48078
-
#5156 Megvannak a versenyes képek!!
Hát mit mondjak. Sose adom el ezt a gépet! :) Ahhoz képest hogy úgy remegett kezem-lábam hogy majd kiesett a gép a kezembol, nem mozdult be szinte egy kép sem pedig 1/60 volt a zarido (még 300mm-nél is) Hiba viszont hogy szinte mindegyik képen van voroszem effekt. De ezt majd otthon kiszedem. A 400-as film miatt elég zajosak a képek, de majd megpróbálok tenni ellene valamit. Amúgy van 1-2 kimondottan jó :)
-
#5155 Perzse , igazatok van, csak végigolvastam elég sok digigépről a tulajdonosok véleményét, és feltünően sokan panaszkodtak az A70-es vörösszem effektjére, más gépeknél más hibák voltak túlnyomóan. Sajna a Nikon 3200-asról még nincs elég infó. :( Nekem kinézetre jobban bejön, de persze a szebb képek képeket készítő gépet szeretném választani, ebben az árfekvésben. (Ki nem?) :)) -
G_ArchAngel #5154 vagy Panasonic DMC-FZ10-est...:DDD
"Az objektívre szinte ráfekszik a vaku. Ez az elsőre talán furcsa kialakítás a vaku nyitásakor nyer értelmet: a villanófény nagyon magasra nyílik; egészen pontosan 7,5 cm-rel magasodik az optikai tengely fölé. Eme kialakítás jótékony hatása elsősorban a vörösszem-effektus csökkenésében érhető tetten; másrészt elviekben az objektívtől mindössze 8 cm-re fekvő tárgyak fotózását is lehetővé teszi, ami, a 72 mm szűrőméretű objektívet figyelembe véve, nem kis teljesítmény. Vörösszem-effektus szinte soha nem fordult elő, még kikapcsolt vörösszem-effektus csökkentés esetén sem." -
#5153 vörösszem akkor nem lesz, ha távol viszed a vakut a lencsétől - ez meg kompaktoknál nem lehetséges - amit az elővillanás megcsinál, azt meg megcsinálja mindegyiknél.
videofelvétel meg... vegyél egy DV kamerát, az majd tud videot felvenni - ez rövid felvételekre simán elég.
A70 rulz, a kompaktok között az egyik legjobb választás jelenleg -
Cat #5152 amit ebből a tesztből nem tudsz meg, azt nem is érdemes tudnod: http://www.imaging-resource.com/PRODS/CP3200/CP32A.HTM
-
Madmaxx #5151 el kéne dönteni hogy videókamerát vagy fényképezőgépet akarsz. Nekem A70-van és teljesen jó képeket csinál. Vörösszem meg még a legjobb családokban is előfordul. -
#5150 Köszi, elég sok fórumban panaszkodtak az A70 vörösszemes képek miatt és elég kevés a max 3 perces videofelvételi lehetősége, a Nikon3200-asról kevés tapasztalatot tudtam olvasni, lévén, hogy viszonylag új gép. -
#5149 Csakúgy mint a szépségversenyfotózásról :)) -
G_ArchAngel #5148 pm -
#5147 OK, mert nem is láttam. Küld át :)
-
#5146 A70 szerintem, képességekre alapból hasonló gépek, de a Nikon nem bővíthető és nincs annyi manuális lehetőség benne -
G_ArchAngel #5145 Canon A70 - állítólag a legjobb kezdőknek... -
#5144 Melyik a jobb gép szerintetek? Melyik éri meg jobban manapság?
(Egy amatőr felhasználó részére.)
Canon A70, vagy Nikon 3200? -
G_ArchAngel #5143 ez Neked falu?
Te...Te...fővárosi!:D
-
G_ArchAngel #5142 Falu?!?! Te, kecseg, ez egy kertvárosi rész:))) -
#5141 Kattints a Galáriájára. ;) -
#5140 ez melyik falu? ismerős -
G_ArchAngel #5139 MESTER!!! -
Lateralus #5138 Kihagytam a Sigma rendszert. Jelenleg 2 gépe van, a Sigma SD9 és SD10. Tudtommal csak Sigma objektívek mennek rá, bár abból van egy pár tucat. -
Lateralus #5137 Tükörreflexes gépnél legkézenfekvőbb egy használt Canon EOS 300D, ahogy írták már olyan 250-260ezertől van. Vannak bosszantó hiányosságai, de nagyon jó gép. Gyors, nagyon jó képminőségű.
Másik alternatíva a Nikon D70, sokkal több funkcióval, némileg rosszabb képminőséggel, bár ez is kivételesen jót jelent. Újabb konstrukció és egy valamivel drágább is, valamint kevesebb használt van jelenleg belőle, mint a 300D-ből.
Ez a két gép jelenleg a belépő kategória a DSLR gépeknél. Ha ilyen gépet akarsz venni, akkor először is azt kell eldöntened, hogy milyen objektívrendszer mellett teszed le a voksod. Szokták is mondani, hogy itt nem gépet, hanem objektívcsaládot kell választani.Az alap nagy gyártók objektívjei a konkurens gépekre nem mennek rá alapból. Idővel a vázat viszonylag könnyebben cserélheted, de ha van már pár objektíved akkor nehezebb átváltani másik rendszerre.
