48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • GregSB
    Attól függ mekkora plakátról van szó. Multireklámhoz (ami többméterszer többméteres) már kell a digihátlap v középformátumú film ;)
  • Yeltzin
    téleg, Angel, vmi 17-40 tesztfotó???
  • Yeltzin
    nemtom, a nem L-es Canon optikák eddig csak rossz pontokat gyűjtöttek nálam

valami más lesz, ha lesz
  • Lateralus
    Canon 28-105 F3,5-5,6 USM II (csak használtan van, ez az előző verziója)
    Canon 24-85 F3,5-4,5 USM

Mindkettő kicsit drágább, de mindenben jobb.
  • Dzsini
    még jó, hogy ilyesmivel nincs gondom... a legnagyobb bajom hogy teljes wide-on már van 1 foltocska a kép tetején, ha tiszta kék az ég már látszik... valószínű csak ki kellene pucoltatni, de arra sincs pénz :(
  • Yeltzin
    közérdekű: Canon 28-105 (f4-5.6) obit messziről kerüljétek!

most, hogy komolyabb feladatokra használom, rá kellett jönnöm, mekkora gagyi foslé.... gyengébb fénynél hajlamos melléfókuszálni (természetesen visszajelezve, hogy minden ok), a rajza meg sem közelíti egy hasonló Sigmáét, ráadásul az enyém bugos is.... f5 körül, 28mm-en NÉHA (nem tudok másra gondolni, csak hogy bizonyos távolságra fókuszálásnál) a kép bal oldala (olyan 15%) full homály, mint ha be lenne párásodva

megpróbálnám rásózni valami noobra, csak nem tudom, mit vegyek helyette (és főleg miből....)
  • Yeltzin
    értem én, bár amit egy D1X tud (amiről tudom, hogy sok plakát készült vele) képminőségben, azt egy 350D is tudja megfelelő optikával, sőt....
  • Dzsini
    én se vagyok sokkal okosabb, csak kicsit több ideje figyelem valamennyire a digimasinák világát... a komolyabb népség például idétlen vigyorú logóval odalent kommentál :D
  • Dzsini
    direkt kiegészítettem, hogy nem kompakttal - a nagy lovak persze hogy jók oda is, de az nem a földi halandók zsebéhez mért kategória (kivéve ArchAngel tagtárs... bár az arkangyalok nem is halandók.. na mindegy)
  • Kata
    Nemtom, múltkor a fehérneműs plakáthoz a fotós digigéppel dolgozott. De én nem fogok vitatkozni veletek ilyenekről mert tökhülye vagyok hozzá.:)
  • Yeltzin
    "plakátra kevesen fotóznak digitális géppel"

köhömmm..... ez 3-4 éve még igaz volt :D
  • Yeltzin
    azért jársz jobban 4 mpx-es géppel, mert ez kb. a felső határa technikailag a jó minőségnek (max 5)

ami ennél nagyobb felbontású, mind sokkal szarabb minőség, köszönhetően az összezsúfolt, túlhevülő érzékelőknek
  • Dzsini
    plakátra kevesen fotóznak digitális géppel :) főleg nem kompakt-szerűségekkel :)
  • Kata
    Magam is akartam szaküzletet felkeresni, de nem igazán vagyok kompetens hogy mit merre. Épp ezért is örülök az ilyen infóknak és linkeknek, amivel itt kedveskedtek nekem.
  • Dzsini
    4MP-t már 13x18ig tudsz kiváló minőségben nyomtatni, képernyőre meg rengeteg.
    a 7-8MP egy ilyen kis gépnél (kis CCD-nél) nagyon nagy zajt jelent, és hiába az óriási felbontás ha élvezhetetlen a kép.
    én ennek az 5500-nak az egyik elődjét használom már 3 éve, az 3MP-s, és van pár jól sikerült kép aminek az A4-es nyomata itt van, bőségesen részletgazdag.
  • Kata
    :P
  • Kata
    Hát plakátméretű kép lehet h kéne... :)
  • Yeltzin
    van, gondoltak a lányokra :D
  • Yeltzin
    nem

gondolom, nem akarsz A3-as fotóalbumokat kiadni :)
  • Kata
    És majd felkészülhettek lelkiekben sok-sok hülye kérdésre tőlem a géppel kapcsolatban (ha meglesz), valószínűleg veletek fogok elmagyaráztatni mindenféle fotózási beállítást. :)

