\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    ...persze úgy is felfoghatjuk, hogy:

Éljenek a bliccelők és az adócsalók! Végülis az a pár dolog ami az adóból származik az tök fölösleges és csak egy elborult elme tud olyan hülyeségekre gondolni mint egészségügy, rendőrség vagy közlekedés... Ha mindenki szarna bele az adókba az volna a jó...

Persze titkon mindenki vinné a gyerekét hímlő miatt a dokihoz (természetesen kicsit drágább tarifával vállalná...) vagy szaladna az első járőrhöz, mert ellopták az autóját, vagy megfizetné a taxit (ezt ismét garantált áron)...

Az egyetlen amit sunyi dolognak tartok az még mingíg az, hogy miért kell (márha így lenne) kifizetnem az adómból a dotációt a BKV jegyárakra, ha nem járok a cég buszaival. Ráadásul autóval cipelem az egész családot mindenhova (de ez az én esetemben nincs így) és a "nevetséges" üzemanyagadó-n (áfa+stb) kívül van még 1-2 dolog amiért rendesen levesznek. Szóval adóztassuk meg mert van egy "ceruzája" (csak példa), aztán mert van egy íróeszköze, meg egy hegyes(veszélyes) tárgya amihez kell fegyvertartási is, aztán környezetszennyező mert fát vágnak ki érte, meg szenet bányásznak. Jaa! És ha el akarom adni akkor átírás is kell hozzá amihez illetékbélyeg kell meg be kell bizonyítsam, hogy papíron az enyém (pedig Ők adták nekem a papírt) és ha esetleg sikerül olcsóért eladni akkor a nyereségből adózzak be 45%-ot. De ha nem sikerül akkor továbbra is fizetem a tárolására kijelölt hely díját. Ha valaki összeakasztaná a ceruzáját a ceruzámmal akkor szükség van biztosításra is aminek a negyedéves díja attól függ, milyen hosszú a cerkám...

Így utólag had ajánljam fel az enyémet az összes "idegennek" akiket beevett a fene a parlamentbe, a közigazgatásba és minden jelentősebb stratégiai pontba, így pl a BKV RT vezetőségébe ís...

Érdekesség:
    1990 magasságáig volt vagy 2 bank MaO-n. Ezzel szemben pár száz forintos alapon be volt jegyeztetve legalább 15 már 1980 körül. Ezek a bankok rendszerváltás után elég jól "feljöttek". Hogy kik tudhatták akkoriban, hogy milyen lesz a politikai élet 10 évvel később azokat nem nevezem meg. Az viszont tény, hogy az utolsó magyar bankot is kiszorították a piacról valamint a bevételeiket a hitelekből kicsit drasztikus mértékben növelték. Mindebből persze kizárható az a feltételezés, hogy összejátszott az egész csürhe, hiszen a statisztikai adatok kristálytisztán igazolják mennyire nem volt uzsorakamat. Az a hír viszont hidegzuhanyként ért amit a minap olvastam, miszerint az európai bankok bevételeinek ranglistáján az országos bontásban MaO-n a 2. legjobb volt a bankok bevétele. Szóval egy szaros 10 milliós országban ennyire rossz a bankok helyzete, hogy még csődölgetnek is. A tisztes 1. helyezett a Monaco-i hercegség lett ahol azt hiszem kicsivel jobb az életszínvonal a MaO-ihoz képest...