48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Yeltzin
    na szal előző kalkulációim törölve, de akkor is a 400-asra szavazok, volt már olyan helyzet (madár), ahol minden plusz mm sokat segített volna, ezért
  • Yeltzin
    bocs, korán keltem, nem bírok számolni :)
  • Yeltzin
    tévedtem
  • Yeltzin
    nincs számottevő különbség 4 és 5.6 között

ha az első 1/100 a második 1/80 körül még jó, és ez már hajnali fénnyel van számolva :D
  • Blasta
    Hol írtam ilyet? :-)
    Amúgy az állat is mozoghat, ahhoz is kell a fényerő.
  • Blasta
    Hhhááhhháááá!

Hölgyeim és Uraim, a 300-as IS tele elhúzni látszik a 400-as mellett. Már 2:1 arányban vezet és ki tudja hol áll meg! SZurkoljunk, szurkoljunk!!!! :-)
  • Yeltzin
    kézből akarsz fotózni egy két kilós obival? :)
  • Blasta
    Hát a 300-as sokkal jobb, lévén F4-es és az IS miatt még rövidebbet tudsz kiexpózni vele. A 400-as nem tudom mire jó, de nem hajnali fényben őzgida fotózásra az erdőben, az tuti. :-)
  • Amse
    én a 300ast választanám.ha meg nem elég akkor 1,4 es konverter.
  • Yeltzin
    egyértelműen 400, az fél blende nem sok vizet zavar, igaz 300-400 között sincs túl nagy különbség, de azért mégis... főleg, ha esetleg egy kétszerező is befigyel

sok állatnál számíthat az a 3-4 méter, amit a 400-assal nyersz
  • Dzsini
    határozottan igen.
  • Blasta
    Én még csak képen, de úgy elég közelről :-)

Angel: Sztem az index ill. fotovilág fórumain több arccal dumázhatsz akik fizikai kontaktusba léptek ilyen obikkal, itt tuti senki.
  • G_ArchAngel #15979
    passz..., most akkor legyen elméleti a kérdés:

300-as IS 4-es fényerővel, vagy 400-as 5,6-os fényerővel...
  • Yeltzin
    szerinted hányan vannak itt, akik valaha 10m-nél közelebb kerültek ilyen obikhoz? :)
  • Cat #15977
    jött néhány nikon gép, vezetéknélküli átvitellel
  • G_ArchAngel #15976
    kérdésem lenne: Canon EF 300mm f/4.0 L USM IS vs. Canon Objektiv EF 400mm 5.6 L USM meccsből kit hoznátok ki nyertesnek? Szigorúan természetfotózáshoz...
  • Galy
    szeressük az ilyen képeket :)
  • Yeltzin
    ennyi pénzért én egyértelműen Olympus UZ-t vennék, ha nagy zoom kell, amúgy meg Canon A520 (még mindig)

a Kodak nem jó, gyerekek, sajnos nagyon el van maradva minőségben
  • Luiprima
    Köszönöm szépen a segítséget a metróban lesz ennyi szept.8-tól akkor benevezek rá.
  • GregSB
    Ez a kép DX 6490-es készült 10x-es zoomnál ;) (PS:Képkivágás, Levels, Unsarp Mask)

Nekem egyébként 2 gondom volt vele:

Az egyik, hogy az AutoFocus szürkületben már baromi nehezen működött, nincs AF assist. A másik a mód-választó tárcsa volt. Hihetetlen gagyi műanyagból van, és néha nem kicsi erőfeszítésbe került, hogy át tudjam kapcsolni...

Ha viszont meg tudsz barátkozni a gép pár gyermekbetegségével akkor kiválló társ lesz tájképekhez. A képminőséggel úgy általában meg voltam elégedve. Nem egy Canon, de messze jobb mint egy HP förtelem. Ezért az árért szerintem jó vétel.
  • GregSB
    DX7590-en hol van 60ért? Csak mert Electroworldben most van DX6490 60 ért, és ez akciós ár...

Most nézem Depon árakat: 6490 69e HUF, 7590 67e HUF ?!?!?!

Ezt nagyon nem értem. 7590 5mpx-es (másik 4), és sokkal többet tud, 1 évvel későbbi kiadás. Miért ez az olcsóbb?

Én használtam DX6490-et pár napig. Nem lehet egy lapon említeni a nagyokkal (canon, nikon, fuji, olympus), de kezdő fotósnak tökéletes, szép képeket lehet vele csinálni. aA 7590 ennek az utódja, SZVSZ ezért az árért megéri.
  • G_ArchAngel #15970
    hááát...
    én Canont vennék...
    de az ára az jó, ha ígynézzük, akkor megéri, mert 10× átfogása van... (Canon 3×)
  • Luiprima
    Bocsi hogy megzavarom flamet :) Kodak dx 7590 -ről szeretnék érdeklődni megéri-e a 60 ropit főleg tájképekhez kellene utazás rulez.
  • Punkerwork
    most pihenek, májjal igen anyagilag már nem bírtam tovább az elmúlt pár hét iszogatásait :)
  • G_ArchAngel #15967
    ok, de csinálhatnánk sg-st, Zsu'-t is szívesen látnám, persze nálunk nem aludhatna (hacsak asszony nem otthon lesz, vidéken...:P)
  • G_ArchAngel #15966
    van otthon piám, ha hozzád hasonló zúgivóvá szeretnék válni, ha erre gondolsz...:)
  • Punkerwork
    abban bízol hogy ott is ivászat van :)
  • Blasta
    Ez céges most
  • G_ArchAngel #15963
    amúgy ez zártkörű vagy külsős is mehetne?
    (nem érek rá ma, de egyszer szívesen...)
  • Blasta
    Köszöm szépem! :-)
  • Blasta
    Megykám majd. Gyógysör lecsúszott már az ebéd után, rulez volt, bár lehet vmi összefüggés a szájpadlásomra tapadt nyelvem és a sör között... :-D
  • Yeltzin
    nem kell eljönnöd, nehogy sétálj emiatt 86 métert baze :)

majd megkapod az ötleteket beadvány formájában :D
  • G_ArchAngel #15959
    akkor menjél gyorsan aludni, hogy este ihass gyógy-söröket (állítólag másnapra az a jó... én mindig benyomok másnap is...:P)
  • Placebó
    kiverted meg ilyenek? :D
  • Blasta
    És ma még nefotozz tali

• Blasta
    Már vagy fél órája gondolkozom rajta :-D
    Előbb-utóbb az lesz :-D
  • G_ArchAngel #15955
    asszem ha elmúlik a bacardi hatása, akkor Te nagyon fogsz szenvedni...
  • Blasta
    Helló! Máj nájm iz BRÚSZ! :-)

(Finding Nemo)
  • G_ArchAngel #15953
    nem kellene aludnod?...:P
  • Blasta
    EBOLA és E-1 RULEZ!!!!!