Időzítő remélem van a szerkezeten, hogy elé érjek
  • Dzsini
    például itt is - itt 65000...
    nekik is van boltjuk, ahol kézbeveheted kipróbálhatod elvitel előtt - mindenképp olyat válassz árkategórián belül amit szívesen veszel kézbe, rááll a kezed... olyan lényeges különbségek nincsenek az ajánlottak közt tudásban, mindenképp kedvedre való masina legyen.

mammut/saturnt nem biztos hogy én ajánlanám, egy specializáltabb boltban biztosabb, hogy a garanciális ügyintézés (neadj'isten) egyszerűbben megy.
  • Kata
    most valószínűleg csacsiságot kérdezek, de láttam már 7-8 Mpixeles gépeket is. Ez a 4 Mpixel nem kevés? :)
  • Kata
    Nálam biztosan többet értetek ezekhez a masinákhoz (én csak a gép másik oldalához értek :D), úgyhogy hallgatok rátok, akkor beruházok egy ilyen S5500-as gépre. Bár itt egy lenti linken 67K az ára, a neten láttam 80K-ért is. Mégis mennyiért lehet kapni és hol? A Mammutban a Saturnban pl. nem láttam ilyen gépet.
  • Dzsini
    kellemesen beállítható, fényképezőgép formája van, stb... jó gép a kategóriájában, a fuji masinák meg úgy általában a jók és ajánlottak közt vannak.
  • Kata
    Van memóriakártyám ilyen fényképezőgéphez 6 db 256 Mb-os egy régi de tönkrement gépemből maradtak meg. Bár lehet, hogy amit venni akarok, ahhoz nem kompatibilis, majd kiderül.
    De nem is probléma, az összeget én a kiegészítők nélkül értettem, a kiegészítőkre is gondoltam és arra is számoltam kb. akkora összeget amit mondtatok.
  • Kata
    Ez tetszik, legalább meg lehet fogni. Mennyire jó márka ez a Fujifilm? Mert inkább veszek kisebb tudású, de megbízhatóbb, minőségibb gépet a pénztárcámhoz mérten.
  • Yeltzin
    hmmmm, a NatGeo beépült a Google Earthbe, kenitek-vágjátok???? zsíííír
  • GregSB
    Az első sorban ülőknek monopodjuk van, a felsők meg biztos gyúrnak ;)
  • ivjoe
    Kérdés: Kézből hogy tartják ki?
    [sosem volt még 300-asnál nagyobb obi a kezében :C]
  • GregSB
    Gazdag túristacsoport
  • Dzsini
  • Yeltzin
    öööööööööööööööö

kérlek szépen, ezen az oldalon... áhh már úgyis tudod :)
  • GregSB
    Miért nem szól valaki, hogy hülye vagyok?

Ezen az oldalon nem is Euróban vannak megadva az árak, hanem Brit Fontban
  • GregSB
    Most hogy nézem télleg boltoktól lehet venni. Csak azt nem értem hogy tudják 100-200 EURal olscóbban adni, mint máshol. Lehet hogy tajvani szürkeimport ;)
  • Cat #16357
    http://index.hu/homar/index.php?p=712&more=1&c=1&tb=1&pb=1
    ez érdekes
  • Yeltzin
    az amazon boltokból árul (saját készletén kívül), és mégsem jelent semmit
  • Jano
    Nem buksz akkorát...

:D
  • GregSB
    Jah... azért egy megbízható bolttól megrendelni nem ugyanaz, mint egy vadidegentől. Én utóbbitól tartok kicsit. Főleg mert hihetetlenül olcsó árakról van szó (#16324)
  • ivjoe
    Extreme Digital-nál rendeltem.
    De obe szokott e-bayen garázdálkodni, azt mondja megbízható, meg nyugaton nem olyan a mentalitás, hogy minél jobban basszuk át a másikat, becsületesebbek az emberek.
  • GregSB
    És 350D-t úgy vetted neten, hogy megredelted egy bolttól, vagy pedig valamilyen honlapon keresztül (amazon, ebay) magánszemélytől?