48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Dzsini
    én kitartok az S602 mellett, amíg nem jön egy olyan gép, ami _legalább_ mindazt tudja amit az :)
  • Lateralus
    "az A1-et sokáig fogom használni"

Hehehe ! Ez jó !
    Pedig ha jól látom már te is megindultál a lejtőn lefelé. Nem lesz megállás, hidd el. Milyen öreg a Z1-ed ? Van már fél éves ? Biztos vagyok benne, hogy ha komolyan rákérdez valaki, akkor ezer indokot fel tudsz hozni, hogy most miért KELL váltanod. De nagyon mélyen belegondolva a többség eléggé hadilábon fog állni. Természetesen mostanra biztos eljutottál oda, hogy mindet végigggondoltad és szépen meg is tudod indokolni.
    Sajnos betegek vagyunk. Aki ide ír az majdnem mind és az Index stb. fórumok visszajáró versenyzői is. Fogyasztási kényszer a betegség neve és fél év múlva gondoskodni fognak a cégek, hogy kényelmetlenül kezd el érezni magad az A1-el.

Menta fél év múlva:

"Le kell cserélnem a gépem egy A2-re, mert úgy lement az ára, hogy hihetetlen. Már olcsóbb, mint az A1, ami nagyon kifutó gép már. Ha ezt elpasszolom, csak pár tízezret kell rátennem és kapok egy új gépet, ami a mostani gépem utódja, szóval a kiegészítőimet is tudom vele használni. Nem a 8 megapixel miatt veszem, de azért jól fog jönni, meg rájöttem, hogy makrózni könnyebb a nagyobb felbontású EVF-el. Szóval kell !"

Menta egy év múlva:

"Lecserélem az A2-t egy EOS 300D-re, mert most, hogy már nem gyártják, használtan annyiért megkapom egy elég korrekt objektívvel amennyi az A2 volt. Jó gép az A2, de régóta szemezek a tükörreflexes masinákkal és ez jó belépő lehet. Amellyett meg "madarazni" szeretnék és arra kevés a 7x-zoom, a konverterek meg nem az igaziak. A 300D-hez meg vehetek nagyobb objektívet is."

Menta 2 év múlva:

"Lecserélem a 300D-t egy 10D mkII-re, mert a 300D-ben nincs tükörfelcsapás és az gáz..."

Persze a személy és fényképezőgépnevek tetszőlegesen helyettesíthetők.

Remélem nem sértődtél meg ! :)
  • Z
    NEM! Te vagy a király!
  • tomsolo
    okos
  • Dzsini
    nem pest-ellenes, csak realista... autóval belvárosba jönni nem a legjobb ötlet (akár hétközben akár hétvégén), főleg ismeretlenül. vonattal egyszerűbb, és nincs gond a parkolgatással sem.
  • Z
    héhéhé ácsiááácsi!

mi ez a Pest-ellenes hangulat? rasszisták vagytok?

amúgy ha nem kötélidegzetű a barátnőd, akkor tényleg nem biztos, hogy napközben (hétköznap) a legjobb döntés Pesten kocsival bóklászni (ti.: dugó dugó hátán), mert őrültek háza van.
    Viszont ha mégis idejöttök kocsival, akkor tudnám ajánlani, hogy egyből próbáljátok is ki a gépet, pl a budai oldalona várban, vagy a citadellánál/a dunaparton pár képet készítve.
  • Dzsini
    hol a Konica felirat róluk? :)
  • menta
    hmmm
  • Dzsini
    plusz a belvárosban parkoljon az aki akar... főleg hétvégén...
  • Dzsini
    Freak: oké, ez kb olyan mint az én elem vs aksi fixa ideám :o) (állóhelyzetben 200 és 1000G közötti gyorsulást bír ki a MD (a CFhez 500-2000G-t ír, menet közbe meg ha eldobálod úgyis annyi az objektívnak IS )
  • Yoz
    aham, ez sem elvetendő dolog...
  • Yoz
    Lehet, mert a drágám pár hónapos jogsis...
  • tomsolo
    ...jó lehet hogy messzebb van pécs de a pécsibolt ott van a vasútállomás mellet... leszálsz és ott vagy a boltban :D
  • FREAK
    az obival kénytelen vagyok, mivel RÉSZE a gépnek, de ha választhatok egy mozgásra érzékeny szerkezet és egy memkártya között, akkor inkább az utóbbi, ha rázós terepen kell fotózni

