48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Dzsini
    ha normálisak, akkor olyan képet kapsz, amilyet megrendelsz... kiadják neked a 20x20 pixelt is A4-ben ha megfizeted...
  • G_ArchAngel #5114
    tegnap reggel 4-től ülök a gép előtt és már fáradt vagyok:)
  • geronimo77
    Ha egy "small" forrmátumban készített kepet adok be hogy csináljanak belole képet akkor az ugyanakkora lesz mint a nagyobb csak rosszabb minoségben, vagy jó minoségu lesz csak kicsi?
  • geronimo77
    Mi van veled?!?! Nagyon vicces kedvedben vagy!! :)
  • G_ArchAngel #5111
    MTV Filmlabor:)))
  • geronimo77
    Hát hova?
    Mondjatok jó helyet ahol jó képet gyártanak.
  • menta
    MM fotómasina elég káccos, ugye 10*15-öst nyomtat, zoomolni lehet, de kifele nem, tehát ha más az arány, mindenkép levág a képből (azért sem értem a dolgot, mert ha azt szeretném hogy legyen egy fehár sáv a képen, azzal nekik spórolnék festéket), de ha pont ekkora képet akarsz nagyítani, akkor is véletlenszerűen levág valamennyit, plusz a maradékot ferdén nyomtatja, és ez főleg keretnél zavaró. Persze aki már keretet fotosoppol az legyen annyira igényes, hogy nem oda viszi.
  • Lateralus
    Azt írtad pár mm-t mondtak. Most nehezen tudok elképzelni lényeges képelemet azon a lemaradó néhány mm-en.
    Ha a képarány miatt marad le valami az megint más. Mert a digitális gépek többsége 4:3 arányban dolgozik a laborok meg a hagyományos 3:2-ben, így szépen megvágják.
    Az is igaz viszont, hogy a 3:2 képarányú képekről is hullik le pár mm, de nem annyi, mintha 4:3-ost adnál be 3:2-os kidolgozásra.
    Másrészt meg vannak laborok, ahol digitális képarányban is ki tudnak dolgozni, és általában lehetőség van olyan képkitöltés kérésére, aminél minden a képen van, a kép maradék helyén pedig fehér sáv, amit utólag otthon le lehet vágni.
  • geronimo77
    Csak egy példa volt a keret. De mi van ha levágnak egy részt ami nélkul hulyén néz ki a kep. Az ismerosom képeit elnézve pedig nem is egyforma mértékben vágnak ok. Van aminek csak az oldalából hiányzik van amelyiknek alul-felul, stb. Igy hogy lehet kiszámolni hogy mi marad le?
  • Lateralus
    Mindenhol így van.
    Minek keret a papírképre ? Azt lehet utólag igazándiból is keretezni :)
  • tomsolo
    kérdezd meg mekkora a pontos látható méret és annyira csináld meg
  • geronimo77
    Egy hulye kérdés:
    Az egyik Kodak elohívoban azt mondták hogy digit képnél pár mm elveszik minden oldalról. Ez mindenhol így van vagy csak ok benák? Mert pl. ha csinalok keretet PS-ben és ok azt pont lehagyják akkor az nem jó.
  • Yoz
    Mármint számora kevés a 3x os zoom...
    Mert az S5000-es árkategóriájában van...
  • Lateralus
    Amire való, arra pont elég.
    Nyilván nem vadállatok fotózásához való, hanem arra, hogy egy adott témánál találj egy jó képkivágást vele, vagy játsz egy kicsit a perspektívával, tudj portrét is normális minőségben csinálni. Erre való a 3x-os zoom és erre tökéletesen jó.
  • Yoz
    Kevés szerintem a 3x-os zoom, az én kiszemeltem a FujiFilm FinePix S5000
  • Yoz
    Azt mondta hogy 600 kép ráfér a 256-os karira, persze nem full beállításon...
  • Lateralus
    Miért baj ? Sok ?
  • Lateralus
    MIért baj ? Sok ?
  • geronimo77
    De pont az a lényeg hogy elotte itthon megnézegeted, kipróbalod.
