448
A kommodorok lázadása
-
#314 Hát anno úgy volt kitalálva, hogy ha játszani akarsz, akkor plug joy in port1, vagy port2, azt akkó jáccá. Kivéve persze az akkori szimulátorok, amiknek a kezelését nem lehetett egy joyyal, meg egy tűzgombbal megoldani (Bármelyik repcsis, Revs). -
mejoe #313 Tény , mai szemmel nézve nem annyira érthető , hogy jónéhány egyszerűbb játék miért nem támogatta annak idején a billentyűzetet. Hacsak nem veszem figyelembe az üzleti szempontokat a dzsojsztiket illetően. -
#312 azért kvíksot2 nélkül nem ugyanezek a játékok
még a katakis is nehéz autofire nélkül
viszont megfigyeltem, hogy a bubble bobble is milyen király game volt
-
#311 Még anno +4-en volt türelmem és kedvem hozzá! De manapság már olyan dolgokat látok, hogy csak nézek mint Rozi a moziban...:((( Sajna... -
#310 Megvan!!!!
Méghozzá magyarok!:)))
-
#309 Nem értek a demokhoz, egyszer megnézem őket, kigyönyörködöm magam, elmondom hogy mennyire nem értek hozzá, és ezzel le is tudom.. DE.. A Future Crew - 2nd Reality féle mű a mai napig a fülemben cseng, és látom is magam előtt. Az nagyon megmaradt. .mod-ban meg is volt/van valahol a zenéje, de a demo is megvan valami korábbi cd-n tuti.. Régebben a chipcd-n talán, vagy a gurun volt ilyen scene, demo miegymás rovat, sok-sok munkával, csoportositva. -
#308 Mármint PC-re!:))) -
#307 Hi All!
Annak idején nem csak jó gamék voltak, hanem számtalan demo program! (mennyit "konvertáltam" plus4-re)
Ha tudnátok segíteni, hogy merre találok hasonló tipusú demókat. Előre is BIG Thanx! -
#306 ccs64, meg VICE - nekem az utóbbi bejön, alig van 1-2 dolog amit nem tud betölteni. (plusz gond nélkül rendesen kezeli a joypadot - nem hátrány :) )
mejoe által írt oldalon ott van minden, amire nagyjából szükség lehet. -
#305 Köszönöm mesterem,de a válogatáson megtaláltam....:) -
#304 ja itt van 1 azis
remélem a többihez nem kell -
#303 és a crack :)
-
mejoe #302 mikkie : http://web.externet.hu/sk/c64/
A crack-hez elfelejtetted a szmájlit hozzátenni! -
#301 és a crackot?
-
#300 és honnan töltöm le?
-
#299 A ccs64 v2.0b és a Versatile Commodore 8-bit Emulator ami szerintem elég jol használható.. -
mejoe #298 a ccs64 megbízható, tapasztalataim szerint. -
#297 épp a dll-t töltöttem le, de így nem mindig látszik a sidamp vezérlője
de most már játszani is akarok
mi a legfaszább C64emu PC alá?
ami megy Win alatt is jól?
-
#296 Alien!, nem ez kellett neked?
Turrican 2 -
#295 Csíptem a zenéjét (Pl.: 99 luftballons) -
#294 Lazy Jones?
Játék a játékban? :D -
#293 asszem nem mindig hajlandó felkelni :o) -
Gary #292 LCP :)) Apropó, láttátok már kis barátunkat aludni? Ahhoz mit szólna, ha ilyenkor szeretnénk vele kártyázni? :)) -
#291 mikike: ha nem viseled el a SidAmp-ot (én belejöttem), akkor tölts le egy in_sid plugint winamp-ba, és kész :) elvisz az is mindent
nekem még soha nem tüntetett el semmit...
mit nekem Sims...
Little Computer People :) -
#290 például néha eltünteti a vezérlőpultját, akkor hogy lehet előrevenni?
