6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#1551 akkor jól "éreztem" -
#1550 metrón lefelé ellenőriznek
[deőmindentkijátszik] -
BenceYCE #1549 Csak nálunk ilyen kényelmes a helyzet. De ha a saját céged lenne neked sem esne jól ha a szolgáltatásodért nem fizetnének?
Máshol a metró pedig forgózáras. Vagyis bedobod a pénzt és továbbenged. -
BenceYCE #1548 Igen! Még nem voltam bkv-s de haverokkal utaztunk 4-6-oson és jötek a kallerek. Haver barátnőjének az egész családja bkv-s. Elkérte az igazolványát ami nem volt hologrammos. Felhívta rá a figyelmét és monda hogy takarodjanak vagy elkezd kiabálni. Leszálltak. Egyértelmű, hogy ha valaki kényszerből elmegy ellenőrnek és "véletlenül" elhagyja a karszalagot akkor már csak egy hamis ellenőri igazolvány kell. Mivel az eredeti elhagyása drága buli. Ez van sajna. -
peacyg #1547 na mondjuk akkor pont nem :D de mindenesetre érdekes lenne :) -
peacyg #1546 Csak a bkvn nem kell. Pl egész furcsa, amikork hétvégén hazajövök (Székesfehérvárra) és felszállok egy helyi járatos buszra, hogy: csak elöl lehet felszállni(csak akkor lehet máshol, ha van bérleted és elől nagyon sokan tolonganak) és a sofőr bámul az arcodba, hogy mivan. Akkor esik le, hogy ja itthon vagyok... Tehát meg kell vennem a jegyet, különben nem mehetek a busszal :) Ha bérletem van, akkor meg fel kell mutatni. Ezért jobb a BKV utasszempontból :D Nem azt mondom, mert én mindig megveszem a bérletet, ugyanis a tanulóbérlet rohadt jó áron van sztem. A lényeg: máshol mindenhol ellenőriz a sofőr, csak bkvn nem, persze logikus, mert akkor forgalmi torlódások lehetnének, főleg ha pl metrón próbálna ellenőrizni :D:D:D -
szando #1545 lool
az 56-oson is szokott lenni egy ember, két hangon beszélget magával :D de iszonyat baromságokat, és egy pillanatra nem áll meg, egyfolytában mondja... vicces :) -
Vlala #1544 Nem újdonság... nálunk volt, aki a nagyapja szellemével beszélgetett a buszon, és csúnyán nézett arra, aki rá akart ülni a papára. (mellette lévő ülést mindig szabadon kellett hagyni, különben hangos hazautunk volt...) -
#1543 Néhány éve, a 70-es busszal jártam elég sokat a Bosnyák tértől. Este általában ugyanazzal a járattal ment haza egy utas amivel én. A kezével úgy csinált, mintha telefonálna. Mindig "felhívta" egy pár ismerősét és "elbeszélgetett velük". Sokszor vicceket mesélt és ő maga is elég jól elnevetgélt rajtuk, mintha először hallaná. És beszámolt a napjáról, hogy mi történt vele. -
#1542 Bence vagy valaki!
Léteznek fake ellenőrök?
Má' nem metrón, hanem inkább buszon vagy villamoson? -
#1541 erdekes -
#1540 lol.
És azért buszoztam mert..... hülye voltam... de az oktogánnál már nem akartam cifrázni a dologot... -
#1539 Ma pedig leültem a metrón. No nem, mert elfáradtam, hanem mert egy kedves, idős ismerősömmel találkoztam, és leültem vele beszélgetni. Ám, amikor ő leszállt, én felálltam.. :) -
#1538 Nekem egy jegy kitart 3 hónapig... -
Vlala #1537 Egy érdekes példát láttunk az "Az idő pénz" közmondásra. :) -
#1536 :) mivel én bérletezek engem nem zavar de nem is 1 óra az út :P -
Takezó #1535 ott sok az ellenőr xD -
#1534 csak 1 kérdés... miért nem metro->blaha komboval mentél? széna tértöl kb 2 perc séta a metro -
#1533 mareggel nagyon nagy dugó volt a Moszkva Tér felé végig...
Blaha - Széna Tér 1 óra alatt.... ez negatív rekord szerintem. -
szando #1532 Ma jöttem haza először a moszkva felé, és meglepően jó volt a budai hídfőig az utazás. bár van egy rész ahol egy sávban haladhatnak csak a kocsik, ez (nekik) picit durva. szal grat a bkv-nak, ezt egész jól megcsinálta. -
#1531 Az 1-es helyén nem fognak ilyen új villamosok járni mi? ;( -
#1530 De jó hogy mostanában nem megyek arra. :/ -
#1529 ó, köszi
tehát a Blahát kerülni az elkövetkezendő pár hónapban :)
nem vip, hanem ha már no jog javítani, lehetne előnézet fun'ció.. -
szando #1528 6 hétig, szorri
kéne már az a vip :) -
szando #1527 blaha-moszkva között nem jár, 6 hétig lesz így
utána két nap múlva kezdődik a vonal másik felének az építése, az is asszem 6 hónapig -
#1526 Megvan:
"2006. április 18-ától a 4-es, 6-os villamosok helyett autóbuszok közlekednek a Moszkva tér és Blaha Lujza tér között, mert átépítik a villamosmegállókat." -
#1525 Helyileg hol nem jár a vill?
