48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #14790
    Sziasztok, lenne egy kérdésem:

Portré és eseményfotózáshoz elég e a 80mm-es objektív (Sigma 50mm 2.8 EX DG HSM Macro)?
  • Blasta
  • mateus33
    Pl. a Canon PowerShot S1 IS jó?
  • mateus33
    Olyan 90e Ft-ig melyik gépet ajánlanátok?
  • Yeltzin
    szvsz ne bassz ki magaddal, ne vegyél S3500-at

full automata szarkupac, ennél bármelyik Olympusszal jobban jársz minden tekintetben
  • LittleL
    Olympus -t is megnézem még.

A Fuji S3500 -ast most akciósan adják, 42500 FT -ért újonnan..
    Fuji S3000 -esen gondolkodom még...

drágábbat azért nem akarok, mert megint úgy járnék mint tavaly a
    házimozival,
    először egy egydobozos rendzsert akartam venni 120.000 -ért,
    aztán addig győzködtek a fórumosok, amíg komponensenként vettem mindent,
    de 220.000 -ért. Persze ez sokkal jobban szól is.....

nagyon köszi a tanácsokat.
  • csaneszman
    Sziasztok! Nem tud valaki olyan oldalakat ahonnan ingyen le lehet tölteni nagy felbontású képeket? Kellene kép nekem egyes magyarországi városokról de sehonnan sem tudok lerántani legalább 1megásnál nagyobb képet...kész agyrém...ha valaki tud linket ossza már meg velem..köszi
  • Blasta
    C-725-re.
    De amúgy Fuji S5500 ;-)
  • LittleL
    Az Olympus C-72 -re gondolsz ?

még megnézem azt is....
  • LittleL
    Asszem Fuji Finepix S3500 -at fogok rendelni,
    most akció van rá, 42.500 Ft
  • Blasta
    Tán az Olympust venném, de nem akarsz mondjuk 65-ért egy Fuji S5500-at venni?
    Vagy ebay-en esetleg S5000-et?
  • Blasta
    Vagy a terminal.hu is jó.
  • Blasta
    Inkább itt nézelődj!

Akkutöltő kb. 10 rugó aksikkal együtt.
  • LittleL
    kösz a tippet,

akkor tehát melyiket vennéd te , ha most kellene venned ?
  • Yeltzin
    terminal.hu is hasonló, de a depo a no1
  • LittleL
    Ismeritek ezt az oldalt srácok ?

Megkeresi egy adott fényképező legolcsóbb árát.
    Nem is rossz oldal, lehet hogy innen veszek.
    Vannak még ilyen oldalak ?
    depo.hu

Na most már körvonalazódik jobban a dolog,
    melyiket vegyem ?

Olympus C-725, 50.000
    Nikon Coolpix 4600, 42.000
    Nikon Coolpix 4200, 46.000
    Kodak cx7430, 35.000
    Olympus c-470, 40.000
    Samsung digimax 420, 42.000
    Sony CyberShot DSC-P43 , 45.000
    Sony DSC-S40 , 44.000
    Fujifilm FinePix S3500 Zoom , 42.500 Ft
    Fujifilm Fujifilm Finepix A350 , 41.200
    Minolta Dimage Z10 , 47.000

ja, és van Fuji Finepix S3000 , 41.000 forintért is,
    csak ehhez nincsen akkutöltő ?
    Mennyi hozzá 1 akkutöltő ?

Nekem a Fuji Finepix 3500 -as tűnik a legkomolyabb gépnek...

Ezt még véleményezné nekem valaki ?
    Aztán már nem is zargatok itt senkit,
    hanem csak fényképezek. DD
    Köszi

• LittleL
    felverték picit, asszem kb. 160 Euróra,40.000 Ft

• Lateralus
    "Minolta Dimage z10, 17900 Ft"

Ez gondolom még nem leütött ár, mert még németben is nagyon olcsó érte. Vagy csak alkatrésznek jó ? :)
  • LittleL
    most licitáltam egy Olympus Mju 400 -as -ra.

meg licitáltam arra az Olímpus c725 -ösre is, meg
    még Kodak -ra is, csak az a baj hogy m indig van egy jobb ajánlat enyémnél,
    úgyhogy türelmesnek kell lenni.
  • Yeltzin
    felejtős
  • LittleL
    Kösz, és Kodak-okról mi a véleményed ?
  • Yeltzin
    Olympust javaslom

a Nikon drága és keveset tud (ellenben jó minőség), a Fuji szarabb minőséget nyújt olcsón...
  • LittleL
    Nah ezeket a gépeket fogom figyelni a mai napon:

