48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Ezt inkább ne. Vicc az a gép, a PS 510-520 legalább full manuálban is frankón müxik. (a fuji le van korlátozva nagyon)
  • Blasta
    mármármár
  • Blasta
    Akkor már Br 60-ért már kapni PS520-at is sztem.
  • ivjoe
    S3500

Ez is volt már kezemben. Kicsit komolyabb kinézet, ami aggaszt, az az obi fényereje telében.
  • ivjoe
    Canon PowerShot A510?
  • Blasta
    Szasz.
    Valami követelmény?
  • mateus33
    Sziasztok! Milyen fényképezőt ajánlotok az 50-60ezres árkategóriában?
  • Galy
    thx!
  • Blasta
    Hihetetlenül ritka példány, kurva nagy mázlija van Yeltzinnek, hogy le tudta kapni élőhelyén!!!!4444444444444
  • PResident Evil
    ezt én is mondtam neki ! :DDd
  • Jano
    Nájsz cikk, nájsz fotóz, ugrópók nagy arc, a vízesésben ülő kis majmedli is aranyos. -.-
  • PResident Evil
    :D
  • Jano
    Türelmetlen vagy, haza is kell érni melóból például. -.-
  • Jano

NemvokJanÓ!
  • Blasta
    Az ottvan nagyon sztem is!
  • Yeltzin
    ez eddig ok, de van pár alfaja...
  • PResident Evil
    :|
  • The Garrett
    (off)Farkaspok
    Tudományos osztályozás
    Ország: Animalia
    Törzs: Arthropoda
    Osztály: Arachnida
    Rend: Araneae
    Család: Lycosidae
    [guglibol]
    (on) Galynak a tovises kepe iz do beszt! :)
  • PResident Evil
  • Yeltzin
    hű de olvasnak...
  • Yeltzin
    Janókám, ha fajmeghatározási hibát észlelsz, most se fogd vissza magad!

(sőt, piros pontért valaki megmondhatná a farkaspók pontos fajtáját, én nem bírtam pontosan meghatározni)
  • Blasta
    Az egész internet 2 hete nem működött, csak azé most került ki!!!!44444
  • Loál János #14489
    Végremá, suttyók.
  • ivjoe
    [megy olvasni]
  • Blasta
    Na van egy kis olvasnivaló a nefotozz-on.
  • Blasta
    Jaaa, hátha úgy, akkor igen :)
  • Yeltzin
    jaa hát ha úgy nézzük, akkor ez az utsó előtti :)
  • Blasta
    De az uccsó előtti sztem egy portré egy nőről. :-)
  • ivjoe
    Mindenki a gyűrűs képen csorgatja a nyálát. XDDD
  • Yeltzin
    nem, én az utolsó előttire gondoltam, amin egy gyűrű van
  • ivjoe
    Egy zajszűrést is elbírna.
  • ivjoe
    Ez vicc!
    Ilyen nincs! Ez nem képminőség! És másfél milcsi? Naneee! Mondja valaki, hogy vicc!
  • Blasta
    De a gyűrűs kép dúvább, csekkold le :-)
  • Yeltzin
    hát van az utsó, és amelyik előtte van, az az utsó előtti...
  • Blasta
    Részletesség szinte nulla.
    Ugye pár ügynökségnél alapkövettelmény egy ilyen milkás gép, pedig lényegében egy belépőszintű eos-szal vagy nikonnal übereled ezt a minőséget.

(nemtom, hogy uccsó előtti alatt ezt vagy ezt érted. A gyűrűs kép az igazi csemege :-DDD)
  • Lateralus
    Ők gyártják:

link
  • Lateralus
    Lehet, hogy azonos beállításoknál is ez a helyzet, de csak tippelünk, akkor tudnánk, ha látnánk a képeket azonos beállításoknál.
    Úgy tudom azonos a CCD, de javában a Sony fejlesztett először ilyen (8 megapixeles) gépet, így fennállhat az is, hogy kiforratlan volt valamiért. Emlékszem, hogy nyárra ígérték, de csak télre lett meg, mert valami miatt halasztgatták. És van egy másik fontos különbség, a Sony itt bevezetett egyedi színmaszkja (bár nem hiszem, hogy ez lenne a hiba), valamint nem lehet tudni, hogy ki milyen szoftvert írt. Pana FZ-k új szériájában állítólag szoftveresen csökkentik a CA-t, tehát ezt simán meg lehet oldani PF esetében is. Egyszerű RAW konverterrel magam is láttam, hogy teljesen automatán szűrt a CA-n.
    Filmes gépekre tényleg igaz az a mondás, hogy a váznak csak az a dolga, hogy tartsa az optikát, de digin a gép részéről még ott az érzékelő és a szoftver is.
    Kompaktoknál pedig olyan erős az szoftveres gyúrás, hogy szerintem az optika valódi teljesítménye nem nagyon látszik.

Lehet köpködni a Zeisst, mert biztos van rá ok is, de hogy ez valami utolsó szar gyártó lenne újabban, az erős. Szar, mert szart kell csinálnia és ez az ő sara.
    Először is az igazi komoly, drága zeiss optikákhoz képest mennyiből kell előállítani egy ilyen gépre objektívet? Ez, bármennyire is 300ezer körül volt anno az F828, eléggé kommersz kategória. Ugyanez igaz a Leicára. A Pana FZ sorozat Leicái meg sem közelíthetik minőségben a valódi Leicákat. Lehet, hogy jó (falura, kompaktra) meg reklámnak nem rossz név, de szerintem rontja a cég presztizsét és csak a bevételeit növeli. Nyilván utóbbi jobban érdekli őket. Ugyanúgy rontják ezekre a szar Sony zsebkompaktokra biggyesztett akármilyen obik a Zeiss presztizsét. De biztos jól tejel, meg a név is sok emberhez jut el, akik nem ismerték. De hurkák ezek mind. Egytől-egyig.

Annyit akartam csak mondani, hogy felesleges a Zeissre mutogatni, amikor a gyárak sem tudnak megegyezni, hogy melyikük végzett szar munkát. Lehet, hogy kevésbé sikerült az objektív, de a példafotón az szerintem nem optikai, hanem a hardver hibája.

A DCS Pro 14N-ben emlékeim szerint nem Kodak érzékelő van.
  • Yeltzin
    mindez másfél milkáért.... és amit nagyon sajnálok, hogy az Oly E300 is Kodak érzékelőt kapott, pedig szimpi darab
  • Yeltzin
    ami viszont tényleg botrány, az a Kodak DCS Pro 14N

főleg az 5. és az utsó előtti fotót érdemes csekkolni (utóbbi akár festmény is lehetne)
  • Yeltzin
    igazad van a beállításokkal kapcsolatban, ezt nem is vitatom

csak azt hiszem, mindketten tudjuk, hogy azonos beállításokkal is ez lenne a helyzet

828, pro1, a2 - ugyanaz a sony ccd van mindben, mégis csak a 828 szenved a képhibáktól, nincs igazam?