448
A kommodorok lázadása
  • Efreet
    így van, az egyik elvetemült muzsikus.
  • Jano
    Valamelyik elvetemült muzsikus.
  • Jano
    Ugye nem Bill Gates! :D
  • Efreet

mai kérdésünk: ki a képen szereplö személy?
  • Jano
    800 márkás alapgép!!!
    Nem kispálya. Nekem ez az első szériából való van, a floppy szintén. Asszem made in england. Wow!
  • Gary
    Nah, meg a Chuck Rock elején is... :))
  • Gary
    Az Outrun Europe-ban volt egy 4 tagú együttes, 2 fázisú mozgással. 2 pálya között zenéltek-mozogtak. Egyszer én is fölhasználtam egy saját kreálmányban!

A dobos fickó rémlik, a Rob H.-s demó mintha kimaradt volna... :(
  • Efreet
    rémlik 1 olyan, hogy elég egyszerücske figurák vannak, amik(akik) a zenére gitároznak, dobolnak... de nemtom az 64 vagy már amiga volt...
  • Jano
    Én csak valami olyanra emléxem, amikor egy csóka ült a dobszerkónál, és frankón ritmusra nyomta a cint, lábdobot, pergetett, mint a güzü, meg az ütemre mórikálta a fejét. Akkor döntöttem el, hogy dobos leszek :D
  • Martin576
    Emléxik valaki arra a Rob Hubbard zenés demóra, amikor áll az együttes és nyomják a rockot?
  • Efreet
    zenével nem is próbálkoztam :)) söt, effektekkel sem. a "sima" basic nekem túl bonyolult volt sprite-kezeléshez :)) (8-10 évesen...)
  • Gary
    De mexakításban mehetett a sprite és a zene! Próbáltad volna a 2.0-ás BASIC-kel! :)))
  • Efreet
    meg Koala Paint... de az Art Studio volt az etalon :)

a Cont.Kittel könnyü sutemápot csinálni, én magam kódoltam az egészet :)) karakteres háttér elött a megengedett 8 sprite... csúnyácska volt ám :)
  • mejoe
    Martin ! Gyakorlatilag én is így voltam vele.
  • Jano
    Shoot'em Up Construction Kit! :DDDDD
    Micsoda sprájtokat rajzoltam vele!
    Mi volt az a rajzprogram? Art Studio asszem. Na azzal szórakoztam még egy keveset.
  • Efreet
    én Graphics Basic-ben alkottam játékokat... sutemápot :))) (híjjj de büszke voltam rá, és mennyire gyenge volt...)

Street Rod-ban verseny, hogy ki tudja gyengébb kocsival lealázni a King-et...
  • Jano
    Basszus hogy vihogtam, amikor megkaptam a 64-emet! A fél osztály hozzánk járt játszani... Meg a tesóm fél osztálya is...
    Milyen szép köröket rajzoltam Simon's Basic-ben.
    Mennyit Street Rod-oztam.
  • Martin576
    Nekem a C64 volt az életem. Alfától-Omegáig. Évekig a pénteki Csokonaiknak éltem. A hét minden más napja csak töltelék volt. Az évente 1x Bit-Let karácsony pedig maga volt az orgia...
  • Efreet
    ez a fele oké. és a mai gyerekek? vagy mondjuk azok, akik nem nyolcvanX-ben voltak gyerekek? mind1. fura dolog ez.
  • mejoe
    Nekem szükségem van nosztalgiára ,mert egyszer voltam gyerek, és ez megismételhetetlen. A gyerekkor önfeledt, pl : alig kellett az felelősséget vállalni bármiért is. Nekem a gyerekkorom egyik legmeghatározóbb eleme a C-64 volt. Ami az önfeledt szórakozást nyújtotta. Úgyhogy szimbolummá vált.
  • Gary
    Szerintem, az má' csak CSÉ :)))
  • Jano
    Bár náluk a "Mennyünk má kántörözni!" a rule...
  • Jano
    Én is úgy érzem, hogy a mai játékok szépek, meg jók, meg minden, de messze nem azt nyújtják, mint a 64 (vagy kinek melyik home computer :D) annak idején. Vitatkoztunk sok emberrel, hogy csak azért van így, mert időközben felnőttünk, a mai gyerekeknek ugyanolyanok a mai PC-s játékok, mint nekünk a régi gépen a régiek, de én nem vagyok biztos ebben. Tényleg más, nem könnyen összehasonlítható, de... Szóval foggggalmam nincs, de igazából nem is érdekel :D
    Nosztalgiázni király, a mai gyerekek meg menjenek labdázni!
  • mejoe
    Efreet Igazad van :) Akkor jött a pc :)
  • mejoe
    Gerelyhajítás annyira jó volt , hogy amikor két éve izomszakadás volt a lábamban. Két hét fekvőgipszel, napi netto 2 órát csak azt játszottam ccs64-el. Meg a biatlon-t ,és ski jumping-ot :))
  • Efreet
    jött az Amiga, amihez simán jó volt szintén :o)))

mi házilag javítottuk az eszközöket... 3-4 roncsból müködöképest heggeszteni... a mai cuccokat szétcsavarozva már semmi javíthatót nem találok :(

