48078
-
#16351 Csomó dolgot vettem már neten. :D 350D-t is. Előzőleg persze megtapiztam picit. :D -
#16350 Akkor kockáztat a halál. Inkább kifizetem majd azt a +200 Eurót egy tuti zsírújra, nem akarom hogy exponálásnál leessen az objektív :D -
neménvoltam #16349 oksa, thx:) -
#16348 Szal nem értem a kérdést. Ha rossz, akkor szervíz. GOdnolom már nem garis, szal keresd meg a magyar Nikon képviseletet, ők megmondják hova vidd és kb. mennyibe kerülhet a jav. Aztán eldöntöd, kéred-e a javítást vagy sem. -
#16347 Vidd el szervízbe!!!!!!44444444 -
Cat #16346 csak azokon a bizonyos napokon nem -
neménvoltam #16345 nekem is tudna segíteni vki? #16338 -
#16344 Hát lévén itthon, br 200 az EOS350D, 50 rugó simán lehet a különbség, szvsz a többi ár is stimmel.
De neten még énse soha. -
#16343 hát... nemtom, asszony kapott már tőlük egyértelműen rommá használt CD-t törött tokkal, ami újként lett eladva
de a jó hír, hogy volt gyári csomagolt is!!
(ha átvezenéd magad Petrára, az egész életed könnyebb lenne, sztem próbáld ki) -
#16342 tökjogos -
#16341 Asszem átnevezem magamat Petrára, akkor talán segíteni fogtok? :DDDDD -
#16340 Az ilyen esetekre tarts a pult alatt egy ilyet:
vagy egy ilyen megoldás is szóba jöhet:
:-D -
Lateralus #16339 Majd viszünk be befőttet a kóterbe. -
neménvoltam #16338 hi! lenne egy problémám. van egy ilyen digitgépem, viszonylag régi, eddig nem volt vele baj, most meg bekapcsolnám, kiírja hogy system error és kattog egy picit. sztetek mit csináljak(tom, vigyem el szervízbe) -
#16337 lehet egy időr eeltünök súlyos testisértésért, köcsög vevő itt b@szogat hogy miért nincs sulinetben fényképező..... -
Lateralus #16336 Ehhehehe ! -
G_ArchAngel #16335 kérésed parancs...:P -
#16334 milyen banner? -
Vlala #16333 Olympus
Minolta Z20
Ebben az árkategóriában már nagyon jó gépeket lehet kapni. Bár, ha ennyi pénzem lenne, már gondolkodnék egy kamerán.
(a karácsonyi izébizét a bannerből nem tudnátok eltüntetni? kicsit ciki szeptemberben!) -
Lateralus #16332 Még valami!
Ha mondjuk 80 a felső határ, akkor érdemes a gépet olyan 65ezerig kalkulálni, mert kiegészítőkre is szükséged lesz. Persze ezeket később is meg lehet venni, de erősen korlátozva leszel kezdetben, ha nem szerzed be már a gépvétel környékén őket.
Egy normális tok, vagy táska, amiben hordhatod a gépet, mert ezek nagyon sérülékeny kis szerkezetek.
Nagyobb memóriakártya, mert amit adnak mellé arra csak annyi kép fér, hogy a boltban kipróbált. Egy komolyabb fotós séta alkalmával már nagyon kevés. Ugyanez igaz a beépített memóriára is (ha van).
Valamilyen áramforrás. Leginkább akkumulátor. Némelyik mellé adnak. Pl. egyes Nikonok mellé van akku és/vagy töltő, de általában csak egy garnítúra elemet kapsz, ami gyorsan lemerül. Érdemes tölthető akkukat beszerezni hozzá, legalább 2 garnitúrát és egy töltőt. Valamint ha saját akksija van, akkor még egy pótakkut. Ezekhez általában töltő jár.
Ez így olcsóbb áron számolva is +15-20ezer kiadás még. -
Lateralus #16331 Na igen, meg a Fujifilm S5500.
Ebből is lesz nemsokára (vagy már van) S5600. -
Lateralus #16330 "...ahol a gép profizmusa segíti a fotós amatőrségét és hibáit valamennyire. :)"
Sajnos ilyen gép nincs. A "profizmust" 100%-ban a fotósnak kell hoznia. Mankók vannak (autofókusz, stabilizátor, segédfény), amelyek megpróbálják kényelmesebbé tenni a fényképezést, egy kicsit kitágítani a gép, vagy a fotós képességeinek határait, de a tudást nem lehet pótolni semmivel. Egy jó fotós egy cipősdobozzal is jó képet csinál.
Szakállas anekdota:
A híres fotóművészt meghívják vacsorára. A háziasszony hízelegni akar neki és a képeit kezdi dícsérni:
- Kedves Mester, a minap láttam egy kiállítását. Lenyűgöző volt. Biztosan nagyon jó fényképezőgépe van.
Mire a fotós:
- Drága Asszonyom, köszönöm ezt a fenséges vacsorát. Biztosan kiváló fazekai vannak.