-
#289 Mondjuk nekem az Amiga volt a nagy Ő.....:) -
#288 kösz szegasztok srác fordított bézbólsatyeszban
bár a SIDAMP kezelése még nem megy készségszinten
-
mejoe #287 Őszintén mondom megható érzés, hogy ennyi emberben ébreszt hasonló emlékeket a 64 mint bennem. -
#286 A Joystick-re visszatérve:
Nekem még van MEGASTAR nevű übermájer hipertuti remekmű, telsejen átlátszó, így pontosan tudod, "dekatlonban" mikor pattan le a mikrokapcsoló. És 3 tűzgomb van rajta, pontosan egymás mellett, és persze mindnek ugyanaz a funkciója, de akkor is milyen frankó.
Múlkor haverommal commodore-napot tartottunk (barátnő nagy-nagy örömére), és versenyt Motormania-ztunk, egyikünk C64-en, a másik emulátoron. Nem keveset röhögtünk. mikor meghallottuk a szirénát, nem tudtuk, kinek jön, ha-haha! A Motormania természetesen Auto-1 néven volt felvéve a kazettára! Milyen frappáns! -
#285 Akkor a beton masszív single playerből is könnyen csináltunk multiplayert (pl. Equinox Pirates), most meg ülnek otthon a srácok a sötétben egyedül és azon küszködnek, hogy a multiplayerből valahogy single playert patcheljenek... :( -
#284 Egyetértek.. Igaz senki sem tehet rola, hogy esetleg fiatal, és már beleszületett a pécébe, de télleg sajnálhatja, hogy kihagyta a ősidőket.. Mai szemmel, emulátorokban megnézve a dolgokat meg közelsem olyan a feeling, mint akkor. Szomszéd gyerekkel leültünk egyik nap pontosan délben a c64 elé, és két napig csak ELITE-vel jáccottunk/versenyeztünk, kinek lesz jobb cucca, több pénze, stb a végére.. Nem volt akkor még save editor, meg miegymás.. Örültem ha tudtam menteni egyáltalán.. De ugyanez a verseny megvolt Trans World esetén is, és hadd ne soroljam őket. Piratessel ugy jáccottunk 3an, hogy külön volt aki a hajót tudta irányitani és volt, aki jol vivott.. Ezek a játékélmények egy-egy lanpartyn jönnek vissza manapság, amikor ujra együtt van a régi csapat, és egymással jáccunk.. C64en naponta többször láttuk egymást és jáccottunk, most meg neten jáccunk, egyedül mindenki, de mégis többen.. Na mindegy, c64 rulz amig világ a világ :] -
#283 Szerintem igazából az a gond,hogy a mai játékvilágban teljesen mások az értékrendek,nagyon rohan a technika,és jobbára csak a pénz dominál...Régen rengetegen kódoltak hobbiból,presztizskérdést csináltak egy-egy bravúros kódolásból,virágzott a scene,olyan dolgokat hoztak ki a gépekből,ami már-már szinte lehetetlen volt(c64,Amiga)...Mondjuk ehhez kellett a zárt platform,láthatjuk,hogy Pc-én ez már nem lehetséges,illetve nem nagyon látom értelmét...
Nagyon sajnálom azt aki ebből kimaradt,mert rengeteg mindent vesztett... -
#282 Katakis
Last Ninja 3 -
#281 Katakis zene linket adjatok
Meg a Last Ninja 3nak volt a szeles pályája amin fütyürésztek, azt se találtam
-
#280 A Giana Sisters highscore-muzsikját megcsináltam régen XM-ben. Imádtam azt a kicsit lehangoló dallamot. -
#279 Óóóóóóóó!
Akkor le a kalapommal. -
Gary #278 To Be On Top... -
#277 Great Giana Sisters
Katakis
R-Type
Spherical
Gem-X
-
#276 Ismerem a nevét, de pukim sincs melyik gaméból. -
#275 a megfejtés: Chris Hülsbeck.
http://home.freeuk.com/wazzaw/c64music/
itt van még pár kép meg betü a többi nagyról.