3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

formatuq
esetleg egy forrast nem tudnal, nekem csak 3D Studio Max V7.0 van

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX

azert egy probat megér, max nem mukodik es a max sir a betolteskor. 😊
nem! adott verziohoz valot keress! (ha script akkor talan megy rendesen)
formatuq
talaltam ket .ply plug-int, egyik max4-hez masik max5-hoz.
mind a ket max-t fel kel telepitenem, vagy lefele kompatibilisek?

formatuq
koszonom szepen

petesilver
Izé, ez én voltam, csak beragadtam a másik nickembe. De ne áruljátok el senkinek 😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

exHumano
Majd megnézem. Kaptam egy névjegyet a max bemutatón egy oktatótól, aki személyreszabottan oktat mindent, ami kell, reális áron. Ellenkezõ esetben horribilis összegért tanulhatod meg csomagban azt is amit már tudsz a Studio21 -ben.

Ja igen ami érdekelne:
-3DsMax alapok, modellezés, animálás (felsõfokon)
-Photoshop
-CaracterStudio
Lehetséges, hogy valamikor nyáron elmennék egy 3d-s tanfolyamra. Tudtok valamit ajánlani? Gondolom a kezdõ fokozaton kellene elkezdenem annak ellenére, hogy már elég jó képeket csinálok, de gondolom az alapok fele kimaradt, ami nélkül magasabb kategóriába nem érdemes menni.
Valoszinuled irtak maguknak sajat exportert amit akar maxscript-ben is megirhattak. Nezz szet a maxplugins.devagy a scriptspot.com hatha szerencsed lesz
formatuq
Meg valami, szavaidbol azt veszem ki, beleneztel az mdl file-ba.
Az elejen irja hogy a kiterjesztes .max es en arra gondolok, hogy 3dmax-ban csinaltak, de nem a 7-es ben, mert amikro keszult, akkor meg nem volt.

formatuq
Sziasztok,

Ezt irta nekem valaki:
Unfortunately, the PLY files within the Soldiers data bears no resemblance to a "true" PLY formatted file (binary or ASCII).

Szoval ez azt jelenti, hogy ugyan ply a kiterjesztese, de valami teljesen sajatos formatum?

Koszi
Format

na jo beszivatott a melo vegere a renderer, szep zoldbe renderel mindent, meg szerencsere hogy az imap modban mukodik legalabb...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Az MDL megteveszto lehet mert nem biztos, hogy a halflife motorja hajtja meg a game-t. A HL2 MDL-je binaris ugyhogy az tuti, hogy nem mert ez text. A HL1 pedig azert nem mert a 3d explorer nem tudja megnyitni (az eredeti HL1-est csont nelkul nyitja). Szoval valami sajat motor lehet, de a Fan site-okon sem igen lattam semmi szerkesztore letoltheto modellre utalast ugyhogy eleg halottnak tunik az otlet.
mdl formatra rakersel talalsz hozza konvertert, illetve az ingyenes szerkesztohoz, gmax is van ilyen port/plug akarmi.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

formatuq
Eloszor is elnezest szeretnek kerni, ha nagyon nagy ostobasagot fogok kerdezni, kerni.
Van egy nagyonjo kis jatek (http://www.codemasters.com/soldiers/index.php) es ahogy az lenni szokot, a keszitoje nem ad ki hozza editort, sem map sem unit.
A jatekban az egysegek kolonbozo 3d-s file-okbol alnak, .anm .mdl es .ply.
A .mdl valami leiro file lehet, a .ply-rol meg ezt sikerult kideritenem: http://www.cc.gatech.edu/projects/large_models/ply.html

A kerdesem az lenne, hogy lehetne uj egsegeket letrehozni, vagyis betolteni, importalni valami 3D editorba.
(itt egy model a jatekbol: http://152.66.93.29/showw2/work/pz-6b.zip)
Ha ez sikerulne valakinek igen halas lennek.

Az otleteket, probalkozasokat elore is koszonom.
Format

Ja, azért köszi a vrayhelp-et. Csak még egy kérdés: max7 alatt? ha igen melyik verziójú cr-el?

Én ezt az effektet photoshop-ban teszem rá mindig. Elõtte megszívtam párszor, hogy a prerenderen jól nézett ki az effekt, aztán a véglegesen mégsem. Tehát megszívtam, lehetett újraszámoltatni. Azóta jobban szeretem ezt utólag. Filter/distort/diffuse glow

semmit sem allitottam rajta, szamitogepnev es csao

tip a specular bloom render effecthez, (kibaszott idegesito tud lenni amkor mas objektum is amelynek a szine kozelit feherhez megkapja a bloomot. (99% min) mivel egesz szamra lett irva nem lehet(ett) tizedessel pontositani)) ha atirod a scripteben a minnel es a maxnal az #integer -t #float -ra akkor igen es yeah, eztan (99,9) tenyleg csak a 255s feherek kerulnek specular bloom effekt ala (ppl lampa)

egyébként max 6 alatt megy, de tényleg

természetesen igen. nem a vrlserver-el val baj, az fut mint akinek muszáj (és muszáj is). a max írja ki, hogy nem talál license-t. pedig próbáltam compute névvel, ip címmel. a port számát kettõsponttal ti utánaírtátok?

atmasoladt a servert is es inditottad onnan? 7 rootbol
egyebkent passz.

