\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    máspediglen említhetnél még valakit vagy valamilyen kategóriát ahol ekkora felelőség van a vezetőn...

Ám az álláspontodhoz és mások rossz tapasztalatainak is meg van a forrása. Nagyon sok kamionvezető (C-s vagy C+E-s) megy a BKV-hoz dolgozni, és bizony ezek valóban "krumplit" szállítottak. Nehéz a fejükbe verni, hogy "ez a húsárú még él és drágán mérik kilóját". De vannak akik nem megélhetés miatt vállalják a cégnévből következő megkülönböztetést. Fanatista "gyerekkoromban buszvezető akartam lanni" emberkék és magamfajta "muszályból, mert kell" manusok is vannak a cégnél. Jómagam nem tudnám a fősulit elvégezni ha nem egy ilyen rugalmas beosztású munkahelyem lenne. De nem értem, hogy miért kell szapulni mindenkit aki a BKV-nál dolgozik. Mind a mai napig egyetlenegy, büszkeséget is legyűrő emberrel találkoztam aki odajött és azt mondta:
    -Köszönöm a figyelmességét!
    Elgondolkoztam hol szedtem össze a 60-as öregurat de biztos vagyok benne, hogy semmi "kirívó" segítségnyújtást nem tettem Neki mint pl. megvártam mert futott, vagy türelmesen vártam míg nagynehezen (korához méltóan) felkászálódik a buszra. Egyszóval azt köszönte meg, hogy nem kellet 3 kézzel kapaszkodnia és rádőlnie a kanyarokra. De ezt ma kevesen veszik észre. És törvényszerűen engem szapulnak ha az előttem guruló kollega kiesett a sorból mert a gömbölyűre tömött busz utasai szétfeszítették az ajtót és csak úgy lifegett. Persze köv. megállóban már én voltam aki szerintük 20 percet késett. Itt érzem hiányát az utastájékoztatásnak. Nehéz nyelni a butaság és felvilágosulatlanságból adódó szitkokat. Hajnalban még csak-csak odamegy az ember, hogy elmagyarázza a delikvensnek, rosszul tudja. Márcsak azért is nehogy a többi utas azt higgye, hogy rosszul tudták és a felháborodott utasnak van igaza. De ez csúcsban amikor a bemagyarázások döntő többsége történik, nem kivitelezhető dolog.