48078
-
#5115 ha normálisak, akkor olyan képet kapsz, amilyet megrendelsz... kiadják neked a 20x20 pixelt is A4-ben ha megfizeted... -
G_ArchAngel #5114 tegnap reggel 4-től ülök a gép előtt és már fáradt vagyok:) -
#5113 Ha egy "small" forrmátumban készített kepet adok be hogy csináljanak belole képet akkor az ugyanakkora lesz mint a nagyobb csak rosszabb minoségben, vagy jó minoségu lesz csak kicsi? -
#5112 Mi van veled?!?! Nagyon vicces kedvedben vagy!! :) -
G_ArchAngel #5111 MTV Filmlabor:))) -
#5110 Hát hova?
Mondjatok jó helyet ahol jó képet gyártanak. -
#5109 MM fotómasina elég káccos, ugye 10*15-öst nyomtat, zoomolni lehet, de kifele nem, tehát ha más az arány, mindenkép levág a képből (azért sem értem a dolgot, mert ha azt szeretném hogy legyen egy fehár sáv a képen, azzal nekik spórolnék festéket), de ha pont ekkora képet akarsz nagyítani, akkor is véletlenszerűen levág valamennyit, plusz a maradékot ferdén nyomtatja, és ez főleg keretnél zavaró. Persze aki már keretet fotosoppol az legyen annyira igényes, hogy nem oda viszi. -
Lateralus #5108 Azt írtad pár mm-t mondtak. Most nehezen tudok elképzelni lényeges képelemet azon a lemaradó néhány mm-en.
Ha a képarány miatt marad le valami az megint más. Mert a digitális gépek többsége 4:3 arányban dolgozik a laborok meg a hagyományos 3:2-ben, így szépen megvágják.
Az is igaz viszont, hogy a 3:2 képarányú képekről is hullik le pár mm, de nem annyi, mintha 4:3-ost adnál be 3:2-os kidolgozásra.
Másrészt meg vannak laborok, ahol digitális képarányban is ki tudnak dolgozni, és általában lehetőség van olyan képkitöltés kérésére, aminél minden a képen van, a kép maradék helyén pedig fehér sáv, amit utólag otthon le lehet vágni. -
#5107 Csak egy példa volt a keret. De mi van ha levágnak egy részt ami nélkul hulyén néz ki a kep. Az ismerosom képeit elnézve pedig nem is egyforma mértékben vágnak ok. Van aminek csak az oldalából hiányzik van amelyiknek alul-felul, stb. Igy hogy lehet kiszámolni hogy mi marad le? -
Lateralus #5106 Mindenhol így van.
Minek keret a papírképre ? Azt lehet utólag igazándiból is keretezni :) -
#5105 kérdezd meg mekkora a pontos látható méret és annyira csináld meg -
#5104 Egy hulye kérdés:
Az egyik Kodak elohívoban azt mondták hogy digit képnél pár mm elveszik minden oldalról. Ez mindenhol így van vagy csak ok benák? Mert pl. ha csinalok keretet PS-ben és ok azt pont lehagyják akkor az nem jó.
-
Yoz #5103 Mármint számora kevés a 3x os zoom...
Mert az S5000-es árkategóriájában van... -
Lateralus #5102 Amire való, arra pont elég.
Nyilván nem vadállatok fotózásához való, hanem arra, hogy egy adott témánál találj egy jó képkivágást vele, vagy játsz egy kicsit a perspektívával, tudj portrét is normális minőségben csinálni. Erre való a 3x-os zoom és erre tökéletesen jó. -
Yoz #5101 Kevés szerintem a 3x-os zoom, az én kiszemeltem a FujiFilm FinePix S5000 -
Yoz #5100 Azt mondta hogy 600 kép ráfér a 256-os karira, persze nem full beállításon... -
Lateralus #5099 Miért baj ? Sok ? -
Lateralus #5098 MIért baj ? Sok ? -
#5097 De pont az a lényeg hogy elotte itthon megnézegeted, kipróbalod.
