448
A kommodorok lázadása
-
#274 így van, az egyik elvetemült muzsikus. -
#273 Valamelyik elvetemült muzsikus. -
#272 Ugye nem Bill Gates! :D -
mai kérdésünk: ki a képen szereplö személy? -
#270 800 márkás alapgép!!!
Nem kispálya. Nekem ez az első szériából való van, a floppy szintén. Asszem made in england. Wow! -
Gary #269 Nah, meg a Chuck Rock elején is... :)) -
Gary #268 Az Outrun Europe-ban volt egy 4 tagú együttes, 2 fázisú mozgással. 2 pálya között zenéltek-mozogtak. Egyszer én is fölhasználtam egy saját kreálmányban!
A dobos fickó rémlik, a Rob H.-s demó mintha kimaradt volna... :( -
#267 rémlik 1 olyan, hogy elég egyszerücske figurák vannak, amik(akik) a zenére gitároznak, dobolnak... de nemtom az 64 vagy már amiga volt... -
#266 Én csak valami olyanra emléxem, amikor egy csóka ült a dobszerkónál, és frankón ritmusra nyomta a cint, lábdobot, pergetett, mint a güzü, meg az ütemre mórikálta a fejét. Akkor döntöttem el, hogy dobos leszek :D -
#265 Emléxik valaki arra a Rob Hubbard zenés demóra, amikor áll az együttes és nyomják a rockot? -
#264 zenével nem is próbálkoztam :)) söt, effektekkel sem. a "sima" basic nekem túl bonyolult volt sprite-kezeléshez :)) (8-10 évesen...) -
Gary #263 De mexakításban mehetett a sprite és a zene! Próbáltad volna a 2.0-ás BASIC-kel! :))) -
#262 meg Koala Paint... de az Art Studio volt az etalon :)
a Cont.Kittel könnyü sutemápot csinálni, én magam kódoltam az egészet :)) karakteres háttér elött a megengedett 8 sprite... csúnyácska volt ám :) -
mejoe #261 Martin ! Gyakorlatilag én is így voltam vele. -
#260 Shoot'em Up Construction Kit! :DDDDD
Micsoda sprájtokat rajzoltam vele!
Mi volt az a rajzprogram? Art Studio asszem. Na azzal szórakoztam még egy keveset. -
#259 én Graphics Basic-ben alkottam játékokat... sutemápot :))) (híjjj de büszke voltam rá, és mennyire gyenge volt...)
Street Rod-ban verseny, hogy ki tudja gyengébb kocsival lealázni a King-et... -
#258 Basszus hogy vihogtam, amikor megkaptam a 64-emet! A fél osztály hozzánk járt játszani... Meg a tesóm fél osztálya is...
Milyen szép köröket rajzoltam Simon's Basic-ben.
Mennyit Street Rod-oztam. -
#257 Nekem a C64 volt az életem. Alfától-Omegáig. Évekig a pénteki Csokonaiknak éltem. A hét minden más napja csak töltelék volt. Az évente 1x Bit-Let karácsony pedig maga volt az orgia... -
#256 ez a fele oké. és a mai gyerekek? vagy mondjuk azok, akik nem nyolcvanX-ben voltak gyerekek? mind1. fura dolog ez. -
mejoe #255 Nekem szükségem van nosztalgiára ,mert egyszer voltam gyerek, és ez megismételhetetlen. A gyerekkor önfeledt, pl : alig kellett az felelősséget vállalni bármiért is. Nekem a gyerekkorom egyik legmeghatározóbb eleme a C-64 volt. Ami az önfeledt szórakozást nyújtotta. Úgyhogy szimbolummá vált. -
Gary #254 Szerintem, az má' csak CSÉ :))) -
#253 Bár náluk a "Mennyünk má kántörözni!" a rule... -
#252 Én is úgy érzem, hogy a mai játékok szépek, meg jók, meg minden, de messze nem azt nyújtják, mint a 64 (vagy kinek melyik home computer :D) annak idején. Vitatkoztunk sok emberrel, hogy csak azért van így, mert időközben felnőttünk, a mai gyerekeknek ugyanolyanok a mai PC-s játékok, mint nekünk a régi gépen a régiek, de én nem vagyok biztos ebben. Tényleg más, nem könnyen összehasonlítható, de... Szóval foggggalmam nincs, de igazából nem is érdekel :D
Nosztalgiázni király, a mai gyerekek meg menjenek labdázni! -
mejoe #251 Efreet Igazad van :) Akkor jött a pc :) -
mejoe #250 Gerelyhajítás annyira jó volt , hogy amikor két éve izomszakadás volt a lábamban. Két hét fekvőgipszel, napi netto 2 órát csak azt játszottam ccs64-el. Meg a biatlon-t ,és ski jumping-ot :)) -
#249 jött az Amiga, amihez simán jó volt szintén :o)))
mi házilag javítottuk az eszközöket... 3-4 roncsból müködöképest heggeszteni... a mai cuccokat szétcsavarozva már semmi javíthatót nem találok :(
NOSZTALGIA RULZ :))) lehet a diablora vagy bármi mai nagy akármire így emlékezni??? -
mejoe #248 A joy-ok ról jut ezsembe . A quick shot-ok tényleg rakás sz..ok voltak , mármint minőségileg. Az is tény viszont , hogy a legkényelmesebben illeszkedtek a kézbe. Anyu munkahelyén dolgozott egy Szilárd nevű figura, aki ha eltört az érintkező a quick-ben mindíg megforrasztotta nekem. Ha meg végkép kampo basszó lett, akkor kicserélte valami réz őtvözetre. Na az viszont olyan kemény volt , hogy szó szerint vizhólyagok keletkeztek a kezemen.
