48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Yeltzin
    Kodak-HP hulladék

marad a Fuji, de inkább kunyerálnék még pár ezret egy Canonra
  • ivjoe
    HP fújj!
  • Roll
    Melyiket vegyem szerintetek?

Kodak CX7430 (ez a legszimpatikusabb)
    Kodak CX7330
    FujiFilm FinePix A345
    Hp Photosmart M22
  • Yeltzin
    ja hát nyilván apró bizbaszokra csak az eladó ad gart
  • Punkerwork
    úgy értem hogy csak 1 helyre van gar, tehát nincs hivatalos garpapír csak az árúsító cégé, pl az összes SD kártya ilyen amit eladunk, ha besz@rik csak hozzánk tudja visszahozzni a vevő.
  • Yeltzin
    aki olyan gépet vesz, amihez nincs gar, annak asszem semmi joga kiabálni :)
  • Roll
    Köszi, nézem is.
  • ivjoe
    Canon PowerShot A510
  • Punkerwork
    azt tudom hogy a HP rendszer szerint ami a gyáriszámot ellenőrzi a gépek 95%-a nem garanciális, csak akkor ha a gar papír számát megadom hozzá.
  • Punkerwork
    hát azt nem tom, cégtől és beszerzéstől függ, lehet hogy nincs semmi gar hozzá.
  • Yeltzin
    "a ksi cég olcsóbban adja, csak éppen a gar csak oda lesz érvényes"

...és Magyarországon kívül az összes EU országba....
  • Gabo
    Nem az E.D.-nél vettem, de valószínűleg ugyan azon az úton érkezhetett a gépem, mint a náluk kínált gépek.

De a lényeg azt hiszem érthető.
    Amúgy digi gép helyet akármi mást be lehetne helyettesíteni.
    Például bringával kapcsolatban. Kint USA-ban a srácnak két héten belül, szó nélkül cserélték a Cannondale vázát, mert kicsit felhólyagzott a festés a kulacstartó csavarja mellett. Nálunk ha a hegesztés mellett elreped a vázad és van rá garid, akkor is lehet küzdeni és bizonygatni, hogy te rendeltetés szerűen bringáztál. (Szerencsére engem még nem érintett a probléma, de ha valaki nem pihe súlyú bringás, akkor az esélye mindig megvan...) :o/
  • Roll
    Sziasztok!
    Sajnos tönkrement a fényképezőgépem épp üdülés előtt. És most gyorsan vennem kell egyet, milyen gépet ajánlotok max 40e Ft-ig? Többet most üdülés miatt nem szánnék rá.
    Amit nézegettem most Kodak CX7430 (4megpixeles)35eFt
    Köszi
  • Punkerwork
    erről beszélünk mi is, a ksi cég olcsóbban adja, csak éppen a gar csak oda lesz érvényes, a nagy cég meg sz@patja a vevőket :(
  • ivjoe
    Ez mi a franc (volt)?
  • Yeltzin
    "A hivatalos márkakereskedő 1 év garit ad, a másik helyen 2 éve teljes és 1 év szerviz garit adnak"

E.D.-nál 2 év teljeskörű garancia van.
  • Yeltzin
    ÁMEN
  • Gabo
    Kicsit elegem van ebből a szürke importos nyavalygásból!
    Ami ma kis hazánkban megy márka képviseletként az egy rossz vicc. Lehet, hogy én látom rosszul a dolgokat, de pont a hivatalos márkakereskedőknek kellene a legolcsóbban és a legtöbb szolgáltatást nyújtva árusítani a különféle termékeket. A termék támogatást pedig a termék származási helyétől függetlenül minden vásárló számára illene biztosítani.
    Ehhez képest a legtöbb esetben általában a márkakereskedő és a viszonteladói a legdrágábbak. Ha garanciális problémád van, neked kell mindig küzdened, hogy egyáltalán foglalkozzanak a témával. Ha pedig nem tudod bizonyítani az igazadat, igen vastagon fog az a bizonyos ceruza a végső számlánál bármely másik szervizhez viszonyítva.
    Az szerintem nem márka képviselet, hogy a cég kedvezményesen megkapja a termékeket és az alkatrész ellátást az anyavállalattól, utána pedig olyan árréssel adja tovább az egészet, amitől az ember szemei guvadnak ki.
    Ha egy másik cégnél ugyan azt a terméket meg tudom venni lényegesen olcsóbban, hamarabb, hosszabb idejű garival, akkor miért is választanám a drágább megoldást?

Csak a példa kedvéért, mivel most vettem meg a digi gépem. A legolcsóbban 46750 Ft-ért láttam (ebben pedig már benne volt az eladó cég haszonkulcsa is), ehhez képest a legdrágább helyen erre még közel 17000 Ft került rá. A hivatalos márkakereskedő 1 év garit ad, a másik helyen 2 éve teljes és 1 év szerviz garit adnak.
    Csak tudnám, miért akar mindenki hülyének nézni minket?
  • Yeltzin
    na de ez így elég vicces

az EU garanciát az adott gyártó Európai képviselete vállalja, ez alá tartozik a magyar is, és kurva mindegy, ki, mikor, hol, mennyiért vette, mert első lépésben a cégtől származik, aki garit vállal rá az összes EU tagállamban

