63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• KisQbi
  • KisQbi
    idegesitene ha nem lenne jó...

megcsinálja majdnem mindenre kivéve a falloff-ra (noise, gradens noise-al stb.. faszán müxik)
  • Malakai
    Meg lehet biztos csinálni constraintekkel, de próbálgatnom kéne...
  • GixEr
    proceduralisra nem is biztos, hogy menni fog (probald ki egy render to texture-val!) addig jo lesz a proceduralis blend map nak az anyagok keveresehez(sziklas/foldes<->fuves).
  • KisQbi
    ThomasGins: megoldodott...

Gixer: csak nézelődöm hogy lehet e a füvet meredekség szerinte lerakni de eddig nem sikerült.... mintha nem reagálna renderesn a map-omra a densityje....
  • GixEr
    mihez kell? csak nem tajkep lesz?
  • GixEr
    szerintem semmivel, hacsak a gravitacio erejet nem animalod es kotod hozza egy testhez ami reszt vesz a dinamikaban, maceras de mukodhet.
  • ThomasGins
    Mintha vmelyik régebbi max tutor cd-jén lett volna ilyen,de lehet hogy rosszul emléxek.
  • KisQbi
    nincs ötlet.. egyenlőre....
  • ThomasGins
    #24059 Erre nincs vkinek ötlete?
  • KisQbi
    kösz... stimmel a dolog...!
  • repvez
    Sajna nem olyan jo az angolom hogy mindent megértsek a helpekbol.Csak az olyat értem meg ami feketén-fehéren leirja h ezt és ezt a kapcsolot nyombd be és adj ilyen értéket neki.Ha valami kimarad a leirásbol és csak szövegesen emliti akkor már nem sikerül a tutor.Ezért probálom szükiteni a keresési kört mert nem tudom mikor mi lenne a célszerü.
    Tudom igy nehéz bármit is csinálni de ez van.
  • Malakai
    Plz, előbb nézd végig a többit is!
    Amúgy meg a joyt megcinálni abszolút értelmetlen dolog, csak úgy mondom.. De mind1. (Korábban leírtam miért.)
  • repvez
    Végigcsináltam a kelj fel jancsis tutort, sikerült,de ha ugyanilyen rigid body-val szeretném a joymechanikát megcsinálni akkor meg átesnek egymáson a részek.nem ütköznek mint a tutorba, mi lehet a probléma és mit befolyásolnak a bunding box,-spehre,-proxy megy egyéb beállitások a reactor menüben?
    Vagy mit kéne használnom ahhoz hogy ne tudjon másmerre mozogni a mechanika csak forogni tudjon a tengelyek körül?
  • GixEr
    tegyel egyet fole is! meg jol is nezne ki...
  • GixEr
    Fallof/ local Z (es allitgatod a curve-t hogy az atmenet neked tetszo legyen)

Kiprobatam zsanerral is a katapultot (most megint volt ra egy pici idom, a fene egye meg, hogy munkaidoben dolgozni is kell...) a helyzet annyiban valtozott, hogy a zsenerral elkeszult katapultra nem kell tobb tonnat radobni hanem ellensullyal produkalja ugyanazt mint az elozo. (ebbol agyu lesz en mar latom :)
  • repvez
    Közben megtörtént és müködik,de ha mélyebb lenne a vályat amiben a golyo megy talán nem ugrana ki belöle.
  • ThomasGins
    Kircsi:)
  • KisQbi
    tudja valaki hogy lehet "slope" szerint rakni gradienst vagy fallofot vagy bármit (meredekség függően)?.. mint a top-bottom anyag....
  • GixEr
    Hogy pusztitson :)
  • Malakai
    Olvasd el plz előbb a helpben a reactor részt, vannak még tutorialok is!
  • Malakai
    Amint mondtam, elég gáz a katapultozás... :P Esetleg alaphelyzet helyett constraintel rögzíteni a lendítő kart, meg lehet próbálni (a súrlódás a tartó és a kar között pl itt is erősen visszafogja).
  • KisQbi
    müködikez mitakarsz ennél többet:D
  • GixEr
    van :)
    catapult
    Le kell menteni DE AVI-nak!!!
  • GixEr
    nincs tarhelyem :(
  • ThomasGins
    Egy previewot nem mutatsz belőle?:)
  • GixEr
    hat sajnos a kohajitom csutortokot mondott, egyszeruen nem kepes elhajitani a kovet 20-30m nel messzebbre, pedig mar tobb ezer!! kg-os kovet dobtam magasrol a karra (az ellensulynak is elegnek kellene lennie)
  • GixEr
    eloszor a reactor sugojat, amugy az Utility panelon a Reactor/prewiew&Animation/Preview in window (vagy a kepernyo bal szelen levo also ket gomb valamelyiket)
  • repvez
    Mit kell még beállitani illetve bekapcsolni hogy elinduljon a golyo.Nem vagyok otthon a témában ,de igy lehet rájövök egy két dologra ha látom mozdás közben.
  • ThomasGins
    Reactornál mivel lehet mágnesességet szimulálni?
  • Free
    na megyek aludni mert már össze vissza beszélek :d
  • Free
    oksa köszönöm :d
    ez csak egy abszolút szubjekítv vélemény volt én mindneféle weblapot szeretek ezér tvagyok objektív ezzel a dologgal kapcsolatban

