63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nemértem... nincs semmi trükk?
(shadowmappel sem vet...) -
nekem geometria is vet rendesen. Nem lehet, hogy csak a shadow mapeket szereti? -
érdekes.. hair&fur saját magára vet árnyékot geometria meg nem....pff..
-
Engem ez a Hair and Fur árnyék nem hagy nyugodni.... -
Csak LW-ben nem reaktor van. :D Amúgy fasza ötlet. Pl. simcloth-al sikerülhet is embei időn belül, hajhullás nélkül. amúgy tök sok nagyon bonyolult constraint rendszert célszerű így leegyszerűsíteni. Pl. egy láncinget is, mint cloth szimulálni, és később pakolni fel a láncszemeket a felületére. -
Tapasztalatból mondom, hogy ne így indulj el, egy rendes lánctalp-futószalag szimuláció kikészíti reactort. Inkább csináld meg a lánctalpat manuálisan, rajzold meg a spline-t amin mozdulnak a lapok, animáld le, és hagyjad, hogy a reactor ne törődjön magával a szemek animálásával, úgyis tökéletesen fel fogja vonszolni a golyóbisokat. :) -
A lánctalpat egy Lightwaves haverom megcsinálta ezzezl a trükkel és nagyon faszán működött....
-
nemnagyon használtam még a Cloth-ot.. de úgynézem hogy a Cloth Módositó object Properities-ében van egy U és V Strech :- a presetek nézve magasra kell állítani ezeket (1000) és akkor nem fog nyúlni annyira.... -
én is ebben hittem de valahogy nem csinalja meg..... -
EZ teljessen jó ötlet
minden jó mindent megcsináltam ahogy mondtad. ott akadtam el , hogy a cloth az valahogy nyúlik de hogyan lehet ezt beállítani , hogy tartsa a formályát? -
Csak azzal a target direckt spottal csinál árnyékot aszem. -
Free:
megcsinálsz egy láncszemet és megcsinálod egy slplinebol a keresztmepszetet amina láncszemek végigfutnak..... extprudálod(de majd nem rendereled... ruhaszimulációval lehet majd foratni nagy tapadású hengerekkel) a láncszemek pedig lehetnek scatterelve rá. és minden polyra rak egy szemet.... és ahogy később állítod a line interpolation-át annyival több láncszemed lehet parametrikusan..... -
a lényeg hogy rajzoltam egy hullámvasút szerű pályát. ezen gurúlnak le a golyók és a pálya aljában ahol megálnak lenne egy felvonó szerű dolg ami felviszi a pálya tetejére és indúl a kör megint. és ezt szeretném animálni. valami kis aranyos videó jellegű dolog lenne. és gondoltam készítek fogaskereket meg mindent ahogy annak lenie kell. valahogy csak meg lehet oldani.
egyébképnt egy lánctalpat hogyan készítenél el ? -
Egy hülye kérdés, miért akarod reactorral? :D -
NAH ÚJABB REAKTOROS KÉRDÉS :C)
szóval hogyan lehet pl lánctalpat vagy nem is lánctalpat hanem futószallagot készíteni amin pl vannak fogak?
próbáálkoztam őúgy hogy megalkottam egy láncszemet és azt sokszorosítva és használva a Constraint Hinge -t használva össze tettem a láncot. készítettem hozzá fogaskereket és így próbáltam hajtani. de valahogy nem akar összejönni. nem az igazi a dolog. iszonyú sokat számol és rettentő bonyodalmas. hogyan lehet ezt egyszerűbben megoldani ? -
hi!
rég nem szivtam ennyit.... ez a mocskos Hair&Fur nem kap árnyékot!
valami kompozit probléma? egyszerűen nem hiszem el.....
-
köszönöm. sikerűlt belőni :c) -
Nagyon sok komponensben van egy "Show calculation" checkbox. CSak azt kell kipipálnod. Glossy refarction vagy reflection interpolálás egy kcisit trükkösebb, itt ugyanis az Irradiance mapnál kell bekapcsolni a show clalc-ot, még akkor is, ha teszem azt, nem is használod az irradiance map engine-t. -
nah akkor lenne egy amatőr kérdésem.....
hogyan kell beállítani a Vray rendert, hogy amikor számolja a dolgokat akkor is mutassa hogy éppen hol tart ? több tutor videóban láttam ,hogy lehet látni miközben renderel. nálam meg a végleges kép lejképzése elött csak nagy fekete képernyő van csak. jó lenne ez a dolog, mert akkor már egy csomó hiba kiszúrható render közben és nem kellene végig várni , hogy a kész képet kezdje el lerenderelni. -
Nagyon köszi szépen a segítséget műxik minden úgy ahogy kell..:)) -
Szonár #23987 Bementem:Customize\Load custom UI Scheme\DefaultUI.ui
Ennyi.