más kérdés, hogy ezzel itt trükköznek... pl. a magyar Canonnak nincs saját szervíze, leszerződtek egy külső Kft-vel, aki meg ugye nem tartozik a Canon európai részlege alá.....
  • Punkerwork
    kedvencem a tesco-ból ide küldött user, multkor öreglány megfenyegetett hogy feljelent mert közöltem vele hogy csak akkor veszem át a készüléket, ha olyan garpapírt hoz amin annak a gépnek a neve és gyáriszáma van :)
  • Blasta
    Jaja, lökhárítónak a legszarabb lenni...
  • Punkerwork
    ne tudd meg hányszor kell elmondanom a vevőnek hogy hiába van garpapírja nem tudok neki segíteni mert nem tudom a bolt ahol vette honnan szerezte be és így engem elküldenek a pics@ba :(
  • Yeltzin
    "persze hogy nem, mert nem hivatalsoan hanem "csempészve hozták"

Nem így van. Osztrák/német nagykerben vásárolt EU garjegyes terméket KÖTELEZŐ elfogadni minden EU tagállamban. Természetesen pár magyar cég - ha nem TŐLÜK lett véve a termék - nem fogadja el, mert NEM ÉRDEKE. Sajnos egyelőre megtehetik, de így nem jutunk messzire Európában...

Ha te kimész az itthoni gépeddel Londonba és ott romlik el, minden további nélkül megcsinálják, bezzeg ha a londoni arc gépe itt romlik el, baszhatja... Nem rossz, ez is országimázs.....
  • Punkerwork
    persze hogy nem, mert nem hivatalsoan hanem "csempészve hozták", hogy miért pl samsung winyó samsung magyarországnál 12k, samsung ausztriánál meg 10k na most a nagyker nem 1-2 hanem mondjuk 10000 darabot vesz, csak ebben benne van az is hogy neki csak az osztrákokhoz van garja, tesómék canon gépéhez is szlovák gar volt :)
  • Yeltzin
    a szomorú az, hogy sok szervíz NEM FOGADJA EL az EU garijegyet
  • Punkerwork
    milyen jó hogy EU tagok vagyunk igaz? egy tetves rendes szervízt képtelenek összehozzni az országban a nemzetközi cégek, mert a fejesek még mindig a régiek és csak a pénz lenyúláshoz értenek
  • Yeltzin
    csak egy köremailbe kerül :D
  • Blasta
    Sőt még 5 haverod is :-)))))
  • Blasta
    Aham.
    De akkor sem kötelező ott szervizeltetned. Bécs nincs olyan messze és sokan arra esküsznek mint a magyar szervízzel való esetleges több hetes anyázásra. Ha lejárt a gari akkor meg tényleg felesleges itthon csináltatni szvsz.
  • Galy
    én is kaphatom így?
  • G_ArchAngel #14240
    de így kapom beszerzési áron...
  • Blasta
    Canon hungáriáról is rengeteg rémhír terjeng, indexen saját topikot is nyitottak neki.
    Fene tudja, én inkább nem szeretnék kapcsolatba kerülni velük.
  • Blasta
    Én a hétvégén estem túl a 4k-n.
    Mennyi lehet egy zár csere nem tudja vki?
  • Blasta
    Majd délután vagy holnap elárulom ;-)
  • Blasta
    Hát ja, a lényeg, hogy a hiperek szeretik a teljes viszárú garit, de rengeteg nagyker nem tudja vállalni, inkább durva jó árakat ad, hogy így kerüljenek a tűz közelébe.

Iszonyat milyen cuccok vannak pár áruház raktárában, 1-2 éves termékek, bagóért is nehezen viszik el őket, az oszt.vezek meg szopnak :-)))

Mondjuk a digi fényk. piac azért valamivel könnyebb ilyen szempontból, a számtech már húzósabb :-)

"ha a hyperben vásárolt gép zakkan meg, nem úszod meg annyival, hogy levesznek egy újat a polcról, és szia "

Jaja, rengetegszer fordult elő, hogy oda-vissza küldözgetik a cumókat, miszerint nincs gari a gépre, és pont elfogyott az adott gépből, nincs csere (tán kifutó modell volt és ezért akciózták annyáig) és a csóri vevőnek se új gépe se javított gépe, csak egy rakat út a hiperig-haza-hiperig-haza aztán megunás és balhézás... :-)
  • Yeltzin
    a gari lejárt, a 20k viszont már "rizikós" szám

ennyinél már szoktak bajok lenni
  • G_ArchAngel #14234
    20k expóig tart a garancia? az nem túl sok...
    2 év körüli a 300D-d, ugye?
  • Yeltzin
    az enyém is onnan van, de ha bármi baja lesz (márpedig közeledek a 20k expóhoz), nincs az az isten, hogy magyar szervízbe adjam be

irány Bécs
  • Yeltzin
    értem

úgy tudtam, többnyire olyan szerződés van, amely értelmében a hyper akármikor visszaküldheti a teljes rajtuk maradt készletet (bár konkrétan csak 1-2 gyártóról hallottam konkrétan)

na mindegy, a lényeg, hogy ha a hyperben vásárolt gép zakkan meg, nem úszod meg annyival, hogy levesznek egy újat a polcról, és szia :)
  • G_ArchAngel #14231
    ha nekem az EOS 350D-t a Canon Hungáriától hozzák, az jót jelent vagy rosszat? Mert már a 300X is onnan jött...