48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • FREAK
    kipróbáltam a követő fókuszt is, műxik állatul
  • tomsolo
    szűrve kb ennyi a különbség:
  • Madmaxx
    igen igen igen! Szerintme is egy baromság, hogy nincs élőkép, és soe értette mm ia faszomért nincs. Világositsatok fel!
  • Dzsini
    menjünk bele mélyebben? :D
  • Lateralus
    Hardver is :)))
  • Dzsini
    szoftverkérdés, semmi több :)
  • Lateralus
    Nem lehetne, de inkább nem részletezném, mert azt hiszed csak tudálékoskodom, és közben meg tényleg... :)
  • Dzsini
    hát, akkor nincs élőkép - de lehetne :) a fő cél ténylegesen a rázkódásmentesség

(meg a következőre ne írd rá előre hogy melyik 1600 és 3200, mert így úgyis mindenki több zajt lát a 3.2-esen :D )
  • Lateralus
    Nincs LCD élőkép !
    Arra van, hogy a felcsapódó tükör rezgéseket kelt a vázban és ez adott esetben ronthatja a képélességet.
    Így a tükör előbb felcsapódik, elül a rezgés és aztán nyitod a zárat.
  • tomsolo
    próbálj olyat ami rácsos pl. függöny
  • FREAK
    na, itt van, f5.6, 1/100s aránylag sötét szobában, az 1600-as kép kivilágosítva a másik szintjére

én nem látok különbséget, valaki???

• Dzsini
    arra való, hogy a fényt ráereszti exponálási időn kívül a CCD-re, vagyis hátul lehet esetleg nézni a képet LCD-n, meg exponáláskor nem csapja fel újra -> nem rázza meg a gépet
  • geronimo77
    Ezt sosem értettem, mi az hogy tukorfelcsapódás? Nincs a 300D-ben de van a 10D-be. Mindaketto DSLR.
  • FREAK
    na felraktam, és többek között megjelent 17 új custom function :)

ISO3200 tesztképet mingyá nyomom
  • FREAK
    tény, hogy 1600-on még könnyen kiszűrhető a zaja, de engem a tükörfelcsapás és főleg a vaku expo korrekció izgat
  • menta
    Kb annyira lesz zajos mint legtöbb gépen a 400.
  • FREAK
    óvatos vagyok, meg előbb asszem megvárom, amíg Petko pajtás megcsinálja :DDDDD
  • tomsolo
    azé van nem? :)
  • Dzsini
    de röptében lövöd vele a denevért :)))

csak mentsd le az előző firm-et mielőtt upgrade-elsz, garanciánál (ha van még) szívózhatnak vele
  • FREAK
    ja, aztán izzadjon vele a neatimage, mi? :D
  • tomsolo
    iso 3200? fincsi!
  • FREAK
    kijött egy firmware hack 300D-hez

