48078
-
#5035 A kirándulásra nekem is be kellene egyet szereznem :)
Hétvégén voltunk Szlovákiában ellottem 7 tekercs filmet. Kíváncsi vagyok milyenek leszenk. A legtobb szabadtéin hasznaltam a polár szurot, de nem tudom nem e lesz tole sotét a kép. Most eloszor készítettem képet 1/1500mp záridovel, nem tudom milyen lesz :) -
#5034 az lehet de így nem látok egy pixelt sem :)
mivel nincs :D -
#5033 középre rakod, befókuszálsz, átkapcsol manual-ra, komponálsz, katt... -
G_ArchAngel #5032 1-et ami hiányzik a Fuji után: nem változtathatod az autófókusz helyét - a Fujiban volt egy 7×7-es raszter, ahol lehetett választani, így jókat lehetett komponálni...
Most fókusz középen, aztán a vágással tolom el a célt... -
#5031 Találtál már valami hibát vagy olyan dolgot ami rossz a gépeden? -
#5030 4400/60 az 73.3, A3-ban a duplája (annál több) az 146.6 plusz tinta... -
G_ArchAngel #5029 az A/4 Epson Fotópapírt én 4400-ért veszem, ez 60db-ot takar...
arra rászámolom a tintát...
ajaj...:) -
#5028 olcsóbb egy A3 fotópapír? ezt most nem hittem el :)
nekem 125Ft-ból jön ki fényes kartonra, ennyiből még a papír se jönne ki -
#5027 nítimázs 4.0 -
#5026 Hi!
Valaki múltkor feltett egy linket a Neatimage-hez. Megpróbáltam megkeresni de nem találtam. Dobja már fel mégegyszer légyszi.
-
#5025 "hozzá való szoftver még azt is fejeli árban"
ja eltudom képzelni... bár ez típustól is függ
én az én képeimet egyébként nem nyomtatni szoktam, hanem fotópapírra előhívatni, még mindig ez a legjobb minőség és ár -
#5024 így igaz, ismerősöm is ilyen céget vezet, és nem abból cserélgeti az autóit, amit én fizetek neki az A3 nyomatokért, hanem amit a kisszoba méretű printerrel készített plakátokért kap
ami még viccesebb, hogy a nyomtató sem volt olcsó, de a hozzá való szoftver még azt is fejeli árban -
#5023 azért írtam a 6000dollárt :) tudom én is hogy működnek a dolgok, 4 évig voltam ilyesmivel is foglalkozó cégben :) (és a befektetett üzemórához képest a gagyi retusmeló hozza az egyik legtöbb pénzt, bár sajna elég apró darabokban) -
#5022 "jó pénzt lehet kérni a retus+nyomtatgatásért"
[EZEN NAGYON IS JÓT RÖHÖGÖTT]
sajna nem ilyen eccerű....:( a nyomtatók közül még mindig az óriás nyomtatók hozzák be legjobban az árukat (megfelelő marketingháttérrel persze) -
#5021 jó pénzt lehet kérni a retus+nyomtatgatásért, egy multifunkciós azért 2-3 év alatt (mire kifizetik) behozza az árát, ha rendesen meg van reklámozva/kihasználva (ez meg már a cég dolga, a cuccok nem maguk hozzák a pénzt) -
#5020 arra gondoltam hogy nekik se éri meg..... ha vesznek is az max. olyan mint amikor te veszel magad egy egy új öltönyt: önmagában nem értéknövelő tényező de sajnos néha számít. -
G_ArchAngel #5019 nyomtatóra értettem, Te @×*...
Neked hol hozza vissza az árát egy 500e-es fotónyomtató?
Vagy a hobbyd mellé tartasz ilyet? -
#5018 profi fotónyomtatót vegyél te otthonra 1000-6000 dollárért... -
#5017 "a profi gépek nagyon drágák, inkább csak reklám studióknak érik meg..."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
[EZEN NAGYON JÓ RÖHÖGÖTT] -
G_ArchAngel #5016 "hello kedves fórumozók!!!
több kérdéssel is fordulnék hozzátok.
elősször is azt szeretném kérdezni, h fotó nyomtatók ami fotó papirra nyomtat és jobb minőségű milyen árban lehet kapni olcsóbban és milyet érdemes venni?"
a profi gépek nagyon drágák, inkább csak reklám studióknak érik meg...
az egyszerű home gépek közül a Canon és az Epson amit ajánlok, itt még az egyszerűbb A/4-es fotónyomtatók is 40e körül vannak - mármint, ha számít egy minimális minőség (mert a 15e Ft-os nyomtatok sz@rt sem érnek)
"másodszor nekem most egy ilyen gépem van:
http://www.steves-digicams.com/c2020.html
arra gondoltam, h elkezdem fejlesztkedni pl: adapter nagy látószögü stb. ,de végül arra jutottunk,h ne!!!
szóval egy új gépet szeretnék úgy,h ezt eladnám és a befojt összeget hozzá adnám a jelenlegihez és benevezni egy tükörreflexes gépre.
ehez szeretnék segítséget kérni, h használtan milyen árban és hol és milyen gépet érdemes venni!!!
előre is köszi tisztelettel:
lázárdávid"
sok szerencsét a spóroláshoz...
a jelenlegi géped óvatos becsélesek alapján is csak 20%-át tesz majd ki egy DSLR gépnek, amit ha szerencsés vagy max. egy alap objektívvel kapsz meg (vagy azt sem adnak hozzá)
sok pénz kell hozzá és kicsit több, mint egy hobby utáni vágy...
a régi géped helyett inkább lehet, hogy érdemes lenne egy high-end comapct gép:
200e feletti kategória: Sony D828, Minolta Dimage A2, Fuji S20Pro
vagy a 150-200e kategória:
Canon S1 IS, Panasonic FZ10, Fuji 7000...