-
Yoz #5096 Erről jut eszembe vasárnap óvatosan nézegettem a Canon A80-ast, ismerősé volt akikkel együtt piknikeztünk...
Igen szemrevaló, csak azért a 3x os zoom-ért kár... -
#5095 Az kulfoldon nem mindenhol mukodik. EU-n belul még úgyahogy. De én foleg Japanból és USA-ból rendelek. Japánból minden héten akár tobbszor is, USA-ból mondjuk 2 hetente, EU-ból meg kb. havonta 1-2 szer.
Meg kell találni az olyan helyeket amik jók és akkor onnan mindnet bele. -
Lateralus #5094 Ennek az egész rendelősdinek csak az a hátránya digigépnél, hogy azért egy százezres (vagy több százezres) értékű műszaki cikket csak érdemes előtte legalább megtapogatni élőben, hogy ez kell-e neked. Cd, meg DVD rendelés még oké a neten, de ilyen dolgot úgy venni, hogy csak egy 320x240 pixeles JPG-t láttál róla a neten, ez azért elég necces. -
Yoz #5093 Ezt jó tudni, de én még így is rizikósnak tartom... -
Lateralus #5092 Jogod van az átvétel előtt kibontani a csomagot és megnézni, hogy minden megvan-e és sértetlen.
Ha nem megtagadhatod az átvételt és egy jegyzőkönyvet kell írnia a postásnak erről. Aztán majd eldönti a küldő cég, meg a posta, hogy miként számolnak el egymással. Ha nem volt biztosítva, vagy jelezve, hogy sérülékeny, akkor nyilván a küldő cég benyalta... -
G_ArchAngel #5091 azt megszoktam nézni, hogy benne van-e amit rendeltem -ha egy DVD hibás az a mediamarkt-ban sem derülne ki... -
#5090 ha látod kívülről a csomagoláson hogy valszeg megvan csukva akkor nem veszed át és kész... -
Yoz #5089 Én is, de kiperkálod mielőtt kibonthatnád...? -
G_ArchAngel #5088 várjál, én utánvétellel fizetek - előre semmit! -
Yoz #5087 Értem, de én úgy vagyok vele hogy amire nehezen kapargatom össze a pénzt azt nem bízom a csomagküldő szolgálatra... -
G_ArchAngel #5086 mondjuk én havi 1-2 dolgot rendelek (game, cd, dvd, kisebb infotech dolgok...) de eddig soha semmi nem tűnt el, és mindig 1-3 napon belül itt volt...
(kopp, kopp...) -
#5085 mázlid van, én márciusban rendeltem dvd-t visszaigazolás megjött a film meg azóta sincs sehol... -
#5084 kerek=keret!!!!
-
#5083 Én meg heti kb. 2 alkalommal rendelek és ált. minden megjon kisebb nagyobb késéssel. Persze volt olyan is ami eltunt de az eddig rendelt kb. 300 csomagból 1-2% tunt csak el. -
G_ArchAngel #5082 akkor ne kereket csinálj, hanem lánctalpat:))) -
Yoz #5081 Én is ezen a véleményen vagyok...
Eddig egyszer rendeltem a netről valmikor januárban, azóta se jött semmi... -
#5080 Úgy kell rendelni hogy ne dobálós postás hozza :D -
#5079 Azt is!!
En szállítmányozó cégnél vagyok, régebben volt egy gumino szállítmányunk. Nana hogy a vámosok megszemlézték :DD -
#5078 Egy hulye kérdés:
Az egyik Kodak elohívoban azt mondták hogy digit képnél pár mm elveszik minden oldalról. Ez mindenhol így van vagy csak ok benák? Mert pl. ha csinalok kereket PS-ben és ok azt pont lehagyják akkor az nem jó.
-
#5077 ha helyben veszed: kipróbálhatod, ellenőriztheted stb.
ha neten és ledobja a postás: sírhacc. -
#5076 Guminő...
sry