NOSZTALGIA RULZ :))) lehet a diablora vagy bármi mai nagy akármire így emlékezni???
  • mejoe
    A joy-ok ról jut ezsembe . A quick shot-ok tényleg rakás sz..ok voltak , mármint minőségileg. Az is tény viszont , hogy a legkényelmesebben illeszkedtek a kézbe. Anyu munkahelyén dolgozott egy Szilárd nevű figura, aki ha eltört az érintkező a quick-ben mindíg megforrasztotta nekem. Ha meg végkép kampo basszó lett, akkor kicserélte valami réz őtvözetre. Na az viszont olyan kemény volt , hogy szó szerint vizhólyagok keletkeztek a kezemen.

Ez az alsó képes joy aztán végleges megoldást jelentett nekem is. Kibírta volna a második v.h.-t is ha kell , csak közben jött az amiga :)
  • Gary
    Alien!: Dededede, csodák kellenek! :)) Volt rá példa szép számmal!

mejoe: Gerelyvetés a Summer Games-ben! Meg a Street Sports sorozatok, főleg a Basketball!

Efreet: Caveman dínóugrás. Egymást űbereltük a max. magasság átvitelével :)) Tűzgyújtás közben fejbe csapkodni a másikat! :) Menekülés a kardfogú tigris elől! :)

Majdnem olyan elemi erővel élem át az emlékeket, mintha most történne az egész!

• Efreet

A QuickShot 2 :))

és az amiröl írtam:

itt van még pár érdekes cucc...
    http://www.c64-lebt.de/chiprundumc640784.htm
    fényceruza, trackball(!!!) :)
  • Efreet
    nekem az olyan az 2 piros, kerek gombbal volt, ami a fekete kocka alap 2 "felsö" sarkán volt, és egy piros, sima egyenes, gömbvégü kar volt... a legstrapabíróbb cucc volt. (bár anno nekem nem volt gond 2 percen belül mikrokapcsoló-rugótcserélni... :D )
  • Jano
    Súlyemelés nagy kiri volt!
    Főleg mikor beszakadt a csóka alatt a padlesz :)

Nekem volt egy joyom, még anno Atarihoz adták gyárilag, az egyszerűen mindent kibírt. Állandó Decathlonozásokat, néhányezerszeres földhözverést, és a mai napig működik. Egy kocka alap, egy kerek tűzgomb, egy rúd. Ez minden.
    A Quick Shotok kb. egy fél Decathlont bírtak ki...
  • Efreet
    a * Games... jajjjjj rengeteg dzsojsztikk pusztult bele...
    Caveman Ugh-Lympics
  • mejoe
    Az Epyx .....Games-ek óriásiak voltak. 86-tól minden nyáron bajnokságokat játszottunk az éppen aktuális slágerrel. Egy-egy újabb világcsúcsért oriási küzdelmek folytak. Kedvencem a súlyemelés volt a World games-ben
  • Jano
    David's Flipperrel órákat tudtam szarakodni!
    A Mechanicus tényleg magyar volt. Beszartam a gfx-jén.

Paperboyos önfeledt újságkihordás(?) :)
    Supremacys bolygóbenépesítés.
    World Games, California Games, Winter Games.
    Decathlon...
  • Alien!
    Én is azt vártam,de hát azért csodákat ne várjunk....:)
  • Efreet
    Hawkeye-t szerettem... annak is jó volt a zenéje, bár a játék kissé egyhangúra sikeredett... inkább Flimbo's Quest :) meg Rolling Ronny (asszem ez volt a címe..)... meg Robocod (James Pond 2).. meg Turrican...
  • Gary
    Az Another World-jükkel sokat kínoztam magam, de mindig volt olyan hely, ahonnan nem lehetett tovább jutni... Pedig azt szívesen végig nyomtam volna, igaz először a PC-s Another World-öt vártam, de így sem volt rossz! A'la Hawkeye!
  • Efreet
    tegnap sikerült felidegesítenem magam a crillionon :o))) ilyen is nagyon régen volt már... tisztára rámtört a nosztalgia
  • Alien!
    Ha valaki kiváncsi,hogy kik csinálták a legszebb játékokat klikk ide:

http://www.xap64.de/

ÉRDEMES!
  • Alien!
    És a Mechanicus milyen flipper volt?? Extra király...Ráadásul,ha jól emléxem magyar fejlesztés volt.....

Amiket imádtam:

Turrican 2
    MYTH
    Golden Axe
    Shadow Of the Beast
    Bop'n Rumble
    Vendetta
    Elvira
    INt.Karate +
    Fllmbo's Quest
    Turbo Charge
    Lotus Esprit 1,2