Persze Te tudod mire van szükséged és mire akarod használni, de ha pl. egy EOS 300D (260e) vázat felakarsz szerelni egy jobb objektívvel, (akár wide, akár tele + vaku) akkor készíts még elő párszázezer forintot...
-
Madmaxx #5015 Hát itt eléggé a digitális gépekről van szó, és abból 250e (használt) alatt nem kapsz. Amugy még analógban is Canont vennék. -
lázárdávid #5014 hello kedves fórumozók!!!
több kérdéssel is fordulnék hozzátok.
elősször is azt szeretném kérdezni, h fotó nyomtatók ami fotó papirra nyomtat és jobb minőségű milyen árban lehet kapni olcsóbban és milyet érdemes venni?
másodszor nekem most egy ilyen gépem van:
http://www.steves-digicams.com/c2020.html
arra gondoltam, h elkezdem fejlesztkedni pl: adapter nagy látószögü stb. ,de végül arra jutottunk,h ne!!!
szóval egy új gépet szeretnék úgy,h ezt eladnám és a befojt összeget hozzá adnám a jelenlegihez és benevezni egy tükörreflexes gépre.
ehez szeretnék segítséget kérni, h használtan milyen árban és hol és milyen gépet érdemes venni!!!
előre is köszi tisztelettel:
lázárdávid -
G_ArchAngel #5013 apro.lap.hu
az én gépemre az érdeklődök számának 90%-át a stop/apronet.hu adta... -
G_ArchAngel #5012 www.apro-net.hu -
G_ArchAngel #5011 nagyon csúnya gép - simán StarTrek díszlet ;D -
#5010 Kb így néz ki a hirdetés, hova tegyem ki? Apronet megvolt, index nem küld levelet, hardware fórumokon hirdetem. -
Fél éves karcmentes Minolta Dimage Z1 (3 megapixel, 10x- es zoom, jó video, manuális lehetőségek) magyar garanciával és kézikönyvvel eladó. Gyári tartozékokon felül 256MB Kingston SD memóriával, 4 db 2000mAh akkuval, adaptertubussal, UV- és cirkuláris polárszűrővel, Samsonite társkával adom 95e Ft- ért (csak gép: 80e).
[email protected] -
G_ArchAngel #5008 igen, a felette lévő hozzászólásba írtam bele:
rekesz: 2.8
záridő: 1/60 -
#5007 Ezt hogyan lehet elérni? A záridőt kell levenni, a rekeszt meg növelni, vagy hogyan? Multkor én is próbáltam vízesést fotózni, de nem igazásn sikerült. A gép egy FujiS304-es volt, és lehet hogy azért, mivel a záridőt ott nem lehetett állítani.. -
G_ArchAngel #5006 Optiformtól lehet rendelni?
(nem találtam ilyen utalást, és csak péntekig vannak nyítva...) -
#5005 na és akkor van még kérdés? :) -
G_ArchAngel #5004 Jó.
Akkor elsőre szeretnék venni egy állványt - ezt már kiválasztottam, cska nem tudom mikorra érkezik meg, mert M.o.-n nincs...
Másodikra kaptam megfelelő választ: megyek az Optiformba UV szettért és adapterért...
Esetleg egy 2× SuperMacro...
Hirtelen más kívánságom nincs, majd egy Wide (mert tájképet szeretek fotózni, és a FishEye nagyon drága), egy Tele (állatokhoz)... -
Lateralus #5003 Semmilyen cucctól nem leszel haladóbb amatőr, max. néhány ember szemében. Akkor viszont minél nagyobb dolgokat vegyél rá, hogy látszódjon. :)
De mondjad mi a problémád, aminek megszüntét ezektől a dolgoktól várod ! Így biztos tudunk mondani valami nagyon okosat, mert így, hogy "mit vegyek hozzá", csak hülyéskedés lesz. -
G_ArchAngel #5002 2.8 és 1/60-nál...
szerintem prosztatagondok is lehetnek...:DDD -
G_ArchAngel #5001 Durván elkapott "víz cseppek" egy házibulin (a lábak helyzetéből látszik, hogy nem víz, de a többit levágtam (mármint csak a képen)) -
#5000 nekem is kéne, ráadásul egy bő egy napos munkát nyúzok már egy hete.... -
G_ArchAngel #4999 azon lennék, de előtte dolgoznom kell...:( -
#4998 gyakorlás -
#4997 Digital Rebel ;) -
G_ArchAngel #4996 jó, most arra gondoltam, ami a lelkes amatőr kargóriából lépcsőt jelent a haladó amatőr kategóriához...