És időben meddig lesz ez? -
szando #1524 jah csak így általában picit hosszabb, mondjuk most pont jött a busz szal nem volt semmi probléma. -
#1523 jaaaa... mákos... :D -
szando #1522 nem, szentendrei hévvel járok, és a kolosy térnél szálltam át a 29-es buszra ami egyből a sulihoz vitt. -
#1521 megértelek. és mivel mentél? 1-essel vagy metroval? :) -
szando #1520 én direkt elkerültem :) zh-ztam, nem kockáztetok :) -
#1519 nah már az 54-es vonalán is vannak Volvók
de a 4-6-os villamos vonalán meg most kezdődött a felújítás... holnap megyek arra, hát kiváncsi leszek, hogy hogyan fognak haladni a pótlóbuszok a reggeli csúcsban.
Jó lenne ha megírnátok a mai tapasztalataitokat, feltéve ha járt ma arra valaki innen. -
#1518 :D :D -
#1517 link, reklám, gondolom, nem néztem -
#1516 Stroh Edina, a legszebb MVP lead küldte ezt a kedves válogatást a vicces angol világból:
“Felhívom a figyelmüket, hogy a kocsikban tilos a dohányzás! Ha pedig valaki jointot szív, akkor az lenne becsületes, hogy körbeadja a többi utasnak is!
“Högyeim és uraim! Elnézésüket kérem a késedelemért! Tudom, mindenki szeretne mielőbb hazaérni. Hacsak nem az én ex-feleségemmel házasodtak össze, mert akkor biztos, hogy inkább átszállnának a következő megállóban, és ellenkező irányba mennének tovább.”
“A szerelvény sajnos késik, mert megbetegedett a kalauz, nem tudja megkülönböztetni a könyökét a hátától. Ha további információkhoz jutok, tájékoztatom Önöket.”
“Kedves Utasok! A jó hírt vagy a rosszat mondjam először? A jó az, hogy pénteken volt a születésnapom, és egy jót buliztam. A rossz hír pedig, hogy Stratford és East Ham között meghibásodott valami, így nem megyünk a végállomásig.”
“Hölgyeim és Uraim! Elnézésüket kérjük a késésért, de a Viktória Állomásnál biztonsági ellenőrzés folyik, ezért sajnos egy darabig itt kell várakoznunk. Addig is töltsük el az időt kellemesen. Akkor rajta, mindenki együtt, hogy: “Tíz zöld üveg…”!
“Kéregetők vannak a szerelvényen. Kérem Önöket, hogy ne bátorítsák őket. Ha van felesleges aprópénzük, inkább fordítsák egyéb jótékony célra, vagy adják ide nekem.”
Az egyik metróvonalon egy különösen meleg napon a vezető a következőt mondta be, nyugat-indiai tájszólással: “Kérem, szálljanak be a szaunába, hölgyeim és uraim! Sajnos törölközővel nem szolgálhatunk!”
“Kérem, szíveskedjenek észrevenni, hogy a sípoló hang azt jelzi, hogy az ajtók záródnak. Nem azt, hogy dobják magukat vagy a táskájukat az ajtóba!”
“Nem tudunk elindulni, mert valami idióta berakta a kezét az ajtónyílásba!”
from:
http://gaba.lenard.hu
-
#1515 az Akácfa uccáról az jut eszmbe, amikor tesómat megbűntették és ő 1, 2 forintosokban vitte be a bünti összeget (monnyuk 500 körül) :)
a pénztáros jól morgott, mire a tesóm: pénz, pénz -
BenceYCE #1514 Mi volt? -
BenceYCE #1513 Egészen más oldaláról kezdtem neki én is az embertipusok meghatározásának mielőtt bkv-s lettem. Látnád egynémelyik embert amint a sztrájk idején a buszvezetővel veszekszik. Sajnos kevés empátia lett szétosztva az emberek között. Ma már várom, hogy meik szakszervezet hirdet sztájkot. Az egészségügyesekére is szivesen elmennék.
Ráadásul asszem vezetünk az eu-ban a céggel. Nincs még egy olyan közlekedési vállalkozás ahol ennyi az eltartott ember. Zsúfolásig van az Akácfa utca és szakemberek szerint teljesen feleslegesen. De én ehhez nem értek. :)
Ha megtehetném akkor inkább minden területre kötelezővé tenném a szakszervezetet. -
szando #1512 Gondoltam, és ez nagy baj. Szerintem emberi erőforrások terén nagyon nagy fejlesztéseket kellene végrehajtani a cégnél. Ez nonszensz ahogy kezelve vannak a dolgozók. Elég ha csak a sztrájkokat megnézed. Ezt még én is láttam, pedig HR-t csak fél évig tanultam :)