48078
-
#16391 Attól függ mekkora plakátról van szó. Multireklámhoz (ami többméterszer többméteres) már kell a digihátlap v középformátumú film ;) -
#16390 téleg, Angel, vmi 17-40 tesztfotó??? -
#16389 nemtom, a nem L-es Canon optikák eddig csak rossz pontokat gyűjtöttek nálam
valami más lesz, ha lesz -
Lateralus #16388 Canon 28-105 F3,5-5,6 USM II (csak használtan van, ez az előző verziója)
Canon 24-85 F3,5-4,5 USM
Mindkettő kicsit drágább, de mindenben jobb.
-
#16387 még jó, hogy ilyesmivel nincs gondom... a legnagyobb bajom hogy teljes wide-on már van 1 foltocska a kép tetején, ha tiszta kék az ég már látszik... valószínű csak ki kellene pucoltatni, de arra sincs pénz :( -
#16386 közérdekű: Canon 28-105 (f4-5.6) obit messziről kerüljétek!
most, hogy komolyabb feladatokra használom, rá kellett jönnöm, mekkora gagyi foslé.... gyengébb fénynél hajlamos melléfókuszálni (természetesen visszajelezve, hogy minden ok), a rajza meg sem közelíti egy hasonló Sigmáét, ráadásul az enyém bugos is.... f5 körül, 28mm-en NÉHA (nem tudok másra gondolni, csak hogy bizonyos távolságra fókuszálásnál) a kép bal oldala (olyan 15%) full homály, mint ha be lenne párásodva
megpróbálnám rásózni valami noobra, csak nem tudom, mit vegyek helyette (és főleg miből....) -
#16385 értem én, bár amit egy D1X tud (amiről tudom, hogy sok plakát készült vele) képminőségben, azt egy 350D is tudja megfelelő optikával, sőt.... -
#16384 én se vagyok sokkal okosabb, csak kicsit több ideje figyelem valamennyire a digimasinák világát... a komolyabb népség például idétlen vigyorú logóval odalent kommentál :D -
#16383 direkt kiegészítettem, hogy nem kompakttal - a nagy lovak persze hogy jók oda is, de az nem a földi halandók zsebéhez mért kategória (kivéve ArchAngel tagtárs... bár az arkangyalok nem is halandók.. na mindegy) -
#16382 Nemtom, múltkor a fehérneműs plakáthoz a fotós digigéppel dolgozott. De én nem fogok vitatkozni veletek ilyenekről mert tökhülye vagyok hozzá.:) -
#16381 "plakátra kevesen fotóznak digitális géppel"
köhömmm..... ez 3-4 éve még igaz volt :D -
#16380 azért jársz jobban 4 mpx-es géppel, mert ez kb. a felső határa technikailag a jó minőségnek (max 5)
ami ennél nagyobb felbontású, mind sokkal szarabb minőség, köszönhetően az összezsúfolt, túlhevülő érzékelőknek -
#16379 plakátra kevesen fotóznak digitális géppel :) főleg nem kompakt-szerűségekkel :) -
#16378 Magam is akartam szaküzletet felkeresni, de nem igazán vagyok kompetens hogy mit merre. Épp ezért is örülök az ilyen infóknak és linkeknek, amivel itt kedveskedtek nekem. -
#16377 4MP-t már 13x18ig tudsz kiváló minőségben nyomtatni, képernyőre meg rengeteg.
a 7-8MP egy ilyen kis gépnél (kis CCD-nél) nagyon nagy zajt jelent, és hiába az óriási felbontás ha élvezhetetlen a kép.
