6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • CattiBrie
    akkor jól "éreztem"
  • CattiBrie
    metrón lefelé ellenőriznek

[deőmindentkijátszik]
  • BenceYCE
    Csak nálunk ilyen kényelmes a helyzet. De ha a saját céged lenne neked sem esne jól ha a szolgáltatásodért nem fizetnének?
    Máshol a metró pedig forgózáras. Vagyis bedobod a pénzt és továbbenged.
  • BenceYCE
    Igen! Még nem voltam bkv-s de haverokkal utaztunk 4-6-oson és jötek a kallerek. Haver barátnőjének az egész családja bkv-s. Elkérte az igazolványát ami nem volt hologrammos. Felhívta rá a figyelmét és monda hogy takarodjanak vagy elkezd kiabálni. Leszálltak. Egyértelmű, hogy ha valaki kényszerből elmegy ellenőrnek és "véletlenül" elhagyja a karszalagot akkor már csak egy hamis ellenőri igazolvány kell. Mivel az eredeti elhagyása drága buli. Ez van sajna.
  • peacyg
    na mondjuk akkor pont nem :D de mindenesetre érdekes lenne :)
  • peacyg
    Csak a bkvn nem kell. Pl egész furcsa, amikork hétvégén hazajövök (Székesfehérvárra) és felszállok egy helyi járatos buszra, hogy: csak elöl lehet felszállni(csak akkor lehet máshol, ha van bérleted és elől nagyon sokan tolonganak) és a sofőr bámul az arcodba, hogy mivan. Akkor esik le, hogy ja itthon vagyok... Tehát meg kell vennem a jegyet, különben nem mehetek a busszal :) Ha bérletem van, akkor meg fel kell mutatni. Ezért jobb a BKV utasszempontból :D Nem azt mondom, mert én mindig megveszem a bérletet, ugyanis a tanulóbérlet rohadt jó áron van sztem. A lényeg: máshol mindenhol ellenőriz a sofőr, csak bkvn nem, persze logikus, mert akkor forgalmi torlódások lehetnének, főleg ha pl metrón próbálna ellenőrizni :D:D:D
  • szando
    lool
    az 56-oson is szokott lenni egy ember, két hangon beszélget magával :D de iszonyat baromságokat, és egy pillanatra nem áll meg, egyfolytában mondja... vicces :)
  • Vlala #1544
    Nem újdonság... nálunk volt, aki a nagyapja szellemével beszélgetett a buszon, és csúnyán nézett arra, aki rá akart ülni a papára. (mellette lévő ülést mindig szabadon kellett hagyni, különben hangos hazautunk volt...)
  • Son Ice
    Néhány éve, a 70-es busszal jártam elég sokat a Bosnyák tértől. Este általában ugyanazzal a járattal ment haza egy utas amivel én. A kezével úgy csinált, mintha telefonálna. Mindig "felhívta" egy pár ismerősét és "elbeszélgetett velük". Sokszor vicceket mesélt és ő maga is elég jól elnevetgélt rajtuk, mintha először hallaná. És beszámolt a napjáról, hogy mi történt vele.
  • CattiBrie
    Bence vagy valaki!

Léteznek fake ellenőrök?
    Má' nem metrón, hanem inkább buszon vagy villamoson?
  • Tertovan
    erdekes
  • banok
    lol.

És azért buszoztam mert..... hülye voltam... de az oktogánnál már nem akartam cifrázni a dologot...
  • CattiBrie
    Ma pedig leültem a metrón. No nem, mert elfáradtam, hanem mert egy kedves, idős ismerősömmel találkoztam, és leültem vele beszélgetni. Ám, amikor ő leszállt, én felálltam.. :)
  • CattiBrie
    Nekem egy jegy kitart 3 hónapig...
  • Vlala #1537
    Egy érdekes példát láttunk az "Az idő pénz" közmondásra. :)
  • Strahd_
    :) mivel én bérletezek engem nem zavar de nem is 1 óra az út :P
  • Takezó
    ott sok az ellenőr xD
  • Strahd_
    csak 1 kérdés... miért nem metro->blaha komboval mentél? széna tértöl kb 2 perc séta a metro
  • banok
    mareggel nagyon nagy dugó volt a Moszkva Tér felé végig...
    Blaha - Széna Tér 1 óra alatt.... ez negatív rekord szerintem.
  • szando
    Ma jöttem haza először a moszkva felé, és meglepően jó volt a budai hídfőig az utazás. bár van egy rész ahol egy sávban haladhatnak csak a kocsik, ez (nekik) picit durva. szal grat a bkv-nak, ezt egész jól megcsinálta.
  • Balumann
    Az 1-es helyén nem fognak ilyen új villamosok járni mi? ;(
  • Balumann
    De jó hogy mostanában nem megyek arra. :/
  • CattiBrie
    ó, köszi

tehát a Blahát kerülni az elkövetkezendő pár hónapban :)

nem vip, hanem ha már no jog javítani, lehetne előnézet fun'ció..
  • szando
    6 hétig, szorri
    kéne már az a vip :)
  • szando
    blaha-moszkva között nem jár, 6 hétig lesz így
    utána két nap múlva kezdődik a vonal másik felének az építése, az is asszem 6 hónapig
  • CattiBrie
    Megvan:

