448
A kommodorok lázadása
-
mejoe #357 spy vs. sp iszonyú eredeti ötlet volt. -
mejoe #356 Jaja , az volt az. Az alarm után meg gyakorlatilag pár másodperc alatt gémover volt.
A Creatures 2-re meg sajna én nem emléxem -
#355 köpeny? hmmm...
Spy vs. Spy ? - mekkora nagy szórakozás volt kettesben :o))))) -
#354 Volt gázspré, meg álköpeny. Le kellett fotózni a titkos anyagokat. -
#353 jajjtéllega a spywholovedme... pedig meg is volt... :) infiltratorra nem emlékszem... még képek alapján sem... pár napja megint rászakadtam a Creatures 2-re, tökjó újra rájönni a pályák megoldására, tökre elfelejtettem mindet... (ilyen rohadék nehéz játékot manapság nem mernek csinálni...)
-
#352 Az nagyon nagy volt! Mind a 3 része!
Bár csak egyet sikerült végigvinni (leírás alapján), de nagyon király volt. -
mejoe #351 Valahogy beugrott, hogy volt valami Infiltrator című sorozat. Na nekem az volt az örök rejély a játékok közül . Tök jó hangulata volt . Kémkedni kellett, de mindíg iszonyú hamar lebuktam. -
#350 Ezazezaz! -
#349 Spy who loved me ? - habár ez nem "mintha JB kalandjai lenne", hanem ez télleg a 007es egyik filmjéről/könyvéből(?) készült, elég sokrétegű gamma volt, de sajna nem nagyon emléxem minden részére.. -
#347 Igen, emlékszem erre a játékra plus4-ről. a Cápák az uszonyukon sétálgattak, mintha lábak lettek volna vagy mi. Néha volt egy tenger alatti király 3ágú szigonnyal, aki néha elkezdett kopogni a platformon, és egy szinttel lejjebb került. Imádtam!! Tán Neptunus? Vagy nautilus, vagy valami hasonló! -
#346 Jo kis oldal, főleg a rola mutato linkek miatt :]
-
#345 http://www.keepitretro.com/ -
#344 A Süni magazinban volt régen néhány korszakalkotó program leírva. Mármint maga a program. Csak be kellett gépelni, és sajtóhiba hiánya esetén vágott is a prog. De aztán egyre ritkábban volt benne, később meg elmaradt. -
mejoe #343 Valamelyik nap kezembe akadt egy c+4 játékleírások könyv . A nosztalgia pillanatok alatt elárasztott. Ezek után kikerestem a hetedhét c64..... ,vagy valami hasonló címmel. Abból tanultam a basic alapokat :) -
#342 Nem, ezt nem ismerem.
Asszem 3 "emeletre" volt osztva a pálya, azok között is lehetett fel-le úszkálni, és tök jó, szinte rajzfilm-szerű grafikája volt (de lehet, hogy az eltelt idő szinezi ki emlékeimben :)) -
Neptune's Daughters
ez az? -
#340 Hát ez OFF
Plus4-en anno volt egy nagyon király játék (nekem nem volt +4-em), egy búvárbélával kellett leszigonyozni a cápákat, polipokat, meg tengeri genyókat, oldalra scrollozós (2irányba!) szupi kis játék volt, nagyon tetszett benne a figura. A címét nem tudom, de Neptune rémlik, vagy hasonló. -
mejoe #339 Hmmm Mintha C+4-en emlékeznék valami hasonlóra. Ismerősnek hangzik.
-
#336 Hahh, nekem is megvan, épp itt van a kezemben. A pontos címe (ki nem találnátok):
Super Games
Commodore 64
Mellesleg Made in Hong Kong.
Milyen jó kis neveket tudtak akkoriban kitalálni:) -
mejoe #335 Én múltkor beleolvastam a történetükbe is az org oldalon. Voltak nosztalgiakeltő sztorijaik. -
#334 tökjó :o) néztem az intro-képeiket, és a nagy részük ismerős... -
mejoe #333 Van egy www.fairlight.org is. -
#332 szerintem igen... miért ne végülis :o)
a www.fairlight.to alapján ugyanaz a csapat, csak a tagok mások már, de jogos örökösei a Névnek :o) -
#331 Ez már nekem is felmerült, de nem tom. Nem néztem utána. -
mejoe #330 Nem tudja valaki az a Fairlight ,ami a 64-es időkben volt, az ugyanaz a cracker csapat , mint ,aki ma pc-n töri a gémeket ? -
#329 most néztem a pénztárcámba, hát nem lenne rá pénzem
-
#328 nekem asszem valamilyen action replayom volt
hú de drága volt
asszem vagy 5000ft
de bőszen vertem be a POKEmonokat
-
Gary #327 Nekem is megvolt az a 3 játékos (foci, sakk, stb.), plusz egy Action 7-es kartács egyenesen a Hobby Elektronikából (a zsebem üres, kifelé jövet fejbeverés a plafonba, de nem számított...) Hajaj, mily' boldog is voltam, míg haza nem értem és ki nem próbáltam... Az én óceán floppymat nem szerette a gyorstöltő, sem a beépített copy, backup. Ekkor pánik sebességgel cseréltem le egy 1541/II-re.