remélem, vágod, miről beszélek
  • Dzsini
    ajánlom figyelmedbe a www.terkep.hu és a map.index.hu -n körülnézést, sokat tud segíteni :)
    (mellesleg lehet, hogy vonattal jobban jársz/jártok)
  • Yoz
    A magyarország térkép áttanulmányozása után levontam a következtetést, hogy Pécs messze van messzebb mint Budapest és így egy nehezebb dologhoz értem, mivel nem jártam 10x többször pesten életemben, gigszeres dolog lesz, vagy egy kirándulással egybekötött gépvásárlás...inkább az utóbbira tippelek.
  • Dzsini
    "microdrive-val már nem mernék hegyet mászni, úgy, hogy a nyakamban lóg a gép, de nem is erre találták ki" :) de egy 100ezres obival igen? :)))) na mindegy, szerintem hamarabb száll esik szét a lencserendszer mint a microdrive

hmm, én 300at fizettem anno az S602+256os kártyáért :) és egész normális ár volt
  • FREAK
    ez végül is igaz
  • menta
    Nem látom a nagy különbségeket A1 és A2 között.
    Nagyobb a felbontása, de mivel ugyanakkora az érzékelőlapka, a zaj is nagyobb. Abból pedig A1-ben is van elég :)
  • FREAK
    "A1-et sokáig fogom használni (Z1-re is ezt montam :)"

Azért valami azt súgja, hogy az A1-nél tényleg hosszabb lesz a móka, nem piskóta különbségek vannak a két gép között. Egyetlen kérdőjel az A2 jövőbeni ára, mert ha kezdi megközelíteni az A1-et, akkor megint gondolkodóba esel :D
  • menta
    az végülis nyugtat hogy az A1-et sokáig fogom használni (Z1-re is ezt montam :), meg amikor a Z1-et vettük akkor az A1 volt itthon 360, sazlé...
  • FREAK
    ázishát
  • menta
    meg eu-csatlakozás
  • FREAK
    az a túrósbukta, hogy közben generációváltás történt...
  • menta
    Az egész cucc kb 190-be volt, tudom ez egy ilyen szakma...
  • tomsolo
    ja és mondd azt hogy nem volt még használva!!! :D
  • G_ArchAngel #4849
    szerintem, ha a következő gépedbe nem tudod a kiegészítőket beépíteni, akkor inkább építsd bele a használt gép árába, mert rajtad marad és külön nehezebb eladni, pl.:
    gép: 80e
    gép+kieg.: 90e - így a vevő elgondolkodik legalább, hogy jobban megéri-e
  • FREAK
    "ha állandóan pakolászod ki-be, akkor meg is érdemled :) cserekor meg talán picit odafigyelek..."

Hát valahogy át kell transzportálni a gépből a kártyaolvasóba, meg néha a helyszínen is cserél az ember (amíg nem vesz egy 4 gigás kártyát) :)

microdrive-val már nem mernék hegyet mászni, úgy, hogy a nyakamban lóg a gép, de nem is erre találták ki
  • tomsolo
    minusz 5-10 a reális...

[SZERINTE]
  • menta
    Csupasz gép 75, kiegészítőkkel 95?
  • Yoz
    köszönöm a sok segítséget mindenkinek és a jótanácsokat
  • G_ArchAngel #4844
    az enyémet az apronet-ről vitték el és onnan kaptam a legtübb érdelődést is:
    ha gyorsan akarod eladni: táska + újratölthető elemek ajándék, gép (ha féléves) kb. 70%-a az eredeti árnak - a memóriát is elvárják, hogy odadd. A többi is kb. 50-70%, én nem vennék használtan párezres kiegészítőket inkább kifeizetem az újat...
  • Yoz
    Már csak azon múlik mikor folyik be a lóvé, mert egy két fölössé vált dolgott kiárúsítottam, én Veszprémi vagyok, és nem tudom melyik van közelebb pest vagy pécs, majd az asszony az tudja ő a soffőr is...
  • Dzsini
    mindenhol ahol ingyen hirdethetsz - szánd rá azt az 1 órát :)
  • menta
    Hol érdemes meghirdetni fényképezőt? apronet, index.digicam, egyéb?
    Szépséges állapotú Z1 fél év magyar garral, tubus, UV + C.Polár + ND4, 256MB Kingston SD, 4 db 2000mAh akku, Samsonite tatyó. Mennyi legyen?
  • tomsolo
    jah és van pesten és pécsen is boltjuk :)
  • G_ArchAngel #4839
    vagy kell egy jó ismerős: én Magyarországon vettem a Panasonicot és így is olcsóbb volt, mint a német ár:)
  • Yoz
    Még ha az út árát is rászámolom akkor is cool ár ccs webshop
  • Yoz
    értem... mien kis naiv vagyok bakker...
  • tomsolo
    ne úgy vedd!
    menj inkább oda bontasd ki velük ellenőrizd le és úgy vedd meg...