ugyanazt az optikát.
Bár ez csak egy Lajka, nem egy Zeiss :) -
#14452 Hát az elég picsányi, ez tény. -
Lateralus #14451 -
#14450 "8 megapixel (1/1,8" CCD)"
kár is továbbmenni.... -
Lateralus #14449 Nemsokára jön a Panasonic FZ30 !
Még nem jelentették be, de a használatija kint van már egy hivatalos Pana oldalon.
8 megapixel (1/1,8" CCD)
35-420mm ekvivalens optika F2,8-3,7 fényerővel
RAW támogatás
ISO 80-400
60-1/2000
3 fps sorozat 9 képig
640x480, 30 fps videó
lehajtható LCD (2",235ezer képpont
235ezer pixeles EVF
SD kártya
jobb kinézet (amennyi a rajzokon látszik)
miegymás
-
#14448 abból is inkább a 18-50 f2.8 :)
sok az a 24, legalábbis szvsz -
#14447 Sigma 1 értelműen, szvsz -
#14446 MEIK??? -
#14445 300D-re meik obit érdemes beszerezni ?!
1. Tamron SP AF 28-75mm F/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) Macro
2. Sigma EX 24-70mm f2.8 Asph DF DG Zoom
-
Lateralus #14444 Maradt -
#14443 Hát ha már egy szaros Z5-ben van AS, csak nem szedik ki ebből :-)
De bizony jó ára lesz. -
#14442 Jaaaaa, vágom! -
#14441 jó ára van (lesz), ha az AS is benne maradt, akkor ez lehet a legjobb vásár az év hátralévő részében
-
Lateralus #14440 Én meg nem javítani akartalak, hanem soroltam pár változtatást.
Mintegy egyetértőleg :)
-
#14439 Tehát a D7D TUDÁSÁN nem butítottak, nem? :-)
A tudását nem jelenti sem a műanyag váz, sem a méret/tömeg, sem az LCD felbontása. Sorozatban kevesebb kép, az OK, de én azt írtam, hogy "szinte"! ;-)
-
Lateralus #14438 Méret, tömeg kisebb
fémváz helyett műanyag
LCD rosszabb felbontású
sorozatban kevesebb kép
Úgy nagyvonalakban ennyi.
A lengyel KM oldalon állítólag már fent van az ára is. Ott az új 18-70-es kitobival együtt olyan 240ezer forintnak megfelelő valutáért lesz. -
#14437 Néztem ezt az új Minolta D5D-t (már van specifikációs tábla is) és azt kell mondjam, ez egy jó cucc.
Szinte nem is butítottak a D7D tudásán (mint a D70--->D50 esetében), kicsit összenyomták, de ez várható volt. -
wbtist #14436 "Végül is" - jujj!!. Bocsesz. -
wbtist #14435 Végül is tegnap megvettem a digigépem, egy Dimage Z3 mellett döntöttem. Hogy jól vagy rosszul, az majd hétfőn kiderül, ugyanis akkor kapom kézhez. -
wbtist #14434 Szerintem nem elképzelehetetlen a dolog, csak nem fog telefonként működni, hanem "csak" a fényképeket lehet majd vele továbbküldeni, mint manapság az oly 'népszerű' MMS-t. -
#14433 Fogott mar valaki kezben S2 IS-t? Most van ra penzem, de azert erdekelne velemeny. -
#14432 Erre már én is csak azt tudom mondani hogy LOÁL.