48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Punkerwork
  • G_ArchAngel #16110
    szomorú...
    akármit teszünk, lassan a balkáni országok is beelőznek bennünket...
  • Blasta
    Komlyan mondom, hogy kurva szomorú lettem ezt olvasva...

Az biztos, hogy soft-air pisztollyal fogok gar.szervizekbe járni ezek után, HA SZÜKSÉGES!!!! (Isten ne adja)
  • Amse
    tipikus...
  • Galy
    Ma kaptam emailben:

"Hol is élünk mi?

Történt pedig az eset valahol az Európai Unió egy távoli szegletében, Budapesten.

Másfél éve, külföldön, de ott is drága pénzért vásárolt Fujifilm S2 Pro fényképezőgépem egyszer csak, minden átmenet vagy előzmény nélkül, nem akart működni. Fekete képkockákat rögzített, semmi mást. Gondoltam tehát

egy nagyot és elvittem a Fujifilm Magyarország által ajánlott szakszervizbe, ahol annak rendje és módja szerint átvették.

Néhány nap elteltével fel is hívtak, hogy a készülékben elromlott a CCD,

így ki kell cserélni az alaplappal együtt, az alkatrész költsége ily módon potom 300.600,-Ft, vajon kérem-e a javítást. Minthogy a konkurenciánál ennyi pénzből kijön másfél darab vadonat új fényképezőgép, garanciával, nos, inkább nem kértem a javítást és szomorú szívvel vettem - töredékáron
    - egy új Nikon fényképezőgépet.

Azonban egy barátom rákérdezett, hogy típushiba-e ez a CCD-elhalálozás a

Fuji S2 Pro gépeknél, mert azt látja, hogy külföldi internetes fórumokon

sokan panaszkodnak erre. Belevetettem tehát magamat a szörfölésbe és több tucat hosszászóláson keresztül azt olvastam, hogy bizonyos szériaszámú gépek sorra meghaltak, ugyanezzel a "fekete CCD" hibával. A fórumozók Los Angeles-től, Düsseldorfon át Szingapúrig arról számoltak be, hogy bevitték a gépet a helyi Fuji márkaszervizbe, ahol garanciaidőn túl is ingyen cserélték a hibás CCD-t, lévén a problémát jól ismeri a gyártó.

Felhívtam tehát a budapesti szervizként megbízott kft-t, hogy mit is olvastam, tudnak-e segíteni, tudnak-e netán kérni ők is Fujtól ingyen alkatrészt stb. Nos, a válasz a következő volt: "ilyen szériahiba nincs,

mert mi még nem találkoztunk vele. " Továbba: "Nem érdekes, hogy mi van a világon, mi Magyarországon élünk." Amikor megemlítettem, hogy megkérdezem, mi a Fuji véleménye, csak azt a választ kaptam: "Hívjon akit akar, vigye

javíttatni oda, ahova csak akarja."

Ezek után felhívtam a Fujifilm Magyarországot, és elmeséltem nekik a történetet. Típushibáról ők sem tudtak, de udvariasan megígérték, hogy ha elküldöm nekik néhány vonatkozó fórum internetcímét, megkérdezik majd Japánban. Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmemet, hogy csak akkor végez garanciális javítást a szerviz, ha a gépet Magyarországon vásároltam. Nos, úgy látszik, lassan két hete nem kapnak választ Japánból.

Felhívtam tehát a Fujifilm Ausztriát és megkérdeztem őket is. Először megkérdezték, hogy hol vettem a gépet és mikor, majd azt mondták, ugyan a Fujifilm Németország lenne illetékes, de nem gond, ha nem tudom Németországba vinni, meg tudják oldani akár garanciában is a javítást, merthogy a második évben a Fuji vállal világgaranciát. De ha már a részleteknél tartottunk, megkérdezték, mi a hibajelenség. Mondtam, minden kép fekete. Erre hallom a választ: "ismerjük ezt a hibát, ezt akár garancia nélkül is ingyen javítja a Fujifilm, csak sajnos várni kell 3-6

hetet, mire megjön az alkatrész."

Ezután elmentem a gépért Zuglóba. Ott megtudtam, a gépemet nem tudom elvinni, minthogy nincs összeszerelve. "Azt megbeszéltük, hogy nem kéri a javítást és elviszi a gépet, de azt nem, hogy már jöhet is érte, és hogy

összeszereljük." Ezen kívül megtudtam még, hogy "frusztrált vagyok, és hogy idehaza azok a szabályok vannak érvényben, amik itt érvényben vannak, és amúgyis ők képviselnek egy márkát, de nem tudnak mit tenni, ha egyszer nem ők a garanciavállalók stb stb.