Szerintem is flythrough-hoz kiválló. De segítsetek: 7-es alatt kezdtem egy munkát, és jó lenne az 1.45-el renderelni, de nem megy 7 alatt. Többen azt írták, hogy nekik ment. 6-os alá gond nélkül feltettem. 7-nél mi lehet a baj?

Aldaryn
Azám... 😊 Jó minõségû preview, és szvsz pl. építészeti vizualizációhoz még megfelelõ is.

per aspera ad astra

petesilver
Minek a lightmapját használod? Finalrender?

belekezdtem egy projectbe par napja es lightmapot hasznalok es le kell irjam iszonyat jo. 50-60 light es jo minosegu preview 2perc alatt, 800*600ba aaval egyutt. CSUCS. GYorsan lehet vele haladni

fle go
nenad jok a texturak thanx!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

5napja vettem egy uj billentyuzetet, a keypad plus mar akad.
A poen az hogy kb3x olyan dragan vettem az uj csodalatos mediamarktban, a nyitonapon, csak hat a szukseg nagy ur, de jol meg is jartam vele. I*^@%)@*$%@
😊

nehany fasza, granit, marvany textura, egyeb,
http://www.immib.org.tr/mermer/resim_listele_granitE.asp

petesilver
felraktam a galériába a Concept folderbe a képeket
link

petesilver
DC-n volt valami concept képgyûjtemény, foggalmam sincs, melyik kié. De nem kell ua megcsinálni, csak ötletnek jó. Meg ki tudja mikori egyáltalán?

akkor mar csak a copyrightra kell ugyelni 😉
ThomasGins
Sztem rakd😊

\"So always look on the bright side of death\"

petesilver
Körbe néztem, találtam vagy öt concept grafikát, amit meglehet csinálni jól maxban, nem nehéz, és esélyes a nyerésre szerintem. Ha érdekel valakit, berakhatom ide a rajzokat, hátha megcsinálja valaki.

Dichter
Ez hülyeség. Közhely, de tök igaz, hogy a résztvétel a fontos. Én még csak 2-3 hónapja maxozok, de küldök be a kreatív pályázatra sg-s hátteret. Sztem megéri a próbálkozást. Fõleg, az Alienware gépek miatt <#buck>

fle go
Aldaryn proballak buzditani, meg nenadot is, nem kell felni a megmerettetestol, nektek legalabb van eselyetek, en total feleslegesen indulnek!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

petesilver
Aham. Ha így vesszük, akkor én még az abakusznál tartok, és a computer prototípusát sem csinálták még meg!! ehhhh....

Aldaryn
Elég csak az elõzõ alienware challenge-ekre beérkezett munkákat végignéznem, hogy tökéletesen tisztában legyek vele, hogy nem nagyon értek én még a CG-hez. 😊

per aspera ad astra

fle go
Furcsa Aldaryn, pont Te ne ertenel hozza?

Aldaryn
Na, erre baromi kíváncsi leszek, mit kotyvasztasz ki. 😊 Ha értenék valamit a témához, talán én is beszállnék.

per aspera ad astra

petesilver
Hát ide lehetne tervezni valami ultrabrutál gyilkológéped, amolyan kerekes droidost, ami csúnyán néz. az modelnek, és az animban lõ, meg harcol egy bolygó felszínén mondjuk, olyan terminátoros feelingel. Még kedvem is lenne hozzá, ha tudnék maxozni. Átnézi az ember Feng Zhu munkásságát képekben, és még az ihlet is jön. rajz ezerrel, modellez, és kész! tényleg nem rossz pályázat! Szurkolok nektek fiúk!

ne ebbe most en is beszallok, hehe megpedig olyannal amit mindig is szerettem volna de soha nem volt alkalmam ra, egy igazi autot tervezni. 😊

Aldaryn
...hehe, ahogy ismerlek, még megy is nyeritek. 😊

per aspera ad astra

Boba
GixEr: mitgondolsz, másik nem csinálják meg? Szerintem simán, talán még többen is nekikezdenek!

Azt azert megneznem amikor konnyes szemekkel fureszelitek kette a SPACEBALL5000-et 😊 De az, hogy ketten indultok szerintem nem lehetseges, vagy legalabbis nem fair!
youth
Jaja én is azt néztem. Hát van 4 hónapunk, lehet Hertyvel megpróbáljuk...

Youth

Aldaryn
Animation kategóriában kellene gyõzni. 😊))

per aspera ad astra

Aldaryn
Sajna... 😊 Egy újabb rendererrel több.

per aspera ad astra

youth
Hû de klassz cuccokat lehet nyerni!! Lehet hogy meg kéne próbálni?

Youth

Ja és bocsi, hogy ilyesmit kérdezek, látom sokkal tapasztaltabbak vagytok, de gondoltam valaki csak segít kicsit. 😊

- Con -