én ennek az 5500-nak az egyik elődjét használom már 3 éve, az 3MP-s, és van pár jól sikerült kép aminek az A4-es nyomata itt van, bőségesen részletgazdag. -
#16376 :P -
#16375 Hát plakátméretű kép lehet h kéne... :) -
#16374 van, gondoltak a lányokra :D -
#16373 nem
gondolom, nem akarsz A3-as fotóalbumokat kiadni :) -
#16372 És majd felkészülhettek lelkiekben sok-sok hülye kérdésre tőlem a géppel kapcsolatban (ha meglesz), valószínűleg veletek fogok elmagyaráztatni mindenféle fotózási beállítást. :)
Időzítő remélem van a szerkezeten, hogy elé érjek -
#16371 például itt is - itt 65000...
nekik is van boltjuk, ahol kézbeveheted kipróbálhatod elvitel előtt - mindenképp olyat válassz árkategórián belül amit szívesen veszel kézbe, rááll a kezed... olyan lényeges különbségek nincsenek az ajánlottak közt tudásban, mindenképp kedvedre való masina legyen.
mammut/saturnt nem biztos hogy én ajánlanám, egy specializáltabb boltban biztosabb, hogy a garanciális ügyintézés (neadj'isten) egyszerűbben megy.
-
#16370 most valószínűleg csacsiságot kérdezek, de láttam már 7-8 Mpixeles gépeket is. Ez a 4 Mpixel nem kevés? :) -
#16369 Nálam biztosan többet értetek ezekhez a masinákhoz (én csak a gép másik oldalához értek :D), úgyhogy hallgatok rátok, akkor beruházok egy ilyen S5500-as gépre. Bár itt egy lenti linken 67K az ára, a neten láttam 80K-ért is. Mégis mennyiért lehet kapni és hol? A Mammutban a Saturnban pl. nem láttam ilyen gépet. -
#16368 kellemesen beállítható, fényképezőgép formája van, stb... jó gép a kategóriájában, a fuji masinák meg úgy általában a jók és ajánlottak közt vannak. -
#16367 Van memóriakártyám ilyen fényképezőgéphez 6 db 256 Mb-os egy régi de tönkrement gépemből maradtak meg. Bár lehet, hogy amit venni akarok, ahhoz nem kompatibilis, majd kiderül.
De nem is probléma, az összeget én a kiegészítők nélkül értettem, a kiegészítőkre is gondoltam és arra is számoltam kb. akkora összeget amit mondtatok. -
#16366 Ez tetszik, legalább meg lehet fogni. Mennyire jó márka ez a Fujifilm? Mert inkább veszek kisebb tudású, de megbízhatóbb, minőségibb gépet a pénztárcámhoz mérten. -
#16365 hmmmm, a NatGeo beépült a Google Earthbe, kenitek-vágjátok???? zsíííír -
#16364 Az első sorban ülőknek monopodjuk van, a felsők meg biztos gyúrnak ;) -
#16363 Kérdés: Kézből hogy tartják ki?
[sosem volt még 300-asnál nagyobb obi a kezében :C] -
#16362 Gazdag túristacsoport -
#16361 -
#16360 öööööööööööööööö
kérlek szépen, ezen az oldalon... áhh már úgyis tudod :) -
#16359 Miért nem szól valaki, hogy hülye vagyok?
Ezen az oldalon nem is Euróban vannak megadva az árak, hanem Brit Fontban -
#16358 Most hogy nézem télleg boltoktól lehet venni. Csak azt nem értem hogy tudják 100-200 EURal olscóbban adni, mint máshol. Lehet hogy tajvani szürkeimport ;) -
Cat #16357 http://index.hu/homar/index.php?p=712&more=1&c=1&tb=1&pb=1
ez érdekes -
#16356 az amazon boltokból árul (saját készletén kívül), és mégsem jelent semmit -
#16355 Nem buksz akkorát...
:D -
#16354 Jah... azért egy megbízható bolttól megrendelni nem ugyanaz, mint egy vadidegentől. Én utóbbitól tartok kicsit. Főleg mert hihetetlenül olcsó árakról van szó (#16324) -
#16353 Extreme Digital-nál rendeltem.
De obe szokott e-bayen garázdálkodni, azt mondja megbízható, meg nyugaton nem olyan a mentalitás, hogy minél jobban basszuk át a másikat, becsületesebbek az emberek. -
#16352 És 350D-t úgy vetted neten, hogy megredelted egy bolttól, vagy pedig valamilyen honlapon keresztül (amazon, ebay) magánszemélytől?