3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt hiszem ez benneteket is erdekel (nyalcsorgato 😊
Panzar
Dichter
Egyébként meg, ha nem megy annyira, ne fejjel kezdd sztem.

Dichter
fej ly-al???????

<#falbav>

Johnyy
Látom vágjátok a témát! tudtok valami tutorialt az arc, fely modelezéshez fényképrõl???? mert nem megy anyira...

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Dichter
Már látom. Renault Clio <#eljen>

Dichter
Biztosan megdícsérném, ha látnék belõle valamit, de a böngészõm fél órája nem hoz be képeket.

petesilver

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
Bár, most arról kezdtem el töprengeni, hogy nekem van egy félkész írásom nagyjából errõl a témáról. Most az feleslegessé vált, mert nem lenne sokkal több fordításnál. Ez is oylan, mint a programozás? Tök mid1 mi az ötlet, valaki már biztosan megoldotta? 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
Ez jó, ez nagyon érdekes és jó... a nteten tényleg lehet hasznosítható infót találni.

per aspera ad astra

Aldaryn
A dolog iróniája, hogy egyes MAX verziók pont az autobackup közben szerettek elszállni... 😛 Ctrl+S, használd sokat! Jobb, mint az autoback. Ha csak nem arról van szó, hogy elrontottál vmit, és nincs már elég undo level...

per aspera ad astra

petesilver
Ahh, muszály volt írnom valamit, mert megint szeneset játszik a max mapolás közben. Asszem kivédem inkább, ugye lehet állítani az autobackup idõtartamát sûrûségileg? beállítom vazze 1 percre, és utána fagyogasson.

petesilver
Ahh. Lejött végre az evermotion fulltutorial video CD-je a mental rayrõl, Mental4ever névvel. Egészen jó!

petesilver
Ez nagyon jó!!!!! Thx!

http://www.itchy-animation.co.uk/light.htm

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
ezt érdemes megnézni. Teljesen véletlenül akadtam rá, az egyik helyi fórumozó galériájában van. itt a link:
link
Csernobil a kép állítólag, de nem az a lényeg, hanem a 360 fokos panoráma. Húzod a csúszkát az ablakban, és mintha forognál körbe. Talán valakinek jól jöhet valami renderhez

marmint jelen esetben

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

talan a lenyeg hogy elet legyen benne, ez a kulonbseg a ket kep kozott. Elethuseg rovasara nem, ha nem viszed tulzasba. Ez olyan mint egy szep szines foto, vagy egy kevesbe jol bealitott foto.

Ahh értem mire gondolsz. De ettõl a 'stítus feeling'-tõl nem veszti el, vagy nem csökken a kép élethûsége?
ronin, veletlenul beleakadtam ebbe a ket kepbe.
ebben van stilus-feeling - http://www.citrinedesign.com/meshine/wip/paganini_auditorium_test_1.jpg
ebben nincs, vagy keves - http://www.citrinedesign.com/meshine/wip/paganini_auditorium_test_3.jpg

zsomborm
hi! nemtud valaki 3d studio max 7-hez serialt meg craket? a 30 napos hoz?

max7ben ismet megjelent a bitmap bug, ezert "apply crop" tanacsos. Discreet vagy Vlado bacsi majd updatel.

fle go
GixEr: kosssszzzz!!!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Emberek surgos segitseg kellene, van valakinek textilia texturaja, vagy tipp honnan lehetne parat leszedni( vaszon, bor, selyem) kellene.
Koszi elore is!!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
ezek gyonyoru darabok!!! Gratula, kivalo munka!

hogyne lenne:
-Animatek World Builder AWB
-World Creation Toolkit WTC
-Brice (corel)
-Vue d' Esprit vue
-Terragen terragen
-Moyo world
morfium
http://www.e-onsoftware.com/
AnarchoiD
ide irok hatha van tippje valakinek, regen volt a BRICE nevu tajkepgenerator soft .. mostanaban van valami hasonlo ?😊

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Jajjj. Ahogy látom halálra sütötte a vásznat de mostmár lerenderrelem, hogy meg tudjam mutatni.
Elsõ ránézésre még nem lesz jó (bár még csak az elsõ fényszámítási réteget látom). Valószínü egy kevesett ezzel is kell majd játszani.
hogy ne maradjak hülye ez az opció mit is fog csinálni? inverse square
A másik meg hogy az exponenciális color mappoláshoz a HSV-t vagy a simát rakjam be, mert eddig is a sima volt használatban.
hja. ez erdekes, lehet tutorial lesz belole 😊

ez az animált textúrájú vray light új, de a másikat megnézem
zsomborm
hi! nemtud valaki 3d studio max 7-hez serialt meg craket? a 30 napos hoz?

Aldaryn
Nem tragédia, nem fog ettol szingularitássá omlani az univerzumunk, vagy hasonló, csak szóltam, hogy lekgkozelebb figyelj erre! Ha jól tudom, a D21-re feltöltött képeket a D21 engine-je eltárolja egy lekicsinyitett formában is, amit a forum listázásakor jelenit meg, pont azért, hogy a nagy képek ott se tolják szét a fórumot. Szerintem ezeket kellene linkelned, mint thumb. Remélem nem beszéltem nagy baromságot.

