Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Riszpekk
(legbiztonságosabb is...)
osztrákiába is vannak jó kis olcsó helyek...
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
francba..., meghülyülök a gépek közti kavalkádban...
http://gaborszantai.co.uk/
most azon agyalok, mi éri meg jobban, kinti ismerõssel küldetni ajándékba vagy (ha lehetséges) ide rendelni
Riszpekk
Olaszországban egy boltos néni megkérdezte, mikor óhajtunk csatlakozni az EU-hoz (mindezt idén május 20 körül) 😄
Riszpekk
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Riszpekk
jólnézki 😄
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nikon Coolpix 8700
http://gaborszantai.co.uk/

Riszpekk
mingyá jön a demo 😄
Riszpekk
szerintem még ezt is simán lehet duplázni, és még mindig VAN részlet a képen
persze nehéz megmondani, hogy ez mennyivel jobb, mint egy hagyományos kép, próbálom nagyítani a saját képeimet, de már csak az objektívek különbözõsége miatt sincs sok értelme... mindenesetre meggyõzõ amit láttam, és tényleg neszeneked 3MP 😊
Riszpekk
Riszpekk
Sigma RAW-okat konvertálgatsz a saját progijával ?
keresek más tesztképeket is, mert ez a havas táj elég szélsõséges téma, hátha találok valami durva minõségû stúdiófotót
Riszpekk
ON
pár perc múlva lejön a sigma progi, megnézem saját szememmel, mire jó az X3F
én is úgy vagyok vele, hogy 6mpx-rõl majd akkor lesz érdemes fejleszteni, ha elérhetõ lesz a 12-15mpx-es technológia, addig nem éri meg befektetni 3-400 plusz pixelsorba
ez most csak ezért érdekel, mert alig kéne ráfizetni (vagy nem is kéne), és ha minden igaz, a végén nagyobb felbontást kaphatok jobb minõséggel (ez hamarosan kiderül)
de az alap mindig a kíváncsiság
Riszpekk
Egyrészt ésszerûen belegondolva az új gépek hangzatos fejlesztéseinek fele smafu, reklámduma, és mindig van visszalépés is valamiben. Aztán amiben tényleg többet nyújt az új, az meg nem biztos, hogy fontos lenne nekem.
A második dolgot meg mindenki jól ismeri. Egyes helyeken, pénznek hívják, máshol maninak...
Jóslás ?
Most az látszik, hogy soha, de ha optimistán akarom nézni, akkor az elkövetkezendõ évtizedben nem biztos.
A Canon saját érzékelõket tesz a gépeibe, az esélye szinte nulla, hogy Foveont fog lízingelni, amikor ott van neki a bevált Canon CMOS, és az emberek így is megveszik a gépeit. Egy tavalyi Canon fejes interjúban el is mondta, hogy nem terveznek más érzékelõre váltani, mert ez nekik bevált.
A Nikon szintén évekre elõre dolgozik, és saját érzékelõvel, vagy a Sonytól lízingeli, ami bevált neki, mert az õ gépeit is megveszik ezzel. Kevesebbet kell fejleszteni az új modelleken egy jó ideje bevállt rendszerrel, mint egy újra átálni. Ez neki is pénz. Miért veszõdne egy Foveonnal. Szóval szintén a "járt utat a járatlanért, el ne hagyd..." elv.
A Kodaknak már több modell óta bejáratott külsõ gyártója van. Nem valószínû, hogy váltana. Amúgy meg újabban csak full frame gépekkel jön ki, ami még nincs Foveonból. Ezen kívül a Kodak az egyik prominens képviselõje a 4/3-os rendszer kifejlesztésének. Ha kihoz egy olcsóbb gépet, akkor szerintem ezzel a rendszerrel teszi.
A Pentax belevághatott volna elsõ gépével a Foveon bizniszbe, de úgy látszik nem találta a dolgot elég vonzónak, így az elsõ DSLR-je Sony érzékelõvel jött ki. A gépe elég jó, de még csiholgathat rajta és ha kijön egy újjal, biztos olyannal, aminek továbbfejlesztése nem kerül túl sok pénzébe. Ésszerû, hogy marad a bevállt érzékelõnél, mert azt fejlesztgetni könnyebb, mint egy tök újat.
A Minolta most készül kihozni az elsõ DSLR-jét. Õ is úgy gondolkodott, mint a Pentax és a Sony mellett döntött. Szerintem marad is annál a fentiek miatt.
Olympus, a más emlegetett 4/3 érzékelõ másik szülõatyja és a cserélhetõ obis gépe, az E-1, ezzel jött ki. Erre fejleszti lassan szaporodó új objektívcsaládját. Szinte kizárt, hogy a Foveon felé kacsingatna.
Kompakt gépeknél a digifényképezésben nem túl jó nevû Polaroid próbálkozik elsõként, de azt a gépet is majd egy éve már beharangozták és talán õszre lesz belõle valami. A végeredmény még kétséges. Ráadásul a kompakt érzékelõpiacot olyan nagyágyú érzékelõgyártók uralják, mint pl. a Sony, a Sanyo, Matsushita stb. Akik milliószám adnak el érzékelõt más gyártóknak, így marha olcsók is tudnak lenni. Egy Foveon nem tud ezekkel érdemben versenyezni, mert elég kis hal. Még akkor sem ha elméletben tök jó a gyártmánya. Tudod, hogy nem az hajtja a világot, hogy mi a jó, hanem, hogy a nagy cégeknek üzletileg mi az. Állítólag a vízhajtású autót is kitalálták már...pedig milyen jó lenne.
jó minõségben lehet, hogy "üresebb" lenne, fene tudja
Riszpekk
hát jólvan na csak hát rossz napom van meg Pénetk 13 van
de amúgy milyen a kép?
Riszpekk
jahogy 1 szál 256os kártyával már kellemetlen a dolog... 512+256 és azzal már el lehet cikkcakkolni 😊

Riszpekk
lekicsinyítem úgy tûnik túl nagy

rám amúgy is jellemzõ, hogy mindent hamar megunok, és mindig az új érdekel... bár itt el is gondolkodtam, mert a 300D-t megjelenéskor vettem meg, az SD10 meg már majdnem egy éve kint van
Later, mit jósolsz, mikor jönnek ki a nagyok foveonnal?
Riszpekk
ez a kép Pécsrõl - Budapest felé készült egy szélerõmûrõl egy Olympus C2020Z géppel halszem optikával az elején.
hja, de egy 256-os kártyát is legalább 6-7 percig olvas be, tudod kinek van kedve 30 képenként mentegetni, fõleg ha közben valami fontos esemény zajlik 😄DD
mondjuk 3-4 256-os kártyával már talán....
Riszpekk
Szóval nálad is ott már az a kisördög. Mindig így kezdõdik 😊
Akkor még sem a 300D a világ legjobb gépe ?
Tudom, te ezt egy szóval sem mondtad !
Amúgy olvasni furcsaságokat az amerikai netes cégekrõl is, szóval az ilyen 600 dolláros árakat illik egy kis fentartással kezelni. Sok esetben annyi az ár, ha még 1000 dollárért vásárolsz mellé náluk, vagy argentín garancia van hozzá 😊, netán "refurbished" cuccról van szó. Nem biztos, de ez gyanúsan alacsony ár. Ennyire az amerikai boltok sem hülyék, vagy nagylelkûek. Ez nekik még így is megéri valamiért.