Kodak Easyshare CX 7300 , 15300 FT
    Kodak Easyshare CX 7330, 23000 Ft
    Kodak Easyshare CX 7430, 15500 Ft
    Olympus C725 , 30600 Ft
    Minolta Dimage z10, 17900 Ft
    Nikon Coolpix 3700, 25000 Ft
    Nikon Coolpix 3200,

Ha sorrendet kéne felállítani melyiket tartanád előbbre a másiknál ?
  • LittleL
    90 Euróért van rögtön elvihető

Kodak CX 7330 is.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=27835&item=7533932980&rd=1
  • LittleL
    most nézegetek még ilyen gépeket :

Olympus

c 725
    c 765

Nikon coolpix

3100
    3200
    3700
    4100

Fuji finepix

A350
    E500
    E510
  • LittleL
    Kösz Blasta a tanácsokat,
    éppen eBay -en szemezgetek...

• Blasta
    Semmi más nem jöhet szóba? Csak ezek a gépek? :-))

Ha jól tudom Fuji S3000-et már nem kapsz. Ha jól látom az utóda, az S3500 is kifutóban van. Canon A50-et sem vehetsz már. Inkább szemezz az A520-szal!
    945-ös HP-t maximum papírnehezéknek érdemes.
    A kis Nikon gép biztos nem rossz, de abból se kapsz már újat, de az legalább minőség, bár eléggé gyerekjáték mérete és súlya van.
    A kodak nem a legjobb választás.

Erről a listáról egyértelműen az Olympus az egyetlen igazán jó gép, de sajna már azt se kapni. :-)))
    Ajánlom helyette a C-770-et!
  • LittleL
    Hellótok,

most jöttel az ideje hogy gépet vegyek,

szerintetek melyik lehet ezek közül még jó vétel ?

Fuji finepix s3000
    Olympus c 720 Ultra zoom
    Canon powershot A50
    Kodak Easyshare 7530
    Kodak cx 7430
    Kodak cx 4200
    Hp 945
    Nikon coolpix 3100

Ha ezeket véleményezné valaki, annak nagyon hálás lennék...
  • Blasta
    " 1024 x 768-as felbontással semmi gond nincs, szóval nem hiszem, hogy minőségileg nem lenne megfelelő."

Ezzel egyet értek, semmi gond nincs, esetleg annyi, hogy ha van nagyobb felbontás, akkor miért ne azt használjuk, mikor szinte csak előnyökkel jár? (nagyítás, vágás). Manapság egy 128mb-os memóriakártya ára br. 4000 ft körül van, amire ráfér 2-300db 2mpx-es (1280x960) és kb. 100-150db 3mpx-es fotó. (a lentebb leírt feltételektől függően)
    Szóval ennyin múlik csupán a jó minőség és nem kell azon törnöd a fejed, milyen frissítéssel csinálj mégtöbb helyet fotóidnak, inkább áldozz rá egy kis pénzt és ki tudod használni a géped max. teljesítményét (hamár többet is tud az a szerencsétlen gép :-DD)
    Törekedj a minél jobb minőségre és ne a mennyiséggel foglalkozz! ;-)

Üdv!
  • Danecay
    A JPEG tömörítéssel kapcsolatban igazad lehet, majd megnézem, csak nincs itthon a gép. A kép tartalmát illetően is természetesen igazad van, ezért nem írtam konkrét méretet, csupán csak körülbelüli értékeket, hisz több kép méretét is figyelembe vettem.
    Természetesen a célom nem a mennyiség a minőség rovására, de véleményem szerint az 1024 x 768-as felbontással semmi gond nincs, szóval nem hiszem, hogy minőségileg nem lenne megfelelő.
    Persze, hogy sok kép nem sikerül rendesen, de e tekintetben a legtöbb képben lehetne hibát keresni és javítgatni. Ha egy képről van szó azt mondom én is, hogy az legyen normális, de ahogy írtam, abból a sok képbő len nagyon zavar, ha valamelyik nem sikerült tökéletesre. Na és persze az hogy én szeretném, hogy legyen ilyen felbontás a gépemben nem azt jelenti, hogy ezek után már mindennemű fénykép készítésére, csakis és kizárólag azt használnám. Persze, hogy ha szükséges növelpném a felbontást. Na mindegy, ha nem lehet hát nem lehet. Minden esetre köszönöm, hogy reagáltál.
  • Blasta
    Akkor már inkább az 520-as, nincs nagy árkülönbség tudtommal.
    Az 520-al 3D-ben találkoztam, ajánlott!
  • Blasta
    Bizony, gépfüggő és egyéb beállítás függő!