A vásznaddal az a "gond", hogy a GI fény erõssége mindenképp inverz négyzetesen csökken. Két lehetõséged van megoldani a dolgot, vagy valósághú értéktartományban modellezed le a jelenet fényeit, vagy valami fake ötlettel oldod meg. Elõzõ annyiból áll, hogy a projektor ereje nem pl. "1.0", hanem pl. 500, a light decay pedig inverse square. Egy iylen nagy fényspektrumhoz persze exponenciális color mappolás kell, hogy ne égjenek ki a fényesebb részek. Viszont igy valósághü lesz a vászonról GI-vel a szobába jutó fény erõsságe.
A második módszerre egy lehetséges megoldás talán az, hogy egy animált textúrájú VRay lightot raksz a vászon elé közvetlen, ami invisible.

per aspera ad astra

Ja és még egy kérdés amit nem tudtam megoldani. A probléma az, hogy ebben a szobában plusz fényforrást használok, mert a vászonról nem jut elég fény vissza a szobába. Ez nem is ban addig amíg nem lesz anim, de ha azt csinálok belõlle, akkor egy nagy hibája lesz, mégpedig az, hogy a szobában a fény nem fog függeni a a vetített kép fényerejétõl és színétõl. Ezt hogyan lehetne vajon megoldani? Ilyen esetekben már valami scriptet szoktak írni a plusz fényforráshoz?
Bocsi, de íram hogy már így töltöttem fel a d21-re és mivel a másik kép ami ilyen széles az is csak pár hozzászólással odébb van, ezért gondoltam nem nagy baj. Utólag nem tudom kisebbre venni. Mégegyszer bocs ha akkora gáz.
Sikerült, de nem tetszett a megrendelõnek 😞. Kiderült, hogy õ nem ilyenre gondolt, hanem valami sokkal primitívebbre, ugyanis én szépen élethûen megcsináltam vray-el, de neki valami inkább rajzra hasonlító kelett volna, hogy a honlapjára fel tudja rakni és szemléltetni vele, hogy egy konferencia teremben a berendezések mire valók és hogy kell elhelyezni õket. Na mindegy errõl ennyit.
Aldaryn
Mi a material edittor rendererje? Ha valami spéci 3rd party cucc, akkor rakjad vissza scanline-ra. Mind VRay, mind Brazil képes kifagyasztani az meditet.

Képméret meg legyen 680px. 😛 Szép kerek szám.

per aspera ad astra

petesilver
De mostmár legalább tudom mi volt a baj. Ugye a múltkor valamiért egymás mellé rakta be a képet, holott a link még egymás alatt volt enter elõtt. De csak kaptam felszólítást, hogy nagy a kép. asszittem a 700-as szélesség még jó. Hát nem, még huszat faragok legközelebb majd Flego bárdjával-fejszéjével, vagy mi lesz az. 😊

petesilver
Rég írtam, hogy megõrülök, úgyhogy gyorsan pótolom. Mai menü: amint megnyitnám mat editorban a multi matot, úgy lefagy mint a huzat! Megcsinálta egymás után hatszor. ááááááá! megnyit, bállít, átforgat, átméretez, és utána materiálnál elszáll!! Klassz volt. Megyek is levegõzni!

RelakS
Stimmel, csak ugyi a játék topikokban is elõfordul ultrabrutálfelbontású kép, és ott vált szokássá, hogy 800 px max szélesség

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

FRenkie
"(ja, sorry a CGTalkos képért, de nem akartam uploadolni emgint...)"
.. Igen Al mindenki tudja hogy choice award winner winner vagy. 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Dichter
Azért azt is el kell ismerni, hogy bizonyos képméret alatt, nem élvezhetõ teljesen. Mondjuk a linkre mutató thumbnail, valóban megoldás lenne.

Aldaryn
elvileg 680px egy hozzászólásblokk mérete. CSak azért pampogok, mert garfikusok lennénk itt páran uygebár, legalább mi adjunk a külalakra. :o)

per aspera ad astra

RelakS
800 széles is még belefér szvsz

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Aldaryn
Khmm... "Kisebb képet légyszi! Az ideális képméret 680px szélességû! Ezek széttolják a fórumot, ami egyébként nyagon tetszetõsen mutat, ha sok képet ízlésesen linkelgetünk!
Nagyobb képrõl szúrj be 680px széles thumbot, és linkeltess a nagyhoz belõle!"

Azért itt írom, hogy ez mindenkinek szól! Légyszives vegyed kisebbre a képeket, vagy leszedem a hozzászólásokat. Bocs, ha köcsögségnek tûnik, de a max-os fórum mindig oylan szép és rendezett volt. 😛

per aspera ad astra

petesilver
besz@rás jó így. szerintem. sötétbenházimozizós mátrixos szerintem

ronin mi lett a.. valamilyen meloval amit emlitettel hogy csinalsz?
sikerult idore megcsinalni?

Na megcsináltam a 'nem a falra vetítünk' változatot.

Bocsi a képméret miatt, de így töltöttem föl a design21 oldalára és már nem tudtam konvertálni, de legközelegg nem rakok ekkorát.