Tény hogy anno amikor kijött a flash úgy gondolták hogy kiváltják vele a bonyolúlt és nehézkes jávás és egyéb alkalmazásokat a weblapszerkesztésből. de valkahogy akkor ugrottak vele eggyet és a minden más soookkal rohamosabban fejlődött mint pl a flash azért mondom hogy most fej fej melett haladva mindenben mindent meg leht valósítani.
  • Malakai
    Nem kell adnom a scenet, ugyanis egyetlen egy paramétert változtattam, az pedig a friction. Elég extrémen le kell venni, tehát ilyen 0.00x érték is még elég durván befolyásolja! :) Ezt is elég hülyén csinálták meg szvsz, de mind1, ez van... :)

Amiért én helyeseltem, hogy nem flash: Nem muszáj flashel és nem a technikai fejlettsége miatt, hanem csak úgy, mert miért kéne alapon. :D
  • Free
    kérném a scenest amit beálítottál. akkor L játszanék még vele egy kicsit :c) légyszi légyszi légyszi :c)
    nekem már az átfordulás i gond volt a kisodródás meg az ugratás nem para mert akkor átépítem a pályát :c) de ebből már presztizs kérdést csináltam :c)

Amúgy jah megértettem hogy nem a valós dolgokra való de miért ne idegesítse fel magát vele az ember fia :c)

Al látom szép az oldal grat hozzá :c) így legalább érthető miért nincs új banner :c) és nincs is harag miatta vagy bármi más de olyan jó piszkálódni vele :c)
    Amúgy nagyon süti az oldal várom majd a tartalmat is :c)
    jah és hogy off oljak én is . igen komoly rendszerreket lehet flash el megépíteni. szinte mindennel tud kapcsolatot létesíteni és mindent be tud hívni. amit flash el nem lehet megoldani azt mással sem csak a flashben rettentő bonyolúlt az amit akár html el akár css el meg lehet oldani. meg a flsah ellen csak annyi , hogy rettentő érzékeny az útvonal változásokra. szvsz minden rendszerrel csak annyit lehet megvalósítani amennyire értenek hozzá és lehet az html css xml flash vagy báremi amit a jövő hoz. úgyhogy ilyen dolgokon nem érdemes vitatkozni. ez kicsit olyan vita minthogy Windows vagy Linux, vagy hogy Lightwave vagy max. ha értesz hozzá azt szereted.
  • grizzly21
    még1:komoly rendszer: a flash is az nagyon. Flashnél nem csak a happy tree friendsre kell gondolni!
    Ja és nem vitázni akarok csak érvelni--ha kicsit off is a dolog
  • ThomasGins
    Az SW-s repülőddel mi lett?:)
  • grizzly21
    ja és minden browserhez van flash player hogyne lenne
  • grizzly21
    azért mert a flash képes XML beolvasásra is többek között, és mivel a userek 90%-ának van a gépén flash lejátszó igy nem is zársz ki senkit.
  • Mayer
    Nagyon szép lett. Imádom a CSS-t úgyhogy pláne..
  • Aldaryn
    Köszi!

egyelőre random. De amíg nincs kész a fade-elést kezelő JS, addig aszem az lesz, hogy 1. loadkor random, aztán amíg él a session, addig nem változik. :)