Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát, igen...

csak az a gond az A2-val, hogy:
1., bûn ronda és ez nekem kicsit számít
2., makróra használhatatlan elõtét nélkül, ez is számít
3., tudásához képest indokolatlanul drágának tûnik
4., Freak-nek volt egy ilyen hozzászólása: a Panasonic videókamera gyártó - én erre a Canont fénymásoló gyártónak tituláltam, akkor mi lesz a Konica-Minolta vs. Nikon-nál? Nikon kicsit nagyobb név (persze ez nem számít)

igazából, bár tetszik a Sony 828 és a Nikon 8700, az A2-nek elfogadom a tudását - az Oly 8080-at egybõl kizártam mert félelmetesen csúnya, mint a Z1-Z3 sorozat, de ár/érték arányban még mindig a Panasonic DMC-FZ20-at tartom jó vételnek, bár a fenti gépek tudásának az optikán kívül a 80%-át jó, ha tudja...

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
freak sigmát fog venni 😄DDD (vagynem)

Galy
hmmm....mik történtek itt....
köszönöm a segítséget.

A név kötelez...!!!

Dzsini
ugyanolyan aksik vannak egy digigépben is, mint amiket külön tudsz venni "tölthetõ elemeket" - vagyis illendõ teljes lemerülésig használni (amíg be se nagyon kapcsol a gép), és utána teljesen feltölteni. - így lehet a leghosszabb élettartamot, és a legjobb töltöttséget biztosítani.

Hali!
egy kis segítség kéne.most vettem egy digit.fényképezõt,de nem tudom hogy az aksit ki kell-e "sütni" vagy nem.

A név kötelez...!!!

Azt hiszem távol állt tõlem bármiféle rosszindulat, ezt szerintem te reagálod túl.
Nyilvánvaló, hogy ha valakinek van ellenvetése, akkor ugyanúgy közkinccsé teheti, mint a jópofizást. Az nem kenyerem, ha egyszer máshogy érzek, még ha jobban is esne neked. Körbenyalhatjuk itt egymást, de akkor nem szól másról ez a topik csak nyáladzásból.
A felhorkanásod meg azért sem értem, mert alig pár hozzászólással ezelõtt te írtad azt, a Nikon 8700-rõl:
"biztos jó, de az A2 mellett semmi értelme".

Persze ez nyilván nem lebeszélés volt, de ha spec. ilyen gépem lenne, akkor én is nyugodtan érezhetném megsértve magam, ugye ?
Képtelen vagyok mással foglalkozni ? Egész nap ez a téma és cseppet sem zavart úgy általában, egyetlen beírásom szólt arról, hogy nekem nem szimpatikus a cucc. Ez jelentené, hogy képtelen vagyok mással voglalkozni, csak a fikázással ? Nekem pedig úgy tûnt, hogy te vagy képtelen mással foglalkozni, mint a Sigma egész napos dicsõítésével. Nem is lenne baj, mert azért nem rossz gép, de nem is ennyire isten. Ezt akartam csak megjegyezni.
"Szerintem", teszem hozzá !

Köszönöm a figyelmet !

Dzsini
tomsolo: már csak kellene s5k meg s7k valakinek 😊

Dzsini
http://www.sd9.org.uk/index.htm

idézet zin...fórumról:
----------
Azt olvastam vhol, hogy a zaj nagymertekben fugg a szenzor homersekletetol is. Pl. minusz fokokban kevesbe lesz zajos a kep, mint kanikulaban. Ez igaz?
Tarold a ccd-et a frigoban... 😊
----------
Én is olvastam, sõt megmértem. Arra az eredményre jutottam, hogy a melegedés miatti zaj többszöröse az alapzajnak.
----------
igaz. ezert (is) nehez a kompaktok elete. ugyanis a folyamatos ccd hasznalat miatt az erzekelo allandoan melegszik.

tomsolo

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

FREAK
figyi, az ilyen megjegyzéseket megspórolhatod, egyelõre csak beszélgetünk a géprõl, senki nem jelentett be semmit

az meg tipikus suttyó magyar szokás, hogy mindenkit mindenrõl LE KELL beszélni

ne vedd meg azt, ne utazz oda, ne add el, ne hagyd ott, ne fogadd el.... tudod, faszom tele van ezzel a hozzáállással, ami meg a gépet illeti, fórumokon eddig szinte csak elégedett hozzászólásokat olvastam róla (sokkal jobbakat, mint anno a 300D-rõl, és meglepõ módon azzal sincs nagy bajom)

ha ennyire zavar a téma, és képtelen vagy mással foglalkozni, akkor majd én abbahagyom, üdv mindenkinek

Riszpekk

FREAK
kipróbálhatod, ha ártana neki, nem mûködne

valahol olvastam, hogy csináltak vele 2 órás képet, fene tudja, nekem 10 perc bõven elég volt eddig

Riszpekk

Ja, hát hortobágy közepén, szürkegulya éjszaka, felhõs idõben. Oda biztos jól jön a 30 fölött is. Éjszakai (esti) városképhez pl. elég ritkán kell.