azt írják sikerült a gyárilag letiltott 10D funkciók jó részét életre kelteni

"New in this release:
    > - ISO 3200
    > - Mirror Lock up
    >
    > Changes:
    > - 'Left' button selects the autofocus mode:
    > PA-1 - ONEShot
    > PA-2 - AIservo (dosn't work right now)
    > PA-3 - AIfocusAF
    > - FEC is moved to JUMP button
    > - 'Right' button has no function assigned
    > - the default button in delete prompt was changed from 'Cancel' to
    > 'OK'. So, be aware.
    > Now if you want to delete an image, press DEL button and then SET
    > one. To Cancel press any other key."
  • HoTDoG
    Szevasztok!
    Egy HP Photosmart 935-ös fényképezővel rendelkezem. (5.3 MP, 21x zoom, bla bla).
    Minden jól működik, csak a video-t amit készítek vele, a gépen elég gyengén játsza le... Csak Quicktime-al tudom lejátszani, de akadozik a hang. Lehet azért van, mert gyenge minőségre vettem a képminőséget?
    Mondjuk régebben quicktime-al elég szépen lejátszotta és normális is volt a hang.
    De egy gyengébb minőségű HP fényképező, és más digit fényképezők videóit, még a Windows media player is tökéletesen lejátsza, tökéletes hanggal.
    De épp most néztem, hogy 1 régi videómat a quicktime tökéletes hanggal lejátsza.
    Szal a kérdés: mért csak quicktime-al tudom lejátszani a videóimat, amikor más hp gépek videóit más is tökéletesen lejátsza?
    És ha a képminőséget csökkentem, csökken a hangminőség is?
    Bocs a hegyibeszédért...
  • geronimo77
    Azért lehet hogy felteszek egyet a fotozra, hagy fikázzák. :)
    Amit meg az itteni galériába tettem fel lehet hogy azt is felteszem oda csak a jobb oldalához hozzá kell még egy kis teret adnom.
  • geronimo77
    Ezeknek egy sziklaoduban volt a fészek. szerencsére egy reklámtábla moge el tudtam "bújni" és tokéletes kilátás volt a bejáratra. Mondjuk így is észrevette és volt is amikor nem mertek berepulni akkor vártak egy kicsit az elotte lévo fenyón de amikor megunták a várakozast (1 perc) és látták hogy nem sántikálok rosszban akkor odarepultek.
    Kirepulni meg nem úgy indultak hogy kijottek szetnézni és indulás, hanem már szinte bentról repulve jottet. Sajna kevés volt 1/750mp. De így is akkor exponaltam amikor megláttam a fejét, a kész képen meg már az egész madár egy olyan 10cm re van a réstol.
  • G_ArchAngel #5171
    a cinkék már csak ilyenek, itt van az ablakom előtt a kedvenc fájuk: ha nyítva van az ablak nem jönnek ide, ha lesben állok a kertben, nem jönnek ide - most, hogy le se szarom őket, itt csivitelnek...
  • geronimo77
    A cinkés képek nem lettek túl jók. Csinaltam egy olyat amikor repul ki a fészekbol, de olyan gyorsan repult hogy elmosódott (de legalább a képen van) :)
  • geronimo77
    Isten hozott, ez a való világ !!
  • tomsolo
    az lehet, de ennyiért a vonaton be is rúghatsz! :D
  • G_ArchAngel #5167
    azért durva:

Tapolca - Budapest - Tapolca:

Megane 1.4 (ésszel hajtva)
    6000 a települések között + 2000 a városban + 1000 a matriva = 9000Ft
    1,5 óra menetidő...

MÁV - Tihany Express
    kettőnknek 4000 a jegy oda-vissza, BKV 1000, a hosszú utazás miatt kaja, pia, könyv... 2000e = 7000Ft
    3óra 30 perc

HÁT A TÖKÖM HASZNÁLJA A TÖMEGKÖZLEKEDÉST!
  • geronimo77
    Na ja! :)
    Ráadásul a szkenner nem az enyém csak néha hazaviszem a cegtol, de nem lehet nálam bármeddig.
  • G_ArchAngel #5165
    szerintem rá sem néznek - ha a dakoták kimehetnek szétrihadt Ladákkal lomizni, akkor egy törött búra nem lehet akadály...
  • G_ArchAngel #5164
    hiába, elvagyunk nyomva..:)
  • menta
    nemtok írni, sry
  • menta
    Most le se tudom neked fotózni :(
    Csomagtartó picit behorpatt, meg a jh lánpa megtörött, de csak a küldő búrája, működik faszán.
  • geronimo77
    Csak akkor tudom beszkennelni ha az asszonypajtás nem látja :DD
    Majd ha sikerul akkor igen :)
  • G_ArchAngel #5160
    attól függ, mennyire van törve...:)

ha sedan-ból hatchback lett, akkor nem...:)
  • menta
    Holnap valószínüleg meglesz az A1, ha kiengednek a határon törött hátú kocsival...
  • G_ArchAngel #5158
    felteszed majd a galériába?
  • FREAK
    csak embereket akarsz fotózni szemből vakuval??????????