Haverom oldotta meg. -
Ha MutliPasst (tehát ténylegeset), akkor alapból azt csinálja hogy lerendereli a 12 pass-t és utána húzza rá az effectet tehát az éles lesz... de a Camera multipass beállitásainálé választhatod hogy "Render Effects Per Pass" és akkor minden passban lesz füved...tehát DOFos füved... -
mliyen DOFot használsz?
MultiPass? vagy EFFECT? -
úgynéz ki az a baj hogy Effectként van renderelve....
ha átállítod geometriára akkor biztos lesz.. de akkor máshogy is néz ki.. Motion blurral ue-lesz.....(bár ez effect panelon van sajátja neki) -
putyi #23983 sejtettem,mert újra nem található.
a népszerűség átka. -
Nem tudja valaki.. hogy a max 7.5ben ha füvet csinálok és rá egy utcát.. és ott kamerával DoFot használok.. az a fűre mért nincs hatással..? mert műxik az élességbeállítás csak 1 vmi éles a többi homályos.. de mikor betülti a füvet az mindenhol éles marad..:( meg ha azt használom a kamerán hogyha mozog akkor elmosódik a kép..a Motion Blur..
Előre is köszönöm! -
hogy oldottad meg? -
Szonár #23980 Probléma már tárgytalan. -
pff... -
Semmit, Maxwell fórumra valaki beírta, hogy "Hé, én törltem fel a Vray fórumot". Gondolom kamuzik. De akkor is. Micsoda infantilis emberek. -
nem vagyok regisztrált tag... de mi megy? -
Jesszusom...
Vray fórum meghekkelve, megint...
Maxwell fórumokon meg ez.:
http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=8041 -
putyi #23975 olyan 2 éve volt egy reacoros pályázat, ahol pont egy katapult volt a feladat. -
probálj növelni az erökaron talán ugy jobb lesz. -
GixEr #23973 Kedvet kaptam a reactorhoz... mar epul a kohajitogep, de nem valami messzire visz hiaba novelem a sulyt a kar tuloldalan :( -
Nem force-s joyra csak sima potis.De hogy ne csak offoljak ha ugyis mindenki a reaktorba babrál és a projeckt témája is lehet hogy az lesz, akkor mi lenne ha összekötnénk a kellemest a hasznossal?
Készuljön ilyen joy mechanika lehetöleg minél egyszerübben kivitelezhetö és lehet hogy a gyöztes pályamüvet fogom elkésziteni
.Egyetlen megkötés lenne csak a befoglalo méretek nem lehetnének nagyobbak 85x85x40 mm-nél,hogy beférjen a házába.
-
pillanat emberek, épp KATT-ra gyártok AP reklámot. szal, lesz banner, de patience! -
lenne project csak a "főnök " LE van fogallava és nem akar bannert készíteni. a "reactoros ötlet nem jó? az még úgysem volt és sztem elég egyszerű ahoz hogy mindenki tudjon szép dolgokat készíteni benne. mondjuk nem lehet képekkel bepostolni de tele leszünk szép Videókkal :c) -
Jé, nem tudtad a vételt? Szvsz már ott volt valami fura, amikor a Studio21 hirtelen hivatalos Alias képviselet lett. Nem tudom mi lesz a Mayával, majd elválik. De ha úgy vesszük, mind a Maya, mind a MAX haldoklik. nem fejlesztik, nem nyúlnak hozzá. Elvegetál, szvsz utolsó éveiben van mindkét progi.
Vray maya-t leölték? Ejha, warum? XSI-ről tudok, és örültem is neki, mert kacsingatok ezen szoftver felé. Szimaptikus sok szempontból.
Neked aztán meg minden jót ott a hideg dániában, bár, asszem ott is melegedhet.
-
Gondoltam beírom ide, ha már úgysincs project és annak a témája meg tetszik. :)
Szóval van a Threedy fórumon (3DTotal) egy SpeedModelling részleg, ahol általában 1 órás limittel kell lemodellezni vmit, a következő két hétben (szerdától :P) a téma "Mini Me", de most 2 óra van rá. :)
LinK