De nem akarok vitatkozni a kiszemeltedrõl, látom nagyon belegajdultál.
Vedd meg ! Kívánom, hogy jöjjön be !

Ams
láttam egy srácot 45percig expózni Mamayával (ami ugye filmes?), hát nem próbálnám ki a 300D-vel😄

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Dzsini
kimegy szabadba, hanyattfordít gép, leragaszt exponáló 😊 (vagy ha van T akkor klikk)

FREAK
még nem próbáltam 😊

viszont 1-2 órás expora jó (bár azt sem próbáltam, csak 6-8 percet)

Riszpekk

Ams
2napig? de utánna kuka,nem?😊

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

FREAK
nekem hátrány, szeretem az éjszakai képeket, és 30 sec lófaszt nem ér olyankor

hátránya meg mindennek van, ahogy elõnye is, én meg nem szeretnék egy gép mellett megöregedni, ilyen egyszerû...

Riszpekk

Dzsini
lehet, hogy csak én nem tudok furcsanyelvül, de mivaan? 😊)

Ez azé odébb van a profi géptõl.
Nem tudom ez a fellángolás most mennyire nagy nálad, de inkább lebeszélnélek errõl a géprõl. Ez még mindig nincs kész.
Ezt a programot, amirõl írtál sokfelé dícsérik, de nehogy már egy OEM szoftver miatt vegyél gépet ! A tesztképek õszintén szólva nem gyõztek meg (legalábbis nem tudom, hogy mit kéne néznem, pl. a havas képen). Ezenkívül még egy csomó hátránya van ennek a gépnek, eltekintve a 30 mp max. záridõtõl. Bár még életemben nem exponáltam ennyi ideig, ez szvsz. nem nagy hátrány.

FREAK
"Menurut saya, Olympus E-1 lebih cocok dikategorikan di level Canon EOS 10D/Nikon D100/Fuji Finepix S2Pro/Sigma SD10/ Pentax *ist D. Memang ada beberapa sisi keunggulan E-1 seperti viewfindernya yang super gede dan bright, sensornya meski tidak sebesar EOS 10D/D100, namun saya melihat hasil foto macro yang diperbesar sampai ukuran 60 x 90 cm masih sangat halus resolusinya.

Mudah-mudahan ada rekan-rekan yang berminat memilikinya ?"

Hát igen.....

Riszpekk

Dzsini
és gondolom ezért fotóznak a csillagászok külön vásárolt ccd-vel, amit szabadon hagynak, és nincs betokozva hogy melegedjen.

FREAK
hát akkor lõttek az éjszakai tájképeknek :/

legalábbis digitálisan (majd veszek valami filmes gépistent hozzá) 😄

Riszpekk

Dzsini
minden érzékelõ melegszik, és mérhetõen zajosabb lesz hosszú záridõkkel. az igazi teljes bulb-hoz meg gondolom nem megfelelõ a hûtése. ez meg a 3réteges kiképzésbõl adódóan nehezebben hûthetõ (pl. a középsõ réteg...)

FREAK
"It does have a "bulb" setting that holds the shutter open for the duration of your finger-press, but this is an issue with the SD-9 as the maximum exposure is limited to a few seconds (the sensor gets too hot, apparently). The SD-10 is reported to be better in this respect, but (I'm told) is still not great."

beszarok, melegszik az érzékelõ??

Riszpekk

The Garrett
maga a gép tudna 30sec ig exponálni(max? ami meg igyis keves😛 ), de a szoftveerébe le van butitva 15 re? :/

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

FREAK
Bulb mode differences. On the SD9, bulb was available only at ISO 100. The SD10 bulb setting is available at ISO 100 and 200 by default; if you put the camera in extended mode, it is available in every ISO rating. Curiously it is still limited to approximately 15 seconds in all modes in which it is available (even though the camera itself is capable of shots as long as 30 seconds as mentioned above).

