448
A kommodorok lázadása
  • Crokin
    Newcomer nekem megvan eredtibe magyarul:)
  • EqUiNooX
    Izé, ha már szóba jött, volt egy játék, amivel nem tudtam mit kezdeni :] Ez pedig a Predator volt. Végig szambáztunk a pályákon, de a végén ha jött a predator, hiába vertük, robbantottuk le, nem sikerült. Örökélettel természetesen, mert anélkül nem sikerült. Ott volt a farönk is középen, de azt nem sikerült sehogy sem aktiválni, felhuzni, rádobni, stb.. Ez az egyik rejtély, ami azóta is érdekel :]]
  • Rip
    Emlékeztek még 1.75-re meg a Szakállasra?
    Höhehehe, régi szép idők. Meg Getto Maestro-ra?
    Imádtam a rajzait!
  • Z
    Load *** ,8 ,1 !!!!!!

Impossible mission, Wizard!
  • mejoe
    Egyszer még én is voltam tesztelni az Andriséknál a newcomer-t. Igaz abból a nappbból a végén egy őrületesen nagy baromkodás lett :)

Shadow of the Beast :) thöbeszt
  • Efreet
    mejoe: jaja, rengeteget jártak le még az Amigás idöszakban a klubba, föleg Lay... ált. ö volt megkérve, hogy a zenét nyomja a karácsony-húsvéti összejövéseken... :)

zenék rulez, SidPlayer van fenn a gépen meg rengeteg muzsika... a Defender of the Crown zenéje egyike legrulezabb muzsikáknak :) (a Creatures-é a másik, a Beast-é a harmadik (bár az igazán Amigán volt penge, ahogy a Lemmings is.))
  • Randal
    A Barbarian tök állat volt, csak az volt a baj, hogy sose jutottam a végére. Volt még egy fajin játék: Eagles Nest meg a Tir Na Nog. Hú az de durva volt. A Last Ninja-t csak láttam. az se volt semmi:)
    Ja, meg a Goshtbusters is ott volt a topon, meg a....
    Emberek!
    a régi gamék oskkal jobbak voltak, csak annyit mondok.
    Az Elittel sose sikerült játszanom:(
    Nekem nem ment az a játék, azaz nem értettem.
  • EqUiNooX
    Ha ugy nézzük, márpedig ugy nézem én lelalábbis, a Laser Squad volt a ami UFO, Jagged Alliance és társai elődje.. A Kings Bounty ugyanigy a Heroes of MM sorozatok elődje, sőt.. :] A rátkai féle kalandjátékokat meg minden szöveges kalandjáték alapjának tekintem én legalábbis, tudva azt, hogy nem feltétlen tőle indult a műfaj, viszont a 80as évek végén az ő játékai voltak számomra az igazi kalandjátékok, főleg humor terén.. Uridium, Supremacy, Last Ninja, Int. Karate, Creatures meg mind mind már a történelem része.. És akkor ne feledkezzünk meg egyvalamiről.. A Shadow of the Beast és a Supremacy játékok zenéje mai napig egyike azoknak, amilyen dallamot keveset hallottam játékok alatt.. Pedig azért eltelt jopár év, és több ezernyi játék kijött azóta.. Nem hiába népszerűek, az ezeket a dallamokat feldolgozó, ujrakeverő remixek..
  • EqUiNooX
    Barbarian... imádtam, főleg ha sikerült lefejeznem a havert :]]
  • mejoe
    Aranyos ez az Elite fillezetlen vektor grafik :)
  • mejoe
    Barbarian tetszett :))

Efreet ! Ezek szerint ismered Lay Andrisékat !?

• Efreet
    www.newcomer.hu
    amit MA ki lehet hozni egy c64böl... talán mi láttuk anno elöször müködni a progit...
  • Efreet

az emlegetett király... Creatures (2)

a Pirates!

Elite

Laser Squad (újabb stílusteremtö? - ja, ez se volt kicsitse taktikai játék...)

Last Ninja 3 (ez az ami az 576ban anno 100%fölött kapott grafikára :D )

Maniac Mansion

Spindizzy

Katakis :)

És a Delta, amit én spec. jobban bírtam :)

Uridium

Barbarian

és egy nem játék... az (egyik?) elsö grafikus-ablakos kezelöfelület: GEOS

(a modemesektöl bocsi, rámtört a nosztalgia :D )
  • Efreet
    ja, hát és minden kalandjátékok atyja, anyja, és minden felmenöje:

Új Vadnyugat :)))
    (és persze Bosszú, és társai is...)
  • EqUiNooX
    Elég sokat jáccottam anno a Rockstar Manager és a Boxing Manager féle menedzser gammákkal.. azokbol nem készült pc-s remake? :] mert érdekelne nagyon, máig etalonnak számit nálam ez a kettő..
  • Efreet
    http://web.externet.hu/sk/c64/
    Köszönet részleg: ..."Martin/ex-REDS,"... :)
  • Randal
    A Saboteur az jó volt, igaz nekem Plus/4-esem volt :)))))))
  • Efreet
    Elite végigjátszás.. hát, a c64 és az amigás változatot (A és B) mindet az összes küldetés végéig kijátszottam... de annak olyanja, hogy "congratula, végigjátszottad" nincs :) meg utána a frontiert is, meg a first encounterst is...