Az amatőrség meg nem szégyen, csak egy állapot. Asszem itt mindannyian azok vagyunk :)
Gépekből a Canon A sorozat azért jó, mert manuális beállításokat is találsz benne, ha esetleg magad szeretnéd beállítani az expozíciót és nem bíznád a gépre.
Canon A520, A95. Ezek ajánlottak. Illetve nemsokára jönnek az utódok, amelyek mindkét gép erényeit ötvözik A610 és A620 néven
A Nikon gépei főként automaták ebben az árszegmensben, de elég jó a képminőségük. Ugyanazon az áron kicsit nagyobb felbontást adnak:
Nikon Coolpix 5200, 5600 (Lesznek hamarosan itt is új gépek)
Ezen az áron egyszerűbb ultrazoom gépek is vannak, mint pl. a Konica-Minolta Z20, vagy a Kodak DX7590. Nagyobbak, 10x optikai zoommal. -
G_ArchAngel #16329 [URL=http://ebolt.speci.hu/shop/product_info.php?cPath=49_60&products_id=299]Fuji S5500 - ezt bátran, ha a "méret" nem lényeg...[/URL] -
Cat #16328 Canon PowerShot A520
Nikon Coolpix 4600 -
Vlala #16327 60-70 ezer magyar pénzért már bridge kamerát is kapsz, azt hiszem, a photo hallban van most akciósan. Azzal sztem nem lesz gondod. 10-szeres zoom, stb. -
#16326 bruttó 60-70 körüli értékre gondoltam mondjuk max. 75-80 a felső határ. Külföldre mostanában nem megyek, úgyhogy itthon szeretném megvenni.
Néztem ezt a Canon A520-ast, láttam egyik boltban külsejében hozzá hasonló gépet Nikon márkában. Az is jó?
Valóban nem csicsa meg ultramini gép kéne, hanem valami olyasmi, amivel egész jó képeket lehet csinálni - ahol a gép profizmusa segíti a fotós amatőrségét és hibáit valamennyire. :) -
G_ArchAngel #16325 a lehetőségek korlátlanok:
1., ismerős van külföldön, akkor ezért az összegért jobb gépet kaphatsz (hatványozottan értetendő az USA-ra...)
2., Te néha külföldön is dolgozol, így az általunk ajánlott gépeket érdemes lenne Ausztriában vagy Németországban beszerezned (www.geizhals.at oldalon könnyen kereshetsz gépeket az egész EU-ban)
3., nincs kedved szenvedni, rendelni és megveszed itthon, DE!
azt tudnunk kellene, hogy az 60-70E nettó vagy bruttó (értsd: van ismerősöd, aki az ÁFA-t helyetted bevállalja), ezen felül szükséged lesz egy nagyobb memóriakártyára, illetve egy kisebb tokra/táskára, ami gondolom jó, ha elfér egy női táskában vagy övtáskában (ez a kettő tétel 5-15E HUF körül mozoghat...)
Én szívem szerint szintén a Canon kompaktok közül választanék, ezesetben egy nagyon haszálható A520-ast, ami inkább fényképezőgáp, mint design-elem, tehát nem "mju"... -
#16324 Szerintetek mennyire bízzak meg az amazon.co.ukben?
Csak mert fogok most kimenni közelbe (írországba), ezért kíváncsiságból átböngésztem. Ilyeneket találtam:
Canon EOS 350D KIT | EUR 593 (145E HUF)
Nikon D50 KIT | EUR 534 (130E HUF)
Canon EOS 20D KIT | EUR 1000 (244E HUF)
És ezek a gépek újak, nem használtak! Túl szép hogy igaz legyen nem? Még soha nem vásároltam neten, szal nem tudom mit tegyek... -
#16323 Kányon A520, ávépélenet. -
#16322 Sziasztok.
Szeretnék beruházni a közeljövőben egy digitális fotóapparátra úgy 60-70K értékben maximum. Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ebben az árfekvésben melyik a legjobb gép, illetve melyiket ajánlanátok. Szeretném, ha szép képeket csinálna, jól bánna a fényekkel, kontrasztokkal. Előre is köszönöm válaszaitokat. Ha esetleg azt is meg tudnátok mondani, hogy az általatok javasolt gép Budapesten merre kapható, annak külön örülnék. -
#16321 Sprehenzi dájcs? :-) -
#16320 Wilcome. :C -
#16319 HTX, javítva! -
#16318 CLASSIFIED beza! :-))) -
#16317 öööööööööööö
ez az informésön valamiért CLASSIFIED -
G_ArchAngel #16316 a nefotozz.hu-n domborító cover-pussycat nem Blastáné? Akkor meg ne csajozzon, az istenadta, mert az a feketemacska lekarmolja a borostáját...:PPP -
#16315 valamivel csajozni is kell :D -
G_ArchAngel #16314 meg az a "dzsórdzsmájkl-fej", az levert, mint bantu niggert a mocsárláz...:))) -
#16313 ezt még az angolajkúak többsége se képes helyesen leírni
kb. mint a magyarban az "egyeNlőre" -
G_ArchAngel #16312 amúgy az MSN képtárban lévő képednél nem gyenge a "Wellcome" szó...
ez szójáték vagy hiba?