Most az emulátoros időkben, szinte mindegyik cartridge hozzáférhető. -
#326 GUI, Networking, XM, Minesweeper! Pfffff! Nagyon meleg! -
#325 nem, egy cart. volt a lent említett 3 játékkal... nememlékszem a nevére :( -
#324 Jos - egy SuperCPU-ra írt oprendszer c64-re...
- Small 16-bit Pre-emptive Multitasking Microkernel.
- Dynamically linked Shared Libraries.
- Applications can be written in C, with the LCC cross compiler.
- Extremely scalable: all drivers are programs, which can be loaded and unloaded at run-time.
Powerful commandline shell, and support for virtual consoles.
- A nice portion of the standard C library has been written for JOS, so some applications can be ported/compiled from other platforms.
- TCP/IP networking with PPP and SLIP. (!!!!!)
- A very flexible GUI.
- A tiny Web Server, and a few other internet applications.
- A nice text-mode text editor.
- A C-like scripting language called AnScript. (CGI Guestbook script written in it).
- A graphical IRC client (and text based one).
- Support for the IDE64 card. It's blindingly fast! Also support for CMD HD, 1541 and 1571. 1581, FD's and Ramlink's still to come.
- An Amiga Mod file player (S3M and XM formats too!).
- A jpeg viewer.
- A Mine Sweeper clone.
- JOS contains about 70,000 lines of code written in C and 65816 assembler.
fantasztikus... -
mejoe #323 Final iii nekem is volt. Bejártam érte fél Bécset, hogy kapjak, mivel épp hiánycikk volt.
A foci cartridge-ed nem a soccer 2 volt ? -
#322 anno keresgéltem... találtam érdekes dolgokat GEOS-al kapcsolatban... nemtomhányas verziónál tart már, színes, csilivili, turbókártyás, legalább 1 megás c64en meg c128-on megy rendesen (16 megáig létezik)... valami döbbenet volt olvasni :))) egy SuperCPU nevü 20Mhz-s felülröl kompatibilis procit kezel...
http://come.to/supercpu/
és még merje valaki azt mondani, hogy a c64 halott :)))) -
#321 Nekem soha semmi cr-em nem volt :((((.
Csak a floppy vigasztalt. Anno láttam működés közben 256k-s bővítőt. Aztap!cs@!!! Olyan rohadt gyors volt minden, hogy csuda. -
#320 volt valami ilyesmi, de pl egyszerre már nem fogadta el a bal+fel+tüz kombinációt... egy rendes sutemapnál ez kellett :o))) (az autofire-röl nem is beszélve)
apropó - ki milyen cartridge-el rendelkezett? nekem volt egy 3játékos (egy foci, egy sakk meg egy érdekes mezöfoglalós), meg volt egy Final Cart. III ( Amigához van Action Replay III-am :o) ) -
#319 Ja.
De ha port1-ről ment a játék, akkor lehetett ott a billzet bal felső sarkával is játszani. Nem tudom pontosan, de az 1-es, 2-es, Ctrl, a Space a lövés, Balranyíl(?) billentyűkkel, ha jól emléxem. -
#318 programozási szempontok szerintem... alapvetés volt, hogy mindenkinek van, ezért nem álltak neki megírni a billentyűzetkezelést. növeli a méretet, és abból nem volt túl sok arrafele :) -
#317 Ja. Programfüggő volt a dolog. -
mejoe #316 Igen ,de ugyanabban a kategóriában mégis voltak játékok melyek, tudták kezelni a gombot, és olyanok is amelyek nem. Emiatt gondoltam üzleti szempontokra -
#315 meg a c64 billentyüzete szerintem nem viselte a sok gomb egyszerre lenyomását... vagy lekezelését.