A jelenlegi rendszerek a digitális tükörreflexesek között:
Canon EF bajonett (a bajonett a csatlakozási pont lényegében) - Az összes Canon DSLR ilyen, valamint a Kodak legmagasabb szériás gépének is van egy ilyen változata. Fogadja a Canon EF objektíveket, valamint ún. "3rd party" gyártók (pl.Sigma, Tamron, Tokina) ilyen bajonettre gyártott objektíveit.
Nikon F bajonett - Minden Nikon és Fuji DSLR gép ilyen, valamint az őszre várható Minolta DSLR is ilyen lesz és a Kodak jelenlegi modelljei. Minden DX G és D jelű Nikon gyártmányú objektívet gond nélkül fogad, egyéb Nikon objektívet bizonyos megszorításokkal, valamint szintén fogadja a 3rd party gyártók Nikon F bajonettr gyártott változatait is.
Pentax bajonett - Jelenleg csak egy gép használja, a Pentax *ist D. Minden Pentax gyártmányú KAF2, KAF és KA jelű objektívet gond nélkül fogad és néhány 3rd party gyártó ide gyártott objektívjét.
Olympus E - jelenleg szintén csak 1 ilyen gép van az Olympus E-1. Csak az ide gyártott Olympus objektíveket fogadja és mivel ez egy nagyon új szabvány, ezért olyan 6-8 objektív a jelenlegi választék hozzá, valamint a 3rd party gyártók közül a sigma fog gyártani hozzá talán 1-2-t.
Mint látod legjobban a Canon és a Nikon rendszerek vannak elterjedve, és a legtöbb kiegészítő is ezekhez van. Azt is meg kell jegyezni, hogy ha DSLR vázat veszel akkor nem árt dupla olyan árral számolni a szükséges objektívekre és kiegészítőkre, hogy egy átlagosan használható felszerelésed legyen, az esetedben ez kb. 500ezer Ft. Ennek ez a legnagyobb előnye, és egyben hátránya. Szabadon variálhatod, de zsebbe kell érte mélyen nyúlni a minőségért, vagy a kényelemért. -
#5136 Kodak gépeknek milyen a minősége a 3MP-es digigépek között? -
lázárdávid #5135 na hello
csak most néztem meg,hogy miket is írogattatok nekem.
amúgy hobbynál azért egy kicsit több mondjuk nem sokkal, de több az Aljas Kúszóbab koncerteken szoktam fotózni nameg róluk képeket amik bravoban megjelentek képek azokat is én csináltam na de mind1
nem is úgy gondoltam, hogy ennek a gépnek az árából fizetném ki nagyrészét csak ha már van akkor hozzá teszem!
amúgy mivel Digitális Fényképezőgép a szoba neve ezért gondolom,h digitális gépekkel foglalkozotok és Digitális Tükörreflexes gépre gondoltam.
a nyomatóval kapcsolatban meg azt hallottam,hogy ott is inkább a patronok azok amik drágábbak
egyébébként egy ilyen 30-40.000ft között gondolkodom én is! -
Lateralus #5134 Ha Stingen a koncertet is akarod fotózni nem csak a közönséget, vagy a kivetítőt, akkor javaslom, hogy már pénteken menj ki egy sátorral.
Szerény becslések szerint félmillió ember lesz kint. Német osztrák oldalakon is fent van, hogy ingyen koncertet ad Sting Budapesten, tehát lesznek kint bőven. Én ezért nem megyek, pedig szívesen megnézném, vagy fotózgatnék, de nem Vecsésről egy kivetítőt. -
#5133 lol -
G_ArchAngel #5132 -
#5131 az jó, mi szombaton LooGan-t 1,5 óra alatt tudtuk szállítható állapotba hozzni :) -
G_ArchAngel #5130 mire hazaértünk (30méter séta) addig 3× esett el, de csak vigyorgott, mint a tejbetök...
(nem panel budi...) -
Yoz #5129 Apám ez nagyon LOL...
Panel budi a best... -
#5128 de legalább jó kedve volt, meg nem néz ki úgy mint aki mindgyárt meghal :))))) -
G_ArchAngel #5127 Gero' egy szót sem róla, szombaton, hogy láttad...:) -
#5125 szerintem a vip törlés nem tart ki estig :) -
#5124 OK! De csak este tudom majd megnézni, mert most lépek.
-
#5123 -
G_ArchAngel #5122 mindjárt berakom, de csak addig, míg a vip reg engedi a törlést... -
G_ArchAngel #5121 csajomról van egy überLoL fotó: azt hitte egyedül megtud inni egy üveg Tequillat - akkor fotóztam le, mikor kiesett a WC-ből...
ott feküdt a padlón és csak röhögött, alig tudtam hazavinni:))) -
#5120 miért érdekelné őket, hogy mi van a képen? viszel egy jpeg-et (tif-et, stb), megmondod, hogy mekkora méretben kell, és kinyomtatják neked. ha a képarányok nem jók, akkor vagy vágnak, vagy fehércsíkoznak - ahol láttam ilyen rendelést felvenni ott megkérdezték, hogy milyen legyen. -
#5119 OKSA!
Majd jól lefotózlak a csajoddal (vagy inkább a gépeddel :)) -
#5118 nekem nem baj ha csak 5*7cm ha jó a minosége. Vagy ha pl. akármilyem programal, csinálok egy olyan képet ami 4 kisképból áll. Azt is meg tudják csinálni jó minoségben?
-
G_ArchAngel #5117 Gero'
akkó szombaton medzsek Pöstre, Sztíng konycertre, osztán viszem a gépöt is...
-
#5116 Mit csinálsz? Maratoni net-party?!?! :DD