  • Yoz
    Erről jut eszembe vasárnap óvatosan nézegettem a Canon A80-ast, ismerősé volt akikkel együtt piknikeztünk...
    Igen szemrevaló, csak azért a 3x os zoom-ért kár...
  • geronimo77
    Az kulfoldon nem mindenhol mukodik. EU-n belul még úgyahogy. De én foleg Japanból és USA-ból rendelek. Japánból minden héten akár tobbszor is, USA-ból mondjuk 2 hetente, EU-ból meg kb. havonta 1-2 szer.
    Meg kell találni az olyan helyeket amik jók és akkor onnan mindnet bele.
  • Lateralus
    Ennek az egész rendelősdinek csak az a hátránya digigépnél, hogy azért egy százezres (vagy több százezres) értékű műszaki cikket csak érdemes előtte legalább megtapogatni élőben, hogy ez kell-e neked. Cd, meg DVD rendelés még oké a neten, de ilyen dolgot úgy venni, hogy csak egy 320x240 pixeles JPG-t láttál róla a neten, ez azért elég necces.
  • Yoz
    Ezt jó tudni, de én még így is rizikósnak tartom...
  • Lateralus
    Jogod van az átvétel előtt kibontani a csomagot és megnézni, hogy minden megvan-e és sértetlen.
    Ha nem megtagadhatod az átvételt és egy jegyzőkönyvet kell írnia a postásnak erről. Aztán majd eldönti a küldő cég, meg a posta, hogy miként számolnak el egymással. Ha nem volt biztosítva, vagy jelezve, hogy sérülékeny, akkor nyilván a küldő cég benyalta...
  • G_ArchAngel #5091
    azt megszoktam nézni, hogy benne van-e amit rendeltem -ha egy DVD hibás az a mediamarkt-ban sem derülne ki...
  • Punkerwork
    ha látod kívülről a csomagoláson hogy valszeg megvan csukva akkor nem veszed át és kész...
  • Yoz
    Én is, de kiperkálod mielőtt kibonthatnád...?
  • G_ArchAngel #5088
    várjál, én utánvétellel fizetek - előre semmit!
  • Yoz
    Értem, de én úgy vagyok vele hogy amire nehezen kapargatom össze a pénzt azt nem bízom a csomagküldő szolgálatra...
  • G_ArchAngel #5086
    mondjuk én havi 1-2 dolgot rendelek (game, cd, dvd, kisebb infotech dolgok...) de eddig soha semmi nem tűnt el, és mindig 1-3 napon belül itt volt...

(kopp, kopp...)
  • Punkerwork
    mázlid van, én márciusban rendeltem dvd-t visszaigazolás megjött a film meg azóta sincs sehol...
  • geronimo77
    kerek=keret!!!!
  • geronimo77
    Én meg heti kb. 2 alkalommal rendelek és ált. minden megjon kisebb nagyobb késéssel. Persze volt olyan is ami eltunt de az eddig rendelt kb. 300 csomagból 1-2% tunt csak el.
  • G_ArchAngel #5082
    akkor ne kereket csinálj, hanem lánctalpat:)))
  • Yoz
    Én is ezen a véleményen vagyok...
    Eddig egyszer rendeltem a netről valmikor januárban, azóta se jött semmi...
  • geronimo77
    Úgy kell rendelni hogy ne dobálós postás hozza :D
  • geronimo77
    Azt is!!
    En szállítmányozó cégnél vagyok, régebben volt egy gumino szállítmányunk. Nana hogy a vámosok megszemlézték :DD
  • geronimo77
    Egy hulye kérdés:
    Az egyik Kodak elohívoban azt mondták hogy digit képnél pár mm elveszik minden oldalról. Ez mindenhol így van vagy csak ok benák? Mert pl. ha csinalok kereket PS-ben és ok azt pont lehagyják akkor az nem jó.
  • tomsolo
    ha helyben veszed: kipróbálhatod, ellenőriztheted stb.
    ha neten és ledobja a postás: sírhacc.
  • Loál János #5076
    Guminő...

sry