Commodore 64 a modern pc ?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Efreet
tökjó :o) néztem az intro-képeiket, és a nagy részük ismerõs...

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Van egy www.fairlight.org is.
Efreet
szerintem igen... miért ne végülis :o)
a www.fairlight.to alapján ugyanaz a csapat, csak a tagok mások már, de jogos örökösei a Névnek :o)

Jano
Ez már nekem is felmerült, de nem tom. Nem néztem utána.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Nem tudja valaki az a Fairlight ,ami a 64-es idõkben volt, az ugyanaz a cracker csapat , mint ,aki ma pc-n töri a gémeket ?
mikike
most néztem a pénztárcámba, hát nem lenne rá pénzem

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
nekem asszem valamilyen action replayom volt
hú de drága volt
asszem vagy 5000ft

de bõszen vertem be a POKEmonokat

Nekem is megvolt az a 3 játékos (foci, sakk, stb.), plusz egy Action 7-es kartács egyenesen a Hobby Elektronikából (a zsebem üres, kifelé jövet fejbeverés a plafonba, de nem számított...) Hajaj, mily' boldog is voltam, míg haza nem értem és ki nem próbáltam... Az én óceán floppymat nem szerette a gyorstöltõ, sem a beépített copy, backup. Ekkor pánik sebességgel cseréltem le egy 1541/II-re.

Most az emulátoros idõkben, szinte mindegyik cartridge hozzáférhetõ.

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Jano
GUI, Networking, XM, Minesweeper! Pfffff! Nagyon meleg!

Efreet
nem, egy cart. volt a lent említett 3 játékkal... nememlékszem a nevére 😞

Efreet
Jos - egy SuperCPU-ra írt oprendszer c64-re...

- Small 16-bit Pre-emptive Multitasking Microkernel.
- Dynamically linked Shared Libraries.
- Applications can be written in C, with the LCC cross compiler.
- Extremely scalable: all drivers are programs, which can be loaded and unloaded at run-time.
Powerful commandline shell, and support for virtual consoles.
- A nice portion of the standard C library has been written for JOS, so some applications can be ported/compiled from other platforms.
- TCP/IP networking with PPP and SLIP. (!!!!!)
- A very flexible GUI.
- A tiny Web Server, and a few other internet applications.
- A nice text-mode text editor.
- A C-like scripting language called AnScript. (CGI Guestbook script written in it).
- A graphical IRC client (and text based one).
- Support for the IDE64 card. It's blindingly fast! Also support for CMD HD, 1541 and 1571. 1581, FD's and Ramlink's still to come.
- An Amiga Mod file player (S3M and XM formats too!).
- A jpeg viewer.
- A Mine Sweeper clone.
- JOS contains about 70,000 lines of code written in C and 65816 assembler.

fantasztikus...

Final iii nekem is volt. Bejártam érte fél Bécset, hogy kapjak, mivel épp hiánycikk volt.

A foci cartridge-ed nem a soccer 2 volt ?
Efreet
anno keresgéltem... találtam érdekes dolgokat GEOS-al kapcsolatban... nemtomhányas verziónál tart már, színes, csilivili, turbókártyás, legalább 1 megás c64en meg c128-on megy rendesen (16 megáig létezik)... valami döbbenet volt olvasni 😊)) egy SuperCPU nevü 20Mhz-s felülröl kompatibilis procit kezel...
http://come.to/supercpu/
és még merje valaki azt mondani, hogy a c64 halott 😊)))

Jano
Nekem soha semmi cr-em nem volt 😞(((.
Csak a floppy vigasztalt. Anno láttam mûködés közben 256k-s bõvítõt. Aztap!cs@!!! Olyan rohadt gyors volt minden, hogy csuda.

Efreet
volt valami ilyesmi, de pl egyszerre már nem fogadta el a bal+fel+tüz kombinációt... egy rendes sutemapnál ez kellett :o))) (az autofire-röl nem is beszélve)

apropó - ki milyen cartridge-el rendelkezett? nekem volt egy 3játékos (egy foci, egy sakk meg egy érdekes mezöfoglalós), meg volt egy Final Cart. III ( Amigához van Action Replay III-am :o) )

Jano
Ja.

De ha port1-rõl ment a játék, akkor lehetett ott a billzet bal felsõ sarkával is játszani. Nem tudom pontosan, de az 1-es, 2-es, Ctrl, a Space a lövés, Balranyíl(?) billentyûkkel, ha jól emléxem.

Efreet
programozási szempontok szerintem... alapvetés volt, hogy mindenkinek van, ezért nem álltak neki megírni a billentyûzetkezelést. növeli a méretet, és abból nem volt túl sok arrafele 😊

Jano
Ja. Programfüggõ volt a dolog.

Igen ,de ugyanabban a kategóriában mégis voltak játékok melyek, tudták kezelni a gombot, és olyanok is amelyek nem. Emiatt gondoltam üzleti szempontokra
Efreet
meg a c64 billentyüzete szerintem nem viselte a sok gomb egyszerre lenyomását... vagy lekezelését.