Zak McKracken (ha így kell írni) rulz, az egyik legbonyolultabb kalandjáték volt...

ja, meg valahol megvan még 5-6 db lemezes guru is... jajjjj, de öreg vagyok már :(
  • Efreet
    az Amiga Guru meditationja (nem kékhalál :) )

én is tudom a 64+512-t :)) (bár bevallom, anno sokkal inkább CoV-os voltam mint 576os :D )

meg rémlik még a c64 korszakból valami REDS nevü társaság... Martin, nemtod kik lehettek? :)
  • mejoe
    A "Guru" szó egy hibaüzenet része volt Amigán !
  • TneX
    Wow,vazz soha az életbe nem jöttem volna rá maagmtól:)))De jó nagyon:)))
  • mejoe
    Commodore C64 Kb + Commodore amiga 512 Kb
  • TneX
    De nem tudom:)))
  • mejoe
    Tnex ! De azért biztos tudod ! :)
  • TneX
    Naaa miért lett 576 az 576 neev,és miért Guru a Guru?:)))
    Én még akkor meg se születtem szerintem ugyhogy z nekem full kimaradt:))))
  • mejoe
    Krinyo ! Szvsz abszolut nincs igazad. Nézz meg egy quest játékot a nyolcvanas évek végéről (Larry, Space vagy King széria ) . vagy a maniac mansion és társai, de mondhattam volna a Personal nightmare-t stb..... Kicsit bonyolultabb volt végignyomni, mint bármelyik mai kalandjátékot.

Apropó ! ki nyomta végig az Elitet ?
  • mejoe
    Na meg ,hogy miért lett Guru a Guru az eredetileg "online" amiga magazin :)
  • mejoe
    Turcsán , de rég hallottam ezt a nevet!

Meg hát ma hányan tudnák megmondani ,hogy miért pont 576 Kb annak a bizonyos lapnak a címe ?!
    Persze Martinon kívül :)
  • Martin576
    Druid
    Shadowfire
    Enigma Force

jajajajajajajajajajajajaj.......
  • Martin576
    Semmi sem jobb, mint a C64 volt! Jesszusom, de király játékok voltak rá...!
  • mikike
    Katakiiiiiiiiiiiiiiiiis
  • Zozo76
    Az ELITE-tel en is eggyetertek! SOHA nem jatszottam talan ennyit programmal. Jo nagy szopas volt az (azt hiszem az -A- verzio, vagy a -B- verzioe?) elso kuldetes, amikor a rakterben elszaporodtak a szornyek oszt csak mentokabinnal lehetett toluk megszabadulni... :)
  • Crokin
    Azert az Inter-karate 1,2 részét se hagynám ki:)
    Meg persze a Last Ninja, Saboteur(?), és a legjobb: Heart of Africa!
  • EqUiNooX
    Jajj, az Elite-t kihagytam, az volt a hab a c64es tortáján :]
  • EqUiNooX
    5 játék neve, csak ugy a teljesség igénye nélkül, hogy ellentmondjak és egyből megcáfoljam az általad leirtakat, mindenféle magyarázat nélkül..

- Laser Squad
    - Pirates!
    - Kings Bounty
    - Defender of the Crown
    - Zak McCracken, Maniac Mansion, Neuromancer, Sunny Shine féle kalandok..

és akkor még a Creaturesről nem is beszélünk, nem szólva a rengeteg managerről a Simulmondo kiadásában..
  • Sith
    Ehh nos ez a klubahgulat nagyon hiányzik... régen volt olyan amikor egy embernél öszegyültünk és átjátszottunk egy teljes napot.. most is előfordulnak lan partyk de hát most évente 2-3 régen havonta 2-3 alkalom ovlt amikor öszegyültünk tom hogy most van netgame.. de e zakor se ugyanaz amikor 4-5 ember egy kis szobába szendvicset zabál és közben játszik valami elavult 2d prgrammal.. bár az akor nekünk maga a virtua lreality volt :)
  • Efreet
    Zsenyka:
    http://www.frontier.co.uk/
    games - Elite 4
    valami ilyesmire gondolsz? :)
  • TheZsenyka
    Te is ott voltál amikor a Turcsán Tamás Péter elkezdte árulni a PC GURU első számát? Király.
  • TheZsenyka
    Nem értem miért nem csinálják meg az ELITE-et kibővítve, modernizálva, agresszív 3D-vel... Tuti siker lenne.
  • TheZsenyka
    Nahát, én is jártam a Csokiba. :)