Ez az alsó képes joy aztán végleges megoldást jelentett nekem is. Kibírta volna a második v.h.-t is ha kell , csak közben jött az amiga :) -
Gary #247 Alien!: Dededede, csodák kellenek! :)) Volt rá példa szép számmal!
mejoe: Gerelyvetés a Summer Games-ben! Meg a Street Sports sorozatok, főleg a Basketball!
Efreet: Caveman dínóugrás. Egymást űbereltük a max. magasság átvitelével :)) Tűzgyújtás közben fejbe csapkodni a másikat! :) Menekülés a kardfogú tigris elől! :)
Majdnem olyan elemi erővel élem át az emlékeket, mintha most történne az egész!
-
A QuickShot 2 :))
és az amiröl írtam:
itt van még pár érdekes cucc...
http://www.c64-lebt.de/chiprundumc640784.htm
fényceruza, trackball(!!!) :) -
#245 nekem az olyan az 2 piros, kerek gombbal volt, ami a fekete kocka alap 2 "felsö" sarkán volt, és egy piros, sima egyenes, gömbvégü kar volt... a legstrapabíróbb cucc volt. (bár anno nekem nem volt gond 2 percen belül mikrokapcsoló-rugótcserélni... :D ) -
#244 Súlyemelés nagy kiri volt!
Főleg mikor beszakadt a csóka alatt a padlesz :)
Nekem volt egy joyom, még anno Atarihoz adták gyárilag, az egyszerűen mindent kibírt. Állandó Decathlonozásokat, néhányezerszeres földhözverést, és a mai napig működik. Egy kocka alap, egy kerek tűzgomb, egy rúd. Ez minden.
A Quick Shotok kb. egy fél Decathlont bírtak ki... -
#243 a * Games... jajjjjj rengeteg dzsojsztikk pusztult bele...
Caveman Ugh-Lympics
-
mejoe #242 Az Epyx .....Games-ek óriásiak voltak. 86-tól minden nyáron bajnokságokat játszottunk az éppen aktuális slágerrel. Egy-egy újabb világcsúcsért oriási küzdelmek folytak. Kedvencem a súlyemelés volt a World games-ben -
#241 David's Flipperrel órákat tudtam szarakodni!
A Mechanicus tényleg magyar volt. Beszartam a gfx-jén.
Paperboyos önfeledt újságkihordás(?) :)
Supremacys bolygóbenépesítés.
World Games, California Games, Winter Games.
Decathlon... -
#240 Én is azt vártam,de hát azért csodákat ne várjunk....:) -
#239 Hawkeye-t szerettem... annak is jó volt a zenéje, bár a játék kissé egyhangúra sikeredett... inkább Flimbo's Quest :) meg Rolling Ronny (asszem ez volt a címe..)... meg Robocod (James Pond 2).. meg Turrican... -
Gary #238 Az Another World-jükkel sokat kínoztam magam, de mindig volt olyan hely, ahonnan nem lehetett tovább jutni... Pedig azt szívesen végig nyomtam volna, igaz először a PC-s Another World-öt vártam, de így sem volt rossz! A'la Hawkeye! -
#237 tegnap sikerült felidegesítenem magam a crillionon :o))) ilyen is nagyon régen volt már... tisztára rámtört a nosztalgia -
#236 Ha valaki kiváncsi,hogy kik csinálták a legszebb játékokat klikk ide:
http://www.xap64.de/
ÉRDEMES! -
#235 És a Mechanicus milyen flipper volt?? Extra király...Ráadásul,ha jól emléxem magyar fejlesztés volt.....
Amiket imádtam:
Turrican 2
MYTH
Golden Axe
Shadow Of the Beast
Bop'n Rumble
Vendetta
Elvira
INt.Karate +
Fllmbo's Quest
Turbo Charge
Lotus Esprit 1,2