Riszpekk

Dzsini
nekem is nagyon furcsának tûnik... valahova el kellene menni és elkérni kipróbálásra 😊

FREAK
mindkettõnél 30sec+bulb van, de attól még akármi lehet az igazság...

bár meglepõdnék, ha egy profi gépnél 30 sec lenne a max

Riszpekk

Dzsini

ahogy én olvastam, akkor a 30sec bulb az az, hogy benyomod az exponálót, aztán 30secnél zár magától, vagy te engeded el elõtte... nem igazán "valódi" B 😊

The Garrett
drpreviewon odaírják ha le van 30+bulb(30sec) pl. Ha nincs a végén a (30sec) akkor korlátlan ideig lehet. sz.tem legalábbis így kell nézni.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

FREAK
elvileg ilyen tükrös szar :/

Riszpekk

FREAK

Riszpekk

FREAK
jó hír, hogy van 600-as Sigma obi 105e HUFért 😊

Riszpekk

FREAK
igazából egy dolog aggaszt, a 30 sec "bulb"... általában minden oldal minden gépnél más adatokat ad meg, 300D-nél is le volt írva sok helyen, hogy max záridõ 30 sec, ehhez képest akár 2 napig is exponálhatnék 😄

szóval ennek kéne utánajárni, hogy a bulb hol van leszabályozva, ha le van egyáltalán

Riszpekk

Dzsini
viszont utána lesz 1 bitang masinád, amit kezdhetsz megtanulni 😊

FREAK
ott van még az internetvilag.hu, de az vám+szállítás szóval a lehetõ legdrágább (persze még így is olcsóbb mint EU-ból venni)

Riszpekk

FREAK
igen, mondjuk a legegyszerûbb, ha egy ismerõs veszi meg, de a te címdre küldi ajándékba

így nincs fölösleges furikázás, és tiszta a kép, csak éppen ebbe is bele lehet tenyerelni.... asszony vett így ruhát, csak a shop elfelejtette rácimkézni, hogy ajándék, itthon emiatt egy hétig szoptunk a UPS-szel, levelezés a céggel, a feladóval, levél fordítás (ezen kiakadtam, a büdös tahó nem volt hajlandó 2 ötsoros angol emailt magyarra fordítani), tisztázó levelek, faxok küldözgetése, aláírás, pecsét, anyámpicsája és még így is ki kellett tejelni pár ezret mittomén milyen díjként

néha meg megjön a postára az ugyanolyan nagy dobozos ruha, és egy fillérbe nem kerül, kurva következetesek...

Riszpekk

Dzsini
😄

hát én pár éve meg mostanság is rendeltem cdt, dvdt meg ruhát is... okosan mindig gift-ként jött, és akkor semmi vámolás nem volt... még úgy se, hogy fedex hozta. aztán 1 cég volt akik normál cuccként küldte, ott ment is a pár hetes vámügyintézés, és felbecsülték valami félelmetes értékre a cd-t... :/

FREAK
this is Hungary, vám és pénzügyõrség honlap, 2004. Augusztus 13.:

"Mit kell tudni az uniós vámjogról és alkalmazásáról?

Magyarország csatlakozása az európai unióhoz egyre inkább közeledik"

no comment

Riszpekk

FREAK
laza 2 hetet rá lehet számolni, igen.... szar mindenhogy, sokat kell ezeken agyalni

Riszpekk

FREAK
én is dobtam ám egy hátast... gecik ezek, mindenképpen fizetsz ha túl szögletes a csomagod, csak máshogy hívják a tételt....

(arról nem is beszélve, hogy a 70 dolláros vakut a faszkalap 100 dollárra értékelte, miután elõször megkérdezte, hogy ez ugye digitális fényképezõgép?)

Riszpekk

Dzsini
bár biztosan lassabb, mint ha aztmondod, hogy hadd jöjjön FedEx-el és csá...

Dzsini
még úgy is ha "gift package"-ként jön? ejha...

FREAK
csak az ajándékosdinál pénzt kell utalni, kinti és nemzetközi szállítást fizetni, az is dobhat rajta pár 10k-t

Riszpekk

FREAK
én is úgy tudom

a vakunál 25% ÁFA és kb 3% vám volt a plusz, ha simán idehozzák, akkor meg helybõl 35% vám va, vagy valahogy így

Riszpekk

Dzsini
azon a szinten pl ahol az A2 van, kb 4 gép van...

Freak: ajándékosdival lehet, hogy jobban megéri...

tomsolo
KANTÚRA?

😄DD

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo