Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
hát nem tudom, ha találsz nekem olyan helyet 1000km-es körzetben, ahol 900 USD (na jó vámmal vagy áfával 1200 USD) érték alatt kapható SD10 váz, akkor kimegyek, és jöhetsz velem 😄

Riszpekk

FREAK
és az a vicc, hogy elég sovány a választék egy bizonyos szint fölött.....

Riszpekk

tomsolo
kimenni kézbe venni megvenni hazamenni...😄

(legbiztonságosabb is...)

osztrákiába is vannak jó kis olcsó helyek...

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

így kezdem én is látni...
francba..., meghülyülök a gépek közti kavalkádban...

http://gaborszantai.co.uk/

FREAK
azóta is kattogok, és ha nem számoltam el magam nagyon, pont kijönne a mostani cuccom árából egy váz kintrõl, és 2 obi itthonról

most azon agyalok, mi éri meg jobban, kinti ismerõssel küldetni ajándékba vagy (ha lehetséges) ide rendelni

Riszpekk

FREAK
hát nem 😄

Olaszországban egy boltos néni megkérdezte, mikor óhajtunk csatlakozni az EU-hoz (mindezt idén május 20 körül) 😄

Riszpekk

FREAK
nemtom

biztos jó, de az A2 mellett semmi értelme....

Riszpekk

Dzsini
EU vagyunk vagymi 😊 (bár szerintem ez a hír még nem terjedt teljesen el a világon)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
digitalliquidators.com szállít internesönel is, kérdés, tudják-e, hogy létezik egy Hungary nevû vicc a bolygón....

Riszpekk

Dzsini
olvasgass 😊
jólnézki 😄

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

srácok, új gépet szemeltem ki, véleményezzétek, pls:

Nikon Coolpix 8700

http://gaborszantai.co.uk/

FREAK
na hát ennyi, én mára ledöbbentem, megyek mosogatni 😊

Riszpekk

Dzsini
"sokkal részletgazdagabb képek" blabla 😊)))

FREAK
Fent a teljes kép eredeti formában, alul balra ebbõl egy részlet, jobbra az editált verzióból egy részlet. Pár csúszkát kellett megpöckölni, hogy megjelenjenek a bõrhibák és újabb hajszálak 😊

Riszpekk

FREAK
de nem is ez a legdurvább, hanem az, amit a progi a képpel csinál (expo, fény, élesség)

mingyá jön a demo 😄

Riszpekk

FREAK
hát igen, úgy néz ki, a double size önmagában simán hozza a megfelelõ minõséget 13.7 millió pixeles felbontásban

szerintem még ezt is simán lehet duplázni, és még mindig VAN részlet a képen

persze nehéz megmondani, hogy ez mennyivel jobb, mint egy hagyományos kép, próbálom nagyítani a saját képeimet, de már csak az objektívek különbözõsége miatt sincs sok értelme... mindenesetre meggyõzõ amit láttam, és tényleg neszeneked 3MP 😊

Riszpekk

Dzsini
neszeneked 3MP (x3) 😊

The Garrett

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

FREAK
na csak belinkelem, mert nagyobbacskák

KÉP

KÉP

Riszpekk

FREAK
aha

Riszpekk

FREAK
mingyá mutatom, találtam jobb képet, ja és fasza a szoftver, nagyon korrekt beállításai vannak, lehet rendesen varázsolni a képpel

Riszpekk

Ez most mi ?
Sigma RAW-okat konvertálgatsz a saját progijával ?

Dzsini
szóval fincsi a foveon?

FREAK
4500x3000 képet kaptam dupla méretben, ami nem veszített látványosan a minõségébõl, sõt... ami az eredeti méretben nem látható, az itt láthatóvá vált, mégpedig egy kis kromatikus aberráció (HUÁ!)

keresek más tesztképeket is, mert ez a havas táj elég szélsõséges téma, hátha találok valami durva minõségû stúdiófotót

Riszpekk

FREAK
hmmmmm

I'm impressed....

linkeljek mintát?

Riszpekk

FREAK
vízhajtású? nem a vizet "kipufogó" durranógázas motorra gondolsz?

ON

pár perc múlva lejön a sigma progi, megnézem saját szememmel, mire jó az X3F

én is úgy vagyok vele, hogy 6mpx-rõl majd akkor lesz érdemes fejleszteni, ha elérhetõ lesz a 12-15mpx-es technológia, addig nem éri meg befektetni 3-400 plusz pixelsorba

ez most csak ezért érdekel, mert alig kéne ráfizetni (vagy nem is kéne), és ha minden igaz, a végén nagyobb felbontást kaphatok jobb minõséggel (ez hamarosan kiderül)

de az alap mindig a kíváncsiság

Riszpekk

...és akkor a történet úgy folytatódik, hogy maradtak az olyan gyártók, akiknek úgyis minden mindegy, lásd Polaroid, (Sigma sem nagyon jeleskedett a digigépgyártás terén korábban). Tehát ha terjedni is fog, akkor a kisebb gyártóknál és ha tényleg felmutat valamit (fõleg olcsóság terén, hogy a nagyoknak is megérje), akkor a nagyhalak is rápillantanak esetleg.

Bevallom engem is meglátogat néha (gyakran), de két dolgon mindig elbukik.
Egyrészt ésszerûen belegondolva az új gépek hangzatos fejlesztéseinek fele smafu, reklámduma, és mindig van visszalépés is valamiben. Aztán amiben tényleg többet nyújt az új, az meg nem biztos, hogy fontos lenne nekem.
A második dolgot meg mindenki jól ismeri. Egyes helyeken, pénznek hívják, máshol maninak...

Jóslás ?
Most az látszik, hogy soha, de ha optimistán akarom nézni, akkor az elkövetkezendõ évtizedben nem biztos.
A Canon saját érzékelõket tesz a gépeibe, az esélye szinte nulla, hogy Foveont fog lízingelni, amikor ott van neki a bevált Canon CMOS, és az emberek így is megveszik a gépeit. Egy tavalyi Canon fejes interjúban el is mondta, hogy nem terveznek más érzékelõre váltani, mert ez nekik bevált.
A Nikon szintén évekre elõre dolgozik, és saját érzékelõvel, vagy a Sonytól lízingeli, ami bevált neki, mert az õ gépeit is megveszik ezzel. Kevesebbet kell fejleszteni az új modelleken egy jó ideje bevállt rendszerrel, mint egy újra átálni. Ez neki is pénz. Miért veszõdne egy Foveonnal. Szóval szintén a "járt utat a járatlanért, el ne hagyd..." elv.
A Kodaknak már több modell óta bejáratott külsõ gyártója van. Nem valószínû, hogy váltana. Amúgy meg újabban csak full frame gépekkel jön ki, ami még nincs Foveonból. Ezen kívül a Kodak az egyik prominens képviselõje a 4/3-os rendszer kifejlesztésének. Ha kihoz egy olcsóbb gépet, akkor szerintem ezzel a rendszerrel teszi.
A Pentax belevághatott volna elsõ gépével a Foveon bizniszbe, de úgy látszik nem találta a dolgot elég vonzónak, így az elsõ DSLR-je Sony érzékelõvel jött ki. A gépe elég jó, de még csiholgathat rajta és ha kijön egy újjal, biztos olyannal, aminek továbbfejlesztése nem kerül túl sok pénzébe. Ésszerû, hogy marad a bevállt érzékelõnél, mert azt fejlesztgetni könnyebb, mint egy tök újat.
A Minolta most készül kihozni az elsõ DSLR-jét. Õ is úgy gondolkodott, mint a Pentax és a Sony mellett döntött. Szerintem marad is annál a fentiek miatt.
Olympus, a más emlegetett 4/3 érzékelõ másik szülõatyja és a cserélhetõ obis gépe, az E-1, ezzel jött ki. Erre fejleszti lassan szaporodó új objektívcsaládját. Szinte kizárt, hogy a Foveon felé kacsingatna.

Kompakt gépeknél a digifényképezésben nem túl jó nevû Polaroid próbálkozik elsõként, de azt a gépet is majd egy éve már beharangozták és talán õszre lesz belõle valami. A végeredmény még kétséges. Ráadásul a kompakt érzékelõpiacot olyan nagyágyú érzékelõgyártók uralják, mint pl. a Sony, a Sanyo, Matsushita stb. Akik milliószám adnak el érzékelõt más gyártóknak, így marha olcsók is tudnak lenni. Egy Foveon nem tud ezekkel érdemben versenyezni, mert elég kis hal. Még akkor sem ha elméletben tök jó a gyártmánya. Tudod, hogy nem az hajtja a világot, hogy mi a jó, hanem, hogy a nagy cégeknek üzletileg mi az. Állítólag a vízhajtású autót is kitalálták már...pedig milyen jó lenne.

Dzsini
nekem "báncsa a szememet" 😊 egy ilyen képet kb poszter-méretben tudnék elképzelni, és oda szerintem nem illik... (btw hál'égnek a plakátkiállításon lényegesen lecsökkent a jpg-kockás poszterek száma...)

FREAK
jah, de szerintem ez a "lo-fi" stílus még talán jót is tesz a képnek

jó minõségben lehet, hogy "üresebb" lenne, fene tudja

Riszpekk

Dzsini
a beállítás nagyonrulz, csak sajna a minõség... az a kék ég nemigazán ennyire pixeles-foltos igaziból

jah és ha ezzel megbántottalak akkor sorry...
hm

hát jólvan na csak hát rossz napom van meg Pénetk 13 van

de amúgy milyen a kép?
FREAK
jobb mintha lefasszopózott volna 😄

Riszpekk

FREAK
letöltöm a SIgma Photo Pro 2.0-t meg egy-két X3F filet, kipróbálom, mit is tud valójában ez a technológia (fõleg a 2x méret érdekel)

Riszpekk

Dzsini
mellesleg bátor dolog le"ember"ezni Freaket így ismeretlenül 😉

jahogy 1 szál 256os kártyával már kellemetlen a dolog... 512+256 és azzal már el lehet cikkcakkolni 😊

Dzsini
van egy 'fényképeid' topic...

? milyen másik topicba ember?
FREAK
így talán?

Riszpekk

http://www.villageriders.atw.hu/0003_copy.jpg
áááá
FREAK
a képminõségnek nem nevezhetõ paraméter ellenére aszondom JÓ kép! csak a másik topikba kéne 😄

Riszpekk

pill
lekicsinyítem úgy tûnik túl nagy
FREAK
a kisördög alap, mindenhova jön velem 😄

rám amúgy is jellemzõ, hogy mindent hamar megunok, és mindig az új érdekel... bár itt el is gondolkodtam, mert a 300D-t megjelenéskor vettem meg, az SD10 meg már majdnem egy éve kint van

Later, mit jósolsz, mikor jönnek ki a nagyok foveonnal?

Riszpekk

Hol a kép ?

ez a kép Pécsrõl - Budapest felé készült egy szélerõmûrõl egy Olympus C2020Z géppel halszem optikával az elején.
FREAK
"a képekre meg ott van a vinyós dobozkád nem?"

hja, de egy 256-os kártyát is legalább 6-7 percig olvas be, tudod kinek van kedve 30 képenként mentegetni, fõleg ha közben valami fontos esemény zajlik 😄DD

mondjuk 3-4 256-os kártyával már talán....

Riszpekk

Értem.
Szóval nálad is ott már az a kisördög. Mindig így kezdõdik 😊

Akkor még sem a 300D a világ legjobb gépe ?
Tudom, te ezt egy szóval sem mondtad !

Amúgy olvasni furcsaságokat az amerikai netes cégekrõl is, szóval az ilyen 600 dolláros árakat illik egy kis fentartással kezelni. Sok esetben annyi az ár, ha még 1000 dollárért vásárolsz mellé náluk, vagy argentín garancia van hozzá 😊, netán "refurbished" cuccról van szó. Nem biztos, de ez gyanúsan alacsony ár. Ennyire az amerikai boltok sem hülyék, vagy nagylelkûek. Ez nekik még így is megéri valamiért.