Jano
Hát anno úgy volt kitalálva, hogy ha játszani akarsz, akkor plug joy in port1, vagy port2, azt akkó jáccá. Kivéve persze az akkori szimulátorok, amiknek a kezelését nem lehetett egy joyyal, meg egy tûzgombbal megoldani (Bármelyik repcsis, Revs).

Tény , mai szemmel nézve nem annyira érthetõ , hogy jónéhány egyszerûbb játék miért nem támogatta annak idején a billentyûzetet. Hacsak nem veszem figyelembe az üzleti szempontokat a dzsojsztiket illetõen.
mikike
azért kvíksot2 nélkül nem ugyanezek a játékok
még a katakis is nehéz autofire nélkül

viszont megfigyeltem, hogy a bubble bobble is milyen király game volt

Crem
Még anno +4-en volt türelmem és kedvem hozzá! De manapság már olyan dolgokat látok, hogy csak nézek mint Rozi a moziban...😞(( Sajna...

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
Megvan!!!!

Méghozzá magyarok!😊))

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

EqUiNooX
Nem értek a demokhoz, egyszer megnézem õket, kigyönyörködöm magam, elmondom hogy mennyire nem értek hozzá, és ezzel le is tudom.. DE.. A Future Crew - 2nd Reality féle mû a mai napig a fülemben cseng, és látom is magam elõtt. Az nagyon megmaradt. .mod-ban meg is volt/van valahol a zenéje, de a demo is megvan valami korábbi cd-n tuti.. Régebben a chipcd-n talán, vagy a gurun volt ilyen scene, demo miegymás rovat, sok-sok munkával, csoportositva.
Crem
Mármint PC-re!😊))

Crem
Hi All!

Annak idején nem csak jó gamék voltak, hanem számtalan demo program! (mennyit "konvertáltam" plus4-re)
Ha tudnátok segíteni, hogy merre találok hasonló tipusú demókat. Elõre is BIG Thanx!

Efreet
ccs64, meg VICE - nekem az utóbbi bejön, alig van 1-2 dolog amit nem tud betölteni. (plusz gond nélkül rendesen kezeli a joypadot - nem hátrány 😊 )
mejoe által írt oldalon ott van minden, amire nagyjából szükség lehet.

Alien!
Köszönöm mesterem,de a válogatáson megtaláltam....😊

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

mikike
ja itt van 1 azis
remélem a többihez nem kell

mikike
és a crack 😊

mikkie : http://web.externet.hu/sk/c64/

A crack-hez elfelejtetted a szmájlit hozzátenni!
mikike
és a crackot?

mikike
és honnan töltöm le?

EqUiNooX
A ccs64 v2.0b és a Versatile Commodore 8-bit Emulator ami szerintem elég jol használható..
a ccs64 megbízható, tapasztalataim szerint.
mikike
épp a dll-t töltöttem le, de így nem mindig látszik a sidamp vezérlõje

de most már játszani is akarok
mi a legfaszább C64emu PC alá?
ami megy Win alatt is jól?

Martin576
Alien!, nem ez kellett neked?

Turrican 2

Jano
Csíptem a zenéjét (Pl.: 99 luftballons)

Jano
Lazy Jones?

Játék a játékban? 😄

Efreet
asszem nem mindig hajlandó felkelni :o)

LCP 😊) Apropó, láttátok már kis barátunkat aludni? Ahhoz mit szólna, ha ilyenkor szeretnénk vele kártyázni? 😊)

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Efreet
mikike: ha nem viseled el a SidAmp-ot (én belejöttem), akkor tölts le egy in_sid plugint winamp-ba, és kész 😊 elvisz az is mindent
nekem még soha nem tüntetett el semmit...

mit nekem Sims...

Little Computer People 😊

mikike
például néha eltünteti a vezérlõpultját, akkor hogy lehet elõrevenni?

Alien!
Mondjuk nekem az Amiga volt a nagy Õ.....😊

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

mikike
kösz szegasztok srác fordított bézbólsatyeszban

bár a SIDAMP kezelése még nem megy készségszinten

Õszintén mondom megható érzés, hogy ennyi emberben ébreszt hasonló emlékeket a 64 mint bennem.
Rip
A Joystick-re visszatérve:
Nekem még van MEGASTAR nevû übermájer hipertuti remekmû, telsejen átlátszó, így pontosan tudod, "dekatlonban" mikor pattan le a mikrokapcsoló. És 3 tûzgomb van rajta, pontosan egymás mellett, és persze mindnek ugyanaz a funkciója, de akkor is milyen frankó.
Múlkor haverommal commodore-napot tartottunk (barátnõ nagy-nagy örömére), és versenyt Motormania-ztunk, egyikünk C64-en, a másik emulátoron. Nem keveset röhögtünk. mikor meghallottuk a szirénát, nem tudtuk, kinek jön, ha-haha! A Motormania természetesen Auto-1 néven volt felvéve a kazettára! Milyen frappáns!

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Martin576
Akkor a beton masszív single playerbõl is könnyen csináltunk multiplayert (pl. Equinox Pirates), most meg ülnek otthon a srácok a sötétben egyedül és azon küszködnek, hogy a multiplayerbõl valahogy single playert patcheljenek... 😞