"2006. április 18-ától a 4-es, 6-os villamosok helyett autóbuszok közlekednek a Moszkva tér és Blaha Lujza tér között, mert átépítik a villamosmegállókat."
  • CattiBrie
    Helyileg hol nem jár a vill?
    És időben meddig lesz ez?
  • szando
    jah csak így általában picit hosszabb, mondjuk most pont jött a busz szal nem volt semmi probléma.
  • banok
    jaaaa... mákos... :D
  • szando
    nem, szentendrei hévvel járok, és a kolosy térnél szálltam át a 29-es buszra ami egyből a sulihoz vitt.
  • banok
    megértelek. és mivel mentél? 1-essel vagy metroval? :)
  • szando
    én direkt elkerültem :) zh-ztam, nem kockáztetok :)
  • banok
    nah már az 54-es vonalán is vannak Volvók

de a 4-6-os villamos vonalán meg most kezdődött a felújítás... holnap megyek arra, hát kiváncsi leszek, hogy hogyan fognak haladni a pótlóbuszok a reggeli csúcsban.

Jó lenne ha megírnátok a mai tapasztalataitokat, feltéve ha járt ma arra valaki innen.
  • CattiBrie
    :D :D
  • CattiBrie
    link, reklám, gondolom, nem néztem
  • Tertovan
    Stroh Edina, a legszebb MVP lead küldte ezt a kedves válogatást a vicces angol világból:

“Felhívom a figyelmüket, hogy a kocsikban tilos a dohányzás! Ha pedig valaki jointot szív, akkor az lenne becsületes, hogy körbeadja a többi utasnak is!

“Högyeim és uraim! Elnézésüket kérem a késedelemért! Tudom, mindenki szeretne mielőbb hazaérni. Hacsak nem az én ex-feleségemmel házasodtak össze, mert akkor biztos, hogy inkább átszállnának a következő megállóban, és ellenkező irányba mennének tovább.”

“A szerelvény sajnos késik, mert megbetegedett a kalauz, nem tudja megkülönböztetni a könyökét a hátától. Ha további információkhoz jutok, tájékoztatom Önöket.”

“Kedves Utasok! A jó hírt vagy a rosszat mondjam először? A jó az, hogy pénteken volt a születésnapom, és egy jót buliztam. A rossz hír pedig, hogy Stratford és East Ham között meghibásodott valami, így nem megyünk a végállomásig.”

“Hölgyeim és Uraim! Elnézésüket kérjük a késésért, de a Viktória Állomásnál biztonsági ellenőrzés folyik, ezért sajnos egy darabig itt kell várakoznunk. Addig is töltsük el az időt kellemesen. Akkor rajta, mindenki együtt, hogy: “Tíz zöld üveg…”!

“Kéregetők vannak a szerelvényen. Kérem Önöket, hogy ne bátorítsák őket. Ha van felesleges aprópénzük, inkább fordítsák egyéb jótékony célra, vagy adják ide nekem.”

Az egyik metróvonalon egy különösen meleg napon a vezető a következőt mondta be, nyugat-indiai tájszólással: “Kérem, szálljanak be a szaunába, hölgyeim és uraim! Sajnos törölközővel nem szolgálhatunk!”

“Kérem, szíveskedjenek észrevenni, hogy a sípoló hang azt jelzi, hogy az ajtók záródnak. Nem azt, hogy dobják magukat vagy a táskájukat az ajtóba!”

“Nem tudunk elindulni, mert valami idióta berakta a kezét az ajtónyílásba!”

from:
    http://gaba.lenard.hu
  • CattiBrie
    az Akácfa uccáról az jut eszmbe, amikor tesómat megbűntették és ő 1, 2 forintosokban vitte be a bünti összeget (monnyuk 500 körül) :)
    a pénztáros jól morgott, mire a tesóm: pénz, pénz
  • BenceYCE
    Mi volt?
  • BenceYCE
    Egészen más oldaláról kezdtem neki én is az embertipusok meghatározásának mielőtt bkv-s lettem. Látnád egynémelyik embert amint a sztrájk idején a buszvezetővel veszekszik. Sajnos kevés empátia lett szétosztva az emberek között. Ma már várom, hogy meik szakszervezet hirdet sztájkot. Az egészségügyesekére is szivesen elmennék.

Ráadásul asszem vezetünk az eu-ban a céggel. Nincs még egy olyan közlekedési vállalkozás ahol ennyi az eltartott ember. Zsúfolásig van az Akácfa utca és szakemberek szerint teljesen feleslegesen. De én ehhez nem értek. :)

Ha megtehetném akkor inkább minden területre kötelezővé tenném a szakszervezetet.
  • szando
    Gondoltam, és ez nagy baj. Szerintem emberi erőforrások terén nagyon nagy fejlesztéseket kellene végrehajtani a cégnél. Ez nonszensz ahogy kezelve vannak a dolgozók. Elég ha csak a sztrájkokat megnézed. Ezt még én is láttam, pedig HR-t csak fél évig tanultam :)