Ugyanis nem tudom, hallottál-e JPEG tömörítési rátáról? Ez azt jelenti, hogy a képek minőségét is állíthatod, mégpedig a jpeg tömörítés erősségének beállításával.
    Általában a minőséget minden gépben 2-3 szakaszban lehet állítani. És minden gépben más-más rátával tömörítik a jpeg képeket, tehát esetedben 3 különféle jpeg tömörítés történt.
    ARRÓL ne is beszéljek, hogy a filméret függ a kép TARTALMÁTÓL is, azaz, hogy mennyi a ténylegesen feldolgozandó információ a képen. GOndolok itt az éjszakai felvételekre, amikor a képek nagy részét homogén fekete semmi tölti ki, így jóval kisebb méretű file-ok készülnek (ugyan ez van havas képeknél is, stb...) Sőt függ a CCD-k által termelt képzajtól, ergo az ISO beállítástól is.

"abban is lehet egyetértessz hogy ilyen mennyiségű képnél nem feltétlenül a minél tökéletesebb nagyíthatóság az elsődleges szempont"

HATÁROZOTTAN nem értek egyet!
    Miért, mi volt a szempont neked? Hogy fotózz minél több, sokezer kis felbontású gyenge képet, vagy inkább kevesebb, átgondoltabb, okosabb fotót, nagy felbontásban???

"ha pedig a faágas példát vesszük amit írtál, és engem az a bizonyos faág annyira zavarna, akkor eleve úgy fényképeznék, hogy ne kerüljön a képbe."

Szóval te még nem rontottál el egyetlen képet sem? Minden fotód úgy sikerül ahogy szeretnéd és nem fordult elő még, hogy olyan dolgok kerültek a képre amit nem szerettél volna? Ha ez így van, akkor viszont komolyan szeretnék tőled komponálást tanulni!

Kérdésedre a válaszom tehát: NEM MEGOLDHATÓ szerintem
  • mateus33
    Sztetek jó a Canon A510-es is? Vagy akkor sokkal jobban megéri az A520?
  • G_ArchAngel #14757
    Nem.
    Azért mert a megapixel-háborúnak az az érdeke, hogy minnél nagyobb felbontású/méretű legyen a végtermék - így lefefelé nem fognak fejleszteni feature-öket...
    Amúgy - nem bántásból - de nem sokat kell fotózni, hanem jól...
    Törekedj arra, hogy 100 képből 40-60 használható legyen, ne pedig 90%-ban olyan ami egy elfeledett mappában végzi, mert még a családot sem érdekli igazán...
  • Danecay
    Hi! A nagyíthatóságban természetesen egyetértünk, viszont a különböző felbontásokban készült képek méretében nem feltétlenül. Nemrég voltunk nyaralni, 3 Digitális fényképezőgépet vittünk, így van összehasonlítási alapom mert összesen több mint 1500 képet készítettünk. A képek méretei felbontástól függően a következő képpen alakultak:
    1028 x 960 (az én gépem) általában 550 és 600 KB között
    1024 x 768 általában 150 KB körül
    816 x 624 általában 100 KB alatt és felett alakultak a képméretek.
    Nos láthatod, hogy nem is olyan elenyésző a különbség, mondjuk lehet hogy függ egyéb beállításoktól is és gép függő is és abban is lehet egyetértessz hogy ilyen mennyiségű képnél nem feltétlenül a minél tökéletesebb nagyíthatóság az elsődleges szempont, ha pedig a faágas példát vesszük amit írtál, és engem az a bizonyos faág annyira zavarna, akkor eleve úgy fényképeznék, hogy ne kerüljön a képbe.
    Szóval a kérdés továbbra is nyitott. Hogyan tudnám a gé által felajánlott felbontások listáját bővíteni?
  • G_ArchAngel #14755
    há'persze...:P
    rosszabb vagy, mint én:)
  • Loál János #14754
    :DD! Jogos!
    De most, hogy megláttam az S9500-as képeit... :C
    De nem hagyom, hogy Yeltzin-nek igaza legyen, még idén veszek egy gépet. :D
  • G_ArchAngel #14753
    Te csak jól koncentrálj: ...FFF...UUU...JJJ...III...
    :P
  • Loál János #14752
    Az első Samsung telefon, ami tényleg tetszik (mint telefon, a rajta átszúrt fagyitölcsér elég szokatlan).
  • GregSB
    Samsung v770 mobiltelefonnal készült képek:

Kicsit lol ahogy kinéz :)