448
A kommodorok lázadása
  • Efreet
    Kirnyo: el vagy tévedve :) nem csak sutemápok léteztek anno :) volt Defender of the Crown, Storm Across Europe... és még többezer nagyonnagyon kiváló progi...
  • Krinyo
    Mieza xar topic?
    A régi játékok nemvoltak jobbak csak egyszerűbbek és primitívebbek.Pusztíccs 2dben,szerezd meg a Powerupokat és minden pálya végén öld meg a nagy szörnyet.Ma már logikai feladatokat is raknak gamekba.Nem mondom hogy régen nemvolt egy-két logikai feladat,de azt se hogy sok volt.Aztán most itt az Ofp.Ott pl a taktika a lényeg.Nem pedig belerohanni a tömegbe m16ossal és mindenkit szarrá lőni.Mert ez lehetetlen.Az ellenfél is vissza lő.
  • Efreet
    sima Pirates! a rulez :) full basic kódban... Sid Meier remekmüve
  • spR
    Pirates rulez forewer!
    Emlékszem, PC-re megjelent a Pirates Gold, de az se volt olyan jó, mint C64-en az eredeti.
  • FREAK
    a bugokat leszámítva : Sea Dogs

most jön a 2
  • mejoe
    Aaz se volt rossz. Nekem az Elite és a Pirates jutott eszembe. Meg merem kockáztatni a Pirates-nél nem tudtak a mai napig jobbat írni a maga kategóriájában. 88-ban egy teljes nyári szünetet végig játszottunk vele.

Az érem másik oldala a kick-off.Olyan bajnokságokat játszottunk Amigán, hogy a mai napig örzöm az eredményeket. Mostanság jelent meg az átírat pc-re. Egész jól sikerült , de valahogy mégsem tetszik. Szóval tényleg szubjektíek ezek a dolgok.
  • Efreet
    mi hónapokat Archon-oztunk át... nagynagy kedvenc volt anno az elsö 2 része :)
  • Zozo76
    En nem tudom, de higgyetek el, hogy 87-88 -ban a Wizard of Wor-ral, a haverral, szettlottuk egymast, es biztos hogy volt olyan izgalmas (vayg meg nagyobb) mint most mondjuk a Strike Force.
  • FREAK
    what was I thinking.....
  • Efreet
    nevekre már nem emlékszem :( PeCsába meg nem jártunk ki, mert a klubhoz képest el voltak maradva, plusz drágák is voltak :)
  • FREAK
    beszerzés ügyben ismerős ez valakinek?

YELA ------> PECSA

:))
  • Efreet
    nem.. a Budafok-Tétény müvházban voltunk (vagyunk) szombat délelöttönként.
  • mejoe
    Efreet pontosan hol ? Mert Nagytétényben én is tagja voltam valami klubbnak egy ideig. Asszem
    Arany János Műv ház ?!
  • Efreet
    ezért alapítottunk mi itt délbudán Amiga (és c64, késöbb pc) klubot... a Csokiba eljárni nagyon messze volt, és nagyontuti közösségünk lett :)) (a karácsony-majálisokra a Guru-stáb aktívan kijárt, a Reunion-fejlesztögárda is mászkált le... volt scene, nem volt net :D )
  • mejoe
    Nem azt mondom jók ezek a mai gémek is, de azok az idők..... Persze hozzátenném az igazság kedvéért nekem 93-2000 között kimaradt néhány év a játékok szempontjából.
  • mejoe
    nem akarom eljátszani a nyugdíjast, (mert nem is vagyok az) ,de emléxem még a Csokonai Művelődési ház (XV. kerület) pénteki klubbjára 1987-9x -ig. Annak mekkora hangulata volt. Akkor még nem volt olyan egyszerű beszerezni a játékokat mint manapság. Nem ártott , ha az ember tagja volt egy ilyen kis számítógépes közösségnek.
  • FREAK
    64 óta nem volt sok gém, ami hónapokra hatással volt a hangulatomra

de azért néhány akad
  • Efreet
    minden változik.. még te is, innentöl másfajta igényeid vannak, mint a nyolcvanas években.
    (kétségtelen, számomra is sokkal jobb hangulatban telt az az idö, voltam tizenpárévvel fiatalabb, stb... nosztalgia rulz :) )
  • rolika
    KATAKIS
    &
    BARD'S TALE 3
    rule forever
  • rolika
    nem értem a topik címét... mármint a modern pc manapság a 80-as évek c64-ének felel meg? evvel nem értek egyet.
    avval viszont igen, hogy a régi játékok jobbak voltak.
    de ebben sem vagyok biztos, lehet, hogy felnőttem és kiégtem :)
  • Ali
    A kiraly akkor is a SINCLAIR ZX SPECTRUM volt.
  • mejoe
    Persze a többiek véleményére is kiváncsi lennék. Azokéra is akik még nem élhették meg az általam csak "aranykornak" nevezett nyolcvanas éveket.
  • mejoe
    E topikot azért hoztam létre , hogy elmondjam : szerintem a c64 -óta nem igen fejlődtek tartalmilag a játékok. Persze minden szubjektív, de én a nyolcvanas években még jobban is élveztem a kommodoros játékokat.