Rákövetkező hétfőn tehát visszamentem és elhoztam a végre összeszerelt gépet, a kedd reggelt pedig már a bécsi Fujifilm szervizben kezdtem, ahol nagyon udvariasan átvették a gépet, a munkalapra ráírták, hogy "schwarz CCD Problem", és megkérdezték, ha készen van a gép, feladják-e postán vagy elmegyek érte ismét Bécsbe. Végiggondolva, hogy a postán a Shell Smartkártyám sem érkezett meg, bár valaki lezabálta róla a pontokat mindenféle McDonald"s éttermekben étkezve, inkább ez utóbbi megoldást választottam. Még megtankoltunk egy kis olcsó osztrák dízellel, vettünk olcsó osztrák tejet és kenyeret, olcsó francia sajtot továbbá olcsó osztrák Pampers pelenkát és olcsó osztrák WC-papírt, majd hazajöttünk, lévén mi itt élünk, Magyarországon."

Sejtem, melyik lehet az a zuglói szerviz...
  • G_ArchAngel #16106
    ne off-oljunk kérem...:P
  • Punker
    mocskosul gusztustalan árakat kérnek a festők :(
  • Sné Zsuzsa
    még nem eleget... :DDDD
  • LittleL
    biztos hülyére kereste magát már. DDD
  • Amse
    elmegyek szobafestőnek
  • Blasta
    Nem értem mi a bajotok a szobafestőkkel!
    leeht köztük rengeteg tehetséges fotós!!!
  • ivjoe
    Akkor lövöm fejbe magam.
  • Yeltzin
    az még elmegy, de amikor bejön egy szobafestő, hogy szeretne "fotózgatni" a szabadidejében és kimegy egy 20D kittel, 3 obival, 2G Sandisk kártyával, LowePro táskával, Manfrotto állvánnyal stb stb, na azt nehéz ép elmével átvészelni :)
  • LittleL
    Képzeld el amikor a fickó bement a boltba és :
    Kérek 7 darab Canon EOS 1 D -s gépet. DDD plusz az objektívek .DD
  • ChevyG #16097
    LOL
  • Blasta
    Ajajj. Rosszalkodtatok gyerekek? :-DDDD
  • Yeltzin
    illetve:
  • Yeltzin
    nem kaptál eleget? :)
  • Yeltzin
    én a Zaudit kérem oké? :) Ha má nem jön ki ennyiből egy tisztességes Touareg V10 TDI...
  • G_ArchAngel #16092
    oké, ezen nem veszünk össze, Tiéd a habos-tejes, enyém a...:P
  • Sné Zsuzsa
    Bungy?
  • Sné Zsuzsa
    Khmm...nyámmi...[leszürte a lényeget:ide a piákkal :)
  • G_ArchAngel #16089
    nekem a CMEHA-m hoz volt egy Revue vakum, az akkor csipogott, mikor feltöltött...
  • KM
    Lehetséges, hogy a töltöttséget jelezné?
  • akos
    A vidéki hétvégi házat kérném. Htx.
  • G_ArchAngel #16086
    merül az akksi?
    vagy készenléti állapot?
    vagy indokolatlanul van aktiválva és figyelmeztet, hogy kapcsold ki?

nincs Canon vakum...
  • KM
    Senki?
  • G_ArchAngel #16084
    kb. 12 millió - Ön dönt: Audi A6, vidéki hétvégi ház vagy fekvő nyugdíjas 7 vázzal és 7 L-es obival...
  • Amse
    azösszes canon eos 1D**
  • Lateralus
    Vagy 1D MkII.
    Sportfotósok azt jobban szeretik, mert sokkal gyorsabb.
  • Cat #16081
    vótmár
  • KM
    Lenne egy kérdésem. Canon vakunál miért hallható szabályos időközönként egy halk csipogás?
  • LittleL
    szóval profi cucc ?

melyik menniybe kerül ? kábé ?
    balról jobb felé haladva.
  • obe
    ...gizella ut asszem
  • Placebó
    metszés pont is tökmindegy söpör egyből minimum 3-at...:)
  • KM
    Elég neki egy jól eltalalált labda.
  • ivjoe
    1Ds MARK II?
    15 millió körül van a cucc.
  • ivjoe
    Apukám, biszony!
  • LittleL
    Ehhh. DDDD
    milyen szép jeges-kávék. DDD

ezt